Alla inlägg under oktober 2008

Av Kisse - 14 oktober 2008 21:17

Filip är fortfarande grymt dålig.. tycker dock att feber varit under kontroll på dagen men skenade iväg på kvällningen och när jag la honom hade han 39.5, lilla vän... ingenting får han behålla så gjorde blåbärssoppa på blåbärspure till natten hoppas han får behålla det i alla fall.


Nu blir det kvällsfika och sedan i säng. Petter har varit hos Carro och lånade hem ett helt apotek till sonen, nu vill vi få honom frisk. Röd rumpa av allt bajsande åxå... allt är precis som sist han fick sina två små tänder förrutom att han då dessutom var snorig det har han klarat sig från denna gång men hög feber, röd rumpa och inte få behålla mat räcker till och blir över. 


Hade planer på fredag men får nog ställa in :(

Av Kisse - 14 oktober 2008 08:53

Dåligt med sömn här hemma, Filip är ju dålig imagen åxå, inte bara feber. Vilket gör att så fort vi fått i honom lite mat så kommer den ut lika fort. Har byts X antal bajsblöjor sedan gårdagen. Tur. att Petter är hemma på dagarna nu åxå så man kan hjälpas åt :)


Febern är lägre idag men fortfarande över 38 syns ju ändå en hel klar förbättring eftersom han är mycket piggare.

Av Kisse - 13 oktober 2008 21:56

Filip är verkligen dålig... haft hög feber hela dagen trots alvedon. För första gången i sitt liv har han ätit dåligt... knappt fått i honom något alls idag förrutom en massa vätska det har han varit väldigt duktig på. Två gånger har han sovit middag och ändå somnade han på två sekunder vid läggdags.


Petter och jag gick ut på en promenad frammåt eftermiddagen så han skulle somna i vagnen och få lite friskluft. Hjälpte lite i min onda mage också.


Annars har det inte hänt mycket här kan jag säga, tvättat och varit en snabbis på affären. Är han pappa pojk annars så är han MAMMA pojk när han är sjuk. Hoppas han får sova inatt och är piggare imorgon, inte roligt alls att se honom så här dålig :(


Imorgon ska jag ta och blogga upp en massa tävlingar.

Av Kisse - 13 oktober 2008 21:43

Som de flesta som läser min blogg vet har jag lite tur när det gäller tävlingar, i början av året hade jag lite tur och vann en bröllopsbok från Solentro, vilket jag hållt hemligt eftersom det var meningen att det skulle bli en "våran väg till bröllopet" bok men efter att jag äntligen fått ihop ett gäng bilder på oss tillsammans och scannat in dom blev kvaliten inte den bästa och vi fick skjuta på vinsten och ta ut den nu efter bröllopet som en inbunden bok om bröllopsdagen! Tack vare Jenny som var med och fotade hela dagen tror jag det kommer bli en helt underbar bok!


På bröllopsfesten fanns lappar där gästerna ombads lämna sin e-mail adress så skulle vi kontakta dom efter bröllopet och det gjorde... *taaadaaaa* hela 7 st..av 67..*hmm*


NU ger vi dock våra gäster (och även andra vi känner) en EXTRA chans att lämna sin mail för att bli inbjuden till att lämna några ord till oss, lyckoönskningar, tips eller ja vet jag..positiva ord... om våran dag och framtida liv som man och hustru... som sedan kommer med i boken.


Lämna mailadressen i en kommentar, givetvis lägger jag INTE upp dom för allmän beskådning, de är endast till för oss!

Av Kisse - 13 oktober 2008 11:10

Blir inget babysim för oss idag, Filip har feber över 39 och inte alls vidare pigg. Var inget fel alls på honom igår utan bara pang bom feber...inge snorig eller nått... lite dålig imagen så kanske är det fler tänder??? Har ju bara två så borde väll dyka upp några fler :)


Petter och Filip sover, dom var upp tidigt imorse när Filip gjorde som vanligt och inte vill sova när han har feber. Själv har jag legat med fruktansvärda menssmärtor inatt, 2 alvedon! och värmekudde krävdes för att jag skulle kunna sova. Min kropp har varit helt ur balans och jag har fått börja äta Primolut för att få ordning på den men nu hoppas jag den har återfått kontrollen så jag slipper sånna här smärtor.


Jag har inga planer alls för dagen, tvätta och göra valiga tråkiga hushålls sysslor, skulle ha åkt på kalas ikväll men vi får se hur Filip mår. Cajsa som hade kalas igår men vi fick dispans att komma idag istället.


Nä tråkiga vardagssysslor är ibland underskattat....lite skönt att bara peta på lite här och lite där ibland... stort hus betyder ju dessutom många hörn, vinklar och vrår och alla skulle nog behöva en rejäl genomgång... men allra först tänker jag njuta av en kopp kaffe i denna tystnad (hör visserligen snarkningar) och ta en till alvedon.

Av Kisse - 12 oktober 2008 21:06

Vid middagbordet i fredags la jag fram förslaget att vi kunde alla tre åka till skogen med husvagnen och en paus från allt vad vardagssysslor är... Petter var inte sen att haka på den idén. Blev dock lite små jobbigt innan vi kom iväg, gasolen var slut i husvagnen och vi hade miljoner saker att packa... tre timmar senare kom vi i alla fall iväg. Nattsvart när vi kom fram, Filip sov sedan nån timme tillbaka och när vi skulle flytta in honom i husvagnen vaknade han så klart... TRE timmar senare när Petter vred på radion, somnade han... Filip gillar inte när det är för tyst, vi har ju aldrig tassat på tå när han sover och han har alltid sovit bäst i oväsen :)


Petter har jagat på dagarna och jag och Filip har varit ute större delen av dessa dagar, passat på att träffat Petter och gubbarna när vi haft tillfälle, Petter sköt en fjoling på lördagen och idag sköt dom en kalv så har ju blivit lite tid på slaktplatsen. Lördagsnatten fick vi sova *tack och lov* friskluften gör ju en trött på riktigt och man sover hårt samma sekund huvudet hamnar på kudden.


Otroligt skönt att åka bort... även om livet blir rätt så omständigt utan vatten och el men ändå på ett skönt sätt. Har ju gasolkök i husvagnen så maten går ju fort och lätt men har använt eldstaden flitigt åxå, det bor nog en pyroman i oss alla....


Men när man väl bestämt att nu åker vi hem, slår hemlängtan till och man vill bara hem... mötte dock en bil som gjorde att vi blev tvungen att lägga ut husvagnen så långt att den blev kvar på sidan om vägen... trodde ett tag att NU välter den, tjejen vi mötte var dock snäll och stannade och såg till att vi fick upp den igen efter mycket om och men, två gånger fick hon hjälp dra med sin bil men till slut så ordnade sig allt. Smala vägar, mjuka kanter, stora hål... och två bilar som möts = Petter har åter igen konstaterat att man SKA ha 4 hjulsdrift :)


Resten av vägen hem fick vi en SUR Filip, finns det något som får Filip på dåligt humör så är det att INTE få middag prick 5... var en tickande bomb hela vägen hem som skrek om vi ens tittade på honom... surar det gör han bäst själv och när vi kom hem halv sex åt han en stor burk med mat, badade och sedan en hel flaska välling innan han somnade gott klockan åtta.


Nu blir det duschen för min del åxå sedan sova, finns ju inget bättre än att få krypa ner i sin egen säng!


Av Kisse - 9 oktober 2008 20:52

Bestämde idag med syster om att Axel skulle komma hit imorgon och vara med oss men så blev det inte då han åxå var dålig i magen nu och fick då åka till mormor istället som redan är dålig i magen så vi slipper bli sjuka. Vi får låna honom någon annan dag istället.


Ska få främmande ändå, min kusin Jennica och hennes lilla pojke kommer på besök imorgon. Ska bli kul.


Idag har vi haft kusinbus på kvällningen, Camilla kom upp med barnen och hälsade på. Underbart härligt busiga och tokiga idag så vi skrattade och skrattade åt deras tokigheter. Så där tokigt att man inte ens tar fram kameran i rädsla att förstöra det härligt spontana, man vill bara uppleva det!


Sedan kom svärmor och Ludde in en sväng åxå när Filip var i sitt esse :) Nu sover han och vi hoppas på en till god natts sömn... men idag har han fått lite mjölk igen så vi får se hur natten blir. Har nämligen tidigare märkt av att Filip reagerat när han fått mjölk, med att vara vaken och gasig större delen av natten... därför går vi extremt försiktigt fram med mjölken till honom. Mjölk i mat och välling går bra är just när han dricker ren mjölk som vi märkt av det.


Får se hur natten blir, dags att ta upp det med bvc men jag är väldigt besviken på vårat bvc som aldrig tar något på allvar och som man aldrig känner att man får någon respons av över huvudtaget... Filip har ännu inte blivit kallad till 1 års kollen eftersom dom låg efter för att det varit sommarstängt..och..som om jag bryr mig om det... jag vill att Filip ska få komma på ett års koll när han är 1, inte 1 ½... men men bara att vänta å att kallelsen kommer. Vi vet ju i alla fall att Filip utveckals precis som han ska och mår bra, växer gör han åxå!


Näpp nu tror jag att det blir lite fika, kanske slö titta lite på tv och sedan försöka komma i säng, har varit ute i regnrusket idag och det känns, man blir lite tröttare då.

Av Kisse - 9 oktober 2008 13:23

Jag är vagnsberoende (lika bra att erkänna)... har ett riktigt barnvagnsdille och skulle nog kunna ha hur många som helst.. har ju faktiskt "bara" två nu, anser ju dessutom att vi inte skulle klara oss utan vagn... och speciellt våran "stora", rejäla vagn, KRONAN. Är så otroligt nöjd med den så borde väll igentligen vara nöjd med att bara ha den men tyvärr funkar jag inte så... för om man ska prata om nackdelar är ju vagne riktigt rejäl, stor och lite otymplig att ha med sig MEN vilken duo vagn är inte det???


Även Petter är super nöjd med kronan vagnen (vilket han inte är/varit med våra andra vagnar vi har/haft).


Just nu har KRONAN super bra pris på hela duo paket med ALLT man behöver, kolla in deras hemsida och se även demo filmen om vagnen.


Vi har den BRUNA, så snygg! Så underbart bra vagn!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards