Alla inlägg under september 2007

Av Kisse - 15 september 2007 16:24

Började med att ta promenaden sedan förra inlägget och efter det blev det sova två timmar på soffan, gick först till partrik och kollade av med honom vart vi ska sätta kakel så vi kan räkna ut hur mycket vi behöver. Stannade sedan hos Lena som ropade att jag blivit tjock dom senaste veckorna ( inte så länge sedan jag träffade henne)och fortsatte sedan ner till Camilla, blev kvar där bra länge eftersom det var länge sedan vi träffades. Lånade en katalog med kakel av henne så nu vet jag vilket kakel vi ska ha, tror jag. Blir nog en sväng till stan flör att köpa golv till veckan och då ska vi gå in och hämta några provplattor om inte Camilla hittar sina hos har kvar sedan dom gjorde sitt kök. Jag vill nämligen se färgerna mot luckorna innan jag bestämemr mig helt.


Har som sagt sovit i två timmar på soffan och har nu huvudvärk så blir inte många knop gjorda nu på efter middagen, ska gå ut till mina hundar först och främst och se hur det är med dom och sedan fortsätta beta av listan. Väntar fortfarande på att Petter ska höra av sig och berätta om han kommer hem ikväll eller imorgon, tydligen ska dom stycka imorgon men kan hända att han komemr hem och sover ändå för hans del är det ändå färdig drucket nu :) Bestämde att han skulle ta sin sista fylla innan bebisen kommer nu när dom åt surströmming under jaktveckan. Jag har ju varit helt nykter sedan januari så tycker inte ett dugg synd om honom som blir nykter ett par veckor. 

Av Kisse - 15 september 2007 10:56

Vecka 37

Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.



Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.

Av Kisse - 15 september 2007 10:17

Idag är det lördag men känns som vilken dag som helst för mig som bara går hemma och drar benen efter mig :)Hoppas verkligen att Petter kommer hem ikväll, inte roligt att sova själv här hemma tycker jag, speciellt inte i husvagnen då varje ljud hörs :( Brukar inte vara mörkrädd men igår när jag gick och la mig slog hjärtat några extra snabba slag. Har ändå sovit hyffsat inatt och känner mig någorlunda pigg idag, har dragit på mig en förkylning så har lätt ont i halsen och snorig.


Har en liten lista jag tänkte avvverka idag, får se hur mycket jag hinner/orkar med:

  • Ta en promenad ner på byn och hälsa på lite folk
  • Spackla väggarna nere
  • Tvätta både mina kläder och lite bebis kläder

Än så länge har jag bara satt in lite bilder i fotoalbum och ätit frukost fast jag varit vaken sedan strax före nio men nu ska jag sätta igång :)


Av Kisse - 14 september 2007 19:41

Varit dåligt med bloggande nu på slutet eftersom jag bott hos mamma och pappa men nu bor jag hemma igen, visserligen fortfarande i husvagnen men hemma på gården i alla fall.


Skönt att komma hem igen även om det är kallt i huset, tänt en massa ljus och kör en värmefläkt uppe för att jag ska kunna vara i vardagsrummet i alla fall :) Imorgon ska jag försöka spackla lite väggar om jag är i form för det men har mest bara åkt bil idag så borde gå. Ska tvätta klart de sista bebiskläderna åxå och packa klart bebisen väska :)


Var på mvc idag, först på den sista föräldrautbildningen där vi pratade amning idag och sedan träffade jag barnmorskan, fick en bra den här gången men nästa gång (redan nästa fredag) ska jag få träffa min ordninarie barnmorska. hjärtljuden låg på 135 denna gång åxå oh magen har växt tre cm (är nu 36 cm) på tre veckor, magen börjar skjuta från kurvan och jag ligger precis på kanten på stor mage :)har börjat få lite bristningar nu åxå, längst ner på magen har jag några strimmor, tycker jag klarat mig otroligt bra ändå. Vikten håller sig hyffsat då jag bara gått upp ett kilo till :)Tror jag typ gått upp 15 kg nu, börjar lägga på mig på låren och sidorna och så nu, inte bara mage längre men lite underhudsfett behöver man väll :) Känner mig inte tok tjock ännu i alla fall :)


Ska ta och kolla om jag har några tv kanaler idag och lägga mig på soffan och äta godis nu, tror det blir en tidig kväll så jag som vanligt vaknade tidigt imorse, har problem att sova igen. Kliver upp och kissar hur många gånger som helst på natten och kan inte somna om. Vaknar göra tidigt på morgonen och är hungrig och en livlig bebis i magen. Imorse vaknade jag halv sju, somnade typ elva halv tolv, var upp "bara" tre gånger inatt så somnade vid åtta inne på soffan hos mamma som lyckades sedan sova tills halv tio men känner mig ändå trött och vimsig, glömmer allt. Dom brukar säga att man blir glömsk när man ammar, hur ska jag bli då?


Bebisen ligger väldigt långt ner nu och huvudet är fixerat men ändå pustar och stånkar jag för minsta rörelse, den sparkar på mina stackars revben och lever fortfarande rövare i min mage så hela magen rör sig börjar verkligen bli trångt åt bebisen, önskar att tiden kan ta och gå lite snabbare, hoppas den gör det till veckan då Petter kommer hem igen och vi tar nya tag med renoveringen som stått stilla ett tag nu igen. Till veckan ska alla väggar bli klara och taket ska reglas ner och sättas takskivor, golvet har vi åxå planer på att få in nästa vecka och sedan är det bara att börja bygga köksskåp :) Mamma ska komma och hjälpa mig städa bara vi har slipat klart, är grått i hela huset och det får inte vara en massa byggdamm kvar när bebisen kommer hem från BB. 


Näpp, soffan ropar mitt namn :)Eller så är det godisskålen och troccaderon:)

Av Kisse - 12 september 2007 12:55

Petter kom hem igår kväll och sov hemma, tog sovmorgon och åkte inte förrän på förmiddagen. Lämnade Eka hemma i hundgården så idag ska jag åka hem med Macken åxå. På fredag drar vi hem husvagnen och har den på våran gård istället men fram tills dess bor jag hos mamma och pappa.


Ont i kroppen idag, blev för mycket köra bil igår så Petter fick ta min bil idag och kommer hem med den på fredag igen. På fredag har vi sista föräldrautbildningen och efter det ska vi till barnmorskan. Sedan åker nog Petter och jagar igen.


Är just nu hos syster eftersom mamma är barnvakt åt pojkarna. Syster kommer nog hem snart så då ska vi åka hem till mitt hus en sväng.


Herre gud vad man blir dag vill när man vari hemma länge...tiden står stilla just nu och alla dagar känns som evigheter.

Av Kisse - 11 september 2007 15:29

Idag har jag varit till sundsvall och handlat lite kläder, en till mysdress, lika som förra gången men denna gång svarta byxor och grå huvtröja, och en hel del tröjor blev det både till mig och Petter. Dom hade nämligen 3 st. lång ärmade t-shirt för 150 :- och det tycker jag var super bra pris och köpte både till mig och Petter. Var in på ikea och köpte ram till magbilderna var däremot så trött att jag gick in genom kassorna och raka vägen till ramarna. Träffade Ulrika, Mia och Freja på babyproffsen och gosade lite med go tjejen.


Nu är jag hos syster eftersom hon är på skolan och mamma är här och passar pojkarna, blir köttsoppa till middag här idag för hela högen. Petter kommer hem en sväng ikväll, får se om han sover "hemma" en natt eller om han åker ikväll igen.

Av Kisse - 11 september 2007 15:25

Eftersom flera undrar vart jag beställt höst kläderna blir det ett eget inlägg, kläderna kommer från ellos och josefssons men eftersom dom numera är ihop slaget så är allt beställt genom ellos sida. Jätte bra att dom katogerna gått ihop tycker jag, gillar josefsson byxor eftersom jag har långa ben och dom har bra längd på sina byxor men byxor ska jag vänta med att beställa tills jag vet hur kroppen gå ihop sig efter förlossningen.

Av Kisse - 10 september 2007 14:26

Nu har jag skickat in min beställning på höst kläder, en del skulle inte komma förrän i november men det spelar ingen roll eftersom det ändå tar sin lilla tid innan magen gått ihop sig efter det att bebisen kommit ut :)



Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards