Alla inlägg under juli 2007

Av Kisse - 8 juli 2007 20:38

Då har man varit till mamma och pappa och ätit god mat. Mikael, Ulrika och Freja kom åxå så jag och Freja låg på soffan och myste, så mysigt att freja somnade och sov på fasters mage i en timme eller så. Sedan bastade jag och Petter, varmt men skönt! Skönt att få lite tid för oss själva, passade på att duscha där åxå dom har stor dusch så båda kan ducha samtidigt, det har vi inte gjort på flera år.


Svängde in till svärmor på vägen hem för att hämta skor till Nisse och blev kvar där bra länge. Så har nyss kommit hem, Petter håller på att flytta lite maskiner ute och det allra sista små fixet. Sedan ska hundarna få komma in, nu var det länge sedan dom fick sova inne. Men i detta väder så blir dom nog glada att få komma in en natt i alla fall :)


Nu ska jag kvällsfika lite och sedan gå och lägga mig vet inte riktigt när jag börjar imorgon så måste kliva upp lite tidigare och ringa och höra, halv nio eller halv tio är det i alla fall så ingen tidig morgon :) Ska åka på jobbet lite tidigare i alal fall efetrsom jag har en hel del samtal att fixa med imorgon efetrsom jag måste fixa alla papper om havandeskapspenningen.


Tre dagar kvar tills semester :)

Av Kisse - 8 juli 2007 14:59

Påminner lite om omröstningen, info finns den 18 maj och så här ser listan nu för tillfället. Bygget kommer nu stå still i en månad så när som på målning och kakling i hallen som lejs bort.


  • Ett fönster på nedervåningen ska bytas ut mot ett mindre
  • En ytterdörren ska flyttas, hålet ska byggas igen och ett fönster ska sättas in i stället.
  • Alla väggar i köket ska reglas om och gipsas (vissa även spånskivor)
  • Köket ska byggas upp (nytt kök beställt)
  • Golv ska läggas i köket
  • Dörren till badrummet ska flyttas
  • På hallengolvet ska det läggas klinkers (om tidigast 2 veckor)
  • en vägg i hallen ska nytt gips på och tre restrerande målas, taket ska målas
  • Lister ska upp på hela nedervåningen
  • "trapphålet" ska snyggas till
  • .......alltid något som tillkommer.......

  • Nytt pannrum ute i slakteriet, dra kulvert in



Bebisen beräknas komma den 12 oktober med plus minus två veckor... tanken är att hela nedervåningen ska vara klar tills dess! Det mesta arbetet gör vi själv, vissa saker som el och rörmokeri kommer lejas bort på andra som kan sådant.

Av Kisse - 8 juli 2007 14:54

Nu så har jag städat hela övervåningen igen, strykt gardinerna i vardagsrummet och bytt gardiner i sovrummet så dom skulle passa bättre ihop med mörkläggningsgardinen som åxå kommit på plats.


Hålen i köksväggen är förbyggda och nu är det bara dörrhålet i utbyggnaden som ska fixas innan vi åker till mamma och pappa.

Av Kisse - 8 juli 2007 11:33

Dörren är på plats och nu ska bara en massa hål sättas igen sen så räcker det för denna period. Petter åker imorgon och jobbar så nu blir det lungt ett tag igen. Jag ska måla väggarna men annars kommer det mesta stå still tills det att Patrik kommer och lägger klinkers i hallen. Vi måste bara ta och bestämma oss för vilket klinkers det ska bli, men det kommer gå i nån grånyans i alla fall.


Mörkläggnings gardinen jag köpte på ikea ska sätats upp idag åxå. Sedan skjussar vi hem Niklas och Cissi, mamma skulle bjuda på middag :) Och efter det ska jag och Petter passa på att basta när vi ändå är där, var jätte länge sedan vi bastade nu, jag bastade på möhippan men då satt jag bara i ångbastun en liten stund och resten av tiden i relax rummet utanför där det inte var lika vamt. Måste ju vara lite försiktig nu eftersom kroppen inte orkar på samma sätt som tidigare.

Av Kisse - 8 juli 2007 00:54

Här kommer en bild på tjockis jag i den nya tunikan. Får verkligen stor mage i den :)


v. 27


Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.


Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet ”svarar” när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Av Kisse - 8 juli 2007 00:53

Nu är spjälsängen ihop byggd och klar, så fint det blev.

Av Kisse - 7 juli 2007 22:40

Efter förra inlägget har jag städat på övervåningen. Ska flytta ner lite bebiskläder från byrån uppe till skötbordet nere på badrummet och sedan flytta byrån. Ikväll börjar jag nog med att bygga ihop bebissängen :) kan nog inte hålla mig längre.... :)


Syster och hennes familj har varit och hälsat, tittat hur vi ligger till med renoveringen. Dom hade med sig fika och nonstop till mig och bebisen :)


Petter har gjutit lite där dörren ska stå och springan mellan dom två betong plattorna. Sedan åkte vi till Petters lilla syster Cajsa för att fika, Fredrik har nämligen fyllt 25 år.


Känns jobbigt att det snart är söndag, helgen går ju så otroligt fort. Huvudsaken är att dörren kommer på plats innan Petter åker och jobbar på måndag morgon.

Av Kisse - 7 juli 2007 14:34

Nu är täcket klart, blev så fint så. Hittade aldrig tråden så fick bli en annan få nu lära jag väll hitta den :)


Nu ska jag städa lite och sedan göra lunch till hela gänget, men jag ska bara värma piroger i ugnen så lätt som en plätt. Sedan måste jag nog vila lite middag, känner mig matt och lite yr idag så måste nog stoppa i mig lite järn tabletter åxå, glömde det igår.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards