Alla inlägg under februari 2008

Av Kisse - 22 februari 2008 21:46

Filip längtar efter pappa och jag åxå. Förrut satt han och hade ett långt samtal med bilden på Petter på vårat skrivbord.


Fick fin främmande förrut, Poa och Mattias tittade in på en fika. Trevligt värre. Filip var blyg för Mattias när han satt med Poa men när han satt med mamma då var han inte så farlig :) Men så fort han satt med Poa blev han ledsen när Mattias pratade med honom. Märks att han börjar bli stor nu, Filip alltså.


Fick Filip att somna strax efter åtta eftersom han var jätte trött men jag verkar aldrig lära mig eller så lever jag på hoppet varje gång för slutar ju alltid med att han bara sover 40 minuter och är sedan tjurigare än tjurigast. Så nu sitter han här med mig, piggare än piggast :( Jag är verkligen inte pigg, höll på att somna på sängen förrut men måste ju ut med hunden först, trodde ju Filip kunde somna så jag gick gå ut med honom men icke. Blir som vanligt då, Filip får ligga i vagnen i hallen och jag följer bara med Macken en bit ut för att kunna höra Filip samtidigt.


Är så mycket lättare allting när man är två, är så mycket lättare om vi kunde ha rutiner som fungerade varje kväll inte varanann eller var tredje...(försöker inte ge dig mer ågren Petter men det är ju så) Blir ju lättare med tiden inbillar jag mig, har ju i alla fall blivit bättre nu när koliken är över. Nu är det ett helt annat grin och man känner inte samma maktlöshet men det är ju lite frustrerande det här åxå!

Av Kisse - 21 februari 2008 23:16

När jag höll på att kolla efter ergo sele hittade jag en en annan sele som jag gillade skarp, den heter mei tai. Ser väldigt simpel ut och kanske ingen som man länge i men ser lätt och behändig att ha med sig utan att den tar så stor plats. Priset är inte heller så farligt, finns nya på tradera för 190:- + frakt. Jag är grymt sugen på att köpa en :)


Hittade denna sida och tänker absolut hålla kollen efter henne på tradera om det inom snar framtid dyker upp någon där. Bilden är hämtat från hennes hemsida, märket heter ADD.


Någon som har erfarenhet av en mei tai?

Av Kisse - 21 februari 2008 21:21

Imorse sov vi riktigt länge, kanske för att Filip somnade så sent igår för han sov till klockan var över nio och sedan låg vi och drog oss till tio innan vi klev upp och satte oss vid datorn en sväng. Mamma ringde och bjöd in sig och Gustav på lunch, var kul med sällskap.


Åkte sedan och postade paketet med tröjan och handla de lite små saker. Svängde ner och hämtade posten och passade på att hälsa på Camilla igen, tog även en sväng till Annelie och Patrik, fick middag där *snällt*. Så kom inte hem förrän sent :) Hade glömt bort att jag hade Macken i bilen men han var bara nöjd att få följa med ändå tror jag, stackars hund :)


Kom hem och började koka dom nya napparna vi köpt och då gick proppen, *jävla skit hus* så ringde Petter och berätta vart det slocknat, typ hela nedervåningen och fick då veta att det var proppen ute som gått... ringde Stefan *räddare i nöden eller dräng???* som kom och bytte propp åt oss, stannade på en kopp kaffe innan han gick hem och jag gick och la Filip men han ville inte somna riktigt så jag värmde på lite mer ersättning och han slurkade i sig det åxå och somnade sedan gott. Han är verkligen inne i en ätperiod nu och jag börjar misstänka att bröstmjölken inte räcker till på dagarna heller eftersom han blir så kinkig på kvällarna så ska börja ge lite ersättning tidigare på kvällarna åxå (har gjort det nån gång ibland och jag tror han blir mindre gnällig då). Hoppas ju att amningen ändå ska fungera så länge som möjligt men men han är ju snart fem månader så inte hela världen om det inte går längre, huvudsaken är att han kan tutta lite ändå bara för mys.


Näpp har som vanligt tvätt att ta reda på och sedan blir det lite fika i soffan. Skulle behöva gå ett varv med snabeldraken men tror jag skjuter på det tills imorgon är ju faktiskt kväll och dags att varva ner. Får försöka komma upp imorgon istället. Just nu är jag lite sugen på att se på tv och det är inte så ofta jag gör det.

Av Kisse - 20 februari 2008 23:20

Är hemskt trött efter dagen men måste verkligen säga att idag har jag och Filip tagit oss tid och myst och haft det helt underbart. Vi hade hela Spa maskrosen (på södra berget i sundsvall) för oss själva, det var bara vi inbokade, tråkigt har nog många tyckt men jag är lite av en ensam människa som inte har något emot att var själv, så länge jag själv har valt det :)


Kom dit strax före tio, bytte om och fick en lite introduktion vad vi hade att välja på och blev erbjuden en snabb kurs i babymassage en halv timme senare så vi började på att bubbla för att bli varma i kroppen innan massagen. Fick inte lära oss så mycket nytt, det mesta väldigt likt det vi redan gjort under koliken men hade en trevlig stund i alla fall med massören. Hon sa att det syndes på Filip att han är van och gillar att få massage då han sträckte på sig och verkligen njöt :)


Sedan gick vi och bubblade igen, Filip försökte ta bubblorna, såg väldigt roligt ut så vi hade det så mysigt så :) Men sedan blev han trött och hungrig, tuttade och somnade i min famn och sedan flyttade jag över honom till bilbarnstolen, där sov han medans jag fikade, bubblade, bada varmbad och kallbad, bastade både torrbastu och ångbastu, dessutom hann jag med en lång lång dusch :) så vi har verkligen kunnat njuta båda två idag!


Vi ska helt klart dit minst en gång till under min mamma ledighet :) Men nästa gång vill jag nog ha sällskap med mig. Var härligt att vara själv idag men vore ju roligt med sällskap åxå. Tre timmar var jag där idag sedan räckte det.


Åkte hem till mamma sedan och stannde där tills klockan var sju då åkte jag hem för att slippa krångel med Filips sovning... men det blev det ändå. Fick honom inte att somna före LOST utan han somnade efter LOST i min famn men sovit oroligt fram till nu, nu tror jag han somnat riktigt efter ännu en påfyllning.


Stefan kom upp och såg på LOST tillsammans med oss, jag hade köpt hem sorbet men den var inge god så vi tog fram lite chips istället :) Näpp jag ska ta och se lite på tv innan jag stupar i säng. Imorgon ska vi vara hemma och ta det lungt, ska iväg och posta amningstoppen jag sålde på tradera bara men annars har vi inget inbokat.

Av Kisse - 19 februari 2008 20:36

Tror Filip är lite less på mig nu... blev så nöjd och glad när mormor och morfar kom på besök före det var han bara gnällig och tjurig.  Gick en promenad och hälsade på Camilla och barnen, Filip vaknade strax innan vi gick så höll sig vaken hela vägen ner och så länge vi var där, däremot somnade han igen i vagnen på väg hem så passa på att åka och hämta selen när han ändå sov vidare i bilen.


Jag är så nöjd med selen, provade den en stund men Filip var inte på humör då, trött och grinig så han satt bara en liten stund men jag tyckte det kändes lätt att bära i den i alla fall. Vi gjorde jätte god kyckling nån påse från santa maria med creamy curry chicken tror jag dne hette, jätte god var den. Sedan vilade vi middag på soffan.


Mormor passade på att mata Filip innan hon åkte hem och det var inga som helst problem så nu sover han gott i sin säng. Nu ska jag gå ner och packa inför morgon dagen, fixa med tvätten och Petter skulle snart ringa. Sen gäller det att komma i säng i tid åxå imorgon måste vi ju ställa klocka så vi kommer upp tidigt för att komma i tid till våran spa dag :)

Av Kisse - 19 februari 2008 12:47

Trött och seg idag eftersom jag inte kom i säng i tid igår och självklart så vaknade Filip precis när jag skulle lägga mig. Hans mage knorrade och lät igår så var nog magknip som spökade hela natten, ammade honom vid tolv och sedan fick han ersättning vid två och sov till fyra i min säng innan jag flyttade över honom till hans säng och vid sex hämtade jag tillbaka honom till min säng och han tuttade fram till åtta ungefär...halv tio klev vi upp och åt frukost fanns då ingenting i brösten, bara två tomma påsar som hängde :( Filip fick banangröt och plommonpuré ingen höjdare idag heller, drack mest bara vatten, det gillar han :)


Stefan kom upp på kaffe strax efter elva och Filip blev trött efter en stund så jag la ut honom i vagnen. Jag sklipper lämna tillbaka filmen idag för Stefan tog med sig den, skönt! Däremot blir det en sväng till posten för att hämta ergo selen!!! Jippi!!!


Ska ta och promenixa ner på byn idag, vet inte om det blir någon lång sväng eftersom jag är så trött och seg, går nog ner och ser om Camilla är hemma, länge sedan jag träffade dom nu. Ska ta fram kycklingfilé före för idag blir det kyckling till middag :) Petter gillar inte det så passar på när han är borta, blir mycket kyckling och mycket fisk för mig då.


Sedan ska jag packa inför morgondagen, vet inte riktigt vad man behöver med bara, svårt att veta om man kan ha vagnen med eller om jag bara ska ta bilstolen och ta med kissskydd att lägga i den... är ju bra att kunna lägga ifrån sig Filip en stund, jag är ju själv med honom så blir jobbigt att bära på honom hela tiden. Dessutom kommer ju han bli trött och vila sova en stund åxå... får väll packa in vagnen i bilen så är den med i alla fall. Har ju hjulskydd till den så kan inte vara några problem att få ta med den in tycker jag. Ska bli kul att få göra något helt nytt i alla fall!

Av Kisse - 18 februari 2008 22:25

Var bara hemma och tog det lungt hela förmiddagen innan vi åkte och mötte mamma, flyttade över Filip tills hennes bil och hon tog med honom och handlade och åkte sedan hem till sig, jag solade och åkte sedan efter. Macken fick följa med idag eftersom han hade ett anfall igår kväll (inte ofta han får på kvällen)och jag inte ville lämna honom i hundgården idag så Sickans blev väldans glad när jag kom med mackisen :) Macken blev glad han åxå men han tycker det är lite barnsligt med en liten valp och har svårt att busa men nyttigt att få träffa någon annan hund i mellanåt.


Följde sedan med mamma när hon skulle hämta pappa och Niklas på jobbet , inge roligt att åka hem till ett tomt hus ju. Blev kvar hos mamma och pappa tills klockan blev åtta då var det dags att stoppa in vagn, hund och son i bilen och begå oss hem för att inte strula till allt med Filips sovning men det gjorde jag nog ändå... över en timme sedan jag la honom nu och än har han inte somnat riktigt.


Jag ska gå ner och göra mig lite fika och sedan krypa i säng jag åxå. Imorgn ska vi bara vara hemma tror jag i alal fall, kanske en sväng till posten om våran efterlängtade ergo sele kommit fram. Funderar på att ta en riktigt lång promenad för jag tror inte det blir någon simning imorgon. Jag har ingen direkt lust och har ingen lust att ordna med barnvakt så tror jag skippar simning och bara promenixar denna vecka. Blir ju bad på onsdag åxå så är nog bra för min torra hud om jag skippar en gång.


Fan ser nu att jag glömt lämna tillbaka filmen... ja ja blir väll en sväng iväg i alla fall imorgon då..fan!

Av Kisse - 18 februari 2008 11:45

Filip sov i 45 minuter... ute sover han i minst 2-3 timmar... måste vara skönare att sova ute... men det var inte det jag tänkte skriva...


Så fort Petter kommer hem från jobb så försvinner alla mina små fåglar, imorse for Petter och jobbade igen och nu har jga så mycket små fåglar här att jag hör kvittret in... såg även "min" ekorre imorse när jag var ut med hunden... hur komerm det sig... kan det bero på "lill smällan"????

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards