Alla inlägg under januari 2007

Av Kisse - 26 januari 2007 15:53

Nu är det fredag och jag har gjort helg...nä just det, det har jag ju inte! Nu går man på pass två genom att skriva på examensarbetet och försöka få klart det ikväll..*suck*Jätte trött och jätte förkyld idag igen, riktigt jobbigt att försöka andas och halsen rä rosslig. Varit på apoteket och köpt bafucin och munskölj, nu ska bacilelrna bort!Fått svar av min handledare då har en hel del att ta tag i inna jag kan börja med disskutionen...Petetr är på begravningsmiddag och kommer inte hem förrän ikväll nån gång. Betyder att jag måste fixa middag själv idag...men ätiti en massa nonstop nu och druckit mjölk (självklart laktosfri)så inte vidare hungrig nu och jag dessutom köpt ost så blir nog varma mackor :) Glömde köpa fullkornsbröd men har vanligt vitt bröd i frysen vilket får duga idag.Hämta nässprayen och sedan sätta igång på allvar idag ska skiten bli klart för inskickning :(

Av Kisse - 25 januari 2007 22:31

Inget blir som jag tänkt mig, undrar varför jag aldrig lär mig????Sista minuten...ja så är det alltid jag som tycker att jag är ganska ordningsam och strukturerad, börjat smått inse att jag inte är det!Fått svar från min handledare, jag antog ju verkligen att han kunde ställa upp på mina inlämningstider av examensarbetet men tji fick jag, det kunde han inte! Han skulle resa bort nästa vecka och måste därför ha in mitt arbete INNAN helgen....*aah* PANIK! Suttit och skrivit halva kvällen för att i alla fall få in bakgrunden och resultatet hyffsat för genomläsninge, är absolut inte nöjd och tror inte min handledare kommer bli särskilt nöjd heller :(Imorgon när jag kommer hem från jobbet blir det till att skriva och skriva och skriva för att försöka få klart det under kvällen så jag kan skicka in det, *Hua*...jag komemr inte hinna....tycke väldigt synd om mig själv nu...fast jag vet ju att jag ställt till detta helt själv så bara att stå mitt kast!Blev så klart inget planerat inför morgondagen utan får skjuta på tittskåpet tills nästa vecka om jag inte får lite tid över på jobbet imorgon och fixa med det då. Hade ju hoppats på att få sitta lite och pyssla ikväll men vet inte vart jag fick den idé från, vet ju att den tiden inte funnits i vilket fall som helst...bläääää vad jag är less på plugga nu!!!Längtar tills allt är klart ocj jag kan koncentrera mig på mitt jobb och mitt privatliv :) Lära mig åka skidor och vara en bra pedagog! Att få läsa böcker som jag VILL läsa och ibland bara vara ledig en hel kväll, se på tv och renovera lite här hemma. Längtar så otroligt mycke efter det. Nu är det dags att varva ner och komma i säng, imorgon är det jobba först och främst som gäller och sedan blir det ju plugga som gälelr hela fredags kvällen...finns en positiv sak i alla fall i allt detta....jag blir helt ledig på lördag!Kan ju inte göra mycket på examensarbete medans handledaren går igenom det :)

Av Kisse - 25 januari 2007 19:23

brr kallt ute! varit och jobbat idag i alla fall, gick bra. Roligt att träffa barnen igen eftersom dom blev väldigt glad över att träffa mig :) Små pyren :)Fortfarande snorig och har ont i halsen på nätterna, dagarna går det bra men är väldigt hes. Duktig på att sjunga är jag inte annars heller men nu går det verkligen inte.Nu ska jag förbereda mig lite för morgon dagen då jag ska göra om ett tittskåp. Ska sätta in nalle puh figurer istälelt för tomtar :)Så måste komma på en bra miljö att placera dom i. Hela avdelningen bygger på nalle puh med Nasse rum, Ior rum, Puh rum. Har tagit dit mina små figurer som jag tänkt göra sagopåse av men barnen är så små så får vänta lite med att testa sagopåsarna lite på dom tills jag vet vart dom befinner sig, vilka barn som har tålamod att lyssna tillräckligt länge :)Sen ska jag försöka plugga lite ikväll åxå. Känner mig trött redan nu men måste ju verkligen, annars blir jag sittande hela helgen med examensarbetet och det vill jag ju inte.

Av Kisse - 24 januari 2007 22:47

Dags för sängen blev inte tidigt idag heller men har legat i soffan och tittat på tv så tror jag är ganska utvilad ändå imorgon. Blev inte mycket mer gjort på examensarbetet utan får fortsätta imorgon. Petter har kommit hem med sig hade han vatten från mamma och pappa och strumpor som min svärmor stickat åt mig, härliga tjocksockar :) Tack, tack dom behövde jag verkligen!!!

Av Kisse - 24 januari 2007 19:29

Hittat ett recept på hundgodis jag ska göra nån dag när jag har lite tid över, hittade däremot ingen beskrivning hur man gör men antar att man gör degen och formar degen till den form man vill och sedan torkar dom i ugnen. Får nog testa med halva satsen först och göra lite på plåtarna tills jag kommit på hur man gör :)Receptet:1,5-2 kg Mjöl1 liter Fil2 dl Olja2-4 dl Riven blodpuddingLåter ju smaskigt, om man är hund vill säga :)

Av Kisse - 24 januari 2007 17:19

Borde verkligen komma igång med pluggningen igen nu efter middagen men blev trött och tog en vila på soffan. Legat och funderat på Macken igen... hjälper ju inte att jag blir orolig men börjar fundera på att boka in honom hos vetrinären igen. Nu var det länge(?) sedan han hade "riktigt" epilepsi anfall som vi såg att han krampade, däremot har han varit "vinlig" och kräkts en massa nu på slutet, senast imorse var Petter ut med honom för att han kräktes, däremot var han varken vinglig eller visdade tecken på epilepsi då, enligt Petter. Han äter samma mat sedan nästan ett år tillbaka som vi tycker att han äter bra av, vilket han inte gör av alla foder. När vi tog över Macken och gick till vetrinären med honom fick vi det första året nästan skäll varje gång över att han var för mager (behandlade honom mot noskvalster i flera omgångar). Men vad ska man göra åt det? Kan ju inte tvinga honom att äta och vi testade verkligen allt. När vi sedan hittade ett foder han åt bra av har vi försökt hålla det men har inte alltid funkat med våran ekonomi. Sedan vi skaffade Eka har macken börjat äta mycket bättre, han fick då mer konkurrans om maten vilket sporrade honom att äta och nu för tiden äter han bra. Han är fin i hullet nu men kräks på nätterna, vi har testat det mesta men inget hjälper. Ibland har vi trott att han håller sig tills han blir illamående men vi kan inte se något mönster i det heller då han oftast springer och gör sina behov innan vi går in och han säger inte till och vill ut. Jag blir tokig på våra hundar, är det inte den ena som är sjuk så är det den andra. Och är det inte hundarna så är det katterna. Vi har sån extrem otur med våra djur :(Tar gärna emot råd om det är någon av mina läsare som har tips eller egen erfarenhet om liknande besvär.

Av Kisse - 24 januari 2007 15:40

Eftersom både jag och Petter varit hemma tillsammans i två dagar nu och inte gjort nånting alls hålelr vi på att gå varandra på nerverna. Petter är på rethumör och jag hugger på allt. Kunde inte komma övens om vad vi skulel äta idag så slutade med att Petter gjorde mos och fläskkorv till sig, vilket jag inte äter, utan jag har nu gjort laxfilé med kokt potatis och sweet chili sås. Jag missade fiskdagen på jobbet denna vecka så kände för att äta fisk idag och så blev det.Idag var ju tanken att jag skulle åka och köpa skidor men eftersom jag varit hemma från jobbet nu i två dagar känns det inte rätt att åka iväg även om jag nu känner mig hyffsat pigg. Får se om det blir imorgon när jag slutar, om jag orkar vill säga. Petter har åkt ut till mamma och pappa för att fortsätta hjälpa pappa idag kväll åxå och jag ska fortsätta plugga....har kommit igång lite smått och håller på att fylla på i bakgrunden, hittils har det blivit 10 rader men det ligger mycket läsning bakom de 10 raderna :)Snart är jag klar med stycket om samverkan mellan förskola och hem, utvecklingsamtal och utvecklingsplaner :)Måste maila min handledare och tala om hur jag ligger till och höra vilken dag jag ska skicka mitt arbete till honom för genomläsning, nästa fredag ska arbetet vara inskickat med posten vilket betyder att jag måste posta det på onsdagen för att vara säker på att det kommer fram i tid. Måste verkligen sätta igång med skrivandet har disskutionen och allt små fix med syfte och metod kvar åxå..*hmm* bara att jobba på men först ska jag äta :)Vattenprovet är upptappat på flaska men måste åka och lämna det på posten och höra hur det funkar att skicka vattenprov nu när det är kallt, vattnet ska ju inte frysa, vilket det görom man lägger det i brevlådan, men det får bli ikväll när Petter kommit hem med bilen.

Av Kisse - 24 januari 2007 12:44

Känner mig riktigt pigg idag, har fått sova inatt vilket verkligen behövdes. Idag ska jag se till att få lite pluggat gjort och så ska jag tappa upp vattenprovet. Petter måste åka och tanka bilen åt mig så då kan han posta det på en gång.13 grader inne idag när vi klev upp och ändå eldade vi tills vi gick och la oss men är 10 grader kallt ute så i detta hus går det fort att bli kallt. Petter har varit snäll med mina småfåglar och gått ut och fyllt på mat åt dom. Våran lilla tjocka fågel som jag skrev om den 2 januari har vi inte sett på länge nu...Håller mig inne idag åxå och pluggar!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards