Alla inlägg under juli 2008

Av Kisse - 28 juli 2008 11:59

Hyffsad natt, har åskat inatt så hunden har skällt som en tok :( Filip har sovit halva natten i sin säng och sedan sex har vi varit vaken fast vi klev inte upp förrän klockan var närmare halv åtta, åt välling och lekte i sängen tills det blev dags att byta bajsblöja.


Åt frukost och gick sedan ut och började klippa gräsmattorna, Filip satt i vagnen som hörselkåporna på och titta på sin hårt arbetande mamma :) Blev efter ett tag tvungen att ta en paus och sova ner sonen, han har börjat sova två gånge om dagen igen men det är väll värmen som gör att ha inte orkar lika mycket. Hann precis klippa klart alltihopa innan han vaknade eller så vakande han av att jag stängde av... låg i alla fall i vagnen i lugn och ro och myste när jag ställt undan gräsklipparen.


Tvättar idag åxå, en maskin ska ut på sträcket men jag tror vi stoppar i oss lunch före innan vi ger oss ut i värmen igen. Funderar på att åka ner på by badet en sväng och doppa oss innan Filip ska sova middag igen. Vore perfekt att gå dit igentligen men då vore det ju trevligt med sällskap... ja får se hur det blir men ett dop ska vi ta idag åxå.


Nu blir det i alla fall lunch, jag hade sett fram emot matlådan mamma skickade med men klantiga jag glömde ställa in dne i kylen... ingen höjdare nu när dte är rötmånad. Blir nog nudlar för min del, lite tomt i kylen men jag tänkte inte handla förrän imorgon.


Filip har för den delen fått sin första tand, nu känns den klart och tydligt... ska bli roligt när man ser det lilla grynet åxå... vi har ju väntat länge på dom där tänderna :)

Av Kisse - 27 juli 2008 22:53

Idag har vi spenderat halva dagen på badstranden, blåste rätt bra idag vilket gjorde att t.om jag klarade av att vara i solen. Varmt och skönt i vattnet åxå så idag har jag badat på riktigt. Jag, mamma och store brors tjej Jeannette tog med oss Gustav, Victor, Freja, Filip och Axel till stranden där vi var igår åxå. Tyvärr inte lika bra för småbarnen att bada i dag då vågorna gick höga och drog med sig skräp in till stranden, vass etc. Axel spenderade så gott som tiden sovande i sin vagn men Freja och Filip har busat på, tutt tjuvar är dom båda... Filip får ha sin tutte när han vill, när han är trött etc. annars vill han inte ha den men då blir Freja så avundsjuk att hon bara stjäl Filips och fick sin egen... tror ni att dom nöjer sig med det... näpp, själv klart måste det bytas tuttar :)


Kan inte låta bli att tycka det är gullig ändå trots bacillbytet, nu hoppas vi att Filip inte blir snorig igen :(


Alla syskon med resp. (utom Petter då) var samlade till middagen så vi har haft en riktigt rolig och bra dag idag. När allihopa åkt hem och Niklas dragit iväg så tog mamma och jag en promenad ner till sjön så Sickan skulle få bada lite. Filip fick hänga med i ergo selen, vi måste träna in oss på den igen, den ska nämligen med på resan till Borgstena. Använde den i fredags åxå när vi var med min moster till stallet och tittade på deras häst och det funkar kanon bra.


Har inte skrivit om det (stallbesöket) kom jag på men var väll inte mycket att skriva om... Axel blev rädd för hästen i boxen brevid som stod och sparkade på dörren..det var han inte ensam om eftersom jag faktiskt är livrädd för hästar fast jag försöker att inte vara det, otäcka djur tycker jag speciellt när dom frustar... Victor däremot är ju en riktig tuffing och vågade sig dessutom upp på hästryggen :) Gustav var sitt vanliga försiktiga jag men han var i alla fall inte rädd för hästen vilket är bra, jag skulle hemskt gärna vilja kunna/våga rida, tycker det ser så underbart ut men som sagt jag gillar ju inte själva djuret...frustandet..


Imorgon blir vi hemma, ska försöka hinna klippa gräsmattorna (så vi får hit gudmor på fler besök innan vintern) och tvätta en massa sedan blir det till att börja packa, jag ska ha med så lite som möjligt och då gäller det att tänka till och packa smart.

Av Kisse - 26 juli 2008 22:46

Åkte ut till mamma och pappa redan på förmiddagen, både Axel och Filip sov middag före lunch, värmen tar hårt på dom små. Åt lunch och sedan begav vi oss till stranden. Mamma, jag lillebror Niklas, min kusin Jonas, Filips kusiner Gustav, Axel och Victor. Killarna gillade att åka syskonvagnen som mamma fått av Jeanette. Axel är ju så go med sin lilla kusin.


Jätte mysigt hade vi :) Tur för mig och mamma att lillebror fortfarande är lite barnslig och gillar att vara med alla grabbarna eftersom vi får fullt upp med dom små grabbarna så är han gullig och leker med dom stora pojkarna. Hade med oss lite frukt och saft som vi njöt av i skuggan.


Sån lyx att vara hemma hos mamma har både fått lunch och middag idag (igen) och imorgon åker jag och Filip dit tidigt, innan det blir för varmt att sätta sig i bilen utan AC. Jag hoppas på en tur till stranden imorgon åxå, kanske går det att lura med någon av de äldre syskonen då, alla syskon ska nämligen till mamma och pappa imorgon, de andra för att hämta sina barn men vi ska allihopa få middag. Jag åker ut dit eftersom jag får lite avlastning. Även om det mest blir att vi delar på alla sysslorna. Men idag fick jag mig en tupplur när Filip sov och vakande efter middagen, blev lite för sen sovning för Filip men gick ändå hyffsat att lägga honom när jag kom hem. Pappa var snäll och tvättade min bil, välbehövligt men är sådant som min tid inte räcker till så tack så mycket.


Har skrivit en lista på saker jag vill hinna göra innan jag åker till Borgstena och tvätta bilen var faktiskt en punkt... har även gräsmattsklippning på min lista så ska höra med svärmor om Filip kan få komma några timmar till henne någon dag i veckan. Inte så roligt stt stressa sig igenom gräsklippningen i rädsla att han ska vakna och jag inte hör honom. Städa hundstugan är åxå en viktig punkt eftersom det luktar APA där inne :(


Men gräklippningen är viktigast häromdagen såg jag en sån fruktansvärt äckligt stor orm här hemma att jag..ja vet inte vad jag ska säga, blev rädd och arg... fruktansvärt äcklad över att se hur stor den var och hur snabb den var...över en meter lång och ett par cm i omkrets... höll huvude jätte högt typ 1 ½ dm... riktigt stor har aldrig sett en så stor orm i det fria. Gräsmattorna måste klippas för då gillar dom inte att vara på gården i alla fall. När Petter kommer hem ska han få gå med röjsågen...det växer ju igen här hemma. Sylvester har ju redan blivit ormbiten en gång i år och jag tycker det räcker.

Av Kisse - 25 juli 2008 23:21
Pyzam Family Sticker ToyCreate your own family sticker graphic at pYzam.com

Jag har ritat min familj jag åxå, precis som Robins mamma gjort :)Stämmer väll inte riktigt men lite roligt var det :)

Av Kisse - 25 juli 2008 07:46

Efter nätter med för lite sömn... Filip har sovit inatt men jag har haft svårt att sova... tror det var för att jag visst att Petter hade svårt att sova åxå, nu har vi varit borta frö länge från varandra och sedan blev det så påtagligt nu när vi bestämt när jag och Filip ska åka ner till borgstena så nu längtar man ännu mer. I alla fall efter nätter med för lite sömn är det denna solstråle som gör att man ändå orkar med att kliva upp, att man orkar hålla i gång hela dagen.


Så go och glad på morgonen, eller ja Filip är ju go och glad för det allra mesta men morgonen är ändå speciell. Idag var det verkligen inte frågan om att somna om något mer fast klockan bra var kvart i sju när han vaknade så här är vi pigga nu eller ja så jätte pigg är inte jag, lätt huvudvärk har jag men det kanske går över med lite kaffe.


Idag tror jag vi tar det lungt, i alla fall på förmiddagen sedan ska vi posta inbjudningskorten och åka till mormor och morfar och träffa min moster och kusin som är på hopptävling denna helg och komer sova hos mamma. Filip får lite kusin bus han åxå eftersom Gustav och Axel är hos mormor och morfar och senare i eftermiddag kommer Victor så det är väll lika bra vi åker dit istället för att sitta hemma och tråka.


Dagens sysslor i lista

  • Posta inbjudningskort
  • Tanka dunk till gräsklipparen
  • boka tågbiljett
  • boka bröllopsminkningen och klipptiden
  • betala räkningar
  • städa hundstugan

Sen blir det ju det vanliga, maten, disken, tvätten, dammsuga, allt runt omkring som blir när man har barn, hus och djur.

Av Kisse - 24 juli 2008 23:07

Åkte till mamma idag igen, gjorde klart alla inbjudningskort så nu är det bara frimärken och posta (två adresser jag inte hittar så det återstår). Men imorgon läggs de flesta på lådan i alla fall :)


Eftersom vi varit borta hela dagen har jag miljoner saker att fixa med nu, har en del avklarat i alla fall, hämtat hunden i hundgården och rivit undan alla brännässlor som var där inne, de gillar jag inte. Har ont i min tumme nu det så klart var hål i ena handsken :( Vattnat och rensat blommorna ute på altanen, laddat om diskmaskinen och röjt undan i köket, betalat ett gäng med räkningar, plockat ihop tvätt och packat om skötväskan.  Slagit in två presenter till Filip och grejat med lite av varje... nu ska jag ta och starta en maskin tvätt och hittar säkert en hel del att göra på vägen dit... sen hade jag tänkt att komma i säng åxå...imorgon ska jag ringa och boka tågbiljett för nästa vecka bär det iväg till Göteborg.

Av Kisse - 23 juli 2008 21:28

Inkclub har verkligen snabb leverans, bläckpatronerna har kommit idag men vi har varit hela dagen ute hos mamma och pappa. Filip har umgåtts med sin mormor och jag har uträttat en massa ärenden, kollat priser på sminkning och håret till bröllopet. Tror jag bestämt mig för hur det blir, dyrt men som Petter sa vi ska ju bara göra det en gång... och jag vet att det blir enda gången jag kommer låta mig bli sminkad och dessutom fixa naglarna..det ni..jag som biter på dom :) 


Även beställt det vita vinet som ska provas. Varit in på blomsteraffärn och pratat om buketten så nästa vecka ska hon ringa upp och ge mig pris på vad den kommer kosta. Skrivit så gott som alla adresser på inbjudningskorten... men som vanligt är det några man inte hittar (bland annat en person som "tjatat" om att inbjudningarna redan borde varit på väg...*hmm* ja se så det kan bli) Så nu blir det lite extra jobb med att försöka få tag i de sista adresserna.


Just nu ska det bytas bläckpatroner och inbjudningarna ska skrivas ut, inatt eller imorgon blir det massor av pyssel. Mamma har erbjudit att jag kan komma ut dit imorgon istället och göra det där så kan Filip leka med mormor så kan jag komma i säng ikväll istället eftersom det inte blivit någon vila alls idag som det var tänkt. Men skönt att få undan en del i alla fall eftersom jag börja känna pressen att jag inte har något klart.


Känns som det kommer bli mycket bröllops "prat" här i bloggen fram över :)Filip sover så nu gäller det att vara lite effektiv innan jag förhoppningsvis ramlar i säng jag åxå innan klockan blivit allt för mycket.

Av Kisse - 23 juli 2008 07:42

Kom i säng lite för sent och sedan vaknade Filip vid tre och har sedan dess sovit med mig...fram till sex sen tyckte han vi skulle kliva upp men vi låg till sju i alla fall..*hua* vad jag är trött... ska åka till mamma idag så jag får vila en stund.


Men allra först ska jag ta och dammsuga och torka golven på nedervåningen så det känns lite roligare att komma hem sedan.


Tänkte även berätta att kläderna (döskalle bodysarna) från willys var små i stl. Är 74/80 på dom men Filip kan precis ha dom. Lite tråkigt att köpa kläder som sitter lite för precis, finns inget att växa i men dom var ju billiga :)


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards