Alla inlägg under augusti 2008

Av Kisse - 18 augusti 2008 12:44

Japp växer gör då Filip, hade ökat bra den här gången åxå från 7930 till 8600 gr. 74,5 cm lång dvs 4,5 cm på två månader. Han är ganska liten min kille men följer ju sin kurva jätte fint. Huvudomfånget var 45,4 cm, tror vi ser skillnad där först...för mössor växer han ur men kläder känns som han drar storlekarna ganska så länge.


Lite förskjutning på dagen så Filip har inte somnat än, brukar sova vid tolv så jag har ännu inte bestämt mig för om det blir vila eller om jag ska försöka göra någon under tiden han sover.


Först och främst ska jag få min första kopp kaffe och förhoppningsvis blir jag pigg sen. Sitter ute på altanen nu, gungar vagnen med foten, bloggar och kaffe koppen brevid. Känns rätt så skönt må jag säga!

Av Kisse - 18 augusti 2008 07:51

Är så så så trött *gäääsp* Filip har sovit hos mig inatt men han är som ett vilddjur även i sömnen, blåst och regnat i massor inatt så kanske därför vi båda sovit oroligt. Filip har ålat omkring och sovit överallt i sängen... nere vid mina fötter, längst upp mot gaveln, tvärs över sängen etc.  vilket gör att jag ligger på helspänn hela tiden. Varm som attan var han inatt men tror ändå det inte var feber utan han blev nog bara varm, vi har börjat med vanlig pyjamas, (långa ben och långa armar) nu när det börjar bli kyligare men han är ju så varm så av min kroppsvärme och dela täcke blev nog för mycket, han har då i alla fall ingen feber nu.


Ringde och pratade med Petter i morse och nu är det helt bestämt att dom åker hem den 31/8, skönt som attan, nu kan man börja räkna ner. "Bara" 13 dagar kvar!


Liten vecko planering

Måndag: Bvc- väga och mäta, kolla tyg till bröllopsklänningen

Tisdag: Baka bullar och matbröd med mamma

Onsdag:?

Torsdag: Birsta city - hämta ut vigselringen, drakborgen?

Fredag: ?

Lördag: ?

Söndag: Vattengympa :)


Får se om vi orkar lite städning när vi kommer hem eller om det blir till att sova middag idag, känns så just nu, inget vidare putsa fönster väder heller *jippi* kanske ska ligga i soffan och kolla på McLeod´s?

Av Kisse - 17 augusti 2008 19:48

Varit riktigt duktig idag städat nedervåningen.. Filip var dyngsur innan jag var klar eftersom han roade sig med att plaska i skurhinken och sedan krypa kors och tvärs över golvet så blev till att byta om när vi var klar.


Tvättat och hängt massor av tvätt... ovanligt? NÄ!


Efter middagen brukar vi ju gå ut nu på senare tid...men vädret var inte vidare lockande men Filip ville promt ut, satte sig vid dörren och grinade :) När jag frågade om vi skulle gå ut sken han som solen :) Han vet verkligen vad UT är. På med regnställ och gummistövlar. Filip kröp omkring i gräset, åkte traktor och sedan krävde han i sandlådan så under tiden så passa jag på att klippa ner busken framför lekstugan som jag ogillar, rädd att det ska ligga ormar där och trycka, samma vid rönnen mitt på gården där har det vuxit upp små busk som åkte bort nu när stora sekatören var framme. klippte även ner alla vissna blommor i långrabatten.


Filip fick ett skönt bad när vi kom in men först tog jag fram stora svinto kudden och skurade badkaret invändigt. När han sedan plaskade i badet tog jag runt omkring och golvet... badrummet är ju nästa stora renovering objekt för det är så hemskt äckligt och väldigt stort behov av renovering. Spelar ingen roll hur mycket man skurar så ser det ändå äckligt skitigt ut.


Filip fick välling och somnade direkt så nu tänker jag slöa i soffan resten av kvällen det är jag värd efter en sån här dag. Imorgon tror jag vi fortsätter med övervåningen efter bvc besöket. Skulle behöva putsa fönster, min absolut värsta syssla, jag gör det verkligen så sällan det bara går..byter gardiner många gånger utan att putsa fönstrena :) Men nu känner jag för lite uppfräschning och byta gardiner till höstigare... nu är det HÖST!

Av Kisse - 17 augusti 2008 11:32

Blev selånger igår eftermiddag med Ankis och Jim. Hade Filip i ergo selen och det funkade bra, lite för mycket intryck och blev lite varmt så han gillade inte när vi stod still men så länge vi var i rörelse funkade det bra. Skönt att slippa ha med vagn i trängseln fast det var inte så farligt med folk så hade ng funkat, lite trött i ryggen och bäcken på kvällen men det gick ändå över förväntan.


Ankis och Jim följde med hem, gjorde middag och surrade halva natten ungefär :) Gick i säng vid halv två och Filip vaknade vid fem sex tiden någon gång och ville ha välling men somnade sedan om och sov till åtta. Känner mig hyffsat pigg trots lite för få timmar med sömn.


Filip sover middag och jag funderar på vad jag ska göra idag känns som det inte blir så många knop gjorda, ska rensa strumplådan eftersom jag kostade på mig 12 par strumpor för en hundring. Köpte korv åxå, renkorv, älgkorv och hjortkorv *mmm*


Först av allt blir det kaffe funderar på att ta en cykel tur sedan när Filip vaknar igen, nu var det länge sedan igen. Måste prata med Annelie om tyg till klänning. Imorgon ska vi på bvc och väga, har inte varit dit sedan början av sommaren så blir spännande, troligen ska jag försöka hinna in och köpa tyg till klänningen på vägen hem. Dags att börja sy snart... snart är det ju bröllop... börjar kännas pirrigt... måste se till att göra ett ryck med planering igen, är ju HUR mycket som helst kvar att fixa med.

Av Kisse - 16 augusti 2008 09:35

Jag tycer det är så roligt att kunna gå tillbaka ett år och läsa vad ma skrev då och jag tror det blir det som avgör att jag nog blir kvar på blogga gratis.


Läste igår om mitt köpbegär som vann då åxå, inte bara nu jag shoppar :) Måste bara få tillägga att babysittern använder vi än! vi har den på toaletten, perfekt att sätta ner Filip där om man helt enkelt akut måste gå på toa eller när man duschar. han börjar visserligen protestera när man spänner fast honom men han tar sig inte ur så det funkar! Babygymmet städade vi däremot undan för flera månader sedan eftersom han bara var roa av att krypa därifrån :) Det gamla beg. från systers pojkar har däremot använt ända tills nu, eftersom den är stabilare har han kunnat hålla i sig i den när han rest sig upp... så i efterhand kan jag ju säga att mumin gymmet var lite bortkastade pengar, den billigare varianten var roligare för Filip och har använts längre men jag gillade mumin bäst den var ju så gullig dessutom köpte jag ju den beg. åxå så var inte så mycket pengar vi la ner ändå.


Badbaljan och stativet är nästa sak som nu åker undan, Filip älskar ju att duscha och bada i det stora badkaret så vi använder inte baljan så nu tar det bara plats och åker undan i skrubben istället. Gåstolen har vi nyss ställt undan åxå eftersomjag tycker det är viktigare att han går med gåvagnen nu istället för att hasa i gåstolen där lär man sig inte gå. Min lilla kille håller på att blir stor, skönt men tycker ändå tiden har gått lite för fort. Nu kan vi gärna pausa lite Filip är tillräckligt busig ändå... jag har ett riktigt vilddjur!


Idag blir det selånger med gudmor! Men eftersom hon jobbat natt måste vi vänta på att hon vaknar så Filip kommer nog hinna sova middag innan vi sticker. Blir ergo selen, vägrar ta med vagn bland miljoner människor.

Av Kisse - 15 augusti 2008 22:26

Efter den slöa morgonen blev det fart, min mamma, Filips mormor kom på besök. Så idag har jag jobbat häcken av mig :) Klippt alla gräsmattorna och Filip lekte med mormor under tiden.


Kastade i oss lite middag och åkte till faster Cajsa för att hälsa på, var ju evigheter sedan vi träffade henne kändes som fast det bara gått 2 veckor. Myste med den lilla underbara kattungen, Kila (om jag inte missminner mig) de andra katterna blev inte så glada över barnbesöket... Filip rensade vardagsrums bordet gånger... sen kom farmor och busade med honom. Farbror Nisse var åxå med. När dom åkt tog vi med Cajsa till lekparken (fsk. i närheten finns nämligen ingen riktig lekpark i närheten av där vi bor. Fanns ju gungor så Filip var nöjd. Gungade i en sån där jätte gunga jag, cajsa och Filip men det var inte så roligt som jag trott kanske för att jag numer blir åksjuk direkt men den var inte så mysig som jag trott den skulle vara. Kanske för att jag bara hade för höga förväntningar på en gunga...


Passade på att handla medans Filip var med sin faster och var in på macken och hämtade paketet jag hade där innan vi skjussade hem cajsa. När vi kom hem blev vi bra paff..vi hade nämligen främmande av mormor och morfar. Jag hade gnällt lite på att husvagnen stod galet och då ville ju pappa vara snäll och flytta den åt mig *tack* Filip blev gladast han är stort fan av morfar :)


Fick sällskap till kaffet och mamma nattade Filip innan dom åkte så han sover gott. Jag slöar lite vid tv:n och slår in lite presenter.

Av Kisse - 15 augusti 2008 10:52

Vill ni veta något helt skandalöst, helt bedrövligt... igår... hade jag och Petter varit tillsammans i tio år...fatta 10 år och vi kom inte ens ihåg det...vilket tio års jubileum för den delen...säga hejdå för allt för lång tid ifrån varandra. Men lite blommor och en extra puss har ändå inte suttit fel...


Så på måndag då har vi varit förlovade i 8 år, snacka om att bröllopet dröjt... :)


Dom ringde från guldfynd igår och berättade att min vigselring är klar för att hämtas :) Men nu hittar jag så klart inte Petters ring som ska lämnas inpå riktningoch gravering. Hade ändå inte tänkt åka till sundsvall idag utan får bli nästa vecka, då är jag sugen på att åka på drakborgen med Filip, vore roligt med sällskap, någon som är med? Funderar på måndag eller i slutet av veckan...


Idag måste vi åka och handla lite frukostmat, grönsaker och frukt. Tänkte verkligen anstränga mig med maten nu fram till bröllopet men var så sugen på något gott att jag gjorde hemma gjord kola igår kväll...inte alls socker bomb..nej då!


Näpp nu ska jag ta och starta igång dagen, Filip sitter ännu i pyjamas och jag i morgonrock vi har tagit det lungt hela morgonen. Fast jag har en förmåga att gå i morgonrock ända tills Filip sover middag (efter lunch) om vi inte ska iväg något, tycker det är skönt plus att jag tar gärna en dusch när han sover men idag blir det gräsmattsklippning så nu gäller det att få på lite kläder och sätta lite fart på fläsket :)

Av Kisse - 14 augusti 2008 22:57

Jag har beslutsångest.. åter igen är jag lite less på designen på denna blogg, dessutom blir ju bilderna dyra i längden men vet inte riktigt om jag är beredd att ge upp mina gamla inlägg, någon som vet om man kan flytta över allt?


Nu ska jag ta och skjuta in sängen till väggen eftersom jag inte kan täcka upp båda sidor av sängen själv och Filip vill säkert komma och sova med mamma imorgon bitti. För nu blir det sova!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards