Alla inlägg under maj 2008

Av Kisse - 25 maj 2008 08:33

Mycket jag glömde berätta igår.. när jag kom hem från huddik stannade jag till upp på grusplanen och kollade på hunden eftersom han inte sprang fram till staket på hundgården oh skällde... tutade och då ser jag att hans springer fram men tyckte det såg konstigt ut... gick ut och ropade på honom...ja nog såg det konstigt ut ch ju närmare jag kommer ju mer ökar min puls och jag tänker att "nu får det fan vara nog", jag orkar inte en skada till.... Macken är halt som tusan stödjer inte ens på benet men han hoppas in i hundstugan och jag undersöker honom... börjar högst upp på benet och arbetar mig neråt, livrädd för när han ska skrika... lägger ner honom och ser ju direkt att det är själva tassen det är något fel på men var ser jag inte bara att den ser konstig ut, Macken ylar när jag rör tassen... arbetar mig fram försiktigt för att hitta en stor STEN mellan tårna på baktassen *pustar  ut*


Tar bort stenen och Macken går som ingenting har hänt men gjorde nog ruskigt ont att ha den mellan tårna, sedan fick han följa med in och få spagetti som han så klart glömde tugga och dom sedan kom upp precis likadana som han svalde dom...*blä* 

Av Kisse - 24 maj 2008 21:51

Men... har ju fortfarande glömt att berätta att Petter överaskade med att komma hem med blommor till mig igår!


Det uppskattas alltid, älskar dig!!!

Av Kisse - 24 maj 2008 21:36

Lättrökt chiligravad lax

Buffé nr 5 2008, sid 8

Ingredienser
Portioner: 8-10

1,8 kg laxfilè med skinnet kvar
1 dl socker
1/2 dl röksalt eller vanligt salt
1 msk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
2 msk enbär 

Gör så här
1. Rör ihop socker, salt och chiliflakes. Grovhacka enbären och tillsätt dem. Om du använder röksalt behöver det mortlas först. Gnid in laxens ovan- och undersida. Lägg i en plastpåse. Låt stå i rumsvärme ca 1 timme tills salt- och sockerblandningen löst sig. Ställ in i kylen över natten (blir gott även om den får stå endast ett par timmar).
2. Se till att grillen inte är alltför het. Lägg laxsidan på ett folieark med skinnet nedåt på grillen. Sätt på locket och tillaga i ca 20 minuter beroende på tjocklek. Eller tillaga laxen i ugn, 150°C, i ca 20 minuter.
3. Lyft över laxsidan på en skärbräda

Av Kisse - 24 maj 2008 21:27

*suck* jag får börja om då förra inlägget försvann  :(


Rolig dag ner i huddik har vi haft, träffat några släktingar, Moster Britta, kusinerna Jonas och Johanna, även kusin Lena kom förbi. Jag fiskade inget men däremot fick Cissi massor av fisk, hon är en baddare på att fiska hon :) Mamma, pappa och Niklas har fått massor av strömming dom åxå så slutade med att jag fick ta hem typ 10 kg och förvara åt dom tills imorgon.


Blev kvar hela eftermiddagen och kom hem lagomt till att tända grillen och göra klart maten, kokt potatis med dill och hemma gjord romsås till laxen som blev lite fusk med, sista minuterna fick den tillbringa i ugnen för då orkade vi inte vänta längre. Klart godkänt även av Petter och Nisse som inte ens är vidare förtjusta i fisk. Jag tyckte det var super gott och nästa gång ska den rökas riktigt!


Jag tyckter Filip är lite bättre i magen i alla fall fått behålla en del av de han ätit idag eller har faktiskt fått behålla det allra mesta. Var lite svår att få att somna ikväll eftersom han somnade i bilen på väg hem men nu sover han i alla fall gott. Snart sover nog även jag man blir ju så trött av att vara ute i friskluften. Blåste lite kallt men annars har det varit super skönt med strålande sol.

Av Kisse - 24 maj 2008 10:46

Filip är fortfarande dålig i magen så idag har jag ringt sjukvårdsrådgivningen och pratat med dom men eftersom han är pigg och glad så är det bara att avvakta ytterligare. Så jag har även ringt Gabby och talat om att vi inte kan komma på kalas imorgon. Ringt gudmor och ställt in träffen på Birsta åxå.


Istället ska vi packa in oss i bilen och åka till Huddik och hälsa på mormor och morfar, Niklas och Cissi. Där blir vi ju utomhus så då spelar det ingen roll. Men just nu sover han middag på altanen.


Kicki sov kvar här inatt och stannade kvar och åt frukost med oss, trevligt att träffa henne lite mer. Petter och Nisse jobbar ju ända tills fredag så ingen helg och vila här inte.


Näpp koka vatten och blanda mer vätskeersättning och en termos vatten till majsvälling sen är vi redo att dra iväg en sväng innan vi måste hem och tända grillen. Idag blir det lättrökt chiligravad lax hittade receptet i senaste numret av buffe och tyckte det spännande, laxen ska rökas i grillen så gäller att tända den i tid och komma ihåg att lägga dit laxen medans grillen är relativt varm men ändå inte för varm.


Återstår att se om vi kan åka på morsdagsmiddagen imorgon, inte lätt att träffas alla nu när vi alla, utom Niklas, har småbarn. Fast Mikael har ju inte barnen i helgen han heller så är ändå inte alla. Vill att han ska bli bra nu, det räcker med bajs nu!
Av Kisse - 23 maj 2008 16:21

Tog en tur och hämtade mitt paket från H&M, kläder till mig :) Kunde dessutom ha alltihop så det blir kvar, kommer även två klänningar i slutet av Juni.


Filip har fortfarande fått behålla blåbärssoppan som han fått lite då och då under dagen, nu har han även fått lite majsvälling, stackarn är ju hungrig får se om han får behålla det åxå. Han har sovit lite nu på eftermiddagen och är inte alls vidare glad :(


Själv har jag förberett för grillningen ikväll när Petter och Nisse kommer hem, Kicki kommer nog ner hon åxå och äter med oss. Har även gjort en stor laddning med ratatouille *mmm*

Av Kisse - 23 maj 2008 12:10

Undrar om det nu är på väg att vända 1 ½ dl blåbärssoppa har Filip fått i sig under förmiddagen och fått behålla alltihopa :) Är faktiskt förvånad över hur bra det går trots att han inte får i sig mat som han ska. Inte vidare gnällig alls, blev visserligen helt förstörd imorse när han bara fick vatten istället för välling så var bara att gå ner och göra lite majsvälling som kom ut direkt men han fick i alla fall äta lite då och han somande om och sov till halv nio, underbara unge sover ändå :) Det skulle nog inte jag göra om jag bara fick te och vätskeersättning.


Sedan på förmiddagen vid halv tio när han är van att få välling då började vi med blåbärssoppan, nu sover han gott på altanen. Själv håller jag på att städa... inte vidare ovanligt...

Av Kisse - 22 maj 2008 22:14

Blev cykel tur när Petter kom hem, STOLT! Lång tur tog jag, benen känns ännu som spagetti, känns bra men lite bredare sadel skulle inte vara fel... eller så får jag pina mig till arslet blir mindre :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards