Alla inlägg under november 2006

Av Kisse - 28 november 2006 21:34

Har en väldigt stor kaninbur, riktigt rejäl och bra sådan. Tar väldigt stor plats bara och har länge haft planer på att flytta på den eftersom den stod i vägen så vad gör man inte för att slippa plugga...jo övertalar Petter om att vi behöver göra det nu :)Lättare sagt än gjort, två timmar tog det nästan då Petter måsta gå lös med motorsågen på golvet först. Röttna plankor måste bort och sen krattade jag och jämnade till. Vet inte hur mycket buren vägen men tung och otymplig att flytta är den i alla fall. Men med Petters finuerlighetet en talja och släpkärra det gick galant. Så nu är buren flyttad och kanon blev det!!! Eldat upp plankorna och städat undan så nu är det bara pluggningen kvar.Ska göra kväll nu och ta med boken upp till sängen och läsa tills Petter komemr in från garaget, brukar kunna ta någon timme när han grejar med traktorn och diverse saker... han har kört in nästa audi i garaget och ska börja med den nu.Jag jobbar imorgon åxå men på torsdag måste jag in med bilen på ombesiktning igen *suck* Hoppas den går igenom nu! Petter ringde bilskroten och jag ska få 800:- för fiaten, bra pris tycker jag.

Av Kisse - 28 november 2006 17:12

Kokt potatis, äggsås och sweet chili fiskgratäng blev det till middag idag. Varken jag eller Petter gillade fiskgratängen tyckte den var för stark. Vi gillar stark mat men inte på det här sättet...först smakade det inte så mycket sedan kändes det som det började brinna i munnen...då är det inte trevligt.Får nog hålla oss till den franska fiskgratängen, den är god den :)Fortfarande inte kommit igång med pluggningen ännu, inte ringt syster ännu heller...är så sugen på att gå uåå och lägga mig och läsa boken jag började läsa igår... Ditt kompetenta barn av Jesper Juul. Verkar bra kom inte så lång men har så många böcker nu som jag skulle vilja läsa men har massa böcker som jag måste läsa före..*suck*

Av Kisse - 28 november 2006 14:55

Nu är jag äntligen hemma. Jobbade till tolv sen stack jag på badhuset och simmade tjugo längder, sen sa ryggen ifrån. Klev upp och bastade läänge istället. Åkte och handlade, stor handling. hoppas nu på att slippa åka och handla på ett tag. Har inget emot att springa in och köpa mjölk och bröd men avskyr att hitta middagar.... ska försöka övertala Petter till att vi ska försöka ha matlista igen. På det sättet tror jag vi lättare skulle kunna dela på matlagningen.Petter har lovat gör mat idag så får se vad det blir. Jag hade önskat fisk men fick höra att det är fisk imorgon på jobbet så får se om han gör tacos istället. Är ju ganska nyttig i alla fall, mest bara grönsaker och köttfärs, vi använder bara älgfärs och den är ju magrare än vanlig blandfärs. Jag ska sätta mig och läsa till tentan men måste ringa syster först och höra om hon har någon bra mall på CV, har hittat 6 jobb jag ska söka :)

Av Kisse - 28 november 2006 07:28

Äter frukost vid datorn, lyssnar nämligen på rixmorgon zoo med grötskålen i knät. Har packat klart och snart bär det av till jobbet.För lite sömn kommer nog göra mig trött frammåt dagen men blir simmning och handla direkt efter jobbet. Petter har lovat fixa mat idag så det slipper jag. Måste ju plugga när jag kommer hem.Borsta tänderna och sen bär det av till jobbet.

Av Kisse - 27 november 2006 20:51

Fått lite gjort idag bland annat varit ute och gått med A-K och Macken, Macken var jobbig och drog en massa, vilket han inte brukar men var länge sedan vi var ute och gick efter vägen så är nog delvis mitt fel. Men jobbigt för ryggen var det.Gjort rent i kaninburarna åxå, insåg att min "mamma" kanin är för tjock...måste dra ner lite på maten på henne. Bra om dom har lite hull när det börjar bli kallt men hon är nästan lika bred som lång..illa. varit barnvakt åt två syskonbarn till Petter. Äldsta är snart 7 år och yngsta snart 4 så hade roligt ett tag med lite syskonkärlek... tur att man är van. Vi spelade data spel (Mulle Meck), läste böcker en julsaga och Mamma Mu får ett sår, räknade lite med min roliga räknelåda och fikade lite. Ska skriva handla lista så jag kan passa på att handla när jag far hem imorgon. Ska ju ändå simma innan jag åker hem så tycket det var onödigt att åka idag bara för att handla. Får bli gröt imorgon till frukost. Måste betala räkningar nu och sen ska jag sätta mig och läsa, måste plocka fram kläder tills imorgon åxå. ska ju jobba på dagis så fram med riktiga kläder så man slipper frysa.

Av Kisse - 27 november 2006 11:31

Sitter och väntar på kaffe kom som vanligt inte upp tidigt men ingen idé att försöka längre... jag har inga problem att kliva upp tidigt när jag ska göra något som till exempel imorgon när jag ska jobba. Visst kommer jag vara trött ett tag men bara jag klivit upp så funkar det.Läsa idag och åka och handla men först ska Petter få greja med bilen. Försöka komma ut och gå idag åxå. Göra rent i kaninburarna åxå och hämta hö till dom små djuren. Törs inte ställa mig på vågen idag, vet ju att jag gått upp. Så hemskt att komma av sig så här med träningen och nyttigheter när jag fått det att funka så länge men bara att ta nya tag! Blir kaffe till frukost idag åxå eftersom det inte finns något hemma att äta :(

Av Kisse - 26 november 2006 22:32

Trots en seg morgon kom jag igång och fick lite gjort innan vattengympan, dammsög och tvättade en massa. Mamma och pappa kom en sväng och hälsa de på. Lillebror var med han åxå. Dom drack kaffe och surrade lite. Pappa hade med olja till våran bil, snäll pappa :)Så imorgon ska Petter byta olja på bilen. Troligen ska vi vara barnvakt åt två av Petters syskonbarn en stund. Har en klump med pepparkaksdeg som vi i så fall kan baka ut. Ätit pizza...*mmm*... varför ska det vara så gott? Får ju så ont i magen och dåligt samvete för att jag äter en massa fett när jag vill gå ner i vikt inför bröllopet. Imorgon ska jag åka och handla, nyttig mat ska det handlas. Mycket grönsaker och frukt! Ska bli duktig på att äta frukost igen åxå, sen Petter kom hem har det bara blivit en massa kaffe till frukost, måste sluta med det. Frukost först, sen kaffe.Börja läsa till tentan imorgon åxå, denna gång ska jag verkligen läsa. Måste få tag i den andra boken åxå..*hmm* hade helt glömt bort det...men ordnar sig nog.Var skönt att gå på vattengympan, fick lite ont i ryggen eftersom det var hantlar idag men försökte ta det lugnt så får se hur det känns imorgon. Hoppar över vattengympa på onsdag och simmar själv en stund på tisdag istället, efter jobbet. Bastade jätte jätte länge idag eftersom jag klev upp ganska tidigt ur vattnet och dom andra stannade och simmade några längder efteråt. Satt i bastun och väntade på dom andra som aldrig kom in...dom hade tänkt hoppa över bastandet så som vanligt fick dom vänta på mig...*hihi* Jag ska ju smörja mig åxå...*hihi* Lika kul varje gång att jag är sist men jag är inte så seg att dom måste vänta länge på mig, brukar bli klar nästan samtidigt ändå. Såg på ice age 2 igen...till pizzan. Jag och petter brukar se filmer vi tycker är bra tills vi kan replikerna utantill så gott som ..*hihi* Den här gången var det för Stefans skull som inte sett den så såg den på engelska men då tycker jag inte det är lika kul så somnade istället. Får nog svårt att somna nu men dags att gå upp i alla fall.

Av Kisse - 26 november 2006 13:26

Näpp nu får det vara slut på latandet...ska ut och ge ninisarna mat och sen ska jag packa till vattengympan, får inte glömma vattenflaska idag. Har tyvärr ingen frukt hemma men får klara mig utan. Tänker inte åka extra vända för att köpa frukt och på vattengympan får man en frukt efteråt så klara mig med den.Petter ligger på soffan och sover till Ice age 2. Kallt kallt kallt är det inne 16,1 visar mätaren i köket och det är varmaste rummet..*brr* Tänt värmaljus överallt men hjälper inte mycket. Måste få upp Petter så han kan bära in ved själv ska jag inte göra sånt ännu. Skulle visserligen kunna ta skottskärran men jag kan dammsuga istället och Petter bära in ved.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2006 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards