Alla inlägg under april 2008

Av Kisse - 7 april 2008 19:18

Här har det varit strömlöst så gott som hela dagen men eftersom vi varit och ränt hela dagen så har vi inte blivit drabbade förrän nu... tänkte dessutom på vägen hem att vi skulle vara ekonomiska och inte äta ute, snacka om att vi ångrar det valet nu.


Var på babysim imorse...gick som de andra gånger, Filip var små gnällig och inte allt för positiv till att prova dom nya sakerna, speciellt inte då dagens övningar ledde till kallsupar :( Bestämde med kursledaren att vi ska prova komma på ett senare pass och hoppas Filip är nöjdare då så ännu nästa vecka åker vi dit efter lunch istället. Nästa vecka är det inget utan då ska vi passa på att träffa bebisarna från föräldrautbildningen :)


Åt lunch på grillen och åkte till Nisse, fick kaffe innan vi åkte vidare till Sundsvall, Petter och nisse skulel på någon info på kulturmagasinet och jag och Filip åkte till Birsta och kollade lite. Var in en snabb sväng på birsta city men handlade inget. Åkte på barnens hus och pratade om crescent vagnen med dom, dom har nämligen börjat sälja dom där så passade på att prova fotsacken men jag blev inte nöjd utan ska nog köpa en allroundpåse istället och regnskyddet, det får räcka. Var in på babyproffsen åxå för att titta på deras allroundpåse som är nedsatt med 200:- denna månad så blir troligen en sån, men i så fall efter att barnbidraget har kommit.


Petter har åkt och jagat bäver en snabbis jag väntar på att se om strömmen kommer tillbaka eller om vi ska packa ihop och sova borta inatt. Värmde välling till Filip på gasolköket innan Petter åkte och kokade vatten och hällde på termos men nu har vi inte mer vatten så är nog det som ställer till mest när vi inte har ström.


Återstår att se, förhoppningsvis kommer strömmen tillbaka snart, nu är det i alla fall läggdags för sonen. Jag tycker ju om att elda värmeljus så detta är ju en enormt tillfälle att elda på som sjutton... precis just då har jag så klart även lite värmeljus...:( även att batteriet på datorn snart är slut :(

Av Kisse - 6 april 2008 11:29

"Gnällde" ju lite igår om att sonen vaknade så tidigt trots att vi kommit i säng sent men ack så trött han blev efter att han ätit frukost och vi gick upp och la oss i sängen igen och sov till halv elva då ringde mormor och väckte oss :) Skyndade oss upp och åkte till matfors och badade lite. En halvtimme ungefär orkade Filip sedan fick det räcka.


Fick en massa trevligt främmande på kvällen, först kom Anna-Karin och Peter, sedan stefan och efter ett tag även "lillStröm" och Vicky. Skrattade så vi hade ont i magen hela högen tror jag. Men småbarnsförälder som man är så började man bli trött vid elva och vid halv ett försökte vi få huset tomt men då ramlade Pierre och Sussie in en sväng.


Filip var tjurig att få att sova igår kväll, jag var upp HUR många gånger som helst, sedan försökte Anna-Karin, sedan Petter och sedan Vicky när hon kom och då somnade äntligen Filip och otroligt nog sov han trots våra skratt :) Han sov till fem, åt och somnade om till åtta sedan var det bara att kliva upp. Petter fick sovmorgon till elva då jag gick jag upp med Filip så han fick ta en tupplur med pappa och nu är dom båda vaken.


Ingen anning vad det blir idag, försökte få upp hyllan i köket och få ordning i korridoren tror jag. Ikväll blir det i alla fall vattengympa för mig.

Av Kisse - 5 april 2008 07:30

Ett urdrag ur min berättar bok från -91/92


Anna är min kusin.

Hon kom till mig på sport-lovet. Vi åkte och badade 2 gånger. En gång med mammma. En gång med min stora syster maria och hennes kille Per. När Anna skle åka hem så kom AnnaS mamma och hennes kille. Och AnnaS lille syster Jennica. Och hemtade henne. Då gick vi på en lång promenad. Då hitade jag en tia i diket. Sen hitade Jag en bad-boll i diket. Sen åkte Anna hem.



Kommer ihåg den promenaden... men jag ar för mig att vi hittade en cykel åxå...som vi lämnade in till polisstationen(?)...kanske var någon annan gång men kommer väl ihåg tian, var ju på den tiden när den var i papper. En tia var ju för mig mycket pengar då, tror min vecko peng typ var en tia. Min fröken Vivvian hade skrivit som kommentar att "det var en givande promenad" :) Roligt att se hur min skrivning blir bättre och bättre i boken. Tror den är bättre skrivit i den här än boken jag har sedan nian som jag och Ankis (ibland även Poa och Elin) skrev barbapappor i. Att skriva barbapappa var att skriva allt runt i en stor cirkel och jobba innåt, blev svårare för omgivningen att tjuvläsa då har jag för mig... på slutet blev det alltid kvar som formen av en barbapappa, därav namnet :) Det var tider det...kanske nån gång kommer det utdrag dr ur åxå...

Av Kisse - 5 april 2008 07:26

Konstigt att barn vaknar samma tid varje morgon även om dom somnat senare än vanligt... kunde det inte vara så att dom sover sina timmar, att dom bara skjuter på vakna tiden... men icke... klockan sju slog sonen upp sina blå trots han att inte somnade förrän setn sent sent, antar att han tar i gen det när han sover middag.... ska kolla badtider nu. Idag åker vi på badhuset och lika bra att passa på nu när vi ändå är uppe tidigt att försöka komma iväg tidigt.


Vi ska träna lite grepp och bara mysa. på måndag ska ju pappa Petter med på babysimmet och då är det bra om han kan lite nya grepp han åxå.


Ja ja lång dag framför oss, tänk vad mycket längre dom blir nu när man kliver upp...teoretiskt borde vi hinna med mycket mer om dagarna nu...

Av Kisse - 4 april 2008 23:55

Begravning idag, en allmänt jobbig dag som jag inte tänker kommentera just nu.

Av Kisse - 3 april 2008 20:08

Resultat av omröstningen


Vem är du som läser min blogg? Kommentera gärna så jag får veta vem du är.


Nära vän 7 %

Bekant 7 %

Släkting 10 %

Familjemedlem 7 %

Har gemensam bekant 14 %

Okänd 52 %


Hundra personer har röstat så lätt att räkna ut antalet i alal fall men det är ju roligt att mer än hälften faktiskt känner mig på ett eller annat sätt.


Lite klent med kommentarer var det ju men men det är det ju alltid :(

Av Kisse - 3 april 2008 19:53

Blev ändrade planer.. inte ovanligt för att vara jag... Linn och Max kom nämligen på besök, så trevligt :) Max tyckte nog dte var länge sedan vi träffades för han frågae varför jag inte komit till dom något, han är lite bortskämd att jag kommer ju minst en gång i veckan i vanliga fall men nu har vi inte träffats sedan söndagen innan Petter for och det är ju hela 11 dagar sedan.


Tyckte klockan blev så mycket sedan jag duschat så satte Filip i nya vagnen så han inte skulle somna på vägen till postlådan. jag hade fått deklerationen, glad blev jag då jag får betydligt mycket mer än förra året :) Skyndade sedan hem och gjorde välling 200 ml drack han upp men kräktes sedan upp en del så då var det bara att byta pyjamas, vi som hade tagit på den nya fina så pappa skulle få se.


Petter skulle köpa med smör och mjölk så slapp vi den extra resan. Filip har aldrig klarat av att hålla sig vaken hela vägen dit och hem igen så blev bättre så här för nu sover han redan för natten.

Av Kisse - 3 april 2008 17:04

idag när jag städade bland gamla saker hittade jag en berättar bok från jag gick ettan (skulle jag tro, kanske tvåan, året var i alal fall -91) sähär hade jag skrivit...


Niklas

jag fik en lillebror igår

idag ska vi åka och knepa kort. Niklas har myke hår han är född 4 februari lengd 54 cm lång vikt 4



vidare finns att läsa om mitt sportlov....


Niklas går inte att leka med så myke. för att han är bara en månad och 2 vekor.

men han sover mest


men allra roligast var denna sida


Mitt sommarlov

Niklas är min lillebror.

han är 6 månader. Han kan krypa nu. en dag gick vi på marknad. Då van mamma och pappa en varsin nalle. då fik Niklas en och jag fick en.


Jag gick till dyket med min kompis Johanna hon är 8 år. Eva var hos oss i en vecka vi fiskade nästan varje dag. En dag kom anders med sin gummi-båt och badade vid vår brygga.



Se bild! Överst är det Niklas som kryper sedan skulle jag tro att det är jag och Johanna som solar på bryggan och längst ner när kusin Eva var på beök och Anders kom med sin gummi båt :)



Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards