Alla inlägg under juli 2007

Av Kisse - 23 juli 2007 20:46

Första arbetsdagen efter semestern gick hyffsat. Mycket barn och lite personal men det har funkat ändå. Men jag var helt slut när jag kom hem och la mig på soffan och sov i närmare två timmar. Ont i bäcken hade jag åxå så imorgon blir det bälte på,hela förmiddagen gick bra men på eftermiddagen kom värken :(


Nu ska jag gå ner och bre en smörgås och göra kväll. Börjar klockan sju imorgon så behöver sova. Låg nämligen och läste alldeles för länge igår men ikväll blir jag klar med boken inte många sidor kvar nu.


Hittade en annons om en symaskin idag när jag läste tidgningen på jobbet, en huskystar E20 heter den och har bland annat 32 sömmar för 1495:- (ord. 2295:-) så priset tycker jag verkar otroligt bra, nån som har någon åsikt?


Natti natti

Av Kisse - 22 juli 2007 20:53

Städade hundstugan som jag sa att jag skulle göra och sedan tog jag mig en dusch, plockade en massa smultron (ca 2 dl) och begav mig sedan till mamma och pappa. När jag kom dit höll pojkarna på att tjata på mamma att dom ville åka och bada så blev bestämt att jag skulle passa Freja under tiden. Jag och Freja tog oss en promenad med vagnen eftersom hon var trött och jag vill ju röra lite på mig tog inte klång tid förrän jag vände, massor av broms som förföljde mig och solen som låg på Freja hela tiden men på vägen hem somnade hon i alla fall och när vi kom tillbaka till mamma och pappa satte jag mig på altanen och läste och åt frukt. Freja som i ungefär en timme så mamma och pojkarna hann tillbaka innan hon vaknade. tog sedan hand om Freja så mamma kunde göra klart allt inför sitt kalas, alla barnen och barnbarnen skulle ju komma och äta tacos. Vid tre var alla på plats och vi smaskade och åt, jag har nog aldrig ätit så många tacosar som idag, förstår inte att det kan få plats så mycket mat i mig :)


Marängsviss till efterrätt men jag hann ta mig en vila före, blev så trött efter all mat. Blev kvar längst, inte så konstigt heller eftersom jag inte har något särskilt att åka hem till men åkte i alla fall så jag hann in på affärn och handla lite frukost mat tills imorgon. Tankade på vägen hem åxå skönt att ha det gjort så det bara är att åka resten av veckan till och från jobbet, antar att jag kommer vara helt slut efter jobbet varje dag då jag tycker jag varit trött när jag gjort lite här hemma. Hoppas att det inte kommit tillbaka alltför många barn från semstern, vore skönt om det kunde vara lungt några veckor till :)


Glömde fråga mamma om höfröna så blir inget satt denna vecka i alla fall eftersom dom åker på semester, jag har ju dessutom ingen bråtska så det får vara just nu. Eka blev hemma idag eftersom det var alldeles för varmt, blir ju mycket sitta i bil och det ville jag inte i denna värme.


Lägger upp lite bilder på viga lilla Freja när hon suger på sina älskade tår, hon älskar sina fötter. Visar även hennes nya fina vagn som hon sov s skönt i :) Sista bilden är på kusinerna Axel och Freja. Axel är sååå kär i lilla söta Freja att han vill pussa på henne hela tiden :)Nu ska jag gå och lägga mig och läsa tills Petter ringer och sedan blir det sova, ser verkligen inte fram emot morgondagen, jag vill inte jobba!!! Men tiden går kanske lite fortare på jobbet än här hemma i alla fall så bara att bita ihop och se glad ut, lite kul ska det ju bli att jobba åxå.

Av Kisse - 22 juli 2007 09:11

Sovit dåligt inatt, mycket är Sasettes fel, hon kan inte vara inne på nätterna för hon håller på att böka runt hela tiden helst vill hon ligga på mig och det går inte jag med på. Ledsnade på henne vid fyra så gick ner och släppte ut henne då, gick på toaletten och kom å att jag inte hängde den sista tvättmaskinen igår så gjorde det då, fyra på morgonen :)


Vaknade vid halv nio oh kände redan då att jag får huvudvärk om jag sover längre så legat och dragit mig tills nu. Håller på att vela hur jag ska göra...om jag ska gå ut och städa hundstugan eller om jag ska duscha, äta frukost och sedan åka direkt till mamma och pappa. Är inte vidare städsugen men skulle ju verkligen behöva städa där och i så fall är det bättre at göra det innan jag kliver in i duschen. Näpp städa hundstuga blir det!

Av Kisse - 21 juli 2007 19:47

Blir ingen promenad för Eka idag jag har ingen lust, kroppen säger dessutom ifrån. Legat på soffan i flera timmar och känner mig inte så pigg som jag skulel vilja. Sov ett tag och värmade sedan en låda pasta och skinksås till middag.


Istället ska jag tvätta och dammsuga på övervåningen. När jag är klar ska jag belöna mig med en arraks boll :)Har ju faktiskt redan varit duktig idag tycker jag själv som fått lite ordning på gården och Eka har ju i alla fall blivit duschad.

Av Kisse - 21 juli 2007 14:52

Vecka 29

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är den ungefär lika lång som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram.


Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.


Hämtat från denna sida.

Av Kisse - 21 juli 2007 14:30

Har ju dessutom gjort halva mitt uppdrag med Eka idag åxå, tagit in henne och duschat henne :) Ren och snygg hund hon åxå nu. Hon fick följa med ut på gården (i koppel) medans jag plocka undan lite saker som legat runt omkring på gården men hon bara drog och slet i mig så jag kände redan då att det nog inte blir promenad för hennes del idag. Istället fick hon gå in och torka inomhus, träna på att vara själv. Hon tuggade inte på nånting alls utan höll sig snällt kvar på nedervåningen och uppförde sig som man ska :)Hade problem med det när hon hade gipsat ben men har sedan gipset åkte av skötts sig jätte bra men kan ändå inte riktigt lita på att hon inte tuggar på något.


Nu är hon däremot i hundgården igen och jag får se om jag kanske orkar promenera med henne ikväll men har lite små ont i kroppen redan nu så får se hur det blir med det. Ska lägga mig på soffan och vila nu i alla fall och sedan har jag lite tvätta att ta reda på. Skulle ha ätit lunch men för trött just nu så blir tidig middag efter vilat istället, åt sen frukost och åt en frukt för ett tag sedan så klarar mig ett tag till.


Får se vad det är för väder imorgon, kanske kan ta med henne ut till mamma och pappa när jag ska dit imorgon. Hela familjen med alla barn ska ut dit imorgon för att fira mammas födelsedag. Blir tacos då :) Gott, gott det är jag jätte sugen på!

Av Kisse - 21 juli 2007 14:25

Kom på att jag ville få ut min trädgårdsoffa som jag fått av vänner till mamma och pappa och hade sån tur att Tyrone och Janne skulle ut och åka fyrhjuling och tog vägen över min gård... då fick dom bära ut den eftersom den är alldeles för tung för mig att bära men jag är så otroligt tjurig så jag har konkat ut den själv annars. Den hamnade på plätten brevid grillen enda skuggan på våran gård, plätten som dessutom skulle fått lite gräsfrön denna sommar men ser inte ut att bli så...ska höra med mamma och pappa om jag får lite höfrön av dom, dom hade tydligen lite hemma.

Av Kisse - 21 juli 2007 14:17

Vet inte om det var mitt gnälliga inlägg igår som gjorde verkan eller om det bara föll sig så att dom som gjort sönder våran gräsklippare helt av sig själv kom hit och klippte mina gräsmattor, men gräsmattorna är klippta och det blev så fint så.


Patrik kom hit med släpvagnen och vi lastade på all bråte på den och körde och lastade av det vid våran eldplats så gräsmattan kunde klippas där åxå.


Jag har rensat lite rabatter och dragit bort brännässlor så har nu en massa utslag på min arm, tur att det finns salubrin :)


Med andra ord har det slitits och släpats här på gården och det syns åxå, då är det roligt.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards