Alla inlägg under augusti 2007

Av Kisse - 29 augusti 2007 21:25

Min stackars rygg mår inte bra alls, blir till att värma kudden oh krypa ner i sängen nu, legat på soffan och sett på film hela kvällen, fuskade med att äta ostkrokar så lite ont i magen åxå :( Men får jag ju skylla mig själv, ibland är det ju värt det :)


Har inte tagit reda på kantarellerna ännu heller så får göra det imorgon istället. Längtar efter Petter nu, två dagar kvar tills han kommer hem :)

Av Kisse - 29 augusti 2007 16:47

Idag kan jag stryka lite från göra listan för denna vecka. På förmiddagen åkte jag ner på byn och postade övrklagan omhavandeskapspenningen och hälsade på Lena, satt där och surrade ett tag och drack en kopp te. Sedan åkte jag hem och åt lunch, mamma ringde och var på väg hit. Hon lånade min symaskin för att laga sina byxor sedan gick vi upp i skogen och plocka kantareller.


Fulla korgen blev det fast dom var inte lika fina som dom på bilden (det är förra årets skörd). Kul att plocka svamp men jobbigt att gå dit upp pch jobbigt att böja sig ner och plocka dom så får se om det blir något mer plockat i år. Har legat på soffan sedan jag kom hem men måste ta och värma en låda mat igen och sedan rensa och förvälla kantarellerna, det är ju det tråkigaste. Jag skulle allra helst behöva sova en stund men lika bra att göra ett sista ryck och sedan försöka komma i säng tidigt.


  • Plocka kantareller med mamma
  • städa övervåningen orderntligt dvs även torka golven
  • Skriva ner överklagan om havandeskapspenning och skicka iväg
  • Åka på jobbet och få ett papper om a-kassa på skrivet
  • Förbereda kläder inför bröllopet på lördag
  • sortera viktiga papper och få någon ordning på sånt
  • åka till sundsvall för att välja kakel och tapeter
  • Hälsa på lill bruttan Freja och göra mig skuldfri för korvarna från selångers marknad
  • Laga mat för resten av veckan, hade ju räknat med att Petter skulle vara hemma en vecka tidigare
  • Av Kisse - 28 augusti 2007 23:10

    Idag har jag varit på stan med min bästaste bästa kompis Ankis, kul att göra något bara vi två. Har varit en trevlig dag, först var vi i självaste sundsvall och gjorde några ärenden, jag var på apoteket och köpte avmaskningsmedel till mina djur så imorgon börjar vi kuren :) Ankis skulle på ticket och boka deras smekmånad men fick vänta så länge så till slut gav vi upp och tur var det för senare ikväll kom vi på att dom skulle missa mitt och Petters barns dop som vi tänkt ha den första advent om allt går som det ska, och det får vi ju hoppas :) Nu hade vi sån tur att vi kom på det så Ankis och Jim är så gulliga att dom skjuter på sin smekmånad några extra dagar för att kunna vara med på dopet, hedersgästen Ankis måste ju vara med på dopet då hon blivit tillfrågad att vara gudmor till den lilla och tackat ja! Och allra helst vill vi ha dop första helgen i december så nu blir det så, om allt går som det ska vill säga!


    Blev inte mycket shoppat varken för mig eller Ankis, jag har tittat på kakel men hittade inget som jag vill ha, tittat på tapeter och vet nog vilka jag vill ha i köket men hallen vet jag ännu inte...var inte på humör för det idag kände jag. En mysdress till mig har jag inhandlat, provade ett par snickarbyxor men färgen var fel (jag vill ha mörka som på bilden tidigare idag), fanns bra ljusa och inte satt dom bra heller...min mage är för hög för dom då blev tomt längst ner...hittade inga andra byxor heller som jag hade lust att betala massor av pengar för några veckors användning bara, koftan fanns inte i min storlek :(


    Efter allt för många i och ur bilen och promenerande var min rygg slut och vi åkte på max och åt :) Hoppade över maten hos mamma och pappa eftersom det blev så sent. Sedan åkte vi hem till Ankis mamma (som inte var hemma men kom senare)och drack te, såg vi ett bildspel från bröllopet, dom var ju så fina. Har nyss kommit hem och är såå otroligt trött nu. Men har varit en rolig dag idag med Ankis!

    Av Kisse - 28 augusti 2007 10:25

    Får se om det blir lite klädshopping idag i alla fall, skulle vilja ha ett par snickarbyxor men får se hur det blir, ganska dyr för så kort tid kvar tycker jag... en kofta skulle jag behöva i alla fall, så en tur på lindex blir det nog i alla fall :)

    Av Kisse - 28 augusti 2007 09:58

    Ändrade planer... ovanligt...NEJ! Blir ingen svampplockning idag heller, inget roligt väder för det idag heller så vi väntar. Ankis ringde och undrade om jag vill gå på stan med henne och det var ju evigheter sedan vi umgicks på "riktigt" utan killarna så det ska bli kul! Så idag blir svängen till Sundsvall, ska mäta väggarna utifall jag hittar tapeter som jag vill ha. Måste dessutom böra in lite ved och elda för att få lite varmvatten, Ankis skulle åka buss så tar ändå lite tid innan hon är i sundsvall.


    Ska äta middag hos mamma och pappa idag så blir en potais och lax låda till frukost/lunch, är jätte hungrig nu då jag inte kvällsfikade något igår kväll. Jag körde igång en till maskin tvätt innan jag gick i säng så har lite tvätt att hänga, ingen annin om jag har några kläder att ha på mig idag, har nämligen växt ur så gott som alla mina långbyxor och har bara två par nu som verkligen passar och dom hänger på tork båda två :( Vill inte köpa ett par till långbyxor heller när det är så kort tid kvar, är ju bara på magen jag har växt ur byxorna i alla fall :)



    Av Kisse - 27 augusti 2007 21:32

    Idag har jag varit seg hela dagen, inte fått nånting gjort alls, jo tvättat och hängt en maskin tvätt. A-K kom hit på efter middagen och vi slö tittade på tv innan vi åkte och handlade pizza och hyrde en film sedan har vi degat i soffan hela kvällen. Vi såg "Djävulen bär prada" eftersom vi båda läst boken, jag tycker boken var bättre än filmen, handlingen skiljde sig lite åt men som vanligt fick man mer detaljer av boken.


    Imorgon blir det troligen svampplockning med mamma om vädret tillåter det. Idag har det spöregnat i perioder och där i mellan har solen lyst, kallt har det varit hela dagen så inte alls trevligt väder för svampplockning. Hoppas på trevligare väder imorgon. Jag har tagit fram svampkorgen och hoppas det finns mycket svamp, kommer inte bli många svängar ut i skogen flr min del denan höst. Petter blev lite orolig när jag sa att jag tänkte promenixa upp i skogen och plocka svamp, han trodde jag hade tänkt gå själv, det ville han inte men själv törs jag inte gå, vill ha sällskap med mig. Macken ska få följa med upp i skogen då blir han glad. Eka drar för mycket och inte törs jag ha henne lös (för mycket jaktinstinkter i henne, inte som med Makcen som nöjer sig med svamp) inte kommer Eka överns med mamma heller så hon blir allt hemma hon tills Petter kommer hem.

    Av Kisse - 27 augusti 2007 11:42

    Kom hem sent inatt, åkte nämligen och handlade igår kväll och sedan vidare till mamma och pappa för att laga veckans mat. Lagade tre rätter så jag har lite att variera mellan, pasta med kyckling/curry gryta, pasta med skink/kantarell sås, stekt potatis med lax i sötsursås med blev det. Stannade och såg på beck där och den slutade ju jätte sent igår så kom hem strax före tolv. Två rävar och två katter sprang framför bilen på mig, tur att jag kör lungt så var ingen fara att jag skulle köra på någon av dom men det kändes ändå obehagligt alla gångerna. Kol svart var det ute trots att det var fullmåne.


    Har sovit otroligt dåligt inatt varit upp och kissat fyra gånger, *less* obekvämt att ligga och ryggen värken redan innan jag kommit igång. Hoppas på att få papper från försäkringskassan idag så jag får se hur det blir med min sjukskrivning, lite less nu eftersom min sjukskrivning går ut på söndag och jag vet inte hur det blir efter det, kanske dessutom varit hemma nu i närmare två veckor utan pengar om inte sjukskrivningen går igenom, tycker man borde få snabba beslut om sånt... fick jätte lite i lön denna månad så känns inte roligt alls, tur att jag är klar med all bebis shopping i alla fall.


    Idag blir jag bara hemma, ska iväg på apoteket och köpa avmaskningsmedel till mina djur men ska först leta fram hur mycket jag har kvar sedan förra svängen, Eka är så ju så tung att det går lika många tabletter på henne som dom andra djuren tillsammans, nästan i alla fall. Annars ska jag vika lite tvätt och greja lite här hemma bara imorgon tror jag att jag ska åka på stan, får se hur det blir eller om det blir svampplockning med mamma, blir inte samma dag i alla fall det klarar inte min kropp av.


    Av Kisse - 26 augusti 2007 16:51

    Då har man sovit bort hela dagen igen...legat och sovit på soffan sedan lunch och nu är det dags för middag, var skönt att sova i alla fall.


    Kommande Veckas lista

    • Plocka kantareller med mamma
    • städa övervåningen orderntligt dvs även torka golven
    • Skriva ner överklagan om havandeskapspenning och skicka iväg
    • Åka på jobbet och få ett papper om a-kassa på skrivet
    • Förbereda kläder inför bröllopet på lördag
    • sortera viktiga papper och få någon ordning på sånt
    • åka till sundsvall för att välja kakel och tapeter
    • Hälsa på lill bruttan Freja och göra mig skuldfri för korvarna från selångers marknad
    • Laga mat för resten av veckan, hade ju räknat med att Petter skulle vara hemma en vecka tidigare


    Funderar på om jag ska ta tag i matlagningen dag eller hur jag ska göra så svårt att komma på maträtter bara som går bra att frysa och som man kan tänka sig äta med några dagars mellanrum :) Blir troligen sundsvall imorgon om jag orkar, beror lite på hur jag känner mig när jag vaknar.

    Presentation


    Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

    Fråga mig

    15 besvarade frågor

    Kategorier

    Senaste inläggen

    Sök i bloggen

    Kalender

    Ti On To Fr
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31
    <<< Augusti 2007 >>>

    Tidigare år

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik

    Samarbetspartner

    Övrigt


    Skapa flashcards