Alla inlägg under oktober 2007

Av Kisse - 5 oktober 2007 19:19

Idag när vi kom hem från BB hittade vi ett paket på bron från Petters förra arbetsgivare, får hoppas dom kommer och hälsar på någon annan dag så vi får tacka för presenten, jätte gulliga kläder i stl. 62.


Igår kom Filips person nummer med posten och jag hämtade papprena så Petter kunde skriva på faderskapet. Idag kom Filips skylt till barnvagnen :)


Nu är faster Cajsa här så vi ska vara lite sociala, Filip är ny badad, ny äten och pigg :)

Av Kisse - 5 oktober 2007 16:51

Skrev ett inlägg på förmiddagen som försvann... blev något less då jag inte har båda händerna fria så ofta. Men jag blir bättre och bättre på att skriva med en hand, har en hickande bebis i den andra :)


Idag började dagen med kaos, Filip har sovit nästan hela natten, vilket kanske låter bra i andras öron men eftersom Filip har lite gulsot så blev vi oroliga, tyckte han var slö, jag väckte honom vid fem och gav honom mat, han somnade om och vid åtta väckte jag honom och han åt lite innan han somnade om sedan sov och sov och sov han under morgontvättningen och blöjbyte, påklädnad m.m Ringde vårdcentralen och pratade med dom och dom ringde BB och det bestämdes att vi skulle få komma in. Självklart blev han pigg när vi kom dit och jag ammade och han åt jätte bra, sög bra så barnmorskan var nöjd med amningen däremot ska vi inte ge honom nappen som vi gjort nu när han varit tuttig. Filip suger nämligen på tummen och det gillar inte jag då får han hellre ha napp men nu ska vi prova utan då. Barnmorskan sa att det är okej om några veckor men nu tills amningen funkar som den ska blir det bara mammas tutten när han är tuttsjuk :)Barnläkaren kom in och tittade på honom och han tyckte gulsoten var bra nu, inte gul alls längre så det behöver vi inte oroa oss för. Dom trodde han sovit hårt inatt och ätit lite för lite och blivit lite seg för att han ätit lite dåligt. Men han vägde fortfarande 3270 gr. så vikten var bra :)


Känns lite jobbigt idag då hormonerna rusat genom kroppen och jag gråtit en massa, passade på att ta mig en tupplur med Filip förrut. Men nu är killen vaken och vill ha mammas tutten, älskade unge!


Testade gymmet och babysittern idag, han ser lite pluttig ut :)

Av Kisse - 4 oktober 2007 23:30

Glömde en present igår, fick ju en bok om babymassage av Ankis så jag ska kunna ge hennes gudson lite massage när han blir lite större, har nämligen läst att man ska vara lite försiktig med sånt i början.


Nu är lill killen min färdig för natten, han är en riktig nattuggla som pappa :) Piggast på kvällen mellan nio och elva ungefär. Är otroligt snäll bebis som sover hela dagarna får väcka honom ibland för att ge honom mat så att mina bröst inte ska spricka.


Nu ska Petter få ta sonen och jag ska häna tvätt och göra mig själv klar för natten.

Av Kisse - 3 oktober 2007 18:33

Måste bara säga tack för alla fina presenter som Filip fått


  • Ankis och Jim var först med en dress i storlek 50 som han fick åka hem från BB i, Anja (Ankis mamma)gav en jätte fin body som matchade dressen.
  • Av moster Maria med familj fick han en body, byxa och strumpor i storlek 62 så han har något at växa i :) Gustav gav bort en gullig liten lejopardunge (nalle)
  • Av morbror Mikael med familj fick han ett par gröna sparbyxor och en lika dan body som han fick av moster men denna i storlek 50 så han kan ha den nu, snacka om samma smak :)
  • Av farbror Patrik med familj fick han en fleece overall som Annelie sytt med matchande halsduk och vantar, tyvärr lite stor ännu men snart så har han nog växt i den, en blå och vit dress i stl. 50 och ett par stickade vantar att ha senare i vinter.
  • Av A-K, Peter och Tim fick han ett mumin bäddset i svart till sängen (jätte snyggt)en elefant (nalle), en kamoflage napp med matchande napphållare
  • Av Lena och Fredrik med barn fick han en body och hängselbyxa i beige
  • Av farfar och Aina fick han pengar så vi kan själv köpa något vi behöver
  • Av farmor och Jörgen fick han åxå pengar, lite har ju mamma spenderat på lite kläder till honom idag en pyjamas, en body, strumpor, en tunn mössa och en lite tjockare. dessutom har vi beställt en registreringsskylt till barnvagnen med namn och födelsedatum :)
  • Av mormor och morfar kommer det komma ett mumin spjälskydd, bara mormor varit till stan :) men det är ingen bråtska för ännu har han inte legta i sängen sin, sover ju bäst mellan mamma och pappa :)

Hoppas jag inte glömt något nu, kläderna tvättas ju allt eftersom och används så dyker väll troligen upp på bilder här i framtiden :) Mycket har vi redan hunnit använda och ligger åter igen i tvätthögen, tänk att en liten kan göra av med så mycket kläder :) Blommor har vi åxå fått i massor :)


Än en gång tack så jätte mycket!


Av Kisse - 3 oktober 2007 18:21

Idag har vi varit på åter besök på BB. Träffat en barnmorska och barnläkaren. Filip väger nu 3270 gr. Så ligger bra till på vikten då han troligen börjat öka i vikt, dom går ju ner en del i början. Han har ju även lite gulsot som vi behöver hålla kollen lite extra på men ska till BVC på fredag så hoppas den börjar försvinna då annars får dom bestämma där om vi ska tillbaka på sjukhuset för att lämna prover. Annars är allt bara bra med lill killen våran. Idag hade han på sig den stickade dressen som jag hade som liten, han blev så fin så i den även fast den är lite stor. Efter besöket på sjukhuset tog jag en sväng på lindex, köpte lite kläder till Filip och en till amningsbehå till mig eftersom brösten är gigantiska nu, och då menar jag gigantiska. Pratade med barnmorskan om det så nu pumpar jag ur lite innan Filip äter eftersom det kommer så mycket mjölk att han inte hinner svälja och det rinner ner så fort att han bajsar ut det på en gång, nu får han kämpa lite för maten och dte är bättre för honom och för mina bröst så jag inte får mjölkstockning.


Känner att vi börjar landa här hemma nu då jag är mycket tröttare idag så tror det blir en vila för mig och sonen snart, ska ta och köra igång en maskin tvätt före. Carro och Erik har precis varit här med Irma och Maja och hälsat på, Nisse har åxå varit här, dessutom har vi varit till Petters pappa och fru och ätit jätte god mat :) Så har inte varit hemma så mycket idag heller och imorgon ska jag ta och åka iväg och fixa lite på banken och sedan blir det nog en sväng till mamma så Petter kan måla klart här hemma.

Av Kisse - 2 oktober 2007 22:41

Att jämföra hör väll till vardagen för alla föräldrar... här kommer lite storleksskillnad på kusiner :)


Första bilden är Irma (4 år), Filip (2 dagar) och  Maja (2 månader)


Andra bilden är Axel (1 år), Filip (2 dagar) och Freja (7 månader)

Av Kisse - 2 oktober 2007 22:38

Så här ser väggen ut i köket, se vad lite öl och förlossningsprat kan ställa till med :) Pratades vilt om namnförslag på den lille...

Av Kisse - 2 oktober 2007 22:37

Gudmor Ankis och Jim kom och hälsade på redan på BB!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards