Alla inlägg under februari 2008

Av Kisse - 18 februari 2008 10:45

Hann inte med mig igår med bloggandet. Låg bra länge och drog oss på morgonen innan vi gjorde oss redo att dra åt olika håll. Petter skulle jaga med Nisse och gänget och jag och Filip åkte och hälsade på syster och barnen, var ju evigheter sedan jag träffade Axel. Blev kvar där länge, fick lunch och sedan drack vi kaffe och surrade. Kom hem samtidigt som Petter så vi gick upp och tog en familjevila på sängen, skönt som attan så vi sov hela familjen 1 ½ timme :)


Var dags att åka på vattengympan när vi klev upp så slänge i mig lite rester sedan går dagen och stax iväg. Petter tog Filip och åkte till mamma sin. Så Filip hade tydligen varit mest med faster Cajsa och farmor medans pappa vra och hyrde film. Blev "Härmed förklarar jag er Chuck och Larry", riktigt roligt film. Jag köpte med pizza hem efter vattengympan (tur att man varit duktig och redan tränat) så nu blir det till att sköta sig dom näst kommande två veckorna om jag ska få på mig klänningen på Poas bröllop :)


Filip är mer snorig idag så hoppas verkligen han inte är sjuk tills på onsdag när vi ska på spa. Han har varit snorig et tag på moronen och förmidagen men sedan har det gått över men tycker det är värre idag.


Dom två senaste nätterna har Filip sovit som en dröm, vaknat och ätit endast ett mål!!! Har fått kliva upp och stoppa in tutten några gånger men huvudsaken är att han sover bra resten av tiden :)


Fick som vanligt med mig en kasse från syster igår med saker till Filip, bland annat den häftiga haklappen på bilden...snygg bild va? Filip är duktig på att posa... *hihi* 


Filip sover middag inne idag för sedan ska vi möta upp mamma för att turas om att sola och den andra ska gå ut och gå med Filip i vagnen under tiden. Jag har inte fått på mig kläder ännu och inte druckit något kaffe... däremot har jag hunnit med frukost (både jag och Filip, Filip fick banangröt det gillade han inte), varit ut med hunden (i morgonrocken)fått ren Filip efter frukosten och klätt på honom, lekt en stund och nu sover som sagt Filip och jag borde inte sitta här....


Nu är vi ju själva i tio dagar, Petter har åkt och jobbat. Lite skönt tycker jag samtidigt som jag vet att dte blir jobbigt att vara helt själv men men vi klarar oss :) Petter har ju dessutom med sig den bärbara datorn nu så nu går det att ha kontakt med honom här genom internet åxå. Han har gjort sig en blogg så vi får se hur flitig han blir med den.



Av Kisse - 16 februari 2008 22:58

Idag har jag och Petter varit duktiga och åkt och stor handlat så jag ska klara mig med bara små handlingar när han är borta och jobbar, dessutom passade vi på att handla och göra matlådor till Petter så han slipper äta samma, samma och samma hela tiden. Petter brukar leva på pyttipanna eller lasange när han är borta och jobbar, middag äter han så gott som alltid ute men till lunch blir det något lätt att tillaga. När vi kom hem gjorde vi iordning pasta gratäng med kassler, ärtor och broccoli, blev lådor till både mig och Petter. Dagens middag blev potatisgratäng och älgkött, blev rester kvar där åxå och sedan gjorde Petter iordning pasta med köttfärs..(hundmat brukar jag kalla det, ser så ut, jag vägrar äta det)


Petter har nattat Filip två kvällar irad, skönt för mig :) Skönt för oss alla att det går lika bra med pappa som mamma när han ska sova ... inatt tog även Petter ett av nattmålen, inte för att underlätta för mig jag fick ändå väcka honom, göra iordning flaskan (då petter var riktigt yr inattmössan)och hålla ett öga på att inte Petter skulle somna under tiden han matade Filip... utan mest för att se om Filip reagerade på att det inte var mamma men det gick hur bra som helst, somnade om nästan direkt när han ätit upp.


Vi har gjort det lätt för oss och gör iordning vatten i termos i lagom temperatur så det är bara att blanda vatten och ersättningspulver uppe vid sängen, det är skönt :) Fort går det åxå.


Så varje kväll vid sju ungefär slår jag igång vattenkokaren och kokar vatten som sedan får svalna... idag när jag slog igång vattenkokaren tog jag den från bänken och såg att det var vatten i den, kollade på sidan där man ser nivån, var mycket i så hällde ut lite för att känna om det var varmt (kanske kvar sedan vi kokade pasta, brukar hjälpkoka i vattenkokaren så går det fortare) men det var kallt så jag ställde den i basen (eller vad man ska kalla den) och efter en stund kokade det...men lät konstigt och då brast Petter ut i skratt...öööh har du tagit ur grejen säger han då...vilken grej undrar jag...Petter skrattar ännu mer... jag blir arg... Petter har en förmåga att koka konstiga saker i vattenkokare (tex. korv och han vet att jag hatar det och tycker det är äckligt) lyfter på locket och ser att jag kokat en..... ÖL... Petter hade varit ut och hämtat en kall men tyckte den var för kall så hade ställt den i vatten på värmning... och visst blev den då varm.... gissa om jag längtar tills han åker och jobbar.... ibland är han ju bara för mycket....


Våran underbara son sover i alla fall gott ikväll... snart ska även jag krypa ner i sängen, har lite tvätt att ta reda på innan jag ger upp för dagen. Ingen skillnad på helg och vardag här inte... jag vill bara få undan så mycket som möjligt innan Petetr åker på måndag morgon. Gissar att jag kommer flänga runt en massa nu närhan åker åxå, är ju lite jobbigt med ensamheten dom första dagarna sedan brukar jag tycka det är skönt ett tag innan ensamheten åter igen blir lite jobbig. Han blir ju bara borta tio dagar nästa sväng åxå sedan kommer han hem lagomt för oss att gå på bröllop :)

Av Kisse - 15 februari 2008 21:52

Idag har det varit en lång dag så glad att Filip sov till nio imorse. Då ropade vi in gudmor till sovrummet och myste med en glad bebis :)


Tog det lungt hela förmiddagen, satt och pratade och åt frukost innan vi slutligen kom iväg in till stan. Fick till en början åka till Petter eftersom han tagit ur basen ur bilen och jag är för svag för att få dit den igen..*grr* Blev så arg på honom då jag sa till honom igår att jag skulle ha bilen idag och om han tagit bort basen skulle han sätta tillbaka den igen men icke.... ja ja han fixa det i alla fall när vi kom in till stan.


Kom ner på stan lagomt för att börja med lunch :) Blev buffé på kina, jätte gott, vå åt länge och satt kvar och drack te innan vi mötte upp Elin. Kollade runt i butiker och tog sedan en fika innan vi sa hejdå till Elin och Emilia. jag och ankis blev kvar tills butikerna stängde, då gick hon till bussen och vi åkte hem. TRÖTTA!!!!


Blev lite kläder köpt till Filip då jag tycker vi hade lite dåligt med bodisar och mjuka byxor. Den bruna med lejonet köpte jag när jag var iväg och köpte datorn till Petter.


 Nu ska jag gå och ta en lång, lång dusch!

Av Kisse - 14 februari 2008 22:10

Filip blev jätte gnällig efter sin tupplur, var visserligen lite gnällig redan före men blev ännu värre efter sovningen. Var inte nöjd med nånting alls. Tills han kräktes över hela mig, illaluktande magsjuka luktade det om spyan och sedan blev han glad och nöjd, åt nästan 150 ml ersättning innan han slutningen somnade relativt fort. Hoppas innerligt att det inte är magsjuka, vill inte, orkar inte, har inte tid med det!!! Vill inte att Filip ska få det... hellre jag i så fall.


Men han sover ju bra nu så verkar ju konstigt om det skulle vara magsjuka och han sover så bra nu efter att ha ätit så mycket. Jag däremot behöver en dusch...luktar verkligen illa, fick över hela mig... hade inga kläder på mig nästan heller eftersom jag nyligen hade badat honom och sedan inte fått på mig kläder igen så luktar verkligen om mig... måste hoppa in i duchen nu när han sover lungt.


Grejat och donat en del på övervåningen i alal fall men jag blir nog aldrig klar... vet inte vart jag ska häva alla grejor, måste ta och rensa ur mina gardiner och dukar och sånt i lådorna för att göra plats åt det vi verkligen använder. Allt det vi använder ligger oftast på strykbrädan i väntan på att användas eftersom det inte får plats i byrån och det som ligger i byrån....ja det ligger i byrån...


Näpp ner och ladda tvättmaskinen med ytterligare en laddning och sedan skura mig själv.

Av Kisse - 14 februari 2008 18:36

Nu har jag äntligen några minuter över till att blogga... idag har jag varit duktig. Klev upp kvart över sju och hängde och vek en massa tvätt. Sedan hämtade jag Filip i sängen och dagen har rullat på i snabb takt. Filip somnade vid tio och sov en liten stund mednas vi andra (jag, Petter och Nisse) åt frukost och grejade med nya datorn. Sedan for Nisse och Petetr för att slakta några grisar och jag klädde på Filip och tog med Macken på en promenad, hela 50 minuter gick vi på byn. Trots att vi höll på att blåsa bort, fick vända och gå år andra hållet än det jag brukar, Macken var tjurig men jag tjurigare och på slutet gick han riktigt bra. Han har olika dagar han åxå.


Filip sov inte så länge utan vaknade efter en stund så han fick sitta i babysittern medans jag dammsög och torkade golven på hela nedervåningen. Petter åkte in till stan för att jobba kväll. Nisse åkte hem till lägenheten.


Sedan gick vi upp på övervåningen och var lite på Filips rum, Filip provade gåstolen och såg ut att trivas men provade bara en stund men han lyckades förflytta sig bakåt i den :)


Eftersom Filip sov kort idag så stoppade jag honom sedan i vagnen och tog ännu en promenad ner på byn till postlådan för att se om posten kommit (var sen idag) men var bara reklam idag jag som hoppats på att hinna få ergoselen innan fredag men men får bli vagnen på stan som vanligt.


Jag har bokat babyspa nästa vecka, tänkte vi skulle ha något roligt inbokat när Petter är borta, så vi har något att se fram emot.


Gårdagen gick ju åt till LOST och att greja med nya datorn, fick inte igång internet men med lite hjälp från support fick vi till det idag :)


Filip äy nybadad och ny tuttad och ska nu vila sig en stund innan vi ska gå upp och städa lite uppe åxå. Bäddsoffan ska bäddas för inatt ska jag eller Petter hämta gudmor på tågstationen. Så imorgon har vi finbesök när vi vaknar :) Sedan ska vi int ill sundsvall och göra staden osäker *hihi*


Måste byta sängkläder i Filip säng då han kissat igenom och sov natten i våran säng istället. Har en massa tvätt att vika in i garderoben åxå. Petetrköpte handtag till Filips garderob igår så skulle ha fått dom på plats åxå... ja ja får se hur effektiv jag är nu på kvällssidan. Ibland får jag ju riktigt mycket gjort :)



Av Kisse - 13 februari 2008 14:29

Blev lite ändrade planer idag. Jag vaknade med huvudvärk och dödstrött, Petter var snäll och klev upp med Filip och jag försökte sova vidare... gav upp vid tio kunde ändå inte sova riktigt bra. Petter och Filip var då på väg till affären och tänkte stanna till hos Carro på kaffe så jag följde med jag åxå.


Åkte hem, jag sandade och matade min ekorre som bor i fågelholken på ladan :) Jag har köpt nötter åt den, Petter tror den har ungar i boet. Är ett jäkla rännande till fågelhuset för att hämta mat i alla fall så nu har jag lagt ut lite nötter åt den så den kan låta bli fåglarnas mat.


Roland kom på besök.


Petter har åkt och hämtat Nisse och sedan vidare mot stan för att fixa och dona så mycket som möjligt får se om han köper färgen eller om han spar det tills imorgon.


Jag ska åka till nästa stad...Hudiksvall och köpa en bärbar dator. Elgiganten hade ju en för ett bra pris som duger bra åt Petter att ha med i husvagnen. han får ju lite mer kontakt med omvärlden om han har en dator åxå med msn och så kommer han ju åt bloggen då åxå :) Sen kan han sitta hela kvällarna och titta på blocket och sin jävla pannrumsforum han jämt är på :) Dessutom vill han ha deer hunter på den :) Får väll se hur mycket vi hinner fixa innan han åker på måndag. Fram till dess lär väll jag sitta med den så bäst jag går ner och dammsuger innan jag åker annars blir det inte gjort idag heller *hihi*


LOST ikväll.... måste köpa onsdagslyx...vet inte vad det ska bli för gott ikväll.... eller om vi ska lyxa till middag och köpa med mat hem.. ja ja får se nu måste snabeldraken bäras ner för att jobab lite.

Av Kisse - 12 februari 2008 21:35

Tog mig iväg till simningen även fast jag var otroligt sugen på att hoppa över (latmasken har bitit sig kvar sedan söndag), var stel och allt kändes bara tungt och jobbigt men blev 22 längder i alla fall. Har ju städat och grejat och donat hela dagen med Filips rum och vardagsrummet så känner mig lite sliten nu.


Petter håller på att lägga Filip men det går segt idag åxå, han är inte ledsen eller så utan bara svårt att somna fast han är trött. Jag tror jag ska lägga mig åxå imorgon ska vi in till stan och köpa färg till pannrummet. Jag ska köpa handtag till Filips garderob. Men allra först måste jag fika, blir ju så hungrig av att simma.

Av Kisse - 12 februari 2008 15:21

Nu är det klart så gott som i alla fall, sängen och Filip får flytta in när vi är redo för det :)


Saknas även handtag på garderoben, det ska fixas imorgon.


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards