Alla inlägg under december 2007

Av Kisse - 11 december 2007 09:59

Filip somnade vid nio igår kväll och sov fram till tolv... jag kunde inte somna före och var därför väldigt trött då har började små gnälla lite, tuttade lite och somnade om, sov oroligt och jag tror Petter var upp med honom en par gånger och vyssade själv så sov jag :)Vid två la Petter ner honom till mig och efter det sov han med mamma resten av natten, har tuttat med två timmars mellan rum så jag har sovit otroligt dåligt inatt vilket även resulterat att Petter sovit dåligt. Fotografen ringde och berättade om våra bilder vid halv nio och sedan dess har jag varit uppe. Gick ut med Macken och fyllde på mat till små fåglarna eftersom det kommit lite mer snö under natten. Petter och Filip sover fortfarnade, Filip har ju varit vaken imorse men somnade sedan om igen.


Själv ska jag gå ner och se om jag får till någon frukost, har inget smör så känns lite omständigt, får se om jag har fil så det räcker. Måste åka och handla sedan men först ska jag leta efter bakgrejorna för om jag inte hittar några pepparkaksformar är det igen idé att köpa pepaprkaksdeg.


Petters lillebror ringde och talade om att han fick fotboja i en månad sedan dumheterna i somras, det var han nöjd med.


Städa står på dagens lista...eller röja heter det nog igentligen, massa möbler som ska flyttas ut ur gästrummet för att göra plats åt Filip. Petter ska få städa i råttförrådet men allra först måste jag nog sätta igång kaffebryggaren om jag ska få upp Petter.

Av Kisse - 10 december 2007 21:24

Idag har jag äntligen städat klart övervåningen, har gästrummet kvar men det rummet har vi förplastat så det räknas inte längre... imorgon ska jag ta tag i det rummet, det ska bli Filips rum och efter jul ska vi börja renovera det. Det var det första rummet vi tapetserade när vi flyttade hit och har använts föitigt av våra gäster, jag har dessutom lyckas välta en bokhylla och gjort en massa märken så är dags för en uppfräschning där. Har frågat lille bror om hjälp när han har jullov men jag vet inte om han hade någon större lust får se vad han kommer fram till.


Carro och hennes familj kom och hälsade på, vi bjöd på middag så dom blev här ett bra tag. Filip har nästan vuxit ikapp Maja nu fast hon är två månader äldre :) Men man ser fortfarande en klar skillnad mellan dom när det gäller utvecklingen.


Städade nedervåningen sedan dom åkt men har ännu en massa energi kvar... Filip däremot är helt slut, jobbigt att ha främmande tror jag han tycker. Max var här mellan två och sex så har varit mycket att ta in. Max kommer en sväng på eftermiddagen imorgon åxå. Roligare för honom att vara här än att vara själv hemma. Han och Petter har spelat dataspel idag, funderar på att åka och köpa pepparkaksdeg imorgon och baka lite med honom. Moa ville komma någon eftermiddag hon åxå så kan ju dela degen och göra resten när hon kommer.


Petter ska jobba på onsdag och torsdag så det körde ihop sig lite med min efterkontroll men snälla Carro erbjöd sig följa med, ska passa på att handla lite på samma sväng så blir nog halva dan vi blir borta då.


Nu ska jag lägga Filip i sängen och få lite mer gjort på en gång vid elva är det väll kört och Filip börjar skrika... funderar på att börja med kolikdropparna igen... får se hur natten blir... blir det lika som tidigare nätter så börjar vi med dom ett tag ign och ser om det blir bättre. Jobbigt med bakslaget tycker jag... sex nätter fick vi sova sedan började det om, varje natt!



Av Kisse - 10 december 2007 21:16

Satt på tradera igår kväll och bjöd på dessa kläder i stl .68 , alltihopa är från samma säljare så blev inte mycket i frakt heller allt som allt 145 :-

Av Kisse - 9 december 2007 10:47

Igår kväll åkte vi ut til mamma och pappa för att lämna fläsk till dom som dom beställt genom en bekant till oss och då passade jag och Petter på att basta. Det var skönt det, flera månader sedan vi bastade senast. Mamma och pappa var redan barnvakt åt gustav och axel och fick en till att passa men det gick bara bra. Filip sov tills dom andra barnen somnat och sedan vaknade han på det magiska klockslaget elva!


Vid halv ett tror jag vi packade ihop och åkte hemmåt men tog den lååånga vägen hem och lämnade av lite tackkort och julkort efter vägen. Halv två var vi hemma men sonen ville ändå inte sova så blev en hel del vyssande innan han till slut somnade... fast jag tror att jag somnade först :)


Laddat tvättmaskinen med en omgång tvätt och är snart dags att gå ner och hänga den och stoppa i en ny sedan ska vi åka till mamma och pappa, ska nämligen få middag där :)Tänkte passa på att ta en promenad där idag för nu var det länge sedan jag kom iväg på promenad jag som har tänkt att jag ska ut och gå varje dag... men huvudsaken är att vi komemr ut varje dag och det bästa är om Filip sover ute en stund varje dag snart kan det ju vara för kallt för att sova ute. Blir ingen vattengympa idag heller... är för omotiverad ännu hoppas på att få med mig någon mer sedan i januari och börja träna på riktigt då istället. Tycker fortfarande det känns lite jobbigt och omständigt att lämna Filip så pass länge. Dessutom vad är det för idé att börja träna strax före jul???

Av Kisse - 8 december 2007 15:25

Lägger upp en bild som ser värre ut än det är...Petter har inget pekfinger, det är bara en stump som Filip gillar att suga på... inte för att jag förstår hur han kan gilla det men påminner väll om en bröstvårta...men smaken måste skilja sig rejält :)

Av Kisse - 8 december 2007 15:15

Då är årets julbock så gott som klar, lite små fix att rätta till imorgon (när det är ljust ute)men annars så är den klar, rätt så nöjd är jag åxå då jag gjorde den alldels själv :)


Regnade som attan så nu är jag lite frusen men får skylla mig själv då jag inte klädde på mig ordentligt när jag faktiskt har kläder, har ju tagit hem jobb kläderna så har ju rätt utrustning :)


Filip har sovit i vagnen under tiden måste vara otroligt skönt att sova ute :)

Av Kisse - 8 december 2007 08:04

Bad Poa vara "fotograf" med deras värsting kamera på dopet och blev kanon fina bilder *jätte tack*

Av Kisse - 8 december 2007 07:52

Var ju in till sundsvall igår för att ombesikta Camillas bil och både jag och Petter höll på att bli tokig då vi inte bokat någon tid utan åkte på dropp in och fick vänta och vänta och vänta... när vi äntligen fick komma in så var vi less, åkte på claes ohlsson och köpte dammsugspåsar och sedan gav vi upp, handlade på våran vanliga mataffär och åkte sedan till Camilla där det bjöds på grillat :) Sedan gick vi hela högen till Patrik som fyllde år förra söndagen men då hade vi fullt upp med julbordet så sköt på firandet tills igår. Stannade till tolv sedan packades sonen och vagnen in i bilen Filip sov hyffsat bra när vi var där vaknad några gånger och var ledsen men somnade i bilen hem... tar ju några minuter hem nu.. Petter som gick hem kom hem före oss... Filip var vaken en stund men somnade sedan och har sovit i sin säng större delen av natten :)


Jag vaknade vid sju och var törstig så gick ner och passade på att hänga lite tvätt... har alltid tvätt att hänga tror jag :)Sedan fastnade jag här vid datorn men tror jag ska krypa ner i sängen igen, är ju trots allt lördag :) Städning och göra julbock står på dagens schema eftersom de inte blev något städat igår.


Får åka in till sundsvall någon dag till veckan och inhandla julklapparna och resten vi har på våran lista. Nä sängen en stund till...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards