Alla inlägg under oktober 2007

Av Kisse - 11 oktober 2007 10:44

Inatt har Filip sovit i sin säng ända tills fem imorse sedan dess har han legat i mamma och pappas, skönast där tycker Filip :) Pappa och Filip sover ännu, är ju riktiga sömntutor båda två så jag passar på att få undan lite under tiden, bäddade rent i Filips säng med nya sängkläder och det nya spjälskyddet :)Filips öga ser bättre ut idag i alla fall, inte lika blått under ögat längre så det har nog släppt inatt.


Idag ska Petter å banken och se om vi får låna lite mer pengar så vi får klart pannrummet åxå. Åker in till sundsvall om vi får låna för då blir det en ny diskmaskin åxå. Vi har kommit fram till att vi inte törs ställa in våran gamla eftersom den läkt vatten förut och vi vill inte chansa med nya golvet så blir en ny. Är ju på jakt efter nytt kylskåp åxå men det går tungt.


Nä nu vaknade sonen i alla fall.

Av Kisse - 10 oktober 2007 21:42

Idag har jag och Filip varit trött, jag tog mig en middagslur mitt på dagen och Filip har sovit hela dagen, nu är han däremot pigg.


Farmor var in och hälsade på en kort sväng men jag höll på med maten och Filip sov så hon for vidare till Cajsa som fyller 18 år idag, grattis!


Mormor och morfar kom och hälsade på på kvällssidan, lämnade presenten till Filip, mumin spjälskydd, jätte fint, tack så mycket. Morbror Niklas och Cissi var åxå med.


Nu har jag beställt en vinter overall till Filip haft lite svårt att hitta lagoma kläder till honom och till slut hittade jag en i Josefssons somjag tyckte var fin så jag utnyttjade ett rabatt erbjudande på 50 % så blev kanon pris på den :)


Nu ska jag få Petter att sätta upp gardiner stänger i dom två små fönstrena i köket och sedan ska han och Stefan få bära in orgeln till hallen :)

Av Kisse - 10 oktober 2007 11:35

Tiden räcker inte till bloggande just nu :) Igår var det full fart då vi städade så gott som hela dagen, packade upp saker i köksskåp och garderoberna i hallen. Kom inte i säng förrän sent inatt men fint som attan blev det och idag har vi haft besök av bvc :) 3450 gr väger killen nu, börjar bli stor pojke, skönt att han går upp bra :) Har börjat ge Filip nappen lite smått igen eftersom han bara suger på fingrarna annars och vi hellre vill att han suger på napp än tumme och kvinnan från bvc sa att dte är okej om vi tycker att amningen fungerar. På måndag ska vi på bvc och väga igen och kolla hur Filips ögon ser ut, han har nämligen lite krångel med tårkanalerna så det rinner klet ur ögonen så dom fastnar igen.


Gudmor (Ankis) var här på besök hela dagen igår, det var kul, hon myste en massa massa med Filip. Sedan kom den andra Anna-Karin åxå oxh hjälpte till med städningen, tack så jätte mycket :)


Filip har sovit snällt inatt vilket var tur det för jag var så otroligt trött igår kväll när vi ramlade i säng, jag ammade Filip och sedan fick Petter ta blöjbytena som blev så jag fick sova. Tre gånger har han ätit inatt men somnat om och sovit gott med mamma och pappa i sängen :)


Lagade mat i vårat kök igår! Pasta älgar och falukorv i ugnen :) Värsta lyxen med hemlagad mat i vårat eget kök som inte är micrad :) Nu ska jag gå ner och micra lite fisksoppa som jag lagade igår till lunch.

Av Kisse - 8 oktober 2007 22:00


Hinner vi klart med renoveringen innan bebisen kommer? 


Ja, helt klart    12 %

Ja så när som på lister och små fix    34 %

Nja med en massa tur    26 %

Nej, kommer vara massor kvar att göra    4 %

Aldrig, finns inte en chans    24 %


50 personer har varit med och röstat och det blev 28 procent som fick rätt... för klar blev vi inte, Filip valde att komma ut två veckor före beräknat och vi hade inte en chans att hinna klart även fast halva släkten och halva byn hjälpa Petter att snickra som tokar medans jag låg på BB. Vi jobbar på som sjutton för att hinna klart innan Petter börjar jobba den 15 oktober istället. Det som möjligen blir släpande är kaklingen och eldragningen som Petter inte kan göra själv. Vi får se när det blir ordnat men köket fungerar bara vattnet blir indraget för el till spisen har vi.


Av Kisse - 8 oktober 2007 21:43

Sitter nu med sonen hängade på magen, stackaren har haft magknip hela kvälle som kommer och går. Vi som skulle bada, får se om det blir lite senare. Imorgon kommer gudmor på besök det ska bli kul.


Petter, Nisse och Leif har satt lister på alla ställen i köket där det går. Hallen ska få in garderoberna och förhoppningsvis kommer hatthyllan på plats imorgon. Spacklingen har slipats medans jag och Filip tog en promenad ner på byn, vi hälsade på Lena och barnen. Någon tapet har det inte kommit upp men det känns mer och mer som ett kök då jag börjat plocka in de kökssaker jag har in i skåpen :) Imorgon ska det städas både på nedervåningen och övervåningen. Petter ska in till sundsvall och köpa vattenkran så att rörmokaren kan komma och koppla in vatten åt oss :)


Nä nu ska jag och Filip börja göra kväll tror jag, försöka komma i säng lite tidigare än dom andra kvällarna. Sov visserligen middag idag igen med Filip så är ännu inte jätte trött, så skönt att ligga på sängen och amma honom och bara somna tillsammans med honom :)

Av Kisse - 8 oktober 2007 10:12

Igår jobbade vi på en massa och när jag skulle skriva gårdagens blogginlägg så funkade inte internet så igår blev det tyst här :) jag vaknade tidigt och passade på att gå ner och städa i köket innan sonen vaknade, han är ju en riktig sömntuta så han och pappa låg kvar i sängen. När jag höll på att dammsuga dök mamma upp i köket och tog över städningen. Sedan kom min moster Maggan och hennes dotter Moa kom in och hälsade på en sväng.


Niklas och Cissi fortsatte resten av dagen att sätta dit skåpluckor så nu är alla luckor på plats, några som ska finskjusteras men annars är det helt klart. knopaprna saknas ännu åxå. Petter började med listerna och stora fönstret blev klart och jag fick upp gardinstången och gardiner, nu ser det verkligen ut som ett hem :)Måste in på ikea och köpa fler gardinstänger och kosta på en ny stång till stora fönstret men den duger så länge. Måste kolla igenom vad jag behöver mer för saker i köket innan det blir en sväng på ikea, gav bort det mesta eftersom jag vill köpa nytt att ställa i dom nya skåpen :)


Nisse kom hit han åxå och spacklade klart under trappen så där ska det slipas och tapetseras.


På onsdag kommer dom hit från Bvc så hoppas vi har hunnit klart tills dess, skulle ju se bra ut. Trodde jag skulle få in köksmöblerna igår men blir idag efter det att dte är färdig slipat istället :) Jag och Filip får väll ta oss en promenad ner på byn när dom slipar så vi slipper få i oss slipdammet.


Åkte till mamma och pappa och åt middag och hälsade även på en sväng hos svärmor innan vi for hem igen.


Nu är Petter i Sundsvall och besiktar Annelies bil, Filip sover ännu och Nisse har precis vaknat, själv har jag hunnit duscha och rensa Filips lådor på kläder han kan ha, ska växa i och troligen inte kommer att använda... märker ju redan nu att man använder mest bara samma kläder hela tiden.


Ställde mig på vågen idag åxå... dagen efter förlossningen hade jag bara gått ner 4 kg men idag visade vågen -10 kg :) 6 kg kvar till inskrivningsvikten... men kroppen ser ju annorlunda ut nu så tror inte jag kommer i mina vanliga kläder ännu på ett bra tag, fortfarande mysdräkten och mamma byxor som gäller. 

Av Kisse - 6 oktober 2007 20:08

Idag började vi dagen med att åka till svärmor för att hjälpa till att plocka upp potatisen men när vi kom dit (lite sent) så var det redan klart. Blev kvar där fram till halv ett då mamma skjussade dit lillebror och Cissi. Dom följde med hem så Petter har lite hjälp med snickeriet. Själv har jag varit trött idag och tog mig en tupplur på efter middagen och sedan blev det pizza till middag eftersom vi är något less på lådorna i frysen :( Kändes lättast åxå när man är många och är lite tack för hjälpen till gästerna.


Filip har ätit jätte bra idag vilket känns skönt, sover mycket gör han men han är väl som far sin, en riktig sömntuta. Vaknde tre gånger inatt och åt men somnade direkt efter. Han har faktiskt sovit halva natten i sin säng inatt.


Köket börjar ta form nere, Petter och Niklas håller nu på att sätta upp överskåpen och förhoppningsvis hinern som med listerna på doom väggar där det är klart idag så vi kan bära in lite köksmöbler imorgon. Niklas och Cissi ska sova över så Peter har lite hjälp imorgon åxå. Tytte har varit här och dragit vatten men tyvärr passade inte kranen så måste ge oss på jakt efter en annan modell. Bänkskivorna och diskhon är i alla fall på plats. Ska bli så otroligt skönt att få ett kök snart :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards