Alla inlägg under augusti 2008

Av Kisse - 14 augusti 2008 20:17

Låg kvar rätt så länge i sängen hela familjen, sista morgonen tillsammans på mycket länge :( Men sedan rullade dagen på mycket fort, åkte till Filips faster Carro eftersom flickorna fyllt år, fyller på samma dag helt otroligt nog :) Roligt för Filip att träffa kusinerna, verkligen synd att det inte blir oftare.


Åkte till huddik eftersom Petter skulle till läkaren, visade upp pungen. Petter opererades för testikelvridning för ett tag sedan och ena testikeln är större och konstig form på men tydligen ska det vara så som det är och det kommer ta 1 - 1½ år innan det ser ut som vanligt igen.


Åkte på donken och intog lunch innan vi skjussade Petter till hans skjuss till Norge. Vi är van avsked nu så det gick bra. Jag och Filip åkte till babyproffsen jag kollade på födelsedagspresent till herrn men jag blir bara mer och mer osäker på vad vi ska köpa.


Efter middagen gick vi ut som vanligt. Men idag blev det ingen sovning ute för Filip och då anser jag det ännu viktigare att komma ut, frisk luft behöver vi alla. Tog med gåvagnen ut idag åxå den är ju perfekt att ute på gräset, det blir bra motstånd och våran gård är backig och gropig så det är väldigt bra träning för balansen. lekte i sandlådan tills filip såg lill traktor och kröp iväg tvärs över gräsmattan. Då kom farfar på besök, han visste inte att Petter åkt så han blev lite förvånad men stannade och lekte lite och surrade. Macken som satt i lina i trädet blev super lycklig när Leif kom, älskar verkligen sin gammel husse, blir som en liten valp för en stund :) Litar inte längre på att ha honom lös eftersom han sticker så fort han får chansen, är inga problem att ha honom lös så länge man har sten koll på honom men det har jag inte nu längre eftersom Filip far omkring han åxå.


Filip somnade fort och lätt... lite för lätt kändes det som hoppas han sover hela natten. Gjorde mer välling än vanligt och han slurkade i sig alltihopa så han borde inte vakna av att han är hungrig i alla fall, vilket han gjort några nätter nu. För den delen så har Filip nu 2 tänder :)


Fick reima tec. overallen idag och blev grymt besviken då jag öppnar den och ser att den är helt otvättad, dreggel och ja helt enkelt äckligt skitig... tjejen påstår dessutom att hon tvättat och kollat den :( grymt dålig stil, ska slänga in den i tvättmaskinen och se om den är så fin som hon skrev i annonsen att den var... mitt första dåliga köp på tradera skulle jag tro...


Nu till det värsta... våran kamera har lagt av.. helt död sedan igår när vi var på spa... vet inte vad som hänt. jag hade den i morgonrocksfickan men tog aldrig upp den, förra gången när jag var där med Filip använde jag den flera gånger så tycker inte att det borde vara fukten som tok död på den eller så blev det helt enkelt för mycket nu för den... utan kamera är vi i alla fall och det gör ont, så ont i mitt hjärta. Jag gillar våran kamera och har inte alls lust eller råd att köpa ny... hade tänkt att vi skulle börja spara till en system kamera och använda digital kameran på fester etc. men nu blir det till att få råd till en digital i alla fall jag vägrar vara utan kamera nu när Filip är på väg att börja gå... blev faktiskt fina bilder med våran fast det "bara" var 6 MG Pixlar... man kunde filma med den dessutom... ingen super kvalite på filmerna men tillräckligt för att duga åt mig/oss.

Av Kisse - 13 augusti 2008 22:47

Måste börja med att säga att era kommentarer värmer, jag försöker ju att inte ta åt mig när folk snackar skit men jag är ju bara människa jag åxå så själv klart blir jag ledsen och behöver på något sätt få bekräftelse...är väll lite därför jag har en blogg :)


Jätte roligt att så många lämnar kommentarer!


Vi har haft en skön kväll med massor av bubblor. Lite för varmt i vattnet tyckte vi att dte var den här gången så vi badade t.om i kall tunnan en lång stund :)Super skönt i alla fall och nästa besök på SPA blir nog senare i höst eller vinter men då får Filip följa med och vi åker på BABY SPA som maskrosen erbjuder.


Petter håller på att packa och få lite små fix klar innan morgon dagen. Jag skjussar honom till sjukhuset och sedan kommer han åka direkt därifrån till Norge :( Vill verkligen inte att han redan ska åka, känns ju som han nyss kommit hem men nu är det bestämt att han kommer hem den 31/8 oavsett hur han ska ta sig hem om dte blir tåg eller flyg istället men hem kommer han i alla fall dne sista :) Är återbesök för Petter på sjukhuset för operationen han gjorde för ett tag sedan, det är verkligen inte bra än så får se vad dom säger denna gång.


Funderar på att ta en tripp i helgen till Sundsvall är ju selångersmarknad... hörde att det skulle bli skit väder så får se hur det blir. Måste hitta sälskap i så fall åxå dit åker jag inte själv. Jag vill ha korv (älgkorv och renkorv och vitlök *mmm*) och mitt strumpförråd skulle verkligen behöva fyllas på.


Lite deppig nu faktiskt, känns inte alls bra att Petter redan ska åka... inte ens att det BARA är 17 dagar... dessutom såg det ut på telias prislista som det blir för dyrt att använda internet och att ringa blir ju åxå svindyrt :( Blir till att kramas hårt inatt och hålla tummarna att tiden går fort får försöka boka in en massa som vanligt, bullbak och ett besök är redan halv inbokat.


Dessutom börjar babysimmet den 25 igen, åh vad vi längtar. Blir spännande, vi har ju inte varit på badhuset sedan förra kursen slutade men lite badande har det ju blivit i sommar i alla fall.

Av Kisse - 13 augusti 2008 12:57

Jag är så glad...äntligen sitter fronten på diskmaskinen på plats min gulliga älsklingen fixade det med sonen kravlandes efter på golvet, själv sov jag i godan ro, sista sovmorgonen på mycket länge igen. Petter och jag försöker i den mån vi kan och orkar ge vararndra sovmorgon varannnan dag när han är hemma. Vi behöver ju sova ut lite båda två i vanliga fall kliver ju jag upp tidigt med Filip och Petter kliver upp tidigt för att jobba och helgerna är det ju samma sak.


Jag och A-K var på bio igår kväll sex and the city, bra film och skönt att komma iväg och göra något, tack svärmor för att du kom och passade Filip tills Petter kom hem. Kom hem sent som attan över tolv var den i alla fall.


Idag mina läsare ska jag och Petter iväg på lite egen tid, vi har nämligen bokat SPA på maskrosen :) Ska bli så härligt. Filip ska till mormor och mysa och där lära det bli puss kalas dom har ju inte träffas på över 1 ½ vecka, vilket nästan är rekord tror jag, så länge har nog inte mormor varit ifrån Filip :)

Av Kisse - 12 augusti 2008 15:58

Åt mellis inne sedan gick vi och hämtade posten, ikea har skickat vinklar till oss... vet inte om det rätt denna gång heller :( men får se vad Petter säger när han kommer hem. Annars var det inte mycket till post, tidningen förskolan och buffe´, läste dom båda medans Filip lekte med gåvagnen som vi tog med ut, sedan satt vi i sandlådan och gjorde sandkakor, Filip har precis kommit på vad roligt det är att kracha sönder dom :)


Jag är van att göra sandkakor i alla fall.. och få dom krahade... vet inte hur många jag gjorde om dagen när jag jobbade men speciellt på små barn avdelning blir det många sandkakor :)


Åkte lite traktor åxå sedan gick vi in och upp på Filips rum ,har spelat musik och dansat, tog ner stor trumman från hyllan och Filip blir som tokig :)


Men nu blir det till att gå ner och göra middag, kyckling och klyftpotatis blir det idag, ingen ork och ingen fantasi. Petter blir glad i alla fall för igår fick han lax och det är han ju inte lika förtjust i.

Av Kisse - 12 augusti 2008 12:37

Mest tråkiga saker som görs idag men ack så viktiga...


  • beställt mönster till klänningen
  • skickat in en jobbansökan
  • försökt planera lite föräldraledighet men blev inte så mycket klokare för studen eftersom jag satte mig och sökte jobb samtidigt...
  • skrivit ytterligare ett mail till företaget där vi köpte hatchling vagnen (skickats till gudmor för översättning)eftersom ytterligare en del gått sönder och jag nu bestämt mig för att reklamera HELA vagnen och kräva pengarna tillbaka :( GRYMT BESVIKEN!

Skulle behöva städa MEN... hittar på anledningar till att slippa hela tiden, just nu har jag ont i ryggen...


Petter har åkt iväg men sin far för att fixa lite älgpass inför hösten jakt, han lära inte komma hem förrän sent ikväll... ikväll ska jag på bio om Petter kommer hem i tid vill säga...


Sugen på att hämta posten men den har inte kommit än så bara att vänta.. skulle behöva röra på mig... ställde mig på vågen igår och såg i alla fall att jag tappar lite vikt... men inte tillräckligt :(


Filip sover, känns som jag åxå skulle behöva det har varit uppe sedan kvart i sju imorse förstår inte varför denna trötthet aldrig vill ge sig känner mig ju konstant trött hela tiden kanske dags att verkligen ta tag i motionen och stoppa i sig lite extra vitaminer. Skulle behöva komma in i en vardag... men känns aldrig som vi gör det i dne här familjen. Petter åker i alla fall till Norge på torsdag för att jobba och i nuläget vet vi inte när han kommer hem. Var ju meningen att han skulle åka hem den 31/8 ovansett hur dom ligger till med jobb men nu har det blivit ändrade planer då Petter inte tar egen bil till Norge och då kan han inte åka hem förrän någon annan åker hem.


Ja ja det ordnar sig nog, jag är ju van att klara mig själv men jag längtar otroligt mycke nu tills Petter ska vara lång ledig, september och oktober. Så less på att Petter jobbar borta men inget jag kan påverka i nuläget så bara att bita ihop och ta att det är så.


För alla som inte förstått hur det är kan jag bara säga som så... jag sköter sonen, huset, hunden, katterna, laga mat,diskar, städar, klipper gräsmattor etc... allt som hör ett hushåll till och gör det SJÄLV, jag har ingen egen tid mer än när filip sover middag då tvättar jag oftast.. eller när han somnar för natten... vilket han sällan gör utan att det ska gnällas och ta en herrans massa tid varje kväll... jag kan få hjälp MEN jag är tjurig och jag gör det själv har sällan barnvakt åt Filip inte mer än absolut nödvändigt... MEN jag älskar mitt liv som mamma, att jag har ett hus... jag gnäller INTE på sysslorna eller att det är jobbigt att ha barn men tydligen tycker vissa att jag bara shoppar upp Petters pengar och gnäller över att JAG har det jobbigt när det är Petter som drar det tyngsta lasset.... finns ju så klart delade meningar om det..


MEN jag säger bara det, jag är själv god..:) Jag tycker att jag gör det bra! Och låt mig shoppa... själv anser jag inte att det är hiskligt mycket... men jag har ju faktiskt inget annat intresse heller... Petter unnar mig att shoppa och inte är det hans pengar jag shoppar upp heller, oftast köper jag saker/kläder till våran son för våra pengar!


Blev visst ett långt gnäll inlägg men ibland blir det ju bara lite för mycket, passar det inte så läs inte!


Av Kisse - 11 augusti 2008 23:26

Trappgrinden är nu på plats, lite små fix kvar (som vanligt) men den står i alla fall där. Lite osäkra på om vi litar på kontruktionen... funderar på att förstärka den lite.

Av Kisse - 11 augusti 2008 22:57

99 besökare idag men inte en endaste kommentar... vad har hänt mer er mina läsare? (Okej liten lögn eftersom mamma faktiskt lämnat en liten kommentar)


Att logga in och se en kommentar är ju det allra roligaste med att blogga.


Jag bloggar för min egen skull men det är ju ändå roligt att se att så många faktiskt besöker min sida så kom igen nu, rösta och lämna gärna en kommentar :)


Sedan får ni ju gärna ställa frågor om ni vill, kan inte lova att jag kommer svara på vad som helst jag har ju ett privat liv åxå.

Av Kisse - 11 augusti 2008 20:44

Känns som det inte blivit mycket gjort idag fast igentligen har jag nog jobbat på en hel del... varit seg idag åxå. Blev ju uppe rätt länge med att kolla på film och imorse fick jag sovmorgon. Borde ju vakna pigg då men icke.


Efter lunch tog Filip sig sin vanliga tupplur i vagnen och jag städade nedervåningen. Fortsatte tvätta fast ingenting verkar vilja torka :( Betsade slut pinnen till spaljen så nu är det klart för Petter att sätta upp den och grinden. öpnnade kartongen och tittade på grinden idag... på slutet när vi var på grind jakt var vi så trötta och less eftersom det var svårare än vi trott att hitta rätt stl. och vi till slut fick ett val varav den ena sa jag direkt att den vill jag inte ha. Jag har ju rätt höga krav på saker och ting :) i alla fall kom jag imorse på att vi inte ens tittade på hur denna såg ut, viste inte ens om den var trä eller metall... vit eller grå eller svart... visade sig vara en riktigt fin och flachig grind i alla fall och vit metall, *puh*  Den andra gillade jag inte sättet att öppna grinden på..gjorde ont i tummen men den här tror jag blir bra. Har ju lovat en bild när den kommit upp.


Gick ut efter middagen, idag blev det regnbyxorna eftersom det regnat och både grä och sanlåda var blöt..igår när vi drog bort preseningen från sandlådan hade nämligen myrorna börjat bygga bo där så inatt har den stått öppen *peppar, peppar hade ingen katt varit där* Lite less på våran sandlåda eftersom det blev fel fast vi verkligen försökte få till en bra från första början när vi flyttade hit... nu har det visat sig att stockarna kletar ifrån sig något tjära aktigt och vi hittar inget att täcka för sandlådan med som passar som vi vill. Nu blir det dubbla preseningar och stenar som håller dom på plats vilket inte är en bra lösning. Jag ville ha en stor sandlåda och det fick jag... alternativet nu är att gräva upp stockarna och bygga något nytt eller helt enkelt köpa en liten med lock... inget känns vidare lockande i nuläget i alla fall utan får nog bli ett vår projekt istället.


Hälsade på hos svärmor på kvällningen så nu blir det till att göra nästa ryck så inte denna dag känns allt för hopplös.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards