Alla inlägg under maj 2007

Av Kisse - 27 maj 2007 09:43

Patrik kom igår kväll för att hjälpa Petter få ordning på listerna, han kan sånt där han. Så några fler lister kom på plats sen blev dte inte så mycket mer gjort då det ramlade in en massa fyllskallar som petetr inte hade mage att säga åt att gå nån annanstans så det slutade med att det satt en hög karlar upp i på hallgolvet och tittade på när jag jobbade och slet med byrån. Stefan hjälpte mig lite i början med lådorna, jag byggde ihop dom och han satte skenorna. Sen hjälpte Petetr mig att få dit dom stora skivorna och lyfta möbeln, helt plötsligt vägde den ju 70 kg och dte är inga vikter jag ska lyfta.


Spacklet har torkat och jag sittr och äter frukost redo att snart köra igång slipmaskinen. När jag har gjort det jag kan ska Petter upp ur sängen och slipa resten och jag förbereda för tapetsering. Idag ska tapeterna upp helst ska det vara klart innan ett då vi ska iväg till mamma och pappa och fira morsdag. Dom står med husvagnen vid en sjö så det blir grillade hamburgare där till lunch och äppelpaj till efterrätt :)Jag hopaps på att hinna med det jag planerat för, finns det tid så ska jag ringa och höra med A-K om vi kan komma och hämta soffan eller hur det ser ut. Nu vill jag att dte ska bli klart med möblerna åxå :) Inte många listbitar kvar nu så är vardagsrummet klart med en liten detalj kvar, nämnligen fönstrena som ska snyggas til och det ska sätats in nytt foder (heter det så?)skivorna som sitetr på insidan av fönstret i alla fall. Men det får vi ta nån annan dag då vi lyckades köpa för lite...ovanligt???? NEJ!

Av Kisse - 26 maj 2007 20:50

Jag tror Mikael och Ulrika blev glada för dop presenten vi köpte till Freja i alla fall. En jätte fin första bok som man kan skriva händelser i och sätta in bilder. Super gullig är den en sån ska jag köpa till våran bebis åxå men jag köpte bara en eftersom jag inte var säker på om någon annan skulle köpa liknande present och då ville jag att dom skulle kunna välja vilken dom ville ha, och jag kunde ta den Freja fick av oss om dom valde den andra och jag köpa en ny doppresent men nu fick dom ingen annan så då blev den perfekt!


Boken heter min barndom och den finns på denna sida där man kan bläddra i den :)

Dop

Av Kisse - 26 maj 2007 20:40

Då har man varit i kyrkan igen och blivit lite mer kyrklig. Jätte fint dop för Freja som blev trött och ledsnade efter ett tag men det gick bra ändå. Åkte sedan till Sundsvall för fika, smörgåstårta *mmm* åt för mycket, blev för mätt och trött. Fast jag inte fick något alls gjort på förmiddagen utan har bara varit på dop idag så bvar jag så trött när jag kom hem att jag la mig i sängen och sov i en timme. Ingen bra sömn däremot men skönt att vila ögonen, har huvudvärk nu så ska dricka lite vatten och ta en alvedon, hoppas att det släpper. Petter var super gullig och satte upp sista gips skivan och spacklade hela väggen så det är klart. Han tyckte jag var så trött att han lät mig sova istället.


Ska börja bygga ihop byrån nu istället blir ingen jätte ansträngning då magen gör lite ont igen, får ingen fart på den trots linfröna imorse och sedan ett gäng plommon... men nån gång måste det ju gå till sig. största felet jag gör är att jag dricker för lite vatten, det vet jag. Men vill inte dricka vårat vatten utan pappa tar hem åt mig istället men det glöms bort, jag tycker inte vatten är gott så ingen jag längtar efter. har dille på festis sedan jag blev gravid så sånna går det i mig, många om jag har hemma. Ska vara dom på tetra inte på flaska, dom är inte lika god.


Jag har städat övervåningen för att inte det ska bli märken på byrån eftersom jag tänkte hålla till på golvet och bygga ihop den. Nu tar jag det lite lungt vid datorn en stund och då blir det en väldig fart på bebisen i magen, sprattlar runt som en tok :) Petter börjar bli avundsjuk tror jag eftersom han ser när jag stannar upp för att känna bebisen men man hinner inte känna med handen på utsidan. .. han längtar nog efter att få känna den röra på sig han åxå :)


Tyvärr har jag inga bilder från dopet (efetrsom våran kamera är på lagning)men syster och Ulrika kommer säkert lägga ut bilder så småningom på sina bloggar så jag får väll tjäla bilder av dom då :)

Av Kisse - 26 maj 2007 10:14

Har sån tur att jag har en sån snäll oh hjälpsam lille bror, inte alla 16 åriga killar som skulle gå med på att gå omkring i skogen med en hög 5-6 åringar helt frivilligt. Visserligen behövdes lite övertalning och syster fick tala om vad som"krävdes" av honom men sedan ställde han upp på att vara Mulle hjälpledare istället för mig, så skönt. Blir nog roligt för dom då dom ska prata om insekter och bygga koja idag :)


Själv sitter jag och äter yoghurt med linfrön i för att få min mage att jobba lite, känner mig mycket bättre idag. men skönt att slippa Mulle gruppen eftersom det tar på krafterna att ha ont och klättra upp för berget är jag inte så sigen på idag, speciellt inte då vi ska på dop direkt efteråt. Istället kan jag påta på lite hemma och göra mig klar i lungt och ro :) Ska spackla lite på väggarn aupep i hallen igår blev ingenting gjort för Ström och Gabby kom och hälsade på. Det var kul att få se magen och sitta och prata men massa med Gabby, känns ju bra att prata med någon som är längre gången än en själv, hon vet ju precis hur det känns :)


Jag har nu gått in i månad sex, så tiden tickar på lite fortare nu än i början. livmodern sträcker nu sig till naveln och det finns absolut ingenting på magen att dra in... blir en klump kvar ändå :) så mysigt att se den växa, svär över kameran som är trasig men hoppas den kommer från lagningen snart. sparkarn akänsn jätte tydligt nu när jag ligger och jag tror att dom börjar kännas utifrån men det gäller ju att pricka in när den sparkar åxå än så länge finns det plats att den simmar omkring överallt i magen :) På tisdag ska vi till barnmorskan och lyssna på hjärtljudet och magen ska mätas :)


Nu ska jag göra lite nytta och sedan väcka Petter han har fortfarande inte letat fram kläder att ha på sig idag ochdet blri jag lite stressad över... sen ska jag försöka äta lite lunch åxå innan klockan springer ivög med tiden och det är dags att åka på dop.

Av Kisse - 25 maj 2007 19:42

Varit till Sundsvall och handlat en hel del men blev mindre än vi tänkt oss då tiden inte räckte till. Inga dörrar till övervåningen och en hel del små saker glömdes bort och hans inte med.


Byrån är i alla fall köpt, så jag ska försöka mig på att bygga ihop den orkar inte spackla alldeles för ont i magen för det. Skulle vilja göra mat och äta är hungrig som ett djur men blöder fortfarande en hel massa så känns inte så trevligt att äta ännu, sitter och dricker juice med sugrör nu :)


Köpte ett startset med sängkläder till bebisen på ikea så söt så. tittade på sängen men tyckte inte jag hade råd att köpa både sängen och byrån så fick bli byrån såg dessutom att dom kommer ändra storlek på sängen och sängkläder... så tyckte det var lika bra att vänta tills dom gjort det så det inte blir krångel att få tag i säng kläder som passar sedan. Antar att täcke och påslakan set blir samma men lakan och madrasser och kanske spjälskydden som blir annorlunda.


Nu ska jag lägga mig på soffan och vila en stund.

Av Kisse - 25 maj 2007 15:55

När jag kom på hälsocentralen fick jag först vänta tio minuter innan det blev min tur, kom in till läkaren och hann bara säga att jag är gravid så sa han att då ska jag inte vara där utan hos barnmorskan...*suck* talade redan i telefon om att jag är gravid... fick gå ut och sätta mig i väntrummet så skulle dom fixa en tid på rätt ställe åt mig, fick vänta i en halv timme innan det var klart och vi kunde åka vidare (fem mil till nästa ställe). Först in på jobbet och hämtade min jacka och vindbyxorna, behöver dom om jag orkar med Mulle imorgon. Sedan vidare till Hudiksvalls sjukhus på gynmottagningen, lämna urinprov och en ny gyn kontroll denna gång gjordes ett vaginalt ultraljud och bebisen mår bara bra det är mina tarmar som spökar, ingen urinvägsinfektion heller så bara att åka hem och fortsätta ha ont i magen. Vi stannade och åt lunch efter vägen eftersom jag sedan skulle till tandläkaren klockan två, hann precis dit i tid.


Tanden är utdragen jag är rejält svullen och hålet efter tanden är gigantiskt, blöder som en gris just nu så hoppas det lugna ner sig snart, vore gott med något att dricka och så småningom lite mat :)


Bara vi får tag i släpvagnen så bär det av till sundsvall, visade sig att den är utlånad just nu...vi är tre familjer som äger den tillsammans och ibland lånas den ut till andra och då står man där med lång näsa... massa saker som ska inhandlas idag, tunga saker vilket oroar mig lite men Petter är stark så går nog bra ändå. Ska in på ikea och köpa byrån och det blir den ekfärgade har vi kommit fram till. Sen är det dörrar och en massa annat dyrt och tråkigt som står på handla listan :(

Av Kisse - 25 maj 2007 08:47

Fått en tid för att träffa doktorn men inte förrän halv elva. Visserligen bra för Petter skulle då han kan sova ett tag till. Han var uppe till två eller nått sånt i natt och satte lister och gips. En liten bit kvar nu och sedan är trappdelen åxå klar. Orkar jag så blir det spackling idag men beror på om smärtan i magen ger med sig frammåt kvällen och hur jag år efter att ha varit hos tandläkaren. Ska dit i eftermiddag och dra en visdomstand...inte kul men billigare så.


Sitter och kollar lite priser på internet nu, måste köpa en låscylinder till den nya dörren eftersom den nu ska flyttas till denna del av huset och faktiskt användas som ytterdörr. Kommer bli trångt på altanen med dom nya trädgårdsmöblerna och ytterdörren men får väll försöka möblera om sedan.


Jörgen ringde precis och talade om att han fått tag i dörrar till övervåningen men vi måste kapa dom lite för att dom ska passa på höjden men passar på bredden i alla fall.  Så då blir det nog en sväng till Sundsvall för att köpa dom. Petter började ju med listerna igår men måste sätta dit dörrarna och karmarna innan han sätter klart sista listerna. Ska fortsätta min prisletning nu, måste få pengarna att räcka så långt som möjligt har mycket jobb kvar ännu...och pengarna rullar fort när man renoverar.

Av Kisse - 25 maj 2007 07:33

Fick jätte ont i magen igår kväll igen och hade svårt att gå rakt och imorse ännu värre, ringt till jobbet och meddelat att jag blir hemma. Väntar nu på at vårdcentralen ska öppna så jag kan åka dit och lämna urinprov, är så less på detta, känns precis som urinvägsinfektion igen men kan ju inte låta bli att bli orolig över bebisen i alla fall. Varför ska det vara jävlas hela tiden är det meningen att jag ska vara trött, ledsen och ha ont hela tiden? Avskyr att behöva äta medicin, menåker väll på en ny pencillin kur nu, för jag hoppas ju det är urinvägsinfektion i alla fall, får inte var något med bebisen och förra gången jag ringde rådgivningen sa dom att vore det bebisen så skulle det göra ont hela tiden och nu kommer det i omgångar hela tiden, sitter jag stilla går det bra men så fort jag rör mig gör det ont.


Ska gå och lägga mig en stund till, 20 minuter tills jag kan börja ringa...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards