Alla inlägg under januari 2008

Av Kisse - 7 januari 2008 21:29

Sonen har varit pipig och gnällig hela kvällen, la oss på sängen hela familjen och sov middag. Han känns lite varm men enligt våran örontemometer visar den inte feber men jag är inte riktigt nöjd med den heller. Måste köpa en stjärttermometer åxå dom är ändå mest pålitlig. Är ju med störst sannolikhet en reaktion på dagens spruta.


Snart dags att gå i säng så vi komemr upp i bra tid imorgon åxå. Dagarna blir ju så mycket längre om man kommer upp på morgonen. Tror det blir en film i sängen, Petter har sovit nästa hela kvällen så han är vaken nu.

Av Kisse - 7 januari 2008 15:37

Åkte till mamma och pappa och åt middag igår. Petter ringa och bjöd in oss själva :) Hälsade på svärmor och Jörgen på vägen hem.


Natten har varit hyffsad Filip har sovit större delen av natten i sin säng men jag vet inte hur många gånger jag klivit upp och stoppat in nappen till slut lessnade jag och tog med honom till våran säng och då sov allt sonen.


Varit på bvc och fått första vacinations sprutan tog inte den extra som man fick betala själv. Man kan inte skydda barnen från allt, resonerade vi. Vägde och mätte åxå, 6240 gr. 62,5 cm. Huvudomfånget är nu 41,1. Så han växer precis som han ska :) Sprutan gick jätte bra åxå, gnydde till lite men gick över direkt. Penslade även tungan eftersom han har fått torsk så långt in på tungan.  


Tog en kort promenad ner på byn, hämtade posten och stannade till hos Lena och fick en kopp kaffe där innan jag traskade hem igen.


Suttit och försökt få någon ordning på våran ekonomi sedan vi kom hem men det går tungt, lite bättre koll nu i alla fall. Ska strax börja med maten. Chili con carne... Petter har magsjuka så det är väll fyffsat lätt att få upp... själv håller jag tummarna att jag klarar mig men peppar, peppar har jag och Petter aldrig smittat varandra utan vi blir sjuk på helt olika sätt och magsjuka var flera år sedan jag hade.


Petter har ringt ikea så dom ska skicka sakerna som saknades till diskmaskinen så vem vet snart är det kanske front på den åxå :) Jag hittade nämligen kvittot som varit borta länge, skönt!


Näpp sonen ska få ny blöja sedan ska jag börja med maten. 


Av Kisse - 6 januari 2008 12:43

Vattengympan börjar inte förrän nästa söndag men då ska jag då allt gå, jag som var så sugen idag på att få lite egen tid. Tror jagf ska lyxa till det och åka och sola lite istället om... inte snön vräker ner då vill jag inte ut på vägen. Just nu vräker det ner kommit ett par cm på bara några timmar.


Jag och Filip fick oss en skön tupplur på sängen förrut :)Jag var trött eftersom jag inte sovit många timmar inatt och klev upp tidigt men nu känner jag mig pigg. Behövde inte väcka Filip imorse han vaknade strax efter halv nio av sig själv.


Snart dags att packa ner sonen i vagnen så han får sig en nypa friskluft, själv tror jag att jag ska ta mig en promenad med hunden. Har lite dåligt samvete över att jag aldrig har tid med honom. Skulle behöva duscha honom men tycker det är Petters tur, jag tycker det är så äckligt att duscha honom och har gjort det dom senaste gångerna... ja ja får se hur det blir. Kläder på allra först oh sedan ut en stund.

Av Kisse - 6 januari 2008 08:23

Usch vad ont det gör att läsa det jag skrev för ett år sedan, skrev ju ett liknande för någon dag sedan åxå... frågan är ju som sagt, när han det gått för långt?


Våran tanke är ju att tiden inte ska gå för långt... 6 ½ år är han nu... ingen ålder för en hund. Kan ju alltid hoppas på ett par år till...

Av Kisse - 6 januari 2008 08:20

Fick sonen att somna redan vid tio igår kväll (har ju vänt på dygnen) så när han hade somnat vågade jag inte kliva upp eftesom han brukar vakna då så jag låg snällt kvar och såg klart på en film, låg sedan och kollade i taket i två timmar innan Petter kom in (han hade varit ute och lagat traktorn och skottat gården)Då tassade jag ner och fikade lite innan sonen vaknade för första nattmålet vid ett. Fyra var det dags igen och halv sju och sedan kunde jag inte somna om. Hörde en bil så klev upp och kollade ut genom fönstret, var Stefan som inte kunde sova så han var upp till garaget och hämtade lite saker, pratade med honom genom fönstret sedan gick jag ner och duschade lääänge, tills allt varmvatten var slut. Rådde om mig själv, kollade i kataloger efter fina kläder att ha på bröllopet vi ska på i februari men hittade inga :(


Petter och Filip sover ännu men har ställt väckarklockan på halv nio för nu ska vi vända tillbaka dygnet så ska väcka sonen då. Är sugen på att ta ne ffamiljepromenad idag får se vad petetr tycker om det... han bukar inte vara så positiv men ibland lyckas jag. Filip ska ju ändå sova ute i vagnen så brukar gå lättare att övertala honom nu. Blev inget sova ute går då han somnade i babysittern och jag ville inte bråka och klä på honom då så han fick sova inne, Cajsas magiska gungningar som fick han att somna :)


Ska gå ner och slå på kaffebryggaren, lite lättare att få upp Petter då och han behöver åxå vända tillbaka dygnet lite. Får se om det blir målning av fönster sedan i Filips rum eller om jag ska lata mig idag åxå :) Måste ringa badhuset så fort som öppnar är så sugen på vattengympa så hoppas, hoppas det är idag.

Av Kisse - 5 januari 2008 21:30

Så här snygg är min kille i sin IdaT dräkt som vi köpt på tradera, mamma diggar den hårt! Lite lång i armarna men lagom i benen.


Idag har vi haft främmande av faster cajsa hela dagen, sedan vi klev upp i alla fall. Sov halva dagen :( men skönt är det ju. Cajsa var snäll och tog Macken på en promenad och han hade skött sig fint, kul att höra. Lite trött på våran hund just nu som smiter från gården eftersom det är löptikar på byn. Dessutom har vi den senaste tiden hittat en massa fettknölar på honom. Har två sår nu som vi rakat kring och måste tvätta :( Känns jobbigt att det alltid är något med våra djur. Epilepsin har *peppar, peppar* varit bra i några veckor, helvetet bryter väll lös igen nu när jag sagt det. Kommer ju i perioder på honom.


Hoppas ju verkligen vi ska kunna ha kvar honom ett par år till men vi tar tiden som den kommer. Jag vill hinna skaffa ny hund innan Macken hamnar i hundhimlen eftersom han är så bra med små valpar att man får lite "hjälp" med uppfostringen av valpen.


Skjussade hem Niklas förut, handlade och hämtade en låda kläder (stl. 68 och 74) till Filip hos syster. Är ju ett tag kvar tills nästa storlek men ville kollas upp med overall då Filip håller på att växa ur sin 62:a och jag har ingen lust att köpa en till för en så kort tid när det redan finns en efter Axel. Får se hur vädret blir i februari, de här overallen verkar jätte varm och då är frågan om jag måste köpa en ny fleece istället. Den bruna snygga overallen i 56 kan Filip ännu ha, den vare ju jätte stor i stl. men den är för varm den åxå. Konstig vinter vi har... är ju i alla fall snö. Kanske skulle ta fram skidorna och se om jag kommer ihåg hur man gjorde???


Näpp, dags för en film i sängen, se om Filip somnar och sover för natten.

Av Kisse - 5 januari 2008 00:11

Har varit lite tyst här på bloggen ett tag eftersom jag haft en massa annat för mig. Var till sundsvall på onsdagen och handlade saker till Filips rum. Blev tapeter trots att vi skulle sätta väv, men inte första gången vi ändrar oss... jag började sätta väggfixaren på väggen för att inte alla skarvar sedan förra tapeten skulle synas( vilket det gör ändå *sur*)ja ja spelar ingen roll, det är ju ett barn rum. Men vi valde inte barntapeter till rumemt utan tog en ljusgul varm tapet och en brun härlig fondvägg blev det, kanon fint tycker vi att dte blev. Hämtade Niklas på torsdagen som har varit här och hjälpt mig, nu när vi är klar så hjälper han Petter istället.


Petter har varit duktig han åxå, jobbat på lite med köket, Patrik kom hit idag och hjälpte honom få upp spottarna i köket så äntligen är dom på plats, varde ljus!!! Nu håller han på att laga traktorn och ska dessutom börja med pannrummet ute i slakteriet.


Var till Carro och åt god mat idag *tack,tack*


Lägger upp två bilder på rummet så ni ser den gula tapeten och den fina fondväggen :) måste ta hand om min son som vänt på dygnet...



Av Kisse - 4 januari 2008 23:57

Min lilla son använder ju gos, en filt som han ligger och gnussar i ansktet tills han somnar med den över ansiktet. Han har tvåfavvosar, dom är riktigt mjuka och mysiga en kanin han fick på julafton och en giraff han fick när han föddes. Nu har jag hitta två till underbara gosisar men prislappen är inte lika gosig!


En riktigt fin gos är Thildegosen som Elin tipsade om som är på rea på denna sida.


Men jag gillar även label-label gosen, den som ser ut som en fågel.


Får se om det blir någon när ekonomin tillåter det :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards