Alla inlägg under juni 2008

Av Kisse - 17 juni 2008 20:54

Filip vaknade tjugo ver tre inatt och ville inte sova mer, inte förrän vid sex tidne fick Petter han att somna om för faktiskt var det Petter som var upp med honom. Sju vaknade han igen oh dte var min tur att kliva upp. Åt frukost och poade på ett tag inna vi gjorde oss klar och åkte till birtsa, jag och Filip, köpte färg och lite små plock på ÖB, hämtade sedan gräsklipparen på vägen hem. Kom hem så vra Petter ny uppstigen och niklas och Cissi hade fått i sig frukost, halva dgaen borta... fick främmande av Stefan och hans syster med barnen, länge sedan sist då var Filip alldeles ny och vi hade kommit hem från BB dagen innan tror jag det var :) Camilla och barnen kom också och hälsade på så vi kom inte igång förrän frammåt eftermiddagen och jobba.


Jag har klippt nästan alla gräsmattorna, lite kvar där husvagnen står men det får jag nog ta till veckan istället. Cissi passade Filip under tiden fast han sov gott i vagnen till ljudet av gräsklipparne vi som trodde han skulle vakna vilken sekund som helst. Niklas och Petter har grejat med det mesta tror jag. Cissi har nålat en herrans massa. Svärmor kom vid halv sex och hälsade på en snabbis och på kvällningen har Petter varit iväg och hjälpt till att göra en flytbrygga till badplatsen. Jag har bakat en kladdkaka och bjöd in Niklas och Cissi så dom skulle få en liten rast i jobbandet.


Svärfar och Aina kom och hälsade på dom åxå, lekte en massa med Filip på golvet innan det var dags för läggning. Nu sover han efter en hyffsad lätt läggning för att vara Filip i alla fall... jag måste ner och torka golven, ser hemskt ut så idag har jag inget val igår fuskade jag och det syndes på Filips kläder idag och nu har Filip även kissat en massa på golvet så... här kan jag inte sitta, arbetspass nr.. ja känns som det varit hyffsat bra fart på mig hela dagen trots att vi haft främmande större delen av dagen men så blir vissa dagar.

Av Kisse - 16 juni 2008 23:14

Glömt att berätta vad jag såg igår... nya vagnen har gått SÖNDER :(


Blev så sur, jävla skit... hur lätt är det att få tag i delar till en vagn från England när man inte kan engelska??? Tur att vi har gudmor till hjälp...jag har skrivit ett mail som hon ska översätta åt mig och sedan får vi se vad dom säger förhoppningsvis skickar dom en ny broms del då det är den som gått sönder, blir så besviken när en sådan viktig del ska gå sönder så lätt, vet inte ens när det hände... men delarna låg brevid så. Ser ut som vi lätt kan byta bromsen i alla fall om vi bara får en ny... får hoppas att den håller i så fall och att vi bara fått måndags exemplaret som vanligt...


STÄNDIGT OTURS FÖRFÖLJDA!

Av Kisse - 16 juni 2008 21:45

Filip har börjat resa sig mot det mesta nu... än så länge bara på knä men drar upp sig och kommer stå när som helst ser det ut som.


Har har verligen kommit på en massa bus, telefonsladden ser kul ut.. knappen till datorn lyster grönt och fint... blinkande lampor på modemet är åxå intressant... alla sladdar ska test dras, känns inte som man gör mycket annat än flyttar saker...eller Filip... särskilt barnsäkert är ännu inte vårat hem. Speciellt inte över våningen... tur att vi allra mest är nere.


Filip somnade lätt idag men har vaknat ett par gånger så jag får ingenting gjort :( Ska plocka ihop sängkläder till Niklas och Cissi dom ville sova ute i husvagnen och det får dom väll, jag väcker dom ändå tidigt imorgon bitti :)


Imorse klev jag upp och hämtade Filip vid sju, han vill inte somna om men vid halv nio somnade han i pappas famn och dom sov till elva, själv gick jag ut och hängde tvätt vid halv nio och kissade hunden, packade in en massa saker som skulle till återvinningen och åkte och stor handlade, hämtade Nikals och Cissi och kom hem lagomt till att Petter gett Filip lunch. Vi satte igång och jobbade och Filip lekte snällt på golvet till två tiden då tog han sig en vila och vi andra intog lunch. Sedan har dagen bara rullat på, jag är helt slut men jag började ju tidigare än dom andra så dom jobbar ännu och jag har vila tills imorgon.

Av Kisse - 16 juni 2008 21:37

Imorgon kan jag hämta våran gräsklippare, lagad men ej på garantin :( *grr* yttre åverkan eller något sådant...ja vaddå vi använder den.... kan ju bli trött... i alla fall har dom bytt kniven eftersom vi kört in i stenar (finns en mängd på våran gård) och gjort felsökning och hittat att det kommit in olja i luftfiltret???? Summa av alltihop blev i alla fall "bara" 420 :- så imorgon ska jag åka in och hämta den och åka och köpa faluröd färg för här går det undan med sysslorna och vi behöver mer färg :)


Skönt att det gick fort med gräsklipparen trodde faktiskt inte vi skulle på tillbaka den än på några veckor. Så jag vet ju vad jag ska göra imorgon, klippa gräsmattorna!

Av Kisse - 16 juni 2008 20:34

som blir längre hela tiden då det hela tiden dyker upp sidojobb till alla projekt...


  • En släpvagn ska fyllas med järnskrot
  • En släpvagn med grovsoper ska lastas och köras till tippen
  • Städa på lon (efter att soporna lastats på släpvagnen)
  • Byta dörr i grov ingången
  • måla väggen i "korridoren"/grovingången
  • måla fönster i korridoren
  • en betongvägg i korridoren få gips, spacklas, slipas, målas
  • sätta upp hyllor i "korridoren"
  • gamla skorstenen rivas

  • Slipa väggar i pannrummet
  • Måla i pannrummet
  • Spackla taket i pannrummet

  • baksidan på lekstugan snyggas till
  • grävas dike runt hela huset och fylla zingel närmast väggen
  • "fyrkanten" bakom huset snyggas till
  • vägen fixas
  • göra iordning där gungställningen ska stå, gungställning?
  • nya vindskivor på grovingången, målas
  • Holken till grovingången målas invändigt

Sen blir det som sagt mer och mer som sker på sidan om listan men sakta men säkert betar vi av punkt för punkt.

Av Kisse - 15 juni 2008 22:39

Någon som är intresserad??? Nypris för denna vagn är 3495 :- på barnens hus.


Vi säljer nu våran för 1600:-


Vi köpte den i mars -08 en super bra vagn men eftersom jag har två andra vagnar så är det denna som får flytta :( Uppfyllde inte våra förväntningar på att vara liten och smidig. Smidig som attan är den på stan etc. men tar lika stor plats i bilen som kronan vagnen och stackars hunden får det då trångt. Usch är ju med sorg i hjärtat jag måste göra mig av med den, jag gillar ju den åxå men tre vagnar hinner inte ens jag använda...




Av Kisse - 15 juni 2008 21:54

Filip kom hem vid ett och vid två kom syster och hälsade på med sin familj, det var verkligen evigheter sedan :) Pratade med henne på förmiddagen och det var åxå super länge sedan (onsdagen tror jag) men kändes längre ändå, kanske för att hon inte längre uppdaterar på bloggen som tidigare. Fick veta att dom varit utan internet i flera dagar så dom hade inte en anning vad vi gjort heller :) I alla fall har jag sponsrat hennes jobb med en av stolarna från lill renaulten till deras kommande bilrum :) Bilen ska ju ändå på skroten så... kort men trevlig visit.


Har inte blivit så mycket mer än städat idag, spacklade lite på portalen och lite i gamla pannrummet. Petter har varit i väg med sin far och bror på kvällningen och jagat rådjur, sista dagen dom är lovliga men det blev inget mer än massor av myggbett. Nu sitter han i grävaren och snyggar till våran väg.


Blivit bestämt att vi hämtar lillebror och hans tjej imorgon så jag har skrivit en lång lista på saker vi ska hinna få klart medans dom är här. Blir intensivt arbete ett par dagar sedan firar vi midsommar här hemma och sen sticker vi på semester om vädret tillåter...


Har för den delen fått nys om ett jobb jag ska söka, har jag turen på min sida så börjar jag nog jobba i augusti och tre månader frammåt så Petter får vara pappa ledig och sedan kan jag vara hemma ett par månader till :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards