Alla inlägg under juli 2008

Av Kisse - 10 juli 2008 23:12

Varit rastlös idag... då det inte blev stan och inget sova heller natten som var.. eller jo lite sovet blev det men inte många timmar. Filip vakande vid tolv inatt igen men kunde stoppa nappen och han somnade om (börjar bli en ful ovana att vakna den tiden) sedan vaknade han vid halv två och var otröstlig, skrek kolik skrik, helt otröstlig... kände mig ganska så maktlös... la honom i vagen och vyssade och vyssade men inget hjälpte funderade på att sätta mig i bilen med honom men jag var för trött för att orka och klara av att köra bil så blev inget av med det. Slutade med att jag sovit på kuddar på golvet i Filips rum större delen av natten/morgonen. Filip har sovit i perioder och krypit runt på golvet och somnade slutligen med mig på kuddarna.


*usch* jag förstår inte hur ensam stående klarar det hela tiden... jag vet ju att det är en period nu men dessa nätter sedan Petter åkte har varit extra jobbiga och jag tror att det är Filips tänder som spökar nu ser man att det är två på väg i underkäken så jag hoppas dom tar och ploppar upp snart så vi båda får sova lite bättre.


Stefan komupp på förmiddagen med kaffefilter åt mig (var slut och jag orkade inte åka och handla enbart för det) och sedan kom Lena och hälsade på med Laban och Tindra, det var kul. Filip är ju verkligen intresserad av andra barn nu och vi skulle nog behöva träffa mer barn på dagarna.


Efter middagen blev Filip små gnällig och allmänt uttråkad av att bara vara med mamma tror jag så vi åkte till svärmor och hälsade på tills det var dags att åka och titta på lokalen jag bokat. Filip har börjat dansa nu när man spelar musik och allra helst vill han höra dansband, ser så gulligt ut när han sitter och gungar med hela kroppen och han t.om får lilla magen i gung :)


Åkte som sagt och tittade på loaklen sedan. Vi har ju varit där förr men man hinner glömma mellan gångerna. Allt ser jätte bra ut i alla fall, fina glas etc. så jag är nöjd. Har bra koll nu på vad jag behöver kompletera med och hur jag ska göra med det mesta :)


När jag sedan var på väg hem fick jag ingen lust att åka hem och tråka så ringde stefan och frågade om han ville med och dricka en kopp kaffe. Så åkte hem och klädde på Filip pyjamas och gav honom välling, hällde upp kaffe på termos och for på macken och köpte lite fika bröd sedan åkte vi till havet och drack kaffe och njöt av utsikten. Mycket trevligare utsikt än den man ser genom köksfönsret var eviga dag.


Man får väll hoppas ingen var ute med kameran och fångade oss på bild för vi såg nog bra roliga ut när vi spaterade genom skogen bärandes på en vagn :). Jag fångade däremot Stefan när han lekte lite i skyttegraven innan vi åkte hem, den bilden ska definitivt sparas tills hans trettio års dag :)


Hoppas hoppas på en bättre natt inatt... ååh höll på attglömma... kyrkan är bokat nu för bröllopet åxå!

Av Kisse - 9 juli 2008 15:46

För ett tag sedan köpte jag denna dyna till hatchling vagnen på tradera, stod att dom passade UJ och bugaboo vagnarna så tänkte den borde passa min vagn åxå och det gjorde den, nästan. Hålen till selen var för högt upp så den har legat ett tag i väntan på att jag skulle orka angagera mig. Visste inte om jag skulle lämna den till någon för fix eller om jag skulle försöka själv men eftersom t.om min syster kan sy knapphål, tänkte jag att jag måste prova. Och det gick super bra, blev så nöjd! Nu passar den perfekt i vagnen, lite rejälare camo tyg och på andra sidan mjuk och mysigt fleece i ljus blått, den är med andra ord vändbar.


Har fått klart med lokalen, blev dyrare än vi tänkt oss men å anda sidan är det en kanon lokal, jag ska dit imorgon och titta igenom allt för att se vad jag behöver fixa för att bli helt nöjd. Mamma och pappa kom ner med gräsklipparen (som nu går som den ska) och stanande och passade den febriga sonen så jag slapp ta med honom till affären.


Nu sover Filip middag och jag ska börja göra paj :) Ska leta reda på nummer till kyrkan åxå, dit ska jag ringa imorgon om dom har telefon tid vill säga.

Av Kisse - 9 juli 2008 11:01

Ingen rolig natt vi haft, Filip vakande en sväng vid tolv men då var det bara stoppa in nappen så somnade han om. Tjugo över tre inatt vaknade han och ville inte somna om förrän klockan var fyra, behöver jag säga att jag var slut då? Efter det vakande han ett par gånger och vid halv sju hämtade jag honom till min säng och då var han kok het 39,1 grader i morgon temp har min stackare sov sedan till nio innan vi klev upp.


Vi åt gröt frukost och han åt lika bra som vanligt är pigg och ser inte ut att vara sjuk men då har ju fått en supp. Misstänker att det är de där tänderna som aldrig vill komma som spökar igen. Små snorig har han varit hela sommaren och han är inte mer snorig nu heller däremot har han varit halv taskig i magen ett par dagar.


Så i dag blir vi bara hemma och tar det lungt.

Av Kisse - 8 juli 2008 21:26

Förutom att knäppt korten har vi hunnit lite av varje idag, tagit två korta promenader ner på byn, hämtat posten och tagit en kopp kaffe. Hemma har jag städat lite, började klippa gräset men gräsklipparen ville inte som jag så slutade med att jag ringde pappa som kom och hämtade den, han ska göra ren tanken på den. Vi har lekt en massa och duschat, det älskar ju både jag och Filip eller ja hela familjen älskar att duscha :)Filip tycker det är så roligt att bada i det stora badkaret nu så funderar verkligen på att köpa en halkmatta till badkaret nu får han sitta på en handduk. Funkar ju det åxå men blir ju mer tvätt.


Fått klart med agria idag men festlokalen är fortfarande obokad, får försöka vidare imorgon... börjar känna mig lite stressad över att ingenting är klart inför bröllopet...


Nu ska jag "prata" lite med Petter på msn, jobbigt att det inte funkar att ringa till varandra när han är i husvagnen.

Av Kisse - 8 juli 2008 21:21

Större delen av förmiddagen ängnaden åt att fixa inför bilderna jag knäppt på min underbara trollunge. En av bilderna ska skickas in som tävlingsbidrag men kan inte bestämma mig för vilket, vilket tycker ni?

Av Kisse - 7 juli 2008 23:01

Började dagen med att ringa några samtal. Ordnat så det förhoppningsvis blir bättre med våran sophämtning men än är det inte riktigt klart. De andra samtalen blev det ingenting med, agria orkade jag inte vänta i kön och boka lokalen för bröllopsfesten gick inte heller enligt planerna... fortsätter ringandet imorgon.


Åkte till mamma och pappa på förmiddagen men allra först tog jag en sväng till blomsteraffären och köpte den fina lyktan (som även har en fin vit kedja) på bilden, såg den hos A-K och blev tvungen att införskaffa en jag åxå :) Så fin, jag älskar verkligen ljus och lyktor och har redan fööör många men hade ju presentkort där sedan jag fyllde år och den kostade endast 99:- ångrar nu att jag bara köpte en så ska nog åka tillbaka någon dag och köpa en till om de finns kvar...har ju precis hundra kronor kvar på presentkortet :)


Fick god lunch hos mamma och pappa, regnbåge och potatis *mmm*. Pappa fixade vagnen, så skönt, visade sig att framhjulet inte alls ska smörjas det är då det blir krångel och fel så pappa gjorde rent och fixade så nu går den bättre än den någonsing gjort :)


Jag har varit trött och slut idag för när Filip äntligen sov bra en natt så har jag vaknat med panik flera gånger närmare bestämt med två timmars mellan rum... tror att det var ramla ur sängen insidenten som ställde till det för jag fick varje gång jag vaknade för mig att han ramlat i golv igen och då har han inte ens legat i min säng inatt. Mamma tog Filip på en promenad med Sickan eftersom han ändå skulle sova och jag fick gå och lägga mig på deras säng och vila, sov i 1 ½ timme, så skönt det behövde jag. Vaknade samtidigt som Filip. Blev kanske lite för länge känner jag nu men å andra sidan tror jag att jag är lite i andra andningne nu ändå.


Åkte nämligen hem och bytte om (var ju jätte kallt idag) gav Filip middag och skyndade iväg till badstranden, var nämligen städdag idag med idrottsföreningen. Hade filip i ringsjalen nere på stranden och det gick super bra, gillar den mer och mer. Däremot funkade det inte att kratta med den på... kanske inte så konstigt men Filip var nöjd att sitta i sanden och titta på kusinerna och de andra barnen som badade *brr* när all knott började komma förflyttade vi oss upp till hockeyplanen för där var det andra gänget och röjde, tog fram vagnen och satte Filip i tryggt förvar undan knott och mygg innan för myggnätet och sedan kunde jag fortsätta jobba med att dra ris. Blev varmkorv där innan jag begav mig hem med en trött son.


Fick inte han nå välling när han skulle sova men å andra sidan åt han en banan, massor av majskrokar och en halv varvkorv med bröd så går nog ingen nöd på honom ändå :) Saknar Petter och vill att tiden ska gå lite fortare, längtar tills vi ska åka ner till honom. Tror att Filip saknar honom åxå eller tror, jag VET att han saknar honom, han är ju verkligen pappas pojke, han blir så glad när han hör pappas röst i telefonen!


Näpp nu är klockan alldeles för mycket igen... bums i säng!

Av Kisse - 6 juli 2008 21:37

Igår kväll fick vi främmande av Ankis, Filips gudmor och min allra bästa vän. Tror vi båda hade behov av att prata igår då hon kom vid sex tiden och blev kvar till strax efter ett på natten, vi surrade och surrade fast Filip fick ju all tid fram tills han skulle gå i säng :)


Filip fick en till badanka av gudmor, denna gång en tuff gul anka :)


Kom i säng vid halv två, Filip vakande vid halv ett och ville inte sova mer så slutade med att jag tog med honom till min säng och där somnade han snällt och sov till sju, åt välling och somnade om... vaknade av att han ramlade i golvet :( *hua* vad dåligt samvete jag fick men det gick som tur var bra. Fick ett litet rött märke i pannan så vi gick ner och la kyla på det så gick det bort. Han är ju hemskt klättring och ålar omkring överallt så ingen höjdare att ha honom i sängen, brukar ju gå bra när Petter är hemma då vi ligger på varsin sida men nu var ju ingen pappa hemma och skyddade hans sida och då ramlade sonen i golv.


Sånt som händer jag tackar i alla fall gudarna att det gick bra, blev ju så hemskt rädd och det blev nog Filip åxå. Tror faktiskt inte det gjorde så ont utan var nog mest rädd han blev för han grät bara en liten liten stund sen tyckte han bara jag var jobbig som satt med kyla på pannan på honom. Ingen rolig början på morgonen men upp kom jag ju i alla fall och fort var det.


A-K ringde på förmiddagen och undrade om jag och Filip ville komma på middag så vi bestämde oss för en hel dag med långpromenad etc. Packade och åkte dit. Promenixade och blev sedan bjuden på fika och husvisning och Peters mormor & morfar (tror jag det är), jätte fint hus :) Sedan åkte vi och handlade lite till middagen blev tacos *mmm* gott. Blev kvar tills sju verkligen en hel dag tillsammans med dom, *tack för idag*


Ringde till Stefan på vägen hem så han kom upp och hälsade på en sväng, ville ju höra hur helgen varit i västerås.


Planen var att åka på stan med A-k imorgon men det har blivit framflyttat till senare i veckan så imorgon ska jag försöka ringa några samtal jag skulle ringt för länge sedan och sen blir det nog en hälsa på sväng till mormor och morfar, ska ta med cresecent vagnen och be pappa smörja upp den för jag har visst tvättat den lite för bra så framhjulen behöver smörjas. Jag får inte till den i alla fall och jag har försökt smörja den själv men framhjulen skärvar ändå :( Jag blir så sur när saker bara ska jävlas...


Måste ner och stoppa i Sylvester sista tabletten åxå, svullnaden har lagt sig och allt ser ut att vara bra med honom nu så det är ju i alla fall bra :)Så skönt att ha medicin hemma och inte behöva ränna till vetrinären på en gång är ju inte första gången och säkert inte heller den sista som något av djuren blir ormbiten.

Av Kisse - 5 juli 2008 15:26

Dagen började tidigt redan klockan sex vaknade Filip men låg kvar i sängen med mamma tills åtta... sov lite till i alla fall.


Vid tio tog han sig en tupplur och A-K ringde och hörde om vi skulle vara hemma, dom ville komma och hälsa på så jag skyndade mig och gjorde en rabarber paj.


Med sig hade dom ett fint rosa paket till Filip, Tim hjälpte Filip att öppna han var bara intresserad av snörena och påsen paketet låg i :)


Var den jätte fina tuttlådan vi så gärna ville ha!


Den är så fin så fin, tack så jätte mycket Anna-Karin, Peter och Tim :)


Filip skickar en puss, blöt puss :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards