Alla inlägg under november 2007

Av Kisse - 12 november 2007 10:43

Samtal att rimnga idag:

  • Avboka kyrkan som är bokad den 1 dec.
  • Ringa prästen ikväll och fråga om han ställer upp den 24 nov.
  • Ringa och höra vilken kantor som spelar den 24 Nov. i kyrkan
  • Ringa mödravården och boka in efterkontroll
  • Ringa svägerskan och boka in shopping :)
  • Ringa kommunen, bok tid för fastställa faderskap


Annat att göra idag:

  • Dra ner soptunnan till vägen
  • Ta en promenad ner på byn och hämta posten
  • Tvätta
  • Byta sängkläder i sängen och vagnen
  • Mat, lunch och middag

Får se hur dagen kommer att se ut, hur mycket jag hinner med :)

Av Kisse - 11 november 2007 22:18

Tänk vad livet förändras på ett år... för ett år  sedan voltade jag med bilen på väg hem från farsdags middagen (var farsdag den 12 nov. förra året) hos mamma och pappa. Insåg då att livet är skört och det fort kan gå åt skogen med allt! Hamnade nog i en liten kris efteråt och tänkte mycket. Jag och Petter började prata om vad vi ville och jag plockade ur p-staven jag hade i armen redan i början av december. Tanken var visserligen inte att göra en bebis direkt men blev ju gravid redan i mitten av januari ändå :)


Livet ser ju lite annarlunda ut nu mot för ett år sedan, har nu en underbar son, skolan är klar och huset är i lite bättre skick :)

Av Kisse - 11 november 2007 21:20

Filip vill ha... eller mamma vill att Filip vill ha i alla fall. Jätte gulliga dekaler från pippilotta butiken på nätet. Längtar tills vi ska börja göra iodning Filips rum kommer ju dröja ett par månader innan han ska sova i eget rum men tanken är att börja med hans rum efter jul i alla fall.


I dop present önskar sig Filip (genom mamma och pappa)mest present kort på olika ställen. Vi har nämligen allt vi behöver för stunden men önskar oss lite bidrag för att kunna köpa en tripp trapp stol på barnens hus och en riktigt varm skön fäll att ha i vagnen när det blir vinter och kallt (finns åxå på barnens hus) annars så blir vi glada för present kort på klädaffärer som lindex, H&M, kappahl mm. för att kunna köpa kläder vi behöver med tiden :)Sedan är det upp till de bjudna att själva välja om det hellre vill ha med sig en present, jag tycker själv det är tråkigt att ge bort presentkort :)

Av Kisse - 11 november 2007 21:18

Lägger upp två bilder från gårdagen då Filip hälsade på sina kusiner Max och Moa.

Av Kisse - 11 november 2007 21:08

Petters första farsdag... firandes med att kliva upp kvart över fem imorse..utan present... det hann vi inte fixa förra veckan och i helgen har vi ju inte varit iväg någonstans.


Natten har nämligen varit fruktansvärd då Filip inte ville sova nånting alls utan spenderade närmare fem timmar åt att hålla sin mamma vaken :( väckte Petter inatt så han fick hjälpa mig bära upp vagnen då blev det lite lättare men kvart över fem var jag helt slut då fick Petter ta över. Tydligen var Filip helt slut åxå för han somnade strax där efter han åxå, Petter körde vagnen över tröskeln ett par gånger sedan sov han... vaknade och åt två gånger och tio över tolv klev vi upp eftersom vi skulle vara hos mamma och pappa vid ett... vi kom närmare 40 minuter sent till lunchen så maten var klar att äta när vi kom :) Nästan hela familjen samlad, Victor saknades han är hos sin mamma.


När mina syskon med familjer åkt hem tog vi in Macken så Sickan skulle få leka lite med en hund. Macken älskar små valpar så han njöt för fulla muggar :) Han skulel bli så glad för en egen valp får se om det blir någon i framtiden. Just nu räcker det med en bebis i familjen. En ny hund blir det i alla fall innan Macken försvinner från oss.

Av Kisse - 10 november 2007 16:45

Blev en promenad idag, samma vända som förra veckan och blev kvar ett bra tag hos Camilla. Filip var vaken denna gång vilket var kul. Moa fick hålla i Filip så lägger nog upp bild på det senare. När vi kom hem sov Filip i vagnen så passade på att städa ute på lon. Så nu har jag en massa pant och saker som ska till återvinningen. Plockade ur sakerna som var i förra diskmaskinen, hann ju inte göra det när vi började riva eftersom dom var så snabba att riva på nätterna när jag sov...sen har det stått där ute på lon och jag har inte brytt mig.


Blev nerbjuden på middag till Camilla sedan så ska snart göra oss i ordning, väntar på att Petter ska komma hem. Han tog skottkärran med sopor och gick ner på byn för att slänga lite där eftersom våran soptunna inte blir tömd somn den ska... *grr* Blir ju lite sopor nu när man har blöjbarn. Dessutom brukade vi elda pappkartonger i våran panna och nu när vi är utan panna samlas dom åxå på hög :( När vi bodde i lägenhet var jag duktig på att källsortera (är hyffsat duktig nu åxå) men nu har vi ju typ 1 ½ mil till närmaste återvinningscentral så bara att åka dit en extra sväng tror jag skadar miljön mer än att elda det brännbara själv här hemma för att komma ihåg den när man ska åka och handla brukar inte funka för mig.


Näpp göra oss klara för att åka och äta *mums*. Konstant hungrig som en varg tror jag att jag är. Promenixen bidrog den åxå plus att jag fuskat med lunch idag då vi åt frukost så sent. Är mycket hungrigare nu när jag ammar än när jag var gravid och jag tyckte jag var hungrig mest hela tiden då åxå men åt inte lika mycket som nu, men jag äter ju fortfarande för två :)

Av Kisse - 10 november 2007 11:45

Efter inlägget igår så bestämde jag mig för att bada Filip och han tyckte det var så skönt, badade länge igår. Sedan kvällsfikade jag lite och vi gick upp och la oss i sängen och myste på, Filip tuttade jag själv kollade jag på McLeod´s. Filip somnade och sov så gott på mammas mage men vaknade lagomt tills Petter kom hem och kröp ner i sängen, sedan var det kört. Troligen magen som spökade men vid två somnade äntligen en jätte trött Filip och även en jätte trött mamma, pappa hade redan somnat :)Däremot så sov filip ända tills fem och då tutatde han och somnade sedan omoch jag kunde lägag honom i hans säng oh fortsätta sova tills sju när det var dags för nästa tuttning. Men han gjorde likadant då åxå och vi fick oss lite sovmorgon. Petter och Filip sover nu åxå menjag har inte ro i kroppen att ligga halva dagen.


Ska äta frukost och hänga lite tvätt för sedan ska vi gå på famljepromenadsom vi gjorde förra lördagen åxå, det tyckte jag var mysigt.


Vet inte riktigt vad det är med Macken men han har betytt sig lite konstigt på sista tiden. Har haft två epilepsianfall på mindre än en vecka och vill inte bli lämnad ensam. Nu har han visserligen blivit bortskämt och fått följa med oss mycket men igår var han helt hopplös och hoppade in i bilen (baksätet) fast han inte fick och vägrade kliva ur... idag ramlade han i trappen igen så vi trodde det var en nytt anfall på G men det var det inte. Däremot så kanske han blev rädd efter sista anfallet då han inte tog sig upp för trappen utan Petter fick bära ner honom. Nu har vi jätte stora djupa rivmärken fulla nya trappen... men men så är det, inte mycket att göra åt men när nästa lön kommer så blir det att köpa en trappgrind innan han lyckas göra sig illa.


Nu är Petter och Filip vaken så nu börjar dagen :)

Av Kisse - 9 november 2007 21:11

Idag när vi var till stan passade vi på att handla lite inför dopet, dukar och servetter blev inhandlat idag så planerna för dopet försätter, däremot hann jag inte ringa kyrkan idag hellr så jag har inte klart vilken präst det blir ännu. jag försökte även få Petter förstå att vi behöver en ny kaffebryggare då våran lagt av men han tyckte inte vi skulle fixa det idag så vi är fortfarande utan kaffebryggare, tröttsamt tycker jag som nu har börjat dricka kaffe efter nästan 10 månaders uppehåll, men det går fort att bli beroende igen :)Funderar på att åka in till stan till veckan och införskaffa en ny kaffebryggare, fina kläder till Filip att ha efter dopet (på middagen) och en till pyjamas behöver han.


Filip tyckte nog det var jobbigt att vara till fotografen han har sovit hela dagen, bara vaknat och ätit och sedan somnat om igen.


Stefan har äntligen blivit frisk så nu börjar det återgå till det vanliga livet, ha Stefan hängande här :)Svärmor har varit hit och hälsat på en sväng åxå. kom hit med minifom droppar år Filip som vi "glömde" köpa men hon var snäll och köpte det när hon ändå var på sjukhuset och hälsade på Jörgen.


Näpp Filip vill ha ny blöja och jag är sugen på något gott så nu ska vi förflytta oss till nedervåningen. Petter och Stefan har åkt och spolat på plan, tydligen skulle kylan hålla i sig ett par dagar nu. Sedan blir det sängen och se nått avsnitt av McLeod´s om Filip tillåter det :)



Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards