Alla inlägg under juli 2007

Av Kisse - 13 juli 2007 07:53

Vaknade av att drömt mardrömmar om att Petter varit otrogen och jag kom på honom, inte kul alls, är det något alla gravida gör eller? Kommer ihåg när syster väntade Axel och drömde att hennes man var otrogen åxå. Kunde inte somna om efter det så smsade til Petter och han ringde upp sedan klev jag upp, letade fram kläder att måla i och skulle ta på mig den nya sköna amningsbh men ack så jag bedrog mig... jag testade en vit i butiken och bestämde mig för en svart så vi bytte den mot en svart som jag inte provade men jag kollade att det var rätt storlek. hur som helst går den runt mig precis idag...kan verkligen inte ha den...fattar ingenting, måste ju vara fel på just den här bh men med min tur så är det väll det.


Nu ska jag äta frukost och sedan måla en vända sedan blir det att hoppa in i duschen för att åka till Sundsvall för att byta. Hade längtat så efter att få ta på mig en skön bh i rätt storlek :( Har ju tid på mig eftersom om inte öppnar förrän om två timmar. Stan idag igen då.

Av Kisse - 12 juli 2007 20:47

Idag har jag varit på stan med syster, en hel dag på stan och mycket har vi fått gjort åxå. Jag betade av hela min lista och syster fick hela sin struken hon åxå. Jag var på sköna under och köpte en amning bh att ha nu, hoppas på att kunan ha den sen åxå när bebisen kommit, jätte skön kändes den och jag gick upp 3 kupstorlekar :) Min bh har varit trång länge nu men tjurat på och knölat ner boobisarna i den ändå. Bra pris på den åxå tycker jag då den gick på 400 :-


Sedan var vi på hajp, en urbra sekond hand butik, där hittade jag en svart mamma tröja för 40:- ser helt oanvänd ut, en grön tummen mössa till bebisen för 19:- , en body i storlek 50 som min bebis säkert ine kommer kunna ens ha men kostade 22:- så gör inte så mycket i så fall. Hittade även en fin brun pop tröja i storlek 74 som jag köpte för 25 :- är ju så inne på brunt :)Otroligt bra priser eftersom sakerna ser så gott som nya ut eller dom ser nya ut.


Vi var in på flitiga fingrar och tittade på symaskin åxå men jag vet fortfarande inte tycker 3000.- är lite för mycket hade nog tänkt mig 2000-2500:- så måste fundera, har inte råd nu i alla fall. Fansn en begagnad maskin där åxå som kostade 1900:- men den såg liten ut, säkert bra ändå eftersom nypriset för två år sedan var 3200:- har jag för mig. Men som sagt jag har i alla fall kollat lite men väntar ett tag till.


Var på polarn och pyret och där hade dom en amningtröja på rea som jag köpte en brun :) jag betalde 125:- för den och och den skulle ha kostat 395:- så dte var ett klipp tycker jag. Dom hade otroligt fina och söta bebis kläder där blev otroligt sugen på att köpa bebiskläder istället men kunde hålla mig, priserna är ju ganska så kraftiga där :)


Sedan åkte vi vidare till Birsta city, började med lunch på donken där åt vi grilled chicken gourmet. Sedan fortsatte jakten efter en klänning åt mig till Ankis och jims bröllop. Hittade till slut en på MQ som jag ändå inte är super nöjd med men kostade bara 150:- så köpte den ändå, det är ingen mamma klänning så blir spännande att se om jag kommer i den om 2 ½ vecka :)Lånade en klänning av syster åxå men samma sak med den, frågan är hur mycket magen hinner växa på den tiden. Annars blir det att gå på bröllop i tunika istället. Inte mycket att göra när man inte hittar annat. hittade en super fin på fannys som jag köpt om jag inte vore gravid så otroligt fin! Jag provade den men det saknades typ 2 dm för att få igen dragkedjan, man kan ju alltid hoppas :)


Var på sko kanonen och köpte ballerina skor till mig att ha till vardags och foppa tofflor till Petter. Sedan gick vi på biltema och köpte övermålningbar silikon. Tog sedan bilen till byggmax för att köpa färg till panelen så imorgon kan jag börja måla. Körde i silikonet ikväll när jag kom hem. Stannade hos syster på middag och tittade sedan på när hon badade Axel :)så nu är jag otroligt trött. Men måste ut och ge kaninen mat och hundarna vill ha lite mer som bara fick torrkulor till frukost, har tagit hem potatismos från jobbet som dom ska få att smaska på nu :)


Har bara köpte en sak idag som jag "inte borde" en svart tunika på lindex en sån med fickor fram på, jätte fin. Det är ju inte heller ett mamma plagg så den kan man ju använda flitigt sen åxå :)


Näpp göra lite mer nytta så jag kommer i säng nån gång så jag kommer upp imorgon och måla :)Har dessutom lite ont i bäcken idag då bebisen ligger jätte långt ner idag, tryckt på kissblåsan hela tiden och har därför haft bältet på mig hela dagen har ändå små ont så ska bli skönt att krypa ner i sängen!

Av Kisse - 11 juli 2007 22:06

Idag var sista arbetsdagen inför semestern :) Så skönt att vara ledig nu i 11 dagar. Började klockan sex imorse så dagen börjar ta ut sin rätt, jag har varit vaken hela dagen...men legat och vila en hel massa. Åkte till mamma efter jobbet eftersom hon fyllde år idag *grattis* och jag slutade ju tidigt. Köpte med mig en liter jordgubbar och mamma gjorde en kladdkaka :) Gustav var redan där men jag var trött så vilade mest bara tills Maria kom även om jag mest bara vilade efter att hon kommit åxå, myste lite med Axel i alla fall men han är så mamma sjuk så han grinar så fort hon lämnar rummet :) Han och Gustav fick slicka av varsin elvispen, visst ser det ut som han njuter? konstig hur en liten kan lära sig sådant å fort :)


Syster åkte hem med pojkarna men jag stannade på middag och efter det tvättade jag bilen, fick hjälp av pappa *tack*. Blev lite finare även om den behöver sig en rejäl tvätt för att få bort att salt och äckel som är på den :(  Hoppas vi hinner ta tag i min bil nästa period Petter är hemma, den behöver nämligen ny olja åxå. Har blåa extra ljus till den åxå som skulle satts på så den ser lite finare ut än dom två fula som sitter där nu.


Fick en kasse med böcker från syster idag åxå med gamla böcker sen jag var liten. Mamma har alltid läst mycket för oss när vi var små och jag kommer fortfarande ihåg mina favoriter som om jag hört om igår :) Kanske därför jag är så sago tokig nu åxå :) Jag kommer läsa mycket för mina barn (tänker ju skaffa mig mer än ett...tror jag nu i alla fall)!!! Lägger upp en bild på mina favvo sagor, kanske är det något fler som delat samma favvoböcker ?! Lägger även upp en bild på mina nya fingerdockor/figurer dom är så fina tycker jag :)


Dom är tänkt som figurer till sångpåse, här kommer några förslag på sånger/ ramsor man kan använda dom till:


kanelbulle: en sockerbagare, eller baka baka kaka...

Falukorv: Jag vill ha blommig falukorv till lunch mamma...

Apa: fem små apor hoppade i sängen, eller tänk om jag hade en liten liten apa...

Hus: I ett hus i skogens slut...

Råtta: var bor du lilla råtta...

krokodil: Nyss så träffade jag är en krokodil...


Imorgon blir det stan med syster, ska bli kul vi har inte gjort något själva sedan förra året den här tiden då vi förberedde mammas 50 års kalas. Denna gång är det shopping för min del jag behöver en klänning att ha på Ankis bröllop, en ny bh då jag definitivt växt ur alla mina :( blir troligen en ammning bh på en gång.  Jag ska kolla upp pris på symaskin fast har inte råd att köpa en nu men kolla kan man ju alltid :) Dessutom har vi bestämt att vi ska gå på en second hand butik som heter hajp som är kanon bra :)


Nu ska jag ramla i säng innan jag börjar gråta av trötthet, idag läste jag ut boken Baby blues så har ingen läsning påbörjad just nu så blir sova direkt, boken var för den delen mycket deprimerande att läsa tycker jag även om den kanske är nyttig att läsa åxå för att förstå att livet som småbarnförälder inte alltid är en dans på rosor. Det har jag visserligen inte förväntat mig men tyckte den var mycket negativ och dyster och ett tag ville jag sluta läsa men blev bättre mot slutet.


zz zzz zz

Av Kisse - 10 juli 2007 21:47

Satt in en massa kort i album och skrivit lite mer i bebisboken om tiden som gravid :) Har tagit hela kvällen för mig att göra det så blev chockad när Petter ringde och klockan var så mycket, nu blir det duscha och krypa ner i säng måste ju kliva upp strax efter fem imorgon. Ska åka till mamma efter jobbet eftersom hon fyller år och jag slutar tidigt. Måste komma ihåg att ta med Cissis enhjuling hon glömde här i helgen. Syster skulle åka till mamma hon åxå så då får jag träffa Axel åxå, Gustav är redan hos mormor.


Idag efter jobbet åkte och jag på biblioteket och lånade lite böcker, imorgon ska jag och Linda planera för vad vi sak göra på vårat tema till hösten. Passade på att låna lite böcker om att vänta barn och föda barn åxå, dags att börja läsa in sig och förbereda sig för förlossning snart. Antar att barnmorskan snart kommer börja prata om det så vill vara förberedd för det. Nästa vecka ska jag till barnmorskan och göra glukosbelastning :(  Frivilligt men jag tycker det är lika bra att göra det.


Nu blir det en varm dusch, disken tog jag reda på tidigare.

Av Kisse - 10 juli 2007 18:30

Trött och sliten idag åxå, har legat på soffan och läst och sedan dessutom sovit i över en timme. Välbehövligt men känner mig ändå inte pigg. Måste kliva upp nu i alla fall, ska koka pasta och värma skinksås jag fick med hem från jobbet. måste bära in ved och elda så jag kan ta mig en dusch sedan...och diska... skulle vilja bada men får se om jag orkar vänta på så mycket varmvatten går ju åt lite när jag ska diska åxå...


Jag har framkallat ett gäng med kort så ska leta reda på fotoalbumet och klistra in lite bilder ikväll är ungefär vad jag orkar göra idag. Öppnar imorgon så hoppas på att komma i säng tidigt. Igår kom jag inte i säng tidigt, kom in i andra andningen och låg och läste hur länge som helst, kunde inte sova så tog upp boken två omgångar tror jag. Klockan tolv släckte jag och somnade kanske vid halv ett... inte många timmar sömn då inte...


EN dag kvar att jobba sedan har jag 11 dagars ledighet!!!!

Av Kisse - 9 juli 2007 20:52

Hittat en underbar film som rörde mig till tårar i alla fall, kanske speciellt då tanken går till min egen bebis i magen, skulle förlossningen av någon anledning starta finns ju chansen nu att bebisen kan överleva :)


Snyggt, jag lyckades stänga fönstret innan jag lagt in länken... ja ja ska leta lite...*ha ha* hittade den :)


Underbar låt åxå, Lotta Ahlin - Välkommen till jorden.

Av Kisse - 9 juli 2007 20:09

Åt middag och la mig sedan på soffan och sov i närmare två timmar, skönt och välbehövligt. Sedan har jag vikt tvätt och nu har jag den roliga sysslan (inte) att vika in det i garderoben, jag började dessutom att plocka ur det jag inte använder ur garderoben igår så har lite mer att fixa där. Onödigt att ha en massa kläder där som jag inte känner mig bekväm i och inte heller använder, tar bara en massa plats.


Känns som jag snart ska gå och lägga mig och sova natten för är fortfarande otroligt trött och har lätt huvudvärk om inte kan jag lägga mig och läsa lite i boken syster lånat mig, inne på nästa gravid på bok nu men denna riktar in sig mer på tiden efter att bebisen är född tror jag. Baby Blues av Pia Hintze är det jag börjat läsa nu. Förra boken jag läste hette gravidchock, den var jätet bra, väntar med spänning på fortsättningen av den triologin.

Av Kisse - 9 juli 2007 16:01

Imorse åkte Petter och jobbade, kändes lättar denna gång fast vi vet att han kommer vara borta mycket längre denna sväng men denna gång hade jag ju inte ont i magen :) jag kunde inte somna om efter han åkt så har varit vaken sedan sex helt i onödan. Började inte jobab förrän halv nio. Har nyss kommit hem och är super trött idag, varit lättretlig hela dagen och tycker jag inte gjort annat än skällt :( Hatar vissa dagar....


Försökt ringa lönekontoret idag i alla fall, inget svar... semester stängt till 3 augusti, chefen går tydligen att få tag i genom att ringa och lämna meddelande på mobiltelefonen så gör det imorgon så ringer hon förhoppningsvis upp innan jag går på semester. Ringde min handläggare på försäkrigskassan i alla fall och talade om hur det ligger till... hon lät inte vidare positiv men sa att jag skulle skicka in det jag kan nu i alla fall och skriva en lapp om resten och skicka in det eftersom. Så det får väll bli så och sedan hålla tummarna att jag får igenom havandeskapspenningen annars åker jag på att jobba tills den 2 oktober :( Jag vägrar ta ut föräldradagar innan bebis har kommit ut! Annars får jag se till att bli sjukskriven på slutet, hoppas det ordnar sig på något sätt i alla fall.


Just nu är min kropp snäll med mig, foglossningen har blivit mycket bättre och jag har nästan aldrig bältet på mig. Magen har fungerar bra i flera dagar och det känsn otroligt bra. Har en återkommande huvudvärk och känner mig lite yr ibland så jag vet inte om det är järntabletterna eller om jag bara ätit för dålig i några dagar. Får lätt blodsocker fall nu i alla fall och skakar som ett asplöv om det går för långt mellan målen :( har sendrag var och varanann natt, vaknar skrikande....mindre trevligt, dricka mer vatten säger dom... jobbigt det åxå då jag måste upp och kissa flera flera gånger per natt....*hmmm* riktigt mycket gnällande just nu men kan ju lika gärna passa på och ta allt på en gång, snart har jag semester i alla fall.....2 DAGAR KVAR!!!!!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards