Alla inlägg under juni 2007

Av Kisse - 9 juni 2007 15:22

Började dagen med en lång sovmorgon, så skönt! Petter hämta våran stora fläkt och ställde i sovrumemt inatt så dte var svalt och skönt, annars brukar jag inte kunan sova med fläkten på och få huvudvärk av den men gick bra inatt i alla fall. Riktigt, riktigt skönt att få sova ut, var länge sedan och jag var ju så trött igår. Kände mig mycket piggare imorse och Mulle gruppen gick jätte bra, sista gången idag så barnen fick märke och en kåsa, dom blev så glada :)Det har varit roligt men väldigt skönt att det är slut nu.


Handlade på vägen hem, köpte två liter jordgubbar jag ska äta sen nu ska jag lägga mig på soffan och vila, se ett avsnitt av McLeod´s och kanske sova en stund efter det, behöver det om jag ska orka vara uppe i kväll. hopaps Petter hinner få klart fönstret och få undan maskinerna uppe så vi kan börja flytta upp möblerna imorgon. På måndag kommer vänner till mamma och pappa och tittar på soffan och Pierre och Sussie ska ta den gamla tv bänken, skönt att få bli av med sakerna än att slänga dom, är ju inga större fel på dom. Bra för Pierre och Sussie åxå som nyss flyttat till egen lägenhet och inte har så mycket ännu, vet precis hur det är att bo i en massa hop plock från olika håll...men möbler måste man ju ha och är dom gratis så ska man tacka och ta emot.


Petter fick sin födelsedagspresent från sin familj idag, present kort på norrländska i Sundsvall, det blev han glad för. Nu blir det vila...*zzz*

Av Kisse - 8 juni 2007 23:54

Så trött och less på Petter just nu. Blev ovänner innan maten då han tar allt för givet fast jag är trött och slut när jag kommer hem från jobbet. Han hade fixat så en hög människor skulle komma och grilla men antar att jag ska fixa och trixa med allt, saken är bara den att jag orkar inte. Dels trodde jag att jag skulle få vila när jag kom hem men när jag kom var han inte ens hemma och gick inte tt få tag på vilket driver mig till vansinne, hatar när man inte kan lämna en lapp eller ha telefon på. Bestämde mig för att åka och hämta ut min kamera som kommit till posten istället i väntan på att han skulle dyka upp. Borde väll ha lagt mig och vilat redan då men ville ju hämta kameran åxå, har verkligen saknat den. När jag kom hem så kom Petter strax efter och hux flux är huset fyllt med folk och maten måste förberedas.


Slutade med att vi blev ovänner eftersom Petter nonshar allt jag säger och jag gick och la mig istället. När maten (utan tillbehören tex. sallad det orkade han inte göra) var klart skrek han bara MAT in till mig och inte fan går jag ut och spelar glad då, slutade med att dom glatt åt mat och allt var frid och fröjd, arslet hade inte mage att anstränga sig ett skit. Däremot kom han glatt in när Ankis kommit för att hälsa på mig och trodde han skulle slippa undan skäll... uppförde sig inte ett dugg bättre senare heller så är fortfarande arg på honom. Han dricker så glatt öl med Stefan och Janne inte kommer morgon dagen bli bättre heller med crusing...


Nu är jag för trött men måste hoppa in i duschen har varit en varm och svettig dag idag och imorgon är det Mulle, hoppas på att sova ut lite före det och kliva upp en liten stund före bara, kläder är bestämt och lunch får jag hos syster så vore skönt att bara få sova...kommer säkerligen vakna hungrig vid sju så kan ju kliva upp och äta lite frukost då.


Var i alla fall kul att få sällskap av Ankis, blev lite gladare av att få gnälla av sig lite :) Har knäppt lite bilder på hur det ser ut här hemma nu men orkar inte lägga upp dom idag får se om jag hinner imorgon eller om det blir på söndag. Nu blir det dusch och sedan i säng.

Av Kisse - 7 juni 2007 19:20

Igår var jag nästan hela dagen hos mamma och pappa kom hem vid halv elva på kvällen och då var petter redan hemma!!! Så skönt att ha honom hemma plus att det är hans födelsedag idag så roligt för honom att vara hemma åxå.


Blev kvar länge hos mamma och pappa igår eftersom det först var middag och efterrätt och jag myste en hel massa med lilla Freja. Brorsan tvättade min bil, tack snälla, själv orkade jag ju inte. Sen lånade jag duschen och duschade varmt vatten innan LOST började och passade på att se det där som det fanns kanal, hemma är det lite si och så med kanalerna.


Idag var det först jobb som gällde, förmiddagen gick bra men på eftermiddage har bäcken och ryggen värkt, inte kul alls. gick in på affärn på vägen hem och handlade saker för att göra kycklingsallad, orkar inte äta varm mat när det är så här varmt ute. En sallad är alldeles lagomt även om jag nu är hungrig igen men blir en tallrik till nu till kvällsfika :) Hann bara innanför dörren innan främmande började dyka upp. Först svärmor och Jörgen med blommor och en tavla till Petter och sedan har Camilla och hennes familj varit här. Stefan har ju självklart varit här han åxå, av honom fick han två Bud Spencer filmer i present :) Jag har inte varit hemma så mycket då en lös hund uppenbarade sig här på gården och jag spenaderade en bra lång stund med att åka och leta ägaren. Vi bor så nära E4 att jag släpepr inte lös hunden igen, skulle aldrig kunan förlåta mig själv om hunden blir påkörd på väg härifrån. Visade sig att det var en flickvän till en karl några hus härifrån som ägde hunden, en snäll hanhund som lockades av Eka löpdoft :)Var inga problem att koppla den, vi bjöd på vatten och sedan hoppade han så snällt in i bilen och åkte med mig och letade sin ägare :)


När främmandet åkt gick jag ut och började plocka fram plastmöblerna som vi ska ha på gräsmattan och det nya parasollet :) Blev jätte fint, Petter har klippt gräsmattorna, han fick låna sin brors åkgrsäklippare. Nu är jag trött och slut och vet inte vad jag ska hitta på, orkar inte så mycket mer, vill inte packa lådor utan ska göra klart det i helgen istället. Petter kommer ändå inte börja riva denna vecka utan först ska det bli klart uppe har jag sagt. Det är för fint väder ute för att jag ska kunna se ett avsnitt av McLeod´s just nu men om en timme kanske....tar nog med mig lite frukt och går ut och sätter mig i baden-baden en stund och njuter av kvällssolen :)


Imorgon är det fredag, skönt! Denna vecka har känns så lång fast det var en röd dag mitt i veckan.

Av Kisse - 6 juni 2007 12:37

Underbart väder idag åxå men blåser lite kallt för att ha short, jag tog cykeln och cyklade ner till camilla efter frukosten. Kunde inte sova nå länge idag då dumprarna började köra redan klockan sju. Svårt att komma igång idag men några lådor har blivit packade. Nu ska jag snart ge upp packandet och åka till mamma och pappa istället, ska få middag där idag.


Nyss ätit lunch och sett ett avsnitt av Mcleod´s, nu har jag sett halva säsong två. Vill inte se för många avsnitt på en gång samtidigt som det är så lätt att trycka igång ett nytt, vill ju se vad som händer :)


Imorgon fyller Petter år, 25 år. Av mig vet han ju redan vad han ska få för sen ville han köpa sin egen present :)Var nån bygggrej han ville ha så han får väll köpa den då :) Antar att det blir tårta i helgen som kommer om vi hinner på lördagen har jag Mulle grupp (avslutning, ska bli skönt)och Pierre (Petters systerson) som fyller år samma dag som Petter skulle ha sitt firande på lördag så blir lite krock då sen på kvällen är det ju crusing i Sundsvall så det blir väll en sväng dit skulle jag tro.


Näpp ska packa en låda till innan jag packar ihop lite kläder och far till mor och far istället för att sitta här hemma och tröka, lägga mig på altanen med en bok kanske :)

Av Kisse - 5 juni 2007 17:04

Idag har jag inte varit lika pigg som igår, dagen har gått långsamt och det har varit varmt, för varmt på förmiddagen och på eftermiddagen var jag mest frysen fast dte inte var kallt. tror det beror mycket på att jag började bli trött och inte sovit vidare bra inatt, Eka har legat och pipit halva natten och jag var för trött för att orka gå ner. Ingen olycka imorse så jag vet inte vad hon hade för sig. jag trodde hon skulle vara bajsnödig eftersom dom fick mat sent igår men imorse hade hon ingen brotska ut heller så jag vet inte. Kanske var det mer traumatiskt att besöka djurkliniken än jag trodde, hon uppförde sig ju hyffsat bra. Morrade bara lite men inte så farligt. Och i väntrummet uppförde hon sig väldigt bra :)


Nu ska jag värma middagen, har både stekt potatis och lax och paj att värma, var sugen på att laga mat igår så gjorde paj när jag kom på att jag ahde potatis i kylskåpet jag kunde steka på åxå :) Igår år jag paj så blir nog stektpotatis och lax idag då.


När jag kom hem började jag plocka ur den gamla tv bänken så halva är nu klar men nu blir det paus för att äta och sedan åka till Tessan och hämta kartonger jag fått av dom :)Ska bli kul att träffas, var evigheter sedan :)

Av Kisse - 4 juni 2007 20:39

Då har man varit på djurkliniken med Eka peka, inte allt för positiv dag men var inte inställd på så mycket annat heller. Inga valpar *puh*, glad för det blev jag. Röntgade benet och det var som förväntat... rakt men krokigt.... låter konstigt men dte är så det är. Benbrotten läkte snett och sedan har det bildats nytt brosk/ben som gjort att benet blivit rak, denna leder ändå till att benet är krokigt och en liten snebelastning sker. En liten förändring har redan blivit men inget jätte fel och inget vi kan göra något åt. Vetrinären kan såga av benet och vi börjar om men finns ingen garanti för att det skulle bli bättre då och hon har redan varit med om allt för mycket så det är inget alternativ för oss.


Vi måste fortsätta töja lite i leden som fortfarande är lite för stel för att få maximal rörlig het och eftersom hon är den hon är så måste vi sköta rehabiliteringen helt själv. Vetrinären tyckte vi skulle sätta henne på  omega 3 diet dvs. foder som är mycket omega 3 i resten av hennes liv för att hålla lederna i bra form. Tyvärr är fodret dyrt och det skulle betyda att Ekas matkonto skulle stiga från 169:- till 695:- för en säck med 14 kg foder. Visserligen skulle hon äta mindre av det fodret men blir ändå sååå mycket dyrare... Rimadyl kommer hon fortsätta med, kanske livet ut i förebyggande syfte för att inte få ont och snebelasta mer. (Just nu äter hon inte rimadyl utan det blir när hon anstränger sig. )Måste prata igenom med Petter hur vi ska göra. I vilket fall är det läge att starta upp henne snart med promenader och stretching, vet bara inte hur tiden ska räcka till men vi måste hon behöver det och lite motion skadar aldrig, lite jobbigt för mig med foglossningen bara men hoppas att det ska lätta lite snart bebisen flyttar sig högre och högre upp nu.


Mamma påpekade till och med det när hon var hit förrut och hjälpte mig tvätta Sylvester sår han har i huvudet. Måste ju alltid vara något med våra djur så nu har sylvesters sår i huvudet blivit infekterat *förbannat* Blir så less, nu måste jag hålla på att tvätta honom igen...äckligt som fan är det. Han har haft sånt här sår förrut i huvudet men då blev det akut till vetrinären. Denna gång sköter jag det själv. Magen flyttar sig i alla fall högre och jag börjar bli jämntjock runt om :) Inte längre bara mage så kanske är det en tjej ändå, tycker alla säger att det är en killmage....spelar ingen roll vad det blir jag blir lika lycklig ändå! Men vi ligger lite efter med tjejer i (min) familjen så vore ju kul med en liten tjej så freja får nån att leka med som victor säger : "Hoppas Kristina får en flicka så Freja får nån att leka med. Axel får ju leka med mig och Gustav."


Nu ska jag lägga mig i soffan och äta lite nonstopp (fast det är måndag) och se ett avsnitt av McLeod´s sedan blir det sängen känner tröttheten börjar komma smygande fast idag har jag varit super pigg hela dagen, så skönt. Kanske var det järnbrist som gjort mig så trött, känns jätte bra att må så här bra i alla fall. Var ett tag sedan jag kände mig riktigt pigg.

Av Kisse - 3 juni 2007 22:08

Efter förra inlägget började panna koka, som vanligt men denna gång blev det kaos. Fick ringa Tyrone då en slang lossnade och det sprutade hetvatten i pannrummet, Nisse och Tyrone fick dit ett rör i alla fall och pannan lugnade ner sig efter en stund...jag blir så less. Nisse brände sig lite på handen och på bröstet på vattnet men annars gick det ju bra denna gång åxå. Petter ringde precis när det var som mest kaos och jag fick mig en utskällning, han blir väll orolig när han sitter långt borta och denna gång kan vi inte prata med varandra så ofta heller så jag tror inte han menade det han sa igentligen :( Jag vet ju hur pannan är så jag försöker så gott det går men en del gånger spelar det ingen roll hur man än gör så kokar skiten... blev en massa varmvatten i alla fall så fyllde badkaret under tiden pannan kokade men sedan blev jag tvungen att ta reda på allt vatten i pannrummet så var inte så varmt och skönt som jag hoppats på när jag väl kröp i. Låg en stund i alla fall och nu är hundarna inne åxå.


 Funderar på att kvällsfika lite, är inte hungrig men vet att jag inte ätit så mycket idag och då får jag lite ångest, vill ju att bebisen ska få så den klarar sig även om dom säger att bebisen tar sitt först så känns det inte bra att ha hoppat över måltider.  Kommer antagligen vakna tidigt och vara hungrig annars så lika bra att ta något litet i alla fall.


Två hundar i koppel är inte kul :( Men med tanke på att dom väldigt sällan går i koppel tillsammans så gick det relativt bra, om några dagar funkar det nog perfekt. Mamma kanin syns inte ett spår av hoppas verkligen hon bara gömt sig och inte blivit mat åt något djur, svälter ihjäl gör hon i alla fall inte nu den här årstiden men det bästa vore ju bara om hon kunde komma fram så jag fick fånga henne, kan ju inte vara fy skam att få maten serverad heller?!

Av Kisse - 3 juni 2007 20:17

Surt liv för macken imorse då det blev koppel på till hundgården. Gäller att ta ner honom på jorden nu igen så får bli så ett tag nu. jenny och ida kom imorse och vi satt och surrade i flera flera timmar, så roligt att träffas. Skönt att få prata av sig om lite allt möjligt :) Mycket gnäll men blir lätt så sporrade dom till att börja med sagopåsar så får se om jenny hittar något i direct trade att beställa hon åxå, skickade med katalogen med henne  (ida ska kolla om dom har nån på jobbet ananrs får hon låna den efter jenny) och visade lite vad som är en bra början, kanske jag blir mer sporrad att skicka in våran beställning åxå om fler är med på den, frakten blir ju billigare åxå om man är fler som delar :)


Sedan bar det av till Sundsvall. Jag åt middag på max och åkte sedan på birsta och shoppade lite. Köpte ett par short, två linnnen (ett rosa, ett svart) och en kofta med trekvartsärm, kort modell, blir lagomt att ha i sommar tänkte jag.  Köpte tre par låga strumpor åxå och en pyjamas till bebisen :)betsämde mig för att hälsa på broder och hans familj om dom var hemma och själv klart när man har tid för en gång skull så var dom inte hemma så blev en sväng till syster istället.


Nu är jag hemma, trött och slut. Har en massa tvätt att vika och håller på att elda för att få varmvatten, måste komma ihåg att skriva en STOR kom ihåg lapp till mig själv att Eka inte ska ha mat imorgon utan ska vara fastande. Imorgon bär det nämnligen av till djurkliniken (efter jobbet, tagit ledigt halva dagen) för att kolla om det är några valpar på G och kolla hur rakt benet blivit, känns lite nervöst men i vilket fall som helst har vi redan tagit beslutet så lika bra att få det gjort. Allra mest orolig är jag över att benet inte ska vara tillräckligt rakt att det inte läkt som det ska men får ju hoppas på det bästa. Ska ringa A-K och höra om hon har något för sig imorgon eller om hon har lust att följa.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards