Alla inlägg under juni 2007

Av Kisse - 3 juni 2007 00:24

Nu är nästa djur på rymmen, denna gång är det macken som stuckit, mamma kanin är fortfarande borta.


Blir så arg på macken när han gör på detta sätt så nu blir det koppel på ett tag tills han förstått vem som bestämmer igen, han gör det alltid när jag är som tröttast, vet väll att jag inte orkar hämta honom då.


jag har varit til Huddik och hälsat å mamma och pappa. mamma gjorde varma mackor på elden, jätte gott. Ingen strömming var inne så jag provade inte ens kasta. Blev kvar där längre än jag trodde jag skulel orka så nu är jag dunder trött men måste vänta ett tag till på Macken ge honom en liten ynka chans till att få komma in i natt. *grrr* så arg nu! Stackars Eka, förstår ingenting varför matte helt plöstligt blev less men hon var smart och gick och la sig istället för att uscha omkring hon åxå.


*GÄSP* vill sova...

Av Kisse - 2 juni 2007 17:39

Lägger upp en urgullig bild på små bebisarna som jag fick förra sommaren. Lägger även upp en bild på pappa kanin.


Lejonmanen fick dom av mamma kanin, pappa kanin fick dom en underbara lurviga pälsen från, tyvärr är pappa kanin numera död. Men han var helt underbart snäll och gosig men myggorna gick hårt åt på honom på sommaren och han mådde inte bra alls då jag valde att ta bort honom.

Av Kisse - 2 juni 2007 17:14

Det är ju otroligt va effektiv jag är idag alltså, torkade av golvt ytterligare en gång eftersom vattenet var svart efter förra gångne ocj lite bättre denna gån men skulel behövas en tredje gång för att bli riktigt rent men men det skiter jag. Tog sedan en välbelönt lång dusch med varmt vatten så känsn mycket bättre just nu i alla fall. vek in en massa tvätt när jag ändå var upp och klädde på mig, städade undan i sovrummet, så det blev riktigt fint :)


Köket som fortfarande ser lite kaotiskt ut men inte mycket att göra innan jag har mer lådor att packa i så just nu skiter jag i det. imorgon ska ännu mer dras fram då jenny icg ida kommer och hälar på :) ska bli kul att träffa dom och få ventilera en massa tankar om jobbet vi ska även dela med oss om lite tips och ideér man kan göra med barnen men duktiga jag glömde ju ta hem allt material jag har på jobbet men det har dom ju sett här på bloggen så få bli vad det blir. Kul komemr vi säker ligen ha i alla fall.


Höll på att glömma berätta....förra året vågade sig mamma kanin aldrig ut utan satt bara inne och tröck i kaninhuset (som är jätte stort, hade det som hönshus förrut) kaninungarna hon hade var ,mycket modigare än henne och var mycket ute i sin stora stora bur på 2x2 meter nu i år när jag satte ut henne i hennes stora sommarbur var hon ute efter en timme... fjant momma... jaja i alla fall så nöjde hon siginte med det utan idag var hon ute, ute i det fria, mamma kanin har rymt!!! Hon har tagit sig ut genom ett hål i innernätet och sedan lyckats ta sig över det yttersta nätet som jag fick sätta på buren eftersom henns små bebisar förra året tog sig igenom maskerna på det innersta och därför satte jag upp ett lager till med mindre maskor utan på. jhon satt och tröck bakom kaninen Molles bur idag när jag kom ut, kanske är hon sugen på honom... att fånga henne är stört omöjligt då hon aldrig kommer fram när hon är i buren heller så får se hur jag löser det problemet.... min håv jag brukar rymmande kaninbebisar i är lite för liten för stora mamma kanin :)



Av Kisse - 2 juni 2007 15:42

Idag har jag varit duktig, dammsugit hela över våningen (utom gästrummet) och hela nedervåningen, torkade trappen oh hela nedervåningen så nu är det hyffsat rent här hemma i alla fall, har lite att plocka undan men sen får dte duga så länge. Städade bilen när jag ändå var igång, satte även in hundgallret eftersom Eka ska till djurkliniken på måndag, skönt att ha det klart. Har tvättat och hängt tre maskiner idag åxå så idag har jag fått mycket gjort.


Ätit lunch och legat på soffan och vilat i två timmar hag jag åxå hunnit med så nu blir det till att ta en dusch innan det är dags att göra sig klar för grillningen med GAMA. Så otroligt ont i bäcken just nu eftersom jag tagit i alldeles för mycket idag dammsugning och torka golv är ju båda jobbigt för bäcken. Cyklade ner till Patrik och Annelie för att hämta strippor (till hundgallret)förrut, det gjorde mindre ont att cykla än att ta sig in i bilen, konstigt. Värken vill inte släppa trots att jag legat nu i två timmar så hopasp en varm dusch gör susen annars blir det stolsvärmen på i bilen, funkar perfekt :)

Av Kisse - 2 juni 2007 10:51

Mysteriet med gräsklipparen är fortfarande inte löst och jag antar att det blir städning hela dagen istället, tänkte hänga ut tvätten på tork men jag hittar inte hålet som torkställningen ska stå i så blir väll till att hänga tvätten inne :(


Ikväll blir det grillning med GAMA men jag skippar crusingen denna gång. Jag känner att jag inte orkar med en massa fulla människor och träffar dessutom alla jag känner på grillningen och då tycker jag det räcker så. Ska bli kul att träffa lite folk och slippa äta själv i alla fall, får se om jag åker och hälsar på mamma och pappa sedans om står med husvagnen i huddik eller om jag åker hem och lägger mig, lutar nog att jag åker och hälsar på mamma och pappa.


käns trist att vara inne och städa när det är sånt fint väder ute men hinenr inte städa imorgon så har inget val, bara att öppna dörren och njuta sedan när städningen är klar kan jag sätta mig på altanen i våra fina ute möbler och njuta över att städningen är klar men allra först ska jag äta lite mer frukost en liten yoghurt räcker inte långt i min mage...

Av Kisse - 1 juni 2007 21:19

Strax efter förra inlägget klom camilla med gräsklipparen men tänkte då att jag orkar inte klippa gräset idag men ångrade mig efter jag sett ett avsnitt av McLeod´s och ätit middag, klädde på mig och gick ut men fick inte igång gräsklipparen...tyckte det kändes som jag gjorde något fel och letade reda på instruktionsboken (jag köpte den ny förra sommaren) och ja det saknades den viktigaste delen, haken man håller in när man drar i snöret, ringde camilla och dom har spenderat halva kvällen åt att leta den men är spårlöst försvunnen...nu kan jag inte klippa gräset :(


Istället har jag börjat tvätta och sitter och plockar i papper som jag skulle ha gjort i flera månader...skit tråigt men måste göras. Har lovat Petter att packa ihop hela köket så måste hitta en bra lösning för alla papper under tiden vi renoverar nere, antar att gästrummet får bli något slags förråd/kontor, det är ju där alla möbler hamnat åxå :( jobbigt att dte måste bli kaos överallt när man håller på. Sovrumemt håller på att svämma över det åxå men där är det mest bebissaker, vagnen, bilstolen och en massa kläder överallt eftersom jag tömt tre stora garderober och endast ersatt dom med en byrå. Ska inte göra så mycket mer ikväll är trött efter veckan arbete och har fått rektigt mycket gjort idag trots det. Nisse var snäll och kom hit och bar in ved åt mig  *tack* så nu har jag så jag klarar mig några dagar. Ska försöka bära in lite under helgen jag åxå så jag klarar mig veckan ut, är på veckorna jag tycker det är jobbigast att bära in ved när jag redan är trött när jag komemr hem och har allt annat att göra åxå. Lite små kämpigt när Petter är borta men det måste funka så är det bara. Saknar honom redan och nu ringer han...

Av Kisse - 1 juni 2007 16:49

Äntligen är det fredag och helg, så skönt! Jag var duktig och satte igång på en gång när jag kom hem med att först flytta mamma kanin ut till uteburen, hennes gigantiska som hon bodde i med sina ungar förra året och sedan blev det till att laga kaninen molles bur. hittade en bit nät och häftpistolen och fick till en ny botten på den inna han åxå kunde flytta ut. Långa klor hade båda två men jag hittar inte klosaxen så antar att Camilla lånat den. hon skulle för den delen komma hit och låna spån av mig och ta med sig gräsklipparen tillbaka som dom lånade förra veckan men ännu har hon inte dykt upp. Jag är för trött för att klippa gräset nu så hopasp på fin väder imorgon åxå så jag kan göra det då istället, vet inte om jag har någon bensin hemma heller så kanske kört i alla fall... rensade i alla fall undan resterna från bygghögen som legat utan för köksfönstret så nu är gräsmattan redo för att klippas. Blir inte mycket som ska klippas alva gräsmattan har ju dumprarna som lämnar utfyllningsmassan redan kört sönder så går nog fort att klippa gräset om vädret tillåter imorgon.


Arbetsdagen har varit bra, ganska många barn men dagen har flytit på och vi har ute hela förmiddagen, åt frukten ute så vi var ute tidigt. När jag gick hem för dagen gick dom ut en sväng till. Jag har fortfarande inte fått iväg beställningen till direkt trade blir så trött på mig själv att den aldrig kommer iväg, tänkte ringa in den så jag får veta direkt vad som finns och inte men snart lägger jag nog lappen på lådan om jag inte får fingrarna ur och ringer. Tiden räcker aldrig till och när jag kommer hem är jag för trött för att orka bry mig.


Nu ska jag lägga mig på soffan och se på ett avsnitt av McLeod´s och sedan ska jag börja med middagen, åt mycklet till mellis så fortfarande inte hungrig :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards