Alla inlägg under mars 2008

Av Kisse - 19 mars 2008 16:12

Vi ska se på mcleod´s, säsong 4 kom idag med posten, även våra PoP kläder, dubbel roligt at hämta posten.


Har varit och stor handlat idag, lämnade Filip hos mamma/mormor under tiden. Inte så svårt för henne att vara barnvakt då Filip sov ute i vagnen hela tiden men ack så skönt för mig då det var mycket att bära ändå :)


Sonen håller på att bajsa nu så under tiden ska jag packa upp restena av matvarorna och göra lätt middag, Petter kommer nämligen hem sent idag så blir bara jag och Filip och då orkar jag inte anstränga mig. Sedan ska vi lägga oss på sängen och busa och se på mcleod´s.

Av Kisse - 18 mars 2008 22:33

Blev promenad men sedan gick det bara utför... ägnade visserligen min hund en hel del tid genom att borsta igenom hela pälsen på honom, han släpper sin vinter päls nu :( Underhåret som släpper så det är ett jäkla borstande för att få bort all den gamla pälsen, han ser ut som en skabbräv så där som typ alla gråhundar ser ut som sitter i hundgård. Trodde inte han hade så mycket till vinterpäls nu när han är inne men det ser så ut. roligt att se att han blir fin i alla fall efter allt slit. Knölarna ser däremot inte så fina ut vet inte vad vi ska göra, den enaste som vi hittade i nacken på honom blöder imellanåt och ser inte alls bra ut. Dessutom hade han någon sorts anfall inatt igen så känns som han sovit nere den senaste veckan eftersom vi stängt grinden för att vi är rädda att han ska ramla ner för trappen annars. Vi har inte fått klart på övervningen ännu med trappräcke och grind men det måste vi ta tag i nu snart kryper ju Filip så då måste det finnas. 


Gjorde köttfärssås när vi kom in igen..misslyckades..jag tyckte den smakade skit, testade allt innan jag gav upp och gjorde en ny som jag åxå tyckte smakade skit... Petter ringde hem och berättade att han skulle bli sen så jag och Filip gick upp och la oss på sängen sedan Filip fått middag Potatis och blokålspuré, sov middag i en och en halv timme, skönt det behövde vi båda. Vaknade av att jag dregglade på min son som vanligt :) Filip blev seg av att sova med mamma och tog sig en lång tuttning och somnade en liten stund till, länge sedan han tuttade nu men tydligen fanns det en hel del kvar i "tom lapparna" ändå.


Petter kom hem och vi åt middag bestämde att vi skulle vara lata ikväll, jag for på macken och köpte ostkrokar, chips och dricka. Petter la Filip under tiden och sedan såg vi på house och åt tills vi mådde illa :( Petter gick i säng vid halv tio tror jag själv kommer jag bli vaken minst 40 minuter til skulle jag tro, har så svårt för att komma i säng. Dessutom var det kul att se på tv så ska titta en stund till innan jag går i säng. Jo lite duktig har jag varit idag har jag äntligen bränt ner alla bilder från Johanna och mathias bröllop så imorgon ska den postas och skicks till de nygifta.


Näpp nu är sonen vaken.



Av Kisse - 18 mars 2008 12:46

Så har vi varit på det andra passet av baby yoga, hade lite kläm på rörelserna vi gjorde förra gången :) Några nya denna gång som kändes rejält bak i låren..Oj oj oj... det är verkligen jobbigt men kul. Filip var nöjd ända tills på slutet då magen började kurra men vi härdade ut och sedan blandade jag iordningen maten innan vi tog den avslappnande te stunden efteråt.


Bestämde oss för att hälsa på syster som var hemma med sina sjuka barn, vi chansade att dom inte smittar ner oss jag är ju ändå förkyld och var där i söndags åxå så blir vi sjuk så blir vi det säkert i alla fall. Jag blev bjuden på lunch och filip fick en mosad banan som han åt med god aptit :) Åkte därifrån vid tolv och Filip somnade direkt i bilen så nu ligerg han ute i vagnen och sover. Jag ska klä på mig så ska vi ta hunden på en promenad och hämta posten. Petter är och jobbar idag åxå.

Av Kisse - 17 mars 2008 21:10

Det har ju varit en jobbig dag för Filip idag (mamma åxå) så vi har varit trötta sedan middags tid men vi höll Filip vaken låg på golvet och lekte med honom tills det var dags att göra kväll, började lite tidigare eftersom han var så trött så Filip somnade redan vid halv åtta och då blev det som vanligt när han somnar tidigt, han vaknar gång på gång på. Nu hoppas jag han sover 1 ½ timme efter läggning, t.om jag somnade på sängen när jag låg och väntade på att han skulle somna. Blev super seg... har typ inte gjort nånting alls här hemma idag. Petter gjorde middag och jag plockade undan, plocka ur och i diskmaskinen och sedan har inget blivit gjort :(


Måste verkligen tvätta, massor med handdukar sedan babysimmet och jag måste packa inför morgon dagen, imrogon är det ju yoga :) Lika bra att gör aett ryck.


För den delen så går det bättre och bättre med prinsen, nu hittar han in själv och kommer in frivilligt annars har vi hämtat in honom alla andra gånger han gått ut och han har haft en förmåga att installera sig på hövinden. Sasette är lika rädd för honom längre, Sylvester rent ut sagt bara skiter i honom. macken bryr sig inte men prinsen tycker han är lite läskigt om han rör sig lite för fort.


Macken har för den delen chockat både mig och Petter genom att sticka från gården och skälla ståndskall på älg bakom garaget, kanske är han jakt hund ändå *haha*. Här har vi ju en massa snö så han hade inte en chans att hinna med dom när dom drog vidare, dessutom tror jag att han är för feg för det :)


Petter har kopplat in telefonen igen!!!!

Av Kisse - 17 mars 2008 16:29

Idag har vi varit på babysim, gudmor följde med eftersom pappa jobbade så vi har haft roligt. Skönt att få hjälp i duschen åxå det får jag ju inte om Petter följer med. Men nästa gång hoppas vi pappa kan följa med. Fick mest bara lära oss olika sätt att hålla i bebisarna i vatten, Filip fick sig några kallsupar eftersom han envisas med att försöka dricka vattnet dessutom plaskar han med armarna så det skvätterna fulla ansiktet med vatten så han var ledsen imellan åt. Vi gick åt sidan och lekte lite med badankor när han blev för ledsen och kunde sedan vara med resten av gruppen på slutet. så nu har gudmor fått sig en massa pikar om att det är dags att köpa badankor, hon tog nämligen på sig den rollen när han föddes att Ankis Anka (gudmor) skulle köpa Filips första badankor :) Gul var favvo ankan.


Knäppte inga kort när vi var där men på vägen hem stannade vi på Dannes och köpte lunch och då passa jag på att knäppa lite när han sitter i nya stolen osm Petter satte in i bilen igår. Filip sitter kanon bra iden!


Han är då för go min lilla son :) Tack för trevligt sällskap idag gudmor :)


Av Kisse - 16 mars 2008 17:40

Av Kisse - 16 mars 2008 16:34

Middagen igår blev lyckad... mycket gråt...*haha* tror jag vet varför barnfamiljer relativt sällan träffar andra barnfamiljer. Började med att Linnea blev livrädd för Macken som blir väldigt glad över främmande och speciellt barn. Däremot ville han trösta rädda Linnéa vilket ledde till en panikslagen Linnéa då den skrämmande hunden slickade henne i ansiktet så Macken fick spendera kvällen på övervåningen :)


Freja var jätte duktig på att ta sig ålande fram till Filip som blev livrädd för henne då hon genast undersökte hans ansikte..uppskattades inte av Filip som gallskrek så fort hon kom i närheten av honom. Men när han fick sitta i gåstolen kände han sig lite säkrare :)


God mat, mycket skratt, vi glömde t.om bort efterrätten så den fick Krille och Malin ta med sig hem igen :) *Jätte trevligt att ni kom, hoppas på att ni kommer igen frammåt sommaren.* Efter att Krille och Malin åkt kvällande vi våran son men stoppade om honom i vagnen och promenixade ner på byn till Camilla, där intogs lite alkoholhaltiga drycker till melodifestivalen och sedan gick vi hem strax före halv tolv så Filip vaknade hemma lagomt tills hans första nattmål och sedan stoppades han om i sängen, gick hur smidigt som helst.



Idag har jag varit på stan med syster, helt utan barn, eller ja det blev birsta inte stan. Var in på babyproffsen :) handlade inget men tog nya katalogen så man kan drömma vidare om allt onödigt man bara "måste" ha :) Köpte påskpresent till Filip och Petter att lägga i påskäggen :) En Yoga dvd till mig, får se om det blir mer yoga på hemma plan då...


Var in till syster när vi kom från stan, myste med en varm Axel, kollade på den fina vagnen dom köpt! På vägen hem svängde jag in på pizzerian eftersom Petter aldrig brukar banga pizza men tji fick jag, han ville att vi skulle vänta på att Stefan kommer hem då han åxå ville ha pizza idag. Så här sitter jag hungrig och bara väntar, dels på pizza, dels på främmande.


Filips älskade gudmor kommer nämligen på besök!!!! Blir ingen vattengympa eftersom jag har lite ont i halsen ännu och dessutom mycket roligare med besök :)

Av Kisse - 15 mars 2008 14:13

byggmästare Patrik kom på förmiddagen och tänkt så mycket som brukar bli gjort på de små stunder han kommer hit :) Massor av små plock har blivit gjort, vem vet kanske blir det klart någon gång. Petter skulle behöva få tillbaka sin bygglust och sätta tak i hallen, men just nu är det ju pannrummet som är nr 1 mendet händer ju inget där heller just nu. Förhoppningsvis vill lillebror och Cissi komma hit på sitt påsklov och spackla, slipa och måla.


Pratat med syster idag och planerat in en runda på stan imorgon :) Måste ju göra sånt på helgerna nu när hon börjat jobba. Jag hoppas jag får åka utan Filip, men inget är bestämt ännu. Filip sover ju större delen av förmiddagen så är ju bara onödigt att jag ska släpa med honom för då sover han inte som han ska. I nya numret av mama fick man en rabatt check på 20% på åhlens men den börjar inte gälla förrän på onsdag vilket var synd. Åhlens brukar ha fina barnkläder men kan ju kolla nu och åka in på onsdag och köpa om jag hittar något. En liten påsk och halv års present till Filip tänk att han snart är 6 månader...oj oj oj... tur att vi bestämt att jag ska vara hemma enda tills januari nästa år om inget jobb dyker upp tidigare. Däremot ska jag nu ta och lämna ut papper till mina "gamla" förskolor om att jag vill börja vicka dom veckor när Petter är hemma.


Filip har fattat galoppen med gåstolen nu och far runt över hela golvet. Får tag i allt han inte ska få tag i... nu är det slut på att ha diskmaskinen öppen :( Och kökshanduken jag brukar hänga på luckan till ugnen släpar han nu efter sig... sen så börjar min son bli väldigt medveten nu, gråter när han ser "okänt" folk, farfar grinade han åt igår trots att han testade allt för att få honom intresserad av annat. Idag var det Patrik som var den farliga. Verkar vara karlar som han blir känslig på. Mer desto större pik till släkten att det är dags att komma och hälsa på oftare så dom inte blir "okända"!!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards