Alla inlägg under maj 2007

Av Kisse - 15 maj 2007 21:02

Ni får hemskt gärna lägga en kommentar om varför ni röstar på respektive vagn, jag har otrolig beslutsångest över hur jag ska göra. Vet med mig att när jag välbestämt mig kommer jag bli jätte besviken om vagnen är slut/såld.


Jag tycker detta är väldigt svårt, skulle vilja få denna sak ur vägen nu. kunna bestämma mig helt enkelt. Petter tycker att dte är mitt val, spelar ingen roll för honom men för mig är det viktigt att hitta en bra och fin vagn.


Några saker vi har i åtanke:

  • Vi kommer inte vara "rädd" om vagnen, vagnen är till för att användas och jag lovar att det kommer att användas flitigt både ute och inne.
  • Vi har djur, två hundar och två katter inomhus som alla fyra dessutom har vit päls...
  • Vi är för snåla för att köpa en ny dyr vagn tex. emmaljunga eller brio annars har det varit det självklara valet men tycker dte är sjukt mycket pengar för en sån vagn.
  • Vagnen ska vara praktisk, lätt att fälla ihop och ta med sig.
  • Eftersom våran bebis kommer i oktober (förhoppningsvis)betyder det att vagnen kommer användas i snö och slask.
  • Punkteringfria hjul är ett stort pluss då vi bor på landet och det kommer bli många promenader på grusväg, enda sättet att ta sig till asfaltsvägen :)
  • Pojke eller flicka spelar ingen roll vi tänker använda vagnen till nästa barn åxå, anser ingen vagn mer flickaktig eller pojkaktig!

Är lite kär i kronan vagnen just nu, brun är min favvo färg just nu och den är ju så snygg men oroar mig lite över att den fortfarande är en låg vagn som liggvagn... vad säger ni är det dumt att ha en låg liggvagn när man har två relativt stora hundar och jag själv är lång????

Av Kisse - 15 maj 2007 16:45

oj oj vilken beslutsångest jag fick nu... hittade att kronan har nedsatt pris på deras duo vagn plus att jag hittade en på blocket för hyffsad peng.


vagnen på blocket kostar 3500:- och finsn i närheten så vi skulle kunan åka och titta på den...det är en emmaljunga, helt klart bra vagn!


kronan vagnen är häftig tycker jag med sin lite annorlunda modell, lite låg kan jag tycka att den är med sin liggdel...5000:- men då är det liggdel, sittdel, mjuklift, skötväska och åkpåse...mycket för ändå rimlig peng. Kostar i vanliga fall 6495:- för vagnen utan tillbehören.


Fin favvo vagn som jag funderar länge på är den gröna som för den delen desutom leder i omröstningen just nu... jag gillar den ju skarp men eftersom märket inte är något känt märke köper man ju lite grisen i säcken och nu har jag riktig beslutsångest.

Av Kisse - 15 maj 2007 15:53

Idag på förmiddagen åkte vi till Petters pappa som fyllt år men glömde present hemma :( Fick fika i alla fall och blev kvar bra länge innan vi gick in till petters farmor som bor  huset brevid. tanten börjar bli gammal och är inte hemma så ofta så vi passar på så ofta vi kan att hälsa på när hon är hemma. Petter har en otroligt gullig farmor och pigg för sin ålder, så roligt att höra henne berätta om saker från förr och diskutera med henne, hon är insatt i det mesta men som gamla ofta har så har hon väldigt bestämda åsikter :) Hoppas verkligen hon lever i många år till så vårat barn kommer att lära känna henne, jag tycker det är viktigt att låta små barn träffa gamla människor. Det finsn mycket att lära från gamla krutgummor som farmor Märta!


Åkte sedan och köpe bets och började betsa utemöblerna, ungefär hälften orkade jag sedan gav kroppen upp och det värker i bäcken och i ryggslutet, ska lägga mig på soffan och åter hämta mig lite innan jag börjar med maten. Inte så bra i min mage idag helelr, jag hade förväntat mig att dte skulel vara ännu bättre idag och det är det inte, snarare sämre, tycker jag får kissa fler gånger idag och värker mer i magen idag än i går. Kan kanske vara för att jag rört mig mer idag men tycker att penciliet borde verka nu när jag snart ätit halva kuren. Har lovat att jobba imorgon och måste erkänna att det känns tungt just nu men är ju en ganska lungt dag och sedan ledig på torsdag så ska nog gå ändå. Ska ta upp kyckling ur frysen så den får tina lite medans jag vilar, hoppas på att känna bebisen sparka lite men verkar vara helt lungt med det på dagarna, inte en rörelse fast vi låg kvar i sängen länge imorse och hoppades på en liten rörelse i alla fall men den är väll som pappa...morgon trött!

Av Kisse - 14 maj 2007 20:25

Det är bebisen jag känner... har känt det flera gånger ikväll åxå. Var hemma från jobbet idag för att vila lite, resulterade att vi åkte till Färila och hämtade våran nya trappa :)Så nu ligger den i delar i hallen, Petter håller på att sätta tak uppe så det ska bli klart nån gång så vi kan sätta upp trappen sen...längtar!


Ska vara hemma från jobbet imorgon åxå då magen inte är helt okej ännu, moler fortfarande på speciellt när jag börjar bli kissnödig och en stund efter toalettbesök. Ska jobba på onsdag då det är lungt dag på jobbet så kroppen får en liten mjukstart igen. Vet ju att det är mycket lyft i mitt jobb även om man tänker sig för så blir det mycket, dom kommer och vill gosa eller är ledsna och då tar man ju upp dom. Är fortfarande extremt trött och sov en stund på vägen hem fast jag endast suttit i bilen hela dagen så blev jag trött...bara det säger nog att kroppen behöver lite vila.


Nu blir det soffläge efter att ha suttit på personalmöte i 3 timmar. Satt där och tog det lungt när bebisen började sparka runt i magen först på vänster sida och sedan flyttade sig till höger... lite små sparkar nu sedan jag kom hem men inga stora rörelser :) Kul att känna den i alla fall!!! 

Av Kisse - 13 maj 2007 20:59

Jag tror jag har känt bebisen sparka...två snabba kickar kände jag i min mage.. inte några bubblor som folk pratar om, utan två snabba kickar. jag blev blick stilla och väntade på mer...men kom inte mer...*snyft* Skulle tro att jag har svårt att känna "bubblorna" folk pratar om eftersom min mage är konstant fylld med "bubblor" :)


kändes i alla fall inte som något jag känt förrut, en helt ny rörelse i min mage var i alla fall detta, spännande värre :) Väntar och längtar efter fler nu :)

Av Kisse - 13 maj 2007 20:11

Det här skötbordet vill ja ha men det har tydligen ikea slutat med...*grrr*


Mamma shorten jag beställde för ett tag sedan och fick skicka tillbaka för att byta storlek är slut och jag blev utan short, *snyft* Sitter på nätet och letar liknande nu men allt är så dyrt då :( letar dessutom en fin klänning att ha på Ankis och jims bröllop i sommar men verkar vara svårt det åxå att hitta en fin i rimlig prisklass, kanske slutar med att jag får fråga Annelie om hon vill sy något till mig ?!

Av Kisse - 13 maj 2007 19:51

Idag har det varit en ansträngande dag men alldeles för mycket spring för min kropp, först  hem till syster (upp för helevets backen) för lunch och sedan Mulle i två timmar,  upp för berget gick bra men sen blev jag trött och ner vägen blev en plåga :( hem till syrran, kämpade mig en en gång upp för deras helvetet backe för att kissa (slapp kissa i skogen)ner igen och iväg till sundsvall för att hinna på apoteket innan dom stängde, hämtade ut medicinen mot urinvägsinfektionen. Iväg till byggmax och köpte två lådor till med innertak, på ikea och åt korv, tittade lite snabbt på kök, spälsängen och skötbord. Konstaterade att det inte finsn något skötbord där som duger åt mig. Hittade i alla fall köket vi vill ha så det blir det nog :)Spälsängen kom vi fram till vilken det blir åxå.


Snabbt ut i bilen igen (inget handlat mer än korv)iväg till Timrå och köpte utemöbler :) Nu återstår arbete med att betsa dom och sätta ihop alla miljoner bitar :( Det blir senare. Efter timrå besöket åkte vi till Max och åt där tillsammans med syster och hennes familj och sedan en snabb sväng in på lidl och sedan hem till syster och upp för heleves backen igen och fikade eftersom Per fyllt år, brorsan Mikael, Ulrika och Freja kom åxå :)sedan bar det av hemmåt....lååång dag idag!


Är trött, trött, trött, värker i magen, bäcken och svanken och har bestämt mig för att stanna hemma från jobbet imorgon. Ska nog inte hålla på att lyfta barnen nu i alla fall och till vilken nytta är jag då är? Måste ringa och höra om jag ska åka dit till personalmötet imorgon kväll i alla fall. Passa på att vila mig en dag till eftersom det inte blivit någon vila, vilade visserligen hela fredagen och nästan hela lördagen men då hade jag ju ont och det tar på kroppen det åxå.


kom på en sak till.... hann lägga mig i sängen igår kväll och hörde att jag glömt radion på, kravlade upp ur sängen och skruvade av stereon och la mig i sängen igen, hörde att det ringde nere, brydde mig inte, dröjde en bra stund (men inte tillräckligt för att jag skulle hinna somna) inna det ringde igen ,denna gån gpå mobilen...Stefan: Hej, kan du hämta oss, vi vill hem nu! *grrrrr* Vem ringde dom först...jo mig som dom skulle ringa sist...vem ringde...inte Petter! hörde ju honom i bakgrunden när han tjoade på och dte blev precis som jag sa igår. bara till att kliva upp och klä på sig, hotade dom lite i telefon först med att säga att jag stannar bilen i två minuter och den som inte sitetr i bilen efter det får gå hem... alla utom Petter satt i bilen när jag stannade....Petter stod på alla fyra och jag vet i gudarna vad han höll på med och han var inte i skicka att kunan förklara själv. Klockan två låg jag i alla fall i sängen och somnade samma sekund jag la ner huvudet på kudden, Petter var duktig och tog in hundarna och hämtade husvagnstoaletten åt mig så jag skulle slippa gå ner nu när jag kissar en miljon gånger per dygn. Så nu står den uppe :)Inte så frächt kanske men när jag bodde i stugan hos mamma och pappa hade jag jämt en husvagnstoalet där som man kunde kissa på,funkar ju kanon och medlet man har i tar bort kisslukten så varför inte?!


När urinvägsinfektionen är över kanske jag blir lite piggare och inte behöver kliva upp på nätterna och kissa flera gånger :)

Av Kisse - 12 maj 2007 23:31

Besöket på sjukhuset gick bra och efter gyn koll och ultraljud och två(!) urinprov fik vi veta att det är urinvägsinfektion och fick pencilin. fick tid på akuten men där konstaterade dom ganska fort att jag skulle på förlossningen för att få hjälp men ändå kollade dom blodtrycket , feber och jag fick lämna urinprov innan dom skickade mig vidare till förlossningen.


Där gjordes en gyn koll och sedan fick vi se bebisen igen på ultraljud, denna gång låg h*n dubbelvikt, såg roligt ut när näsan nästan nuddade knäskålarna :)Fick se några tår och h*n sprattlade på som sjutton, hjärtat pumpade för fulla muggar och bebisen mådde hur bra som helst! Moderkakan som barnmorskan hade svårt att se vart den slutade på det riktiga ultraljudet såg bra ut tyckte denna barnmorska men ska ändå in v. 32 på ett till ultraljud. Är i vecka 19 nu. Fick sedan lämna ett till urin prov uppe på förlossningen, gick bra eftersom jag är kissnödig hela tiden. Visade sig vara urinvägsinfektion och jag fick några tabletter så jag klarar mig tills imorgon då apoteket öppnar. Skönt att veta att allt är bra med lill bebisen i alal fall och vi fick oss en liten titt till :)


Nu har jag nyss kommit hem från raggarfesten med GAMA, orkade inte vara kvar längre då folk började bli små fulla nu :( Är dessutom trött så jag vaknade tidigt (kissnödig) och inte kunde somna om imorse och sedan kunde jag inte sova middag för jag hade så ont. Imorgon är det Mulle och då hoppas jag det släppt i magen, känns bättre redan fast inte helt bra. Får helt enkelt ta det lungt och vi går inte så fort upp för berget heller så tror det kommer funka bra, jobbigast känsn det att jag troligen kommer bli tvungen att kissa i skogen, är ju alltid lite omständigt att göra det :( GAMA medlemmarna på festen var gosesugen med magen som fått en riktig kula och det kändes bra, lyssnade ett tag på bandet men dom spelade så högt att jag valde att ta plats i baren istället. nu blir dte kvällsfika och ytetrligare ett piller innan det blir sängen för min del, får se om det blir någon hämtning av fyllskallar ikväll. Har sagt att jag är absolut den sista dom får ringa, Petter är rädd för att göra mig arg så han lära skicka nån annan att ringa i hans ställe istället och jag får hämta i alla fall men men, kanske är lagomt i en kisssväng så det funkar ändå...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards