Alla inlägg under januari 2008

Av Kisse - 13 januari 2008 16:40

Overallen jag tidigare skrivit om, mitt tradera köp var i alla fall kanon fin. Lagomt tunn overall, perfekt om vintern fortsätter vara så här så kan Filip ha den enda till våren :)

Av Kisse - 13 januari 2008 14:57

Har varit dåligt på bloggarfronten nu när vi haft gudmor här på lång besök. Trevligt värre har det varit. Skönt med lite avlastning med Filip. Fredag kväll var han jätte gnällig, vet inte vad det var med honom men sedan kom en jätte prupp så var väll magen som inte mådde så bra :( Gudmor är ruskigt imponerad över hur grabben kan vara så glad på morgonen när han är så gnällig på kvällen :)


Jag och Petter har kunnat ligga i sängen och dra oss då godmor tagit morgon tvätten och gosat med Filip. Stefan har fått en ny vana, att komma upp redan till frukost så vi har senaste veckan kommit upp i bra tid. Idag tog Stefan sig sovmorgon och kom inte förrän halv tolv...då vi ringt och väckt honom. Men Filip vaknade ju tidigare än så, så vi andra har varit vaken länge.


Gudmor åkte hem vid två tiden tror jag det var och jag har försökt plockat undan lite sedan dess. Har som vanligt en massa tvätt att ta tag i :( Har en vecka på mig nu att jobba ikapp lite här hemma sedan åker ju Petter bort och jobbar i två veckor. Filips rum ska bli klart, måste måla fönster, så jag får tillbaka möblerna in dit och slipper kaosen i vardagsrummet.


Dagens dop blev inställt pga. magsjuka så det blir om två veckor istället så måste in till sundsvall en sväng till men det får bli när Petter är och jobbar. Jag var ju frisk på torsdagen men fredag eftermiddag sa min mage ifrån igen och har sedan dess inte varit helt hundra, vet inte vad det är med den men har fortfarande svårt att få i mig mat. Cajsa och fredrik bjöd på tacos här igår men jag fick bara i mig en sedan måde jag dåligt igen :(


Känns bättre idag men fortfarande små ont i magen så lite lur på att jag fått nån magkatarr eller något??? Blir ingen vattengympa idag i alla fall då kroppen är alldeles för trött ännu. Hoppas på att komma iväg nästa gång istället... då åker ju Petter men kanske farmor ställer upp som barnvakt?


Idag blir det en pizza till middag, magen lär väll haverera totalt efter men vill verkligen ha, så sugen, Stefan som bjuder :) Skulle även bli en film men Filip brukar ju vara så knällig på kvällen så blir väll inget tittat för min del, men får väll se. Petter håller på att sätta upp skortstenspipan och ville göra klart det före så blir sent i alla fall.


Jag och Filip har hitta en ny favorit låt i alla fall. Jag är en gummi björn....kanske är det den fina gröna färgen som lockar Filip mest?

Av Kisse - 10 januari 2008 22:07

Jag har fastnat i tradera träsket.... hittils har mina köp varit jätte bra och jag tyckre priserna hr varit helt okej. Idag vann jag ännu en auktion... denna gång denna snygga nya molo tröjan för 146 kr med frakt och allt. känner faktiskt att jag kan kosta på och köpa vissa saker som jag vill ha eftersom vi har turen att ärva allt vi behöver efter Axel men är ju alltid kul att få köpa något själv åxå.


I alla fall diggar jag tröjan sten hårt.


Nu blir det sängen med sonen, hoppas han somnar och sover bra. Vill gärna vara pigg imorgon då jag ska åka till sundsvall och hämta upp gudmor som kommer på lång besök dessutom ska vi handla lite presenter till kommande barnkalas och barndop.

Av Kisse - 10 januari 2008 20:36

Filips gudfar är en underlig härlig kille. Ingen risk att vi har tråkigt i hans sällskap. Efter dopet fick vi lite underhållning framfört av Stefan.

Av Kisse - 10 januari 2008 18:42

Idag har Filip testat gröt för första gången. Eftersom jag haft magsjuka har det blivit lite mjölk men gröt var ingen höjdare tyckte Filip så blir nog lite ersättning till kvällen efter tuttningen.


Det mesta hamnade utanför munnen som synes...


Jag är i alla fall frisk igen men varit matt hela dagen och tagit mig små tuppurer för att orka med.


Kläderna Filip har på sig fick han i julklapp av farfar och Aina.


Av Kisse - 10 januari 2008 18:35

Filmade Filip när han satt med mig vid datorn och tittade på crazy frog. Han gillar musik min kille :) Han gillar den röda lampan på kameran åxå. Blev väldigt mörk när jag laddade upp den men men mitt första försök att lägga upp på you tube så...


Av Kisse - 10 januari 2008 09:54

Igår var jag först till syster och gick på långpromenad med henne, skönt att komma ut men ack så jobbigt :) På vägen hem svängde jag in på affären och började där känna mig illamående, trodde det var för att jag började bli jätte hungrig. Kom hem och åt maten som Petter gjort och blev jätte dålig efter det, jätte ont i magen och sedan....magsjuka...usch vad hemskt det är. Trodde verkligen jag skulle klara mig... men icke, nu hoppas jag syster och hennes familj klarar sig!  


Skickade Petter på macken för att köpa blåbärssoppa och cola men fanns bara nyponsoppa så blev det istället. Vispade kolsyran ur colan och har hållt mig till små små klunkar... allt som allt har jag fått i mig en halv kopp nyponsoppa och en kopp cola som fått stanna kvar. Tror jag är frisk nu men har ju ännu inte ätit något så spänningen återstår. Filip somnade vid nio så han sov med mig till elva sedan fick Petter komma och lösa av mig. Vid tre somnade Filip till slut och vaknade strax efter nio imorse. Nu sover han igen.


Petter har varit upp en kort sväng och hjälpt Macken ner för trappen, han fick för sig att det var halt igen och då fäller han ju ut klorna. Krampade ett tag efteråt så vet inte om det var krampen som gjorde att han fälde ut klorna elelr om det var rädslan för att ramla ner för trappen som fick kramperna att börja. Gick över fort i alla fall.


Näpp ska försöka mig på lite nyponsoppa igen... jag som tänkt åka till mamma och äta lunch idag jag åxå (som syster) men blir allt till att stanna hemma :(


Petter har fått jobb igen för den delen, han börjar om drygt två veckor. Han komemr jobba borta i två veckro och sedan vara hemma i två veckor. Hoppas sonen har fått lite bättre sov vanor då när jag blir själv med honom annars blir det jobbigt.

Av Kisse - 8 januari 2008 19:31

Med sonen på armen sammanfattar jag som syster i en lista...

  • Bjöd upp Stefan på morgon kaffe så både jag och Filip kom upp i hyffsad tid, värre med pappa som kom en timme senare visserligen har ju han varit sjuk, nu mer frisk.
  • större delen av dagen har gått åt till att sortera ur förra årets papper men har även hunnit med att städa övervåningen och byta sängkläder i alla sängar dvs. våran och Filips.
  • Bytt gardiner i köket och sovrummet så nu är all jul borta med undantag för ljusgardinerna som jag inte förknippar med jul.
  • tvättar...som vanligt...
  • satt in de sista bilderna i fotoalbum
  • dammsugit och torkat golv på nedervåningen så får helt enkelt se mig som nöjd med dagen....

Petter har idag ringt det jobbiga samtalet till försäkringsbolaget angående Eka så dom skulle skicka lite papper och sedan får vi se om vi får ut något på hennes livförsäkring. Känns inte som det är det viktiga men hon var ändå försäkrad till 10.000 :- och vi har betalat en massa pengar på hennes försäkring.


sonen sover nu....


Filip har sovit jätte oroligt inatt, inte blivit så mycket sömn. Hoppas att det bara var sprutans fel, vore så skönt om vi kunde få nätterna att funka åxå.


Imorgon har jag tänkt åka och hälsa på syster, hon börjar ju nämligen skola in Axel på förskolan på torsdag så nu måste vi passa på att åka dit medans dom har tid med oss.


Har precis vunnit en auktion på tradera, en overall för 16 :-, ser bra ut. Den efter Axel är inte så super snygg... men den duger... men för 16 :- gör det inget med en till. Lite svårt att avgöra bara hur pass tjock den är men kommer väll om någon dag vet ännu inte vad frakten går på men bli nog inte så många kronor, kläderna till Filip är ju inte så stora.


Hade önskat att jag orkat mig iväg på en promenad idag men blir nog inte av. Petter är ute och snickrar i pannrummet så jag måste vara inne med Filip, vill inte ta med honom i vagnen heller för han får bara sova en stund nu så han somnar sedan när vi går i säng. Får se hur länge Petter orkar vara ute och greja, han är ju lite mör ännu efter magsjukan. Jag har *peppar, peppar*  ännu klarat mig!


Vore lite skönt att ge sig iväg på en kvällspromenad med hunden.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards