Alla inlägg under maj 2008

Av Kisse - 28 maj 2008 22:42

Så har man varit riktigt duktig då och pallrat sig runt hela vårruset, första 2 km var lite tunga men sedan blev jag pigg och vi har fläckvis även joggat på lite men risken för att kissa på mig gjorde att vi höll ett raskt gå tempo istället. Jag och Ankis sprang i alla fall i mål, *haha* snacka om att man är ovan att springa. Skönt men som sagt risken att kissa på mig är fortfarande stor... må säga att det är största nackdelen med att ha fött barn men förhoppningsvis blir det bättre med tiden finns ju i alla fall bara en sak att göra - KNIP!


Roligt att få lite gratissaker efter, gratis är alltid gott :) Och min första medalj tror jag i alla fall kan inte komma ihåg att jag fått medalj någon gång förrut. Sedan blev det fika på gräsmattan och vi hade det så trevligt så :)


Nu är jag trött men glad har varit en hemskt rolig kväll och framför allt skönt att vara lite barnledig, tack farmor för att du passat Filip.

Av Kisse - 27 maj 2008 21:25

Idag har det shoppats hela dagen...som vanligt mest åt Filip men även en hel del åt mig själv, ingenting åt Petter... hittade massor av snygga t-shirt men vågade inte köpa till honom då jag vet att ha lätt blir sur och sedan inte använder dom ändå :( Ska prata med honom om det istället och får se om jag tar mig iväg någon annan dag han skulle faktiskt behöva något snyggt eftersom vi är bjuden på en hel del fester här framöver.


I alla fall blev det detta till mig själv:

  •  Tubklänning från cubus, så fin, blomsterskaft kallar Nisse mig :( men jag tycker den är FIN!
  • Tubtopp från cubus, så fin färg
  • bh jätte fin grön från Change, dyr men kostar inte på mig själv så ofta så tyckte jag var värd den ändå.
  • kuddfodral från ikea, så fin färg, dessutom på rea nu 29:-/st.

Till Filip blev det:

  • badpool från barnens hus (jätte liten men räcker till Filip i sommar)
  • cykelhjälm, barnens hus (så lite och gullig)
  • boll från barnens hus, han har redan hunnt stå på näsan från den :(
  • gunga från ica maxi
  • sandlådeset från ica maxi
  • lastbil från ica maxi
  • hjälm mössa från cubus att ha under cykelhjälmen
  • överdrag till skötbädden vi har uppe, ikea

Var väldigt trevligt att ha en shoppingdag med store bror min, tror vi aldrig haft det förr. Mysigt att få träffa Freja en massa. Även A-K mötte upp och gjorde oss sällskap senare på dagen. Avslutade med att handla mat men fick ge upp efter hälften då hade Filip ledsnat och var hungrig så han åt middag i bilen idag :) Somnade en stund i bilen på väg hem men sov inte vidare länge men blev svår att få att somna ikväll vet inte vad det vart, om det blev för mycket för magen att få kvällsvällingen eller vad det vart men var super ledsen och slutade med att Petter la honom i vagnen och gick ut och sov ner honom.


Blev pizza till middag, Cajsa kom när jag höll på att bada Filip så hon stanande hemma och passade honom så jag kunde hämta pizzorna tills Nisse och Petter kom hem. Onyttigt men orkade inte laga mat idag.


Nu blir det sängen så trött och imorgon blir vi hemma och tar det lungt, vårruset på kvällen, farmor kommer och passar Filip tills Petter kommer hem från jobbet.

Av Kisse - 27 maj 2008 07:52

Tänk vad otroligt duktig min son är...somnade vid halv nio igår och sov till kvart i sju, åt lite välling och har sedan slumrat lite till halv åtta men sedan tyckte han att det vara dags att kliva upp.


Idag ska vi försöka oss på lite frukost och går det bra så blir det lite fisk till lunch för nu ska det sakta men säkert införas mat igen, han har ju Filip jätte smal nu min redan smala lilla kille. Ska skriva handla lista åxå och göra matsedal för nästa vecka blir stor handling igen :( Hatar att handla massa mat, dyrt och tråkigt tycker jag det är. Men äta bör man annars dör man...fast både jag och Petter har ju lite att ta av.

Av Kisse - 26 maj 2008 22:09

Började dagen som vanligt vid halv åtta, poade på i våran takt och vid tio gick vi ner till Annelie so skulle passa kusin Maja idag. Tog en lång lång promenad och hinkade sedan kaffe fram till halv tre :) Pratat en massa om bröllopet och klänningen, så fort skattepengarna kommer ska vi åka och köpa tyget har vi bestämt, kul kul. Kommer bli så fin :)


Gick hem och låg på golvet med Filip...länge...tills det var dags att göra middag. Städade nedervåningen undet tiden jag inväntade Petter och Nisse som kom hem vid åtta åt middag (gillar inte att äta middag så sent men hatar att äta själv) och sedan blev det fart på mig igen, städade hela övervåningen åxå.


Nu blir det sängen så slut i min rygg och mina höfter, så ont i fogarna :(


Filip är mycket bättre i magen nu men fortfarande lite efterdyingar... men han får behålla maten och det känns jätte bra. lite lite lös i magen ännu men så brukar det ju vara så inget konstigt med det.


Birsta imorgon Mikael????

Av Kisse - 25 maj 2008 22:36

Filip har sin egen stil att ta sig fram, kan man inte krypa så får man göra det bästa av situationen :)


Snabb som attan är han i alla fall och målet han har är att få tag i katterna :)

Av Kisse - 25 maj 2008 21:58

Så här fin har Filip varit idag. Måste ju klä upp sig morsdag till ära. Idag har vi skickat ett morsdags kort på mailen till gudmor hon är ju lite mamma hon åxå :)


Jag har fått tre trisslotter i morsdags present och vann på två av dom 100:- sammanlagt, ska självklart bytas till nya och hoppas på högvinst!


Har varit hos mamma på middag, tacos ute på altanen, gott som attan och till efterrätt blev det kladdkakan jag gjorde i förmiddags. Så gott så. Tog med resterna hem så vi bjöd hit svärmor på en fika åxå när Petter och Nisse kommit hem, hon gillade den åxå.


Näpp nu ska jag lämna över datorn till Nisse en sväng men håll utkik i kväll kommer det komma en härlig film på Filip :)


Filip är för den delen mycket bättre i magen, så nu hoppas vi det har vänt och det bara är efterdyningar som gör att magen ännu är i obalans. Imorgon ska vi nämligen träffa Annelie som ska passa kusin Maja, ta en lång härlig promenad och mysa på, prata bröllopsklänning :) Är Filip bra i magen så har vi bestämt att äta lunch tillsammans åxå men vi får se om vi bara blir ute på förmiddagen och skiljs åt sedan eller om det blir en hel dag beror som sagt på Filips mage vi vill ju inte smitta någon.

Av Kisse - 25 maj 2008 21:57

tror ni på att det är syster som faktiskt håller i flaskan :)


Härlig bild i alla fall :)

Av Kisse - 25 maj 2008 10:59

Chokladkaféets kladdkaka

Buffé nr 5 2008, sid 33

Ingredienser
Portioner: 12 bitar

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl 
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr (stelnar tyvärr inte)
2 1/2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100 g fin mörk choklad
2 tsk smör

Hallonsås
250 g hallon  (färska eller frysta)
1/2 dl socker
1 msk konc apelsinjuice


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret i blandningen.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
4. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
5. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
6. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.
7. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
8. Mixa hallon, socker och apelsinjuicekoncentrat till en sås och servera till. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.


Tyvärr har fler med jag märkt att glasyren inte stelnar :( Får se om jag får till det...tillsatt lite florsocker... blev lite tjockare...men inte mycket. Jag tror felet är grädden ska nog vara ½ dl grädde...eller som Cajsa sa när jag ringde henne när det är grädde i stelnard den ju inte om inte grädden är vispad... förhoppningsvis blir den god ändå har ingen mer choklad så kan inte göra om den :(


nu ska jag göra hallonsåsen får s ehur det går med den jag har nämligen ingen stavmixer den har jag gett bort eftersomjag aldrig använder den... får ta vanliga mixern istället.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards