Alla inlägg under mars 2008

Av Kisse - 23 mars 2008 21:14

Började morgonen vid åtta, Petter och Filip fick sina påskägg. Filip blev glad över sin tummen skål med tillhörande sked.


Vet inte om ägget eller presenten var mest intressant?


Petter fick en stressboll, ett jätte bröst, och häxvrål (som sedan Sickan åt upp)


Filip studerade bröstet ingående...gapade och tuttade på under läppen...


Vet inte vad klockan var nrä vi gick ut med hyffsat tidigt var vi ute i friska luften. jag, syster och Gustav tog en tur i det korta spåret...resultat vurpa i den enda nedförsbacken som fanns... Gustav klarade den men inte moster :( Men jag ger inte upp, tog 2 km spåret sedan vi åkt korta spåret med Gustav... resulterade i en stor praktvurpa i den andra nedförsbacken (första backen klarade jag denna gång då jag inte behövde kliva ur spåret för att inte köra över Gustav) tur att snön är mjuk..hamnade ute i djupsnön och fick ta av mig skidorna för att gå tillbaka och hämta mössan två meter längre upp.... ramlade även i nästa nedförs backe...sista nedförsbacken åkte jag nedför bromsande....höll på att ramla med klarade den, Per sa att jagsåg ut som en ostkrok... ja ja åka på planmark och uppför kan jag men INTE nedför. Nästa år kanske?????


men en sak har jag blivit bra på.... att kliva upp när jag ramlar. Förra året måsta jag ta av mig skidorna för att komam upp i år var jag lika smidig som ett kylskåp men upp tog jag mig!!! Finns inga bilder som tur är!!!!


Kom tillbaka och ser Filip njuta i solen


Filip sover middag (lägg märke till att vi använder en av vagnen specifika funktioner, solsufletten) Pappa Petter njuter i solen (som just gått i moln)


Vi fick släktbesök, mormor och morfar kom och sedan kusin Anna, Andreas och Tyra.


Gustav och Axels faster Anette med tillhörande familj kom på besök med sig hade dom påskpresenter och även Filip fick en present *tack snälla* även om påsen var roligast så var där även en peng och ett par strumpor :)


i bakgrunden (bilden ovan) syns axel (en gång i tiden Gustavs) apa som kan smaska och säga *åååh banana*, suga på tillhörande tutte, tumme och tår.... den gillade Filip och provsmakade även apans banan, tutte, tår etc.


Vi gick in en stund och spelade lite spel eftersom det var lite små kallt ute. Sedan gjorde vi iordning påskbuffé i "matrummet", mormor och morfar stannade och åt med oss. Vid det här laget var karlarna lite väl över förfriskade... fruarna less på sina karlar... men vi åt och sedan gick vi och bastade lämnade disken till Per och Petter men tror Per fick göra allt själv.


Filip gillar ju att duscha och basta gillade han åxå så länge han fick sitta med mamma. Så vi blev kvar där nere i stugan bra länge. Axel kissade i bastun och Gustav hällde ut en hink vatten så morfar fick torka golven sedan :) Per sov sedan ner sina barn så bra att han själv somnade och Petter fick basta själv, Petter "vågade" inte gå hem på en gång sedan syster "kastat" ut honom från hennes stuga så han gick och bastade. Syster kom till min stuga där vi spelade fyra omgångar pentago. När hon sedan gick hemmåt "kastade" hon ut Petter från bastun och han kom hem :)


Halv elva låg vi i sängen så blev tidiga kvällar men å andra sidan var vi upp tidigt och ute nästa hela dagen.

Av Kisse - 23 mars 2008 21:03

På väg, Filip somnade gott i bilen


Väl framme var det strålande sol, och vad passar då bättre än att äta kaka i solen? Axel ÄLSKAR kakor


Massor av härlig snö tycker Gustav



Jag och Maria tog en sväng på skidor, som tur är finns det inte på bild... resultatet..ett förstört skidspår på tre ställen, ett blått knä och allmänt öm i kroppen. Jag behöver väll inte skriva ut VEM som gjorde det????



Middags tajm och sack´n seaten invigs, funkar perfekt med tre handdukar under (precis som kusin Lena sa)


Sedan spelade jag, Petter, Maria och Gustav "Den försvunna diamanten"


Avslutade kvällen med att ta en liten sväng ner till Maria och Pers stuga för lite ost och kex. Filip sov ju i vagnen så han var lätt att ta med :) Men resten av natten spenderade han i mammas säng.

Av Kisse - 20 mars 2008 21:27

Ja nu ger jag upp, packar inte mer ikväll och tänker inte laga kycklinggrytan heller, det får Petter ta. Han har fortfarande inte kommit hem :( Filip somnade efter 45 minuters tjurighet och har inte vaknat en endaste gång hittils.

För den delen så funkade inte kvällsvällingen nå bättre än ersättningen han vaknade än då vid elva, halv tolv tiden och åt en omgång till men däremot tyckte jag han somnade bättre, kan ju vara så att den ger en bättre mättnadskänsla, vi ska i alla fall testa den fler gånger, jag köpte ju bara en färdig blandad ( 200 ml) men jag visste ju inte om han skulle gilla den eller inte.


Jag har i alla fall packat så gott det går, däremot har jag inte bärt ut något i bilen så vi får lasta in i morgon, Petter måste ju ändå sätta dit takräcket då så då kan väll jag packa in åxå. Blir trött på att det alltid är jag som gör fan allt i detta hem, känns så i alla fall.  jag har inte testat sätta dit räcket för jag får säkert dit det och det tänker jag aldrig erkänna för då får jag den delen i framtiden åxå... nä tacka vet jag att vara tjej och skylla på att jag inte är lika stark (som Petter), annars skulle jag och min tjurighet få slita ihjäl oss för jämnan!


Nu sitter jag och tjuväter påskgodis *usch* efter påsk ska här motioneras. ställde mig på vågen och blev besviken på mig själv, fattar inte vad jag håller på med, jag ska gå NER i vikt inte UPP.

Av Kisse - 20 mars 2008 18:20

Tiden räcker inte till, vill inte behöva stressa men börjar lite lätt stressad nu- Filip är trött och grinig men får inte sova nu för då sover han inte inatt. Jag har inte fått i mig middag än eftersom den bara är halv klar, kycklinggrytan är inte klar men kycklingen är rensad och paprikan skärd så tror Petter får fixa den när han kommer, vilken tid det än blir.


Ska bada sonen så vi fördriver lite tid och jag kan lägga honom och hoppas han somnar fort. Just nu halv sover han hängande i bröstet.

Av Kisse - 20 mars 2008 11:16

Iform av en lista:


  • dammasuga hela huset
  • torka golv på neder våningen (blir roligare att komma hem till ett rent hem)
  • packa så mycket det bara går
  • leta fram takräcket till bilen
  • ta fram skidorna :)
  • köpa ägg (försöker få tag i hemägg)
  • göra kycklinggryta tills helgen får Petter göra, jag har förberett iaf.
  • baka bärmuffins
  • hämta posten & bära ner alla soppåsar till soptunnan *suck och pust*


Gäller att sätta fart, Filip sover nu så kan ju räkna med ungefär 1 ½ timme ostört arbete i alla fall.



Nu är jag "klar" med listan *hua* Kl: 21:49

Av Kisse - 19 mars 2008 21:46

suger man på stortån :)


Kan du åxå göra så här????? Man blir glad av det!!!!

Av Kisse - 19 mars 2008 21:23

orkade inte göra middag, istället tog jag två mackor och gjorde majsvälling till Filip nästan 200 ml drack han upp och det är mycket för han brukar annars bara dricka 120 ml. La oss på sängen och Filip somnade efter en stund själv såg jag tre avsnitt på raken av mcleod´s, den serien är ju så bra tycker jag!


Väckte Filip kvart i sju så det inte skulle bli strul med nattningen, han sover hemskt bra med mamma brevid sig nämligen. Gick ner och grejade lite innan det var dags att göra kväll på sonen och då gjorde jag iordning 200ml med kvällsvälling från sempers, tänkte jag skulle testa den eftersom han äter helst på nätterna så kanske den mättar hans hungriga kvällsmage lite bättre och han somnade nöjd och glad och har hittils inte vaknat någonting alls. själv har jag sett ytetrligare ett avsnitt av mcleod´s men nu är det slut på latandet. Har kommit ihåg att köpa hem messsmör nu åxå så imorgon testar vi ge Filip lite och ser om det går lite lättare att bajsa då, stackarn är ju så hård i magen.


Ser fördjävligt ut här, saker fulla bänken och det hatar jag måste strukturera upp allt vi ska ha med oss på fredag, jag har dessutom tvätt i maskinen som måste vara torrt tills fredag, Filip kräktes på leopardoverallen igår och den är ju perfekt nu när han ligegr i vagnen. Dessutom är det katthår överallt för Sylvester sitetr och drucker bort tussar i sin päls, jag tror han har damp, mamma tror han har någon slags ohyra så jag ska tvätta honom men får vänta tills nästa vecka eftersom katterna kommer få klara sig ute när vi är borta och har ju varma ställen att krypa in på så går ingen nöd på dom :) Prinsen var in en stund förrut men gick sedan ut igen, han kommer och går som han vill och verkar trivas med det.

Av Kisse - 19 mars 2008 19:46

har nyss fått tråkiga besked, Jörgen har nu gått över till andra sidan. Cancer är en fruktansvärt sjukdom som jag tycker det verkar som var och varannan människa dör av nu för tiden. Och det allra värsta är ju att det går så fort, tycker bara människorna som vi känner som fått besked har dött inom snar framtid fast för den som ändå fått beskedet om att man ska dö kan man ju låta det gå fort, varför plågas i onödan det tar hårt på anhöriga att se hur människor i sin närhet bara tynar bort och slutligen dör.


Kommer bli en jobbig tid frammöver för oss alla när det här har gått in. Jörgen har ändå varit som en pappa åt Petter, det är ju där han vuxit upp och bott en stor del av sitt liv. Må han vila i frid.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards