Alla inlägg under februari 2008

Av Kisse - 6 februari 2008 09:38

Uppe tidigt för att hinna vara med på slutet av auktionen på ett par imse vimse simbyxor till Filip. 16 kronor plus 11 kronor i frakt och dom är helt nya (står så i alla fall). Har ju tidigare vunnit ett par för 7-10 kg så nu har vi två par att välja på troligen blir det dom gula ett litet tag och sedan dom blå. Dom gula är det "rätt" stl på så dom kan han ha nu. Hoppas på att få hem dom innan helgen annars får vi nog skjuta ett tag till på badningen.


Nu blir det frukost, Petter och Filip är redan nere och grejar och donar så drar mig lite för att gå ner då brukar nämligen Petter gå och sätta sig och jag får ta vid där han slutar. Han är duktigare att poa på när han är själv.


Ergo selen jag håller på att buda på verkar dra iväg på priset så får se hur det blir med den, skiljer det inte så mycket på priset köper jag ju hellre en ny eftersom man aldrig kan lita på att den verkligen är så fin som säljaren påstår eller om varan verkligen kommer fram.


Nu måste ajag nog gå ner för nu gråter sonen.

Av Kisse - 5 februari 2008 23:42

För trött för att blogga så blir kort om dagen bara... var hemma på förmiddagen gjorde en massa tråkigt som att diska och tvätta :( Filip sov middag och sedan åkte vi till mamma/mormor och hälsade på eftersom det var länge sedan vi träffat Victor. Handla mat och åkte sedan hem och åt middag som Petter gjort iordning. Svärmor/farmor kom på besök lagomt att hjälpa till att mata Filip med potatis och majspure som han gillar skarpt :)Väntade och väntade sedan på Stefan som skulle komma klockan sex...ringde honom halv sju då sov han middag....*grr* kom iväg sent till simningen men simmade i alla fall 30 längder *duktigt av mig*


Filip var med Petter, lika gnällig hade han varit denna gång åxå så Petter tycker inte det är roligt att vara själv med våran son :( Filip är i alla bättre i magen idag så vi får se hur det går i fortsättningen. Var tjurigt att få honom att somna ikväll åxå, vet inte vad det var med honom men till slut somnade han med Petter...när jag gett upp och gick ner och kvällsfikade istället :)


Det var allt för idag

Av Kisse - 4 februari 2008 22:21

Måste börja med att berätta om natten som var... testade att ge filip ersättning när han vaknade första gången åxå (vid ett, somnade vid nio) och då sov han 5 timmar till!!! Andra gången ammade jag honom och då vaknade han som på beställning två timmar senare. Verkar som att det är ersättning som krävs natte tid men aj så mycket mjölk jag hade imorse... men tydligen är det väll blask eftersom han ändå var hungrig och åt två timmar senare :(


På dagarna funkar det ju bra, då äter han med typ 3-4 timmars mellan rum. Men inte på nätterna, lite tråkigt tycker jag då jag gärna ammar Filip så länge det går och vi orkar. Men kan ju vara en period åxå. Men lite problem blir det av ersättning för Filip blir hård i magen och har jätte jobbigt att bajsa. Måste kolla upp alternativ, hur i kan underlätta för honom. Hemskt att se honom bli så ledsen och ha ont när han ska bajsa.


Men nu till det roliga eller ja förhoppningsvis.... jag har hittat en hel del skoj jag vill göra med Filip eftersom det inte blir någon babysim så vill jag göra  något annat roligt/annorlunda. Jag har hittat baby yoga som jag anmält oss till, får se om det blir någon för det stod inget datum för kursstart. Och så hittade jag baby spa med bla. baby massage, det lät spännande tycker jag :) ska ringa imorgon och höra lite mer.


Har hittat en ergo sele på tradera som jag håller på att buda på men det är fler som vill köpa såna beg. så verkar inte som den blir så billig som jag skulle vilja :( Håller även på att buda på en sack´n seat fast jag inte vet om vi verkligen vill ha en sådan men blir det bra pris på den så varför inte. Annars är jag nog mest inne på stol på stol nu, men jag vet inte. Känner mig inte riktigt nöjd med någon av dom igentligen men kan ju inte få allt :)


Var och lagade stenskottet på min framruta idag, glasmästaren var nöjd med resultatet själv vet jag inte hur lagningen ska se ut, man ser ju sprickorna men är ju inget hål kvar i alla fall :)Nästa gån skulle vi komma in tidigare tyckte han då går det fortare att laga och resultatet blir ännu bättre :)


Nä nu blir det nog sängen, Petter ska upp och jaga imorgon bitti så Nisse sover åxå här inatt. Jag och Filip ska nog bara ta det lungt, ta en promenad. på kvällen ska jag iväg med Nisse och Stefan och simma, tror Cajsa skulle med åxå och kanske Emelie så vi blir ett gäng. Petter ska vara med Filip, han vill inte med. Jag måste simma mååånga längder.. åt nämligen en massa biskvier idag (tänker inte tala om hur många)som jag beställde med Cajsa från hennes skola, goda var dom :)

Av Kisse - 3 februari 2008 21:43

Började dagen med att få en lång lång sovmorgon. Petter var gullig och klev upp med Filip, klädde på honom och gick ner på byn och hälsade på.Jag vaknade när dom kom hem tjugo över elva. Filip sov i vagnen då så han har fått sin dos med friskluft. Jag hinner aldrig ut nu för tiden. Åt lätt frukost och gjorde mig iordning, flyttade över Filip till bilstolen och kom på att jag glömt göra födelsedagskort till lillebror... höjdpunkten brukar det vara för mig när någon fyller år. Jag älskar ju att pyssla. Nu blev det ett enkelt kort utan något roligt alls :( Pengar fick han eftersom han håller på att spara ihop till ett nytt tält.


Åt massor av smörgåstårta...tur att man ammar...man kan alltid skylla på det... jag är hungrig, eftersom jag ammar... men det går åt en hel den energi till det. Ammar ju Filip alla mål utom kvällsmålet då får han tillägg utöver amningen (men tuttar bara lite) och ibland hinner jag inte pumpa ur när vi har barnvakt men försöker ju att amma det mesta i alla fall. Filip måste prov sova hos mormor snart åxå.. tror vi ska göra det när Petter är hemma annars blir jag väll tokig på att vara hemma själv...


Inte hunnit med något alls här hemma idag eftersom vi kom hem ganska så sent, så packade badkläderna och satt vid datorn en stund sedan åkte jag på vattengympa. inte riktigt nöjd med dagens träning, tog inte lika bra fast jag fösökte ta i mer där jag tycker det var lite segt men men hoppas på att komma iväg och simma på tisdag åxå. Går lite segt med kilona, men hoppas ju fortfarande på att jag ska hinna gå ner mer tills bröllopet i slutet av februari. Får inte ha för bråttom eftersom jag inte vill att amningen ska påverkas.


Vann bud på simbyxa åt Filip på tradera men är rädd för att dom är lite för stora ännu, bara att vänta och se. Har lagt bud på et par i mindre stl. åxå så får väll se hur den går, auktionen alltså.


Näpp dags att gå i säng. senaste nätterna har ju Filip sovit bra troligen tack vara ersättningen så inatt ska vi testa ge lite ersättning i samband med nästa ammningen (vid två brukar han vakna) och hoppas han sover lite längre än två timmar som han brukar. Vill ju verkligen få sova lite mer på nätterna och inte ligga och ha Filip tuttandes halva natten så man vaknar med två tomma lappar till bröst...

Av Kisse - 2 februari 2008 23:09

Sonen har sovit hyffsat inatt, bestämde sig för att ta sovmorgon tillsammans med pappa själv så klev jag upp klockan sju och städade nedervåningen, skurade tvättstugan (välbehövligt) grejade med garderoben i tvättstugan, små fixa lite tills resten av familjen klev upp vid tio då blev det frukost.


Resten av dagen har det städats och grejats. Cajsa har varit här större delen av dagen, Fredrik har varit i garaget. Farfar Leif och Aina kom på middag med sig hade dom en present till Filip, fyra jätte fina Lasse Åberg tavlor att ha på hans rum *tack, tack* Cajsa och Fredrik stannade åxå på mat, även Nisse ramlade in precis när maten var klar.


På kvälls sidan har vi gjort fint i Filips rum. Halva rummet är nu klart. Imorgon ska symaskinen få komma fram för att lägga upp gardinerna och sy en duk till bordet av tyget som blir över. Fönstret ska sättts in (innerfönstret saknas på det lilla fönstret)och båda ska putsas. Sedan ska vi iväg på kalas, lille bror som fyller 17 år så vi ska dit hela familjen (eller är alla sjuka???) och äta smörgåstårta *mmm, så gott*.


Blev inget bad denna helg eftersom Petter känner sig förkyld och vi inte har fixat badbrallor till Filip, ska kolla upp det nästa vecka. Filip somnade vid halv tio men är halv som halvt vaken nu, vaknar och är ledsen, somnar om, vaknar osv... tror det är magen som krånglar lite.

Av Kisse - 1 februari 2008 23:23

Suttit och kollat runt på nätet, har nämligen en fundering på vilken sort resematstol vi ska köpa. Snart vill Filip vara med vid bordet när man blir bortbjuden och då är det praktiskt att ha en egen resestol att ta med till dom som inte har en barnstol eller extra stol.


Självklart hänger det lite på priset men allra viktigast är funktionen. Dom jag nu funderar på är:


  • sack´n seat- dyrast men blir minst och lättast att packa. Men sitter barnet bekvämt i den? Funkar den på alla stolar?
  • Stol på bord - är billigast och den kan han sitta tidigast i (är ju ganska hög rygg på den så barnen sitter hyffsat stadigt i den)men den är ju stor (men platt) och lite klumpig dessutom skit ful... funkar dessutom inte alltid på alla bord (tex. vårat bord har för tjock bordskiva)
  • stol på stol - ganska så dyr (mellan klassen av dessa tre) men den stora funderingen där är om den passar på stolar med böjt ryggstöd??? ( ha ha ser nu i efterhand att stolen på bilden har sådant ryggstöd så borde funka) Men är den bra?


Någon som har någon åsikt eller erfarenhet???

Av Kisse - 1 februari 2008 18:10

Filip är rolig han, pappas första natt hemma, då sover sonen i fem timmar i sträck, och det ni är rekord för att vara våran son. Gav Filip tillägg igår kväll efter tuttningen så han somnade gott och klarade sig längre än vad han gör på bara amningen så är väll lite dåligt med mat nu eller inte tillräckligt mättande får man väll säga. Så idag när jag skulle få sovmorgon så var jag ganska å utvilad när Filip vaknade, låg och halv slumrade medans Petter och Filip myste och busade i sängen. Två timmar låg vi innan vi klev upp och gjorde morgon.


Åkte till mamma och pappa på kaffe efter frukosten. Sen var vi in till glasmästaren och hörde om stenskottet på min bilruta så Petter ska in med den på måndag. 200 kronor skulle det kosta och det är ju bättre än att behöva byta ruta helt om den skulle få för sig att spricka mer. Var sedan på ica och handla och bolaget, jag köpte en cider och en mini flaska vin och en "vanlig" vinflaska... känns som det räcker ett tag för mig :)


Hälsade även på Camilla och Tyrone på en kopp kaffe innan vi for hem och gjorde middag.


Nu ska jag och Petter sätta tillbaka fönstret och få upp lite hyllor och gardinstänger i Filips rum. Filip har tagit sig en liten tupplur. Idag har han ätit majs och potatispuré, nu börjar han få in tekniken och gott tyckte han nog att det var åxå :)


Vi funderar på att åka och bada i helgen men först måste vi iväg och få tag i badbyxor till grabben, vet inte om Petter har några heller.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards