Alla inlägg under augusti 2007

Av Kisse - 23 augusti 2007 21:54

Varit ännu mer duktig och lagt in alla räkningar så dom dras när min lön kommer in på måndag. Däremot glömde jag hämta in kläderna på tvättvindan, mindre bra, får hoppas att det är fint väder imorgon bitti. Imorgon ska jag passa på att hälsa på jobbet innan jag åker till barnmorskan så snart är det dags för sängen så jag kommer upp i hyffsad tid.


Nu ska jag sätta mig och skriva en lista på vad som ska handlas imorgon, ska på apoteket med en hel lista saker och kylskåpet är helt tomt :( Ska dessutom kolla upp lite saker jag behöver till min bil. Jag lämnade aldrig den till pappa på söndagen eftersom jag glömt att köpa det som behövdes. Nytt luftfilter och oljefilter ska jag kosta på :) När Petter kommer hem ska vi ta tag i resten som ska fixas på bilen, vi måste kolla upp airbagen på passagerarsidan och fixa låsen på den men då måste vi lämna in den på berners vilket känns som det kommer bli dyrt :(

Av Kisse - 23 augusti 2007 17:40

Funderar på att trösta mig med att äta pizza idag till middag. Legat på soffan sedan förra inlägget och tyckt synd om mig själv men nu börjar magen bli hungrig igen så måte ta och fixa något att stoppa i mig. Måste hitta en pizza lista i denna röra. Ibland är det värt att bli dålig!


Kaninen Molle ska inte flytta då familjen som skulle ta hand om honom hade beslutat sig för att inte ta emot honom. Väldigt synd tycker jag. Så fortsätter leta ett hem till honom. Hankanin på två år söker hem, jätte snäll och gosig, har bott ute i hela sit liv men jag har tappat intresset och vill att han ska hamna  någonstans där någon bryr sig om honom.

Av Kisse - 23 augusti 2007 13:56

Dom är då fan dum i huvudet på försäkringskassan, jag fick avslag på min ansökan om havandeskapspenning from. 3 september. Jag blir så less när man hör att andra männiksor får igenom sina ansökningar men min ska inte gå igenom för att man inte är berättigad som förskollärare, det är inte ett tillräckligt fyskisk tungt arbete. Inte tillräckligt tungt, barnen väger mellan 15-20 kg och man lyfter dom upp på toaletter, böjer sig ner för att torka dom, hjälper dom konstant med påklädnad och där i mellan behöver dom hjälp med det mesta vilket gör att der blir många lyft per dag. Känns otroligt jobbigt just nu att tänka på att jag kanske måste ut och jobba igen då innan bebisen kommer.  Bara att gå och försöka få något gjort här hemma tar på krafterna, nu är det bara att hoppas på att jag får vara sjuksriven i alla fall då. Det skulle tydligen komma papper om det imorgon med posten. Men skulle inte förvåna mig om jag inte får vara sjukskriven heller eftersom man inte räknas som sjuk när man är gravid utan istället ska ansöka om havandeskapspenning som man tydligen inte får när man behöver det. Föräldradagar vägrar jag ta ut förrän bebisen är född, tycker man får vara hemma så kort tid i alla fall att jag inte tänker slösa några dagar på det utan någon bebis.


Kvinnan som ringde från försäkringskassan ville veta hur lång jag var och hur mycket jag vägde för tydligen hade dom godkänt ett fall tidigare och då hade kvinnan gått upp 30 kg och då fick hon havandeskapspenning men jag hade ju endast gått upp 12 kg så det var ingen anledning.... fattar inte vad det har med mina fogar och min rygg att göra...

Av Kisse - 23 augusti 2007 12:32

Gjort lite nytta, varit två svängar ner till postlådan, ingen post nån av gångerna :( Fångat in kaninen Molle, var bara att gå fram och ta honom, får se om han hålelr sig kvar i buren nu då eller om han fått smak på att vara lös. Spacklade klart väggarna på nedervåningen så nu ska det bara torka sen är det slipning som gäller. Men ingen bråtska med det, tänker inte göra det denna vecka.


Veckans lista är snart klar

  • Tvätta
  • Ringa universitetet och beställa papper för att ta ut min lärarexamen, uppskjutet till den 2/9
  • Sy påslakanset till spjälsängen
  • Försöka spackla lite på väggarna nere
  • Hämta posten
  • Ringa och ta reda på om kaninen Molle ska få flytta snart
  • Ringa och anmäla mig och Petter till min kusins bröllop
  • Plocka ur sängkläderna efter lillebror och tjejen
  • Försöka få nån ordning i sovrummet


  • Tvätten torkar så dåligt inne så ska hänga ut den idag så hinner det nog bli torrt, idag är ju otroligt varmt, jag svettas som en tok, funderar på att ringa och höra om någon är badsugen idag men jag vet ju att jag kommer tycka att det är kallt i vattnet och inte vidare skönt att bada så vet inte om det är så stor idé... någon stan blir det inte idag i alla fall då pengarna kommer in på kontot imorgon och då har jag inte tid att åka på stan så får bli nästa vecka istället.

    Av Kisse - 23 augusti 2007 11:24

    Nästa kanin på rymmen, nu har Molle rymt, såg han ute i blomrabatten men sedan är han försvunnen. Hoppas på att få tag i denna kanin i alla fall, men denna kanin är mycket gosigare och kanske kommer fram av sig själv, ska muta honom med lite sallad i buren :)


    Fortfarande har inga pengar dykt upp :( Det brukar inte vara krångel med Petters lön, en gång tidigare har det hänt då hade dom glömt bort att göra lönerna och alla fick sina löner samma dag i alla fall.

    Av Kisse - 23 augusti 2007 09:29

    Självklart ska det strula idag när jag planerat åka till stan, fortfarande har inga pengar kommit in på kontot :( Jag som vill åka medans jag känner mig hyffsat pigg i kroppen... blir nog inget stan idag. Hoppas pengarna kommer innan eftermiddagen i alla fall för jag måste åka och köpa avmaskningsmedel till mina djur, jag tycker Macken är för smal nu och han äter bra så ska ta och maska av dom en sväng och se om han får bättre hull då. Eka däremot är inte för smal, lite för tjock just nu så henne håller jag på att dra ner på maten på eftersom Petter tänker köra igång henne när han kommer hem. Försöka få henne i fin form inför jakten så hon inte överbelastar sitt ben. Måste ju börja jätte försiktigt med henne å hon inte blir halt det första hon blir och sedan ska vi sätta henne på rimadyl undertiden hon tränas och när hon i höst ska jaga. Rimadyl är smärtstilla tabletter som kan jämnföras med våran alvedon sa vetrinären men ändå är den dopingklassad så det är tur vi inte ska ställa ut henne eller tävla något.


    För dom som inte vet bröt Eka sitt vänstra fram ben förra våren och är inte helt bra i sitt ben ännu då det inte läkte ihop rakt och kommer alltid vara lite snett, vilket gör att hon snebelastar lite och när hon får ont haltar, haltningen gör det hela värre och därför kommer hon alltid äta rimadyl när hon tränas och jagas med, detta är bestämt tillsammans med hennes vetrinär.


    Näpp nu blir det frukost och sedan vet jag inte vad jag ska hitta på, vänta på att posten kommer, hänga lite tvätt...fördriva tiden med att strossa runt här hemma och plocka lite. Blää vad tråkig den här dagen känns :(

    Av Kisse - 22 augusti 2007 22:01

    Idag började jag dagen med att äta frukost och sedan säta mig vid telefonen för att få tag i de papper jag behöver för att ansöka om examen, fick tag i ett papper men expeditionen öppnar inte förrän den 2 september så bara att vänta tills dess :(


    Åkte sedan till mamma för att plocka upp henne och lillebror och åka på stan, blev längre än väntat på stan. Mamma sprang in på en massa butiker jag och lillebror satt mest i bilen då jag inte orkar springa runt. några affärer var jag in i alla fall så har nu köpt en amnings bh att kunna sova i. Åt lunch på max :) och sedan åkte vi på affären för att handla middags mat där träffade vi syster med familj som ville att vi skulle följa med dom hem på en fika så vi gjorde det. Åt middag hos mamma och pappa och blev kvar där till strax över nio så har inte varit hemma så länge. Pappa hjälpte mig att sätta dit knapparna på täcket till spjälsängen så nu är det helt klart :) *Tack pappa*


    kom hem och tog reda på posten, två stora paket i postlådan :) Ett med två ljuslyktor jag fått från en tidning jag premunerat på (sköna hem), passar jätte bra på mitt vardagsrums bord. i det andra paketet var det en bok som heter "Pigga barn Pigga föräldrar" som jag vunnit i en tävling, det hade jag inte en anning om men glad blev jag i alla fall :)


    Sä här beskrivs boken på adlibris:  

    Zarah Öberg, programledare i TV5:s "Älskling vi dödar barnen" kommer nu med en bok för att hjälpa barn & familjer att leva mer hälsosamt och att få bättre kondis. Boken är uppdelad i block, Del 1: Recept, Del 2: Shoppingguide, Del 3: kost & motion för hela familjen

    Får se om Petter får lön imorgon i så fall blir det en ny sväng till sundsvall för att kolla klinkers och tapeter men vet ännu inte om lönen kommer då ingen löne spec. Kommit och inga pengar verkar vara på väg in på kontot heller :( Ville inte kolla idag då jag ändå inte hade pengar till att köpa tapeter och så vill jag åka själv när jag ska kolla sånt, blir bara stressad om någon annan ska säga vad dom tycker :) Tänkte dessutom passa på att hälsa på broder och hans familj om dom är hemma när jag ska åka hemmåt.

    Nu blir det sängen för min del, trött som attan, sov jätte dåligt natten som var. Vaknade vid fem och kunde inte somna om... jag vill inte att mina problem att sova ska börja om nu utan hoppas det var bara natten som var för jag är ju trött, inte det som är felet. Har ju lyckats sova bra ett tag men ändå inte känt mig vidare pigg. Imorse blev jag dålig igen efter frukosten men inte lika dålig som igår, alla andra mål mat går ju bra är värst på morgonen, kanske är kroppen som inte riktigt vaknat. Ska i alla fall ta upp det med barnmorskan på fredag när jag ska dit. Längtar efter att få höra det lilla hjärtat picka på :)

    Av Kisse - 21 augusti 2007 22:10

    Nya planer inför morgon dagen, först och främst ska jag ringa universitetet halv tio när dom öppnar och sedan bär det av till mamma och pappa. Ska följa med mamma och lillebror en sväng på stan. Jag behöver köpa en amningsbh utan bygel som man kan ha på natten, är snart dags för en sådan.   Mer hanling än så kan det inte bli det räcker inte mina pengar till eftersom Petter får lön först på torsdag. Dagen går ju i alla fall fort när man har något inplanerat.


    Började kolla på morder i midsommer men har inget tålamod, dessutom har jag dålig mottagning på ettan så har gett upp nu och ska gå och lägga mig istället. Druckit en kopp te och blev jätte trött av den.

    Presentation


    Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

    Fråga mig

    15 besvarade frågor

    Kategorier

    Senaste inläggen

    Sök i bloggen

    Kalender

    Ti On To Fr
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31
    <<< Augusti 2007 >>>

    Tidigare år

    Arkiv

    Länkar

    RSS

    Besöksstatistik

    Samarbetspartner

    Övrigt


    Ovido - Quiz & Flashcards