Alla inlägg under december 2007

Av Kisse - 14 december 2007 20:59

Petter skulle hämta upp bilderna hos fotografen när han kom hem men glömde så klart bort det så vi åt middag och satte och sedan i bilen för att åka in och hämta bilderna som skulle hänbga på fotografens dörr, när vi kom dit var dom däremot inte där...som tur var så hade fotografen glömt hänga ut bilderna men kom genst och gav oss dom. Mag bilden blev jätte bra som dom fixat åt oss så ringen blev i guld fick även en ram och passportå (?) ser jätte fint ut.


Ramen jag köpt till förstoringen passade perfekt och blev kanon bra det åxå :)


Nu har jag fredags lyx sitter i soffan och äter dill chips och dill dipp :)Petter är och byter bajs blöja på Filip så passade på att sätta mig vid datorn en stund. Ska inta soffläge igen eftersom jag har otroligt ont i huvudet, säkert för att jag inte druckit något kaffe idag, bara druckit te.


Såsen blev hyffsat men kom inte ihåg vad A-K sagt att hon brukade ha i så blev improvisation :) Laxen dög ju så klart inte i Petter så fick steka rödspätta till honom istället.

Av Kisse - 14 december 2007 16:02

Filip vaknade och var ledsen strax efter jag skrivit inlägget, det brukar han inte göra, men efter lite påfyllning så somnade han om igen och sover fortfarande. Jag har varit lite duktig och städat på nedervåningen har även förberett middagen men Petter visste inte när han skulle sluta :( Inte kommer han bli så glad när han kommer hem och ser vad det är för mat heller... har gjort lax och det är inte Petter så förtjust i men men nyttigt med fisk och jag tycker det är väldigt gott :)


Läste på A-Ks blogg att hon åxå gjort lax i ugnen med romsås till så har nyss pratat med henne om recept på romsås och ska testa att göra det till fisken jag åxå :)


Dessutom är det dags att snart väcka sonen om han inte vaknar själv, inte bra om han sover allt för länge för då blir det ingen rolig natt. Ikväll ska han badas för imorgon ska vi på kalas för Victor som fyller 6 år på självaste julafton. Blir lite improvicerad födelsedags present men han ska nog bli nöjd ändå :)

Av Kisse - 14 december 2007 13:15

Filip somnade tidigt igår kväll vilket resulterade att han vaknade när vi skulle gå i säng och somnade inte förrän vid ett inatt så idag är jag seg.  Sov hyffsat bra inatt i alla fall , inte lika oroligt som tidigare nätter så antar att semper dropparna hjälper hans lilla mage. kanske sover han snart i sin säng igen, kan ju alltid hoppas. 


Är enormt uttråkad åxå! har inte ens fått på mig kläder ännu, Filip sover sedan en timme ute på altanen så jag skulle göra lite nytta hade jag tänkt men endast suttit här vid datorn :(


Näpp värma lite mat sen igår till en sen lunch, Petter lära väll jobba länge idag åxå, fick ju inte bilen hemma så jag är sur... i helgen ska han fan skruva bil om han inte jobbar för jag ska inte behöva sitta här hemma utan bil för att han inte orkar ta tag i sina bilar.


Till veckan ska jag in till sundsvall... hoppas inte alla människor är där och ska handla julklappar då för blir jag tokig men får åka innan barnbidraget kommer så kanske det är lungt.


Näpp klä på mig kläder, äta lunch och sedan ta en promenad och hämta posten medans Filip sover i vagnen.

Av Kisse - 13 december 2007 18:49

Nu har jag varit duktig och lagat middag och ätit själv... tycker det är tråkigt att äta själv men blir så mycket små ätning om jag ska vänta tills Petter kommer.  Petter är fortfarande inte ens på väg hem :(


Fotografen ringde och berättade att alla bilderna nu är färdiga för att hämtas så hoppas jag får bilen hemma imorgon. Blir sur när jag inte får ha min bil, tycker Petetr ska ta tag i sina bilar och besikta åt minstonde en bil... så jag får ha MIN bil. Inte kul att sitta hemma och inte ta sig någonstans och tänk om det skulle hända något. Går ju inte precis många bussar här helelr..eller jo hyffsat många går det men jag har en promenad på närmare 2 km till busshållsplatsen så känns lite drygt om jag ska ta bussen till stan, skulle gissa på att jag är slut lagomt till jag kommit in till sundsvall. Jag blir så fort trött när jag är bland folk, folk skyggheten som ställer till det, sen så är det fortfarande ganska så omständigt tycker jag med en liten bebis.


Jag har lite små egenheter åxå... som alla människor har... men jag gillar att göra saker på mitt sätt och i min takt... blir därför stressad om jag har en tid att passa tex. busstid (inte lätt att passa tider med en bebis heller) och måste jag dessutom räkna ut hur lång tid det tar att gå till bussen så slutar det med att jag går dit och kommer få stå där i säkert minst en kvart innan bussen kommer bara för att jag vill vara säker på att inte missa bussen... stressar även upp mig för hur ska jag få på vagnen på bussen är det någon vänlig själ som hjälpa mig... vet ju att sånt ordnar sig men nä blir för mycket för mig så då stannar jag hellre hemma... kalla mig lat och bekväm men sån är jag. Att dessutom inte få åka hem när man lessnat, vilket jag gör fort... nä jag väntar tills jag får tillbaka MIN bil.


Näpp nu vill jag att Petter ska ta och komma så jag får åka till mamma och försöka få till deras dator, gissar att det kommer ta X antal timmar...


Lägger upp en bild på ljusfatet och ljusen jag skrev om igår...nu har jag tänt dom, sprakar så fint bakom mig (tror det är glittret som sprakar) och en bild på stor killen min i jeansen :)

Av Kisse - 13 december 2007 15:58

Fick ingen bil hemma idag :( Sov läänge då Filip sovit dåligt i flera nätter och jag behövde sömn...åt frkost och tog sedan en promend i kjylan -5 men kändes betydligt kallare när man gick... skulle hämta posten men var tomt i lådan :( Gick till Annelie och fick kaffe och sedan hade posten kommit. Kläderna från tradera hade kommit, jätte fina är dom. Dom bruna pop byxorna ser inte alls så slitna ut som på bilden, allt i tipp topp skick, jag är super nöjd men hade visst för mig fel om stl. för det ena setet var i stl. 62 så det kunde han ha nu :)


Lägger dagen till ära ut julkortet vi skickat ut på Filip :)


Nu ska vi byta bajsblöja och sedan får vi se om vi hinner med något mer bloggande ikväll...

Av Kisse - 12 december 2007 19:09

Petter fick skjussa mig till Carro idag när vi skulle iväg eftersom Petter behövde min bil och Carro hade sin hemma så vi kunde åka den istället. Åt lunch där innan vi for, Petter åxå :)


Gick bra på efterkontrollen blev däremot ingen p-stav för min del nu utan ska testa Cerazette istället som är en sorts p-piller fast mer som ett mini-piller. Tabletten ska ha fördelen som både p-pillret har och minipillret..det är inget östrogen i dom men man behöver inte ta dom på klockslaget som minipiller. Ska vara låg hormon halt i dom så hoppas det komer funka. P-piller funkar inte bra för mig, jag mår dåligt av dom dessutom får man inte äta vanliga p-piller när man ammar, inte heller är jag duktig på att komma ihåg saker som att ta ett piller samma tid varje dag...skulle aldrig funka. Behövde inte göra gyn koll om man inte ville eller tyckte sig behöva och jag stod över det :) Känner mig ju som före så inga problem, visst jag måste nog knipa lite mer... men jag hade ju en väldigt snäll förlossning :)


Däremot kan jag nog lära mig att ta en tablett varje dag vid frukost, hoppas jag..annars blir det en stav. Testar det här i tre månader i alla fall och bestämemr sedan hur jag ska göra fick på så sätt lite mer betänke tid. Vill ju inte gärna sätta in en stav i armen för 1000:- och sedan ta ut den på en gång.


Handlade lite på dollar... massa skit skulle nog Petter kalla det... :) ett fint ljusfat och tre ljus till det, tror det kommer en bild på den senare... några ramar sedan kommer jag inte på vad det mer var...fågelfrön... handlade mat på ica sedan fick vi, jag och Carro, stanna efter vägen och mata våra små bebisar :) Svängde sedan in till Carro och lämnade av hennes shopping och bytte blöjor på våra små och drack en kopp kaffe. Sedan hämtade vi upp Irma som varit hos Moa och lekt efter förskolan och sedan skjussades jag och Filip hem.


Jag fikade lite eftersom jag inte hade lust att göra middag till mig själv, Petter är på väg hem nu så ska snart börja med maten, blir hamburgare med bröd :)


Igår var det ju kallt (idag ännu kallare) så frös båda fram dörrarna på min bil... till slut fick vi igen dom båda men när vi kom till svärmor så gick det inte att öppna min dörr, Petter låste dörren på knappen... förstökte sedan låsa upp bilen på knappen vilket inte funkade (grundproblemet på min bil, strul med lås och nyklar) testade stoppa in nykeln i den enda dörr där nykeln passar (då dom andra nykelhålen erjat igen då endast knappen på nykeln använts av tidigare ägare...knappen funkar däremot bara varannan gång)men då hade det fryst i hålet... Petter går in och hämtar en tändare och eldar på nykeln så nykeln passar i låset... min dörr gick fortfarande inte att öppna.. klättrar smidigt (ha ha) över till andra sidan och kommer ut ur bilen!!! Idag när vi skulle iväg så fick Petter upp dörren... i julklapp skulle jag vilja ha lite service på min bil, Petter!!! En till nykel är ju inte heller fel då min bil har kodlås och endast en nykel är kodad så dom andra två som jag har (någonstans???) funkar inte ens i min bil...ska dessutom tillägga att den nykeln jag har som funkar är krokig som en banan...


Näpp steka hamburgare och sysselsätta sonen så han håller sig vaken ett tag till :) Vill verkligen sova inatt, kännre mig trött och sliten... funderar ändå på att åka till sundsvall imorgon, själv! Är lite ensam människa jag, tycker om att vara själv, inte alltid, inte så ofta heller men ibland behöver jag det, känns som jag behöver en sån dag imorgon när jag gör något själv... fast med Filip då :) Sedan skulle jag vilja åka på badhuset någon dag, inte nödvändigtvis själv men i så fall med någon som står ut med att jag tar tid på mig när det gäller att basta och klä på mig :)men utan Filip. Simma räcker med några längder bara men duscha i varmt varmt vatten och äta apelsin i bastun *mm* och smörja sig, blåsa håret torrt... undrar om jag har till räckligt med ro i kroppen att göra det när inte Filip är med mig??? Skulle vara skönt i alla fall :)

Av Kisse - 12 december 2007 10:32

Igår kväll åkte vi till svärmor och hälsade på blev kvar lite för länge så Filip somnade när vi nästan var hemma och trodde väl att han sovit länge för sedan var han pigg i två timmar till... kom inte i säng förän klockan var tolv, Filip somnade fort men vaknade när han blev överflyttad till sin säng så Petter fick vyssa lite men sedan fick han komma till mig och sova i min säng. Sov bra hela natten förrutom tuttandet då... samma visa inatt, mat med två timmars mellan rum. Skönt att man ammar i alla fall skulle vara jobbigt att springa ner och värma mat hela tiden. Själv har jag ont i ryggen som en tok, vet inte vad jag gjort men antar att det är städningen som kanske blivit lite för mycket.


Idag ska jag in på efterkontroll måste även bestämma nytt preventiv medel men är ganska så säker på att jag ska välja att sätta ine ny p-stav har ju funkat bra för mig under många många år, har läst på nätet och där fick man ha p-stav fast man ammar men ska höra vad BM säger.


Filip sover nu så jag ska duscha och göra mig klar för att åka til Carro, hon ska bjuda på lunch innan vi åker vidare till Huddik. Måste flytta över lite pengar till mitt konto åxå blir ju en liten sväng in på dollar och sedan ska vi handla mat.

Av Kisse - 11 december 2007 12:38

Jag eller vi rättare sagt (jag och Petter) har beslutsångest... vet inte hur vi ska göra med spruta till Filip. Nästa gång han ska vägas ska han även få första sprutan och har blivit erbjuden att även ge Filip en spruta mot pneumokockinfektioner som det är hög risk att få bestående skador av och kan även leta till död . Än så länge ingår den inte i det kostnadfria vaccinationsprogrammet utan man får kosta på det själv... vore det små pengar så skulle vi inte tveka men nu är det så att sprutan kostar 730:- styck och det ska ges tre stycken innan han är ett år, vilket vi snabbt räknar ut blir mycket pengar, förekomsten är ca:1200 fall/år men då framgår det inte om det bara gäller barn eller om det gäller personer över 65 år åxå. Den är nämligen vanligast bland barn under två år och personer över 65 år.


Skulle ju aldrig förlåta sig själv om han blir sjuk och vi hade kunnat förhindra det (vaccinet skyddar mot ca 75 % av infektionerna) samtidigt så är det ju ganska så ovanligt, vore det väldigt vanligt och farligt antar jag att det skulle ingå i dom kostnadfri vaccinationerna men det gör det inte ännu... *usch* vad det här är svårt... vad skulle du göra???


Önskar jag hade mycket pengar så man inte behövde tveka över en sån här sak men när kassan är skral då blir såna här beslut svåra.. älskar min son över allt annat men kan ju inte alltid skydda honom mot allt heller...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards