Alla inlägg under juli 2008

Av Kisse - 16 juli 2008 07:48

Seg idag för igår kväll vräkte regnet ner och det blåste vilket resulterade att det knakat och låtit i hela huset och som vanligt så blir jag lite mörkrädd... somnade sent och har vaknat för minsta lilla hela natten... kvart över ett bestämde sig Filip för att sova hos mamma och sedan sov jag nog lite bättre jag åxå tror jag, trött när Filip slog upp ögonen vid sju men vi har legat i sängen och druckit välling och myst.


Nu ska jag passa på att göra en ny skiva till bilen så less på dne vi har där som snurrat i föera månader. Sen blir det dusch och frukost och ringa Aina och höra när vi ska komma.



Av Kisse - 15 juli 2008 21:59

En bra natt, natten som var, även om det slutade med att sonen sov större delen av natten hos mig men antar att han helt enkelt har ett stort behov att vara nära mamma just nu, kanske inte så konstigt heller med tanke på att pappa helt plötsligt är borta. Vi sov till halv åtta, utan att äta någon välling under natten :) Klev upp och åt gröt frukost istället.


Åkte till syster på förmiddagen och tog en promenad med henne och Axel till en lekpark som passade våra små knottar. Filip sov större delen av tiden vi var där men då hann jag ju vara bara moster åxå ett tag och leka med Axel :) Men lite hann Filip gunga, Axel putade på :)Blev ledsen varje gång jag lyfte ur honom ur gungan... han skulle nog kunna gunga hur länge som helst... gunga på mopeden var åxå kul och gunga gungbräda med Axel var roligt, killades nog rejält imagen för ni skulle ha sett minen :) Maria och jag drack kaffe och sedan gick vi hem och åt en sen lunch, pojkarna fick banan så dom skulle klara sig en extra stund. Lunchade när vi kom tillbaka och sedan sov Axel middag, Filip lekte med alla leksakerna, det tycker han är spännande, åka till stor kusinerna och leka med deras saker... makaroniflaskan och idag var xylofonen rolig, så en sådan ska vi nog skriva på önskelistan! Tagit med gåvagnen hem idag så nu blir det träning på hög nivå :)


Ringde Stefan på eftermiddagen vi åkte och åt en hamburgare och sedan iväg och hämtade ut paketet med nya boxern, så nu har jag tv igen(beställde tvillingkort för några veckor sedan och då fick man en inspelningsbar kortläsare på köpet). Var inga problem att hämta ut den fast den stod i Petters namn men å andra sidan känner dom ju igen mig där så det gick bra. Slö kollat lite på tv och surrat med Stefan nu under kvällen, Filip somnade snällt och sover i sin säng. Imorgon ska vi hälsa på farfar (Filips) och Aina dom var det länge sedan vi träffade nu.


Saknar Petter, vill att tiden ska gå fort fort fort så blir en hel del inbokat nu...torsdag blir det nog stan med mamma. Svårt att veta hur man ska skriva så ni (som inte tillhör familjen) förstår vilka jag menar..men mamma och pappa då är den min mamma och pappa...mormor och morfar då är det min mamma och pappa. Farmor, farfar, då menar jag Petters föräldrar eftersom jag inte har några far eller morföräldrar kvar i livet. Petter däremot har både mormor ch farmor kvar med då skriver jag ju det Petters farmor, mormor. Blev ni nå klokare?

Av Kisse - 14 juli 2008 22:41

Ha ha slö dag.. var det jag sa imorse... blir aldrig som jag säger ändå.


Ringde upp gudfar på förmiddagen eftersom jag fortfarande inte kommit ihåg/orkat köpa kaffefilter. Vi drack kaffe och Filip hoppa hoppgungan på altan och var allmänt glad tills det var dags för lunch och sova vagnen.


När han sov middag så klippte jag gräsmattorna, nästan alltihop innan han vaknade. Petter ringde och talade om att svärmor målade huset idag så vi packade ihop och tog en lång promenix dit med gungan under vagnen. Eftersom vi inte kommer få upp någon gungställning innan Filip blir 1 år (tänker önska det i födelsedags present) så tänkte jag vi lika gärna kan sätta upp den i svärmor/farmors gungställning. Så Filip och jag grejade med det medans farmor målade. Filip älskar att gunga!!!


Fick kaffe innan vi skyndade hem, svarta moln hopade sig över himlen men vi hann hem innan regnet. Filip somnade så klart på vägen hem men det var bara bra för tidigare hade vi bestämt med gudmor att komma hem till gudmors mamma på middag. Tog en snabb dusch och packade om skötväskan för nästa tur. Fick super god mat *Tack Anja* Efter mat och kaffe tog jag, Ankis, Jim, Filip och Nike en promenix till lekparken så Filip fick gunga och rida lite häst men var nog mest vi vuxna som lekte som vanligt.

 


                                                 

                                        

                                              

Roligt hade vi allihopa i alla fall. Gick tillbaka till gudmors mamma eftersom det var dags för välling och sova för herr Filip. Han satt i gudmors knä och myste en massa (gillade fotöljen dom satt i jätte mjuk och mysig) och somnade slutligen i henne famn :)


La honom i hans säng när vi kom hem och *peppar, peppar* så sover han :)Men det är väll för att jag flyttat våran säng in i ett hörn för att få väggen som skydd på ena sidan men ingen är gladare än jag att han sover gott i sin egen säng. Mammas älskade unge :) Sånna här dagar älskar jag, när dagen rullar på, vi hinner massor samtidigt som det inte är stress eller strul över huvudtaget.

Av Kisse - 14 juli 2008 08:40

Igår kväll hörde jag hur åskan började närma sig och vi drog ur tv och dator, hämtade in hunden och gick i säng tidigt. Före nio låg jag ny duschad i sängen och somnade nästan direkt. Filip har hosta, elak hosta så han har sovit med mig hela natten. Imorse fick han däremot sova en stund i sin säng. Trots många många timmars sömn känner jag mig seg, kroppen är väll chockad :)


Varit vaken sedan sju och än har vi inte fått på oss några kläder... blir nog slö dag idag. Filips hostan är i alla fall bättre men blir nog en tur till apoteket senare idag. förmiddagen har spenderats på övervåningen, jag mest vid datorn, Filip lekandes på sitt rum. Både igår och idag har han lyckats ta sig upp för dom två trappstegen som är mellan hans rum och vardagsrummet :)


Igår kväll var vi ut en stund före middagen, åkte traktor och cyklade på gården. sists tyckte ju inte Filip det var någon höjdare men nu var det riktigt roligt tror jag. Lite mer träning sedan kan vi kanske ta en tur ner på byn. Vore kul om vi kan börja cykla lite på kvällssidan när man inte har något annat för sig, mycket roligare att cykla än att gå tycker jag.


Skönt att det är måndag idag, posten är ju dagens höjdpunkt även om den för det mesta bara innehåller räkningar så är det posten som får det att kännas som att tiden faktiskt inte står stilla. 10 dagar har Petter varit borta nu, behöver jag säga att det känns lite tomt? Längtar så mycket tills vi ska åka till Göteborg.

Av Kisse - 13 juli 2008 13:26

Filip har sovit med mig inatt åxå men när han vaknade vid halv sju och ville ha välling så fick han lägga sig i sin säng, själv intog jag golvet på hans rum och låg där i 1 ½ timme. Filip somnade faktiskt om och sov ett tag till sedan satt han i sängen och lekte titt ut med sin trötta mamma.


Jag har slut på kaffefilter och känner huvudvärken komma smygande... blir till att åka och handla det senare men nu städar jag för fulla muggar och Filip sover middag. Nedervåningnen är klar så ska bära upp snabeldraken och göra klart övervåningen åxå. Rivit ur alla sängkläder och håller på att tvätta, lagomt söndags göra när man inte har något annat för sig.

Av Kisse - 12 juli 2008 09:14

Filip sov hos mig till sex sedan stoppade jag ner honom i hans säng, jag sover så dåligt med han i sängen, ligger på helspänn hela tiden. Sedan sov han till strax före nio och vi klev upp och gjorde oss klara för att möta A-K och åka till Birsta.


Kollade runt på det mesta, fick inte tag i galgen jag var på jakt på... SIA prinsgalgen... blev ett par sandaler på H&M för 60 :- till Filip, födelsedagspresent till gudfar och Irma. Servetter och små glas på ikea och en urgullig groda (fabler)till Filip för 29 :- Blev lunch på ikea som vanligt, jag gillar ju maten där *tack så mycket A-K*.


Åt middag när vi kom hem och sedan tog vi en promenad ner på byn, sålde två kurslitteratur böcker till Lena, skönt att bli av med dom. Fick kaffe och blev kvar där tills det var dags att gå hem och lägga Filip. Badade sonen när jag kom hem och sedan kom Linn upp. Filip somnade fort och jag behövde bara stoppa in nappen ett par gånger under kvällen, jag och Linn såg på film eftersom vi inte fick till kanalerna på boxern hon släpade upp :) Satt och surrade och hade allmänt trevligt. När jag skulle lägga mig vid tolv så vakande Filip och gav sig inte förrän han fick följa med till min säng.

Av Kisse - 11 juli 2008 09:07

Fredagen spenderades hos mamma och pappa eftersom det var mammas födelsedag, hon hade visserligen avsagt sig uppvaktan men jag och syster hade ingen annat för oss så vi fixade lunch och tårta och åkte dit med våra pojkar.


Lägger upp två bilder på Axel och Filip, Axel blir två till hösten och han är så omtänksam och gullig med sin lilla kusin. Hjälpte till att mata honom vid lunchen och sedan när dom satt på golvet och lekte så försökte han ta på honom strumporna. Filip tar av sig strumporna så fot han får chansen men det var lite för svårt för Axel att ta på dom igen. Hemskt gulligt när han satt där i alla fall och styrde med tungan för att träffa dom små tårna :) Piipi säger Axel eftersom Filip är för svårt att säga :)


Följde med syster och pojkarna hem och blev bjuden på tacos, det kan man ju inte tacka nej till. Lång promenad runt sjön blev det dessutom så lite duktiga var vi :)


Filip somnade i bilen på väg hem och vakande när jag skulle flytta honom till sängen och sedan vägrade han sova...somnade vid tolv på natten i min säng.

Av Kisse - 11 juli 2008 08:06

Åh vi har sovit inatt :) Så skönt men känner ändå att det saknas några timmar men så är det ju är man inte kommer i säng i tid. Filip har bara vaknat en gång vid tre och ville ha välling. Sen sov han till tio i åtta.


Go och glad bebis, go och glad mamma.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards