Alla inlägg under november 2008

Av Kisse - 20 november 2008 20:51

Till bröllopsnatten kostade vi på vårat sovrum lite med att köpa nya kuddar och ett stort stort täcke. Köpte då ett bäddset till bröllopsnatten eftersom jag ansåg att det var bättre att lägga pengarna på något vi har kvar än på en hotellnatt då vi ville vara med på festen så länge vi orkade. Någon vidare bröllopsnatt blev det ju inte heller ;) men sov gott det gjorde vi NU är det ju bara så att vi sedan dess klarat oss med nöd och näppe med ett endaste bäddset, vi har tvättat och snabbtorkat det genom att vrida upp värmen och hänga det i hallen men det känns ju rätt omständigt och nu passade jag på att beställa 2 st. från ellos för vettigt pris.


Det bruna är ju verkligen super snyggt tycker jag och det vita med mönster är ju så där lagomt vardagsfint så nu hoppas jag de ska passa på täcket åxå men måtten skulle stämma :)


Jag älskar nya sängkläder, speciellt när man känner att de är riktigt nya, lite hårda så där medans Petter gillar urtvättade super mjuka säng kläder... så det brukar bli en hel del gnäll i början men det är det värt :)

Av Kisse - 19 november 2008 22:17

Haft det lyxigt värre ikväll, först åt jag glass, inte ofta men när jag väl gör det så njuter jag verkligen *gott* Super god glass med choklad smak och mörkare choklad i :) Min glass är ju inte så värst onyttig heller ;)


Sedan har jag tagit hand om min slitna kropp, plockat ögonbryn, rakat mig, peelat mig, skrubbat, gjort ansiktsmask, ja rubbet lixom, välbehövligt, nu behöver jag ett solarium och lite semester åxå :)


Jag och Petter har bestämt oss för en kortare bröllopsresa, krukset är barnvakt så det ska vi försöka fixa denna vecka. Filip ska nämligen INTE få följa med, endast vuxna, vi tänker nämligen inte åka helt själva heller :) vad det blir får vara hemligt ett tag till, har inte allt för stora förhoppningar att vi ska få alla delar att falla på plats men vore kanon om vi kom iväg före jul i alla fall eller ja det är ju lite av ett måste!

Av Kisse - 19 november 2008 12:11

Nu har jag bestämt mig, det ska bli JUL här hemma med stora bokstäver med andra ord betyder det även julgran inne! Hade bestämt mig för att endast pynta köket och ha gran ute men nu har jag bestämt mig för att pynta överallt, alla julsakerna ska fram, måste nog även inhandla lite nytt till granen då vi inte haft gran inne på flera år och sedan Eka åt upp det mesta i våran gran, två gånger dessutom!


Kom på att det faktiskt blir första julen som Filip är medveten om, förra året var han ju bara pytte liten bebis, inte för att han kommer komma ihåg den här heller men det lär ju fastna på lite bilder i alla fall. Och nu är det väll dags att börja sprida lite förväntan och spänning inför julen för vad vore en jul om inte barnen längtar som tokar efter tomten, själv tycker jag aldrig den där riktiga julstämmningen som man hade som barn infinner sig men sprida den vidare till mina egna barn tänker jag definitivt göra!


Filip och jag har varit ut en sväng på förmiddagen, hämtade en julgran att ha inne endast 180 cm hög :) Och även en att ha ute men det måste delas för jag orkade inte dra hem hela, klippt iordning gran ris som blev kvar igår, ska nog ta och klä min gamla bock ändå eller så ska jag försöka mig på att binda en stor krans att ha på dörren, så less på våran fula bro som aldrig blir klar... och inte kommer bli det heller inom det närmaste året eftersom hela altanen ska bygga om. Men en krans vore ju fint och en ljusslinga!


Skulle vilja börja pynta nu men jag tycker det är för tidigt, första advent är lagomt! Filip sover så jag ska ta sågen och gå och hämta granen. Lägger upp en bild på Filip i en dress efter Gustav & Axel, otroligt fint skick, syns inte att den är använd, Filip ser dessutom så stor ut i en två delad dress.


Av Kisse - 19 november 2008 09:15

Blev inget besök på stan/birsta idag :( Petter är hemma och är sjuk, magsjuka :(


Ställde in fotograferingen och skjuter på att gå på stan tills vi vet om vi klarat oss från smittan. Så nu är jag uttråkad, hatar när något blir inställt, vet inte vad jag ska hitta på idag... nu ska vi klä på oss och gå ut en sväng i alla fall, bättre det än att vara inne och dra i sig baciller!

Av Kisse - 18 november 2008 22:57

Farmor och Ludde kom på besök på kvällningen, Filip var i sitt esse som vanligt.


Han beter sig som en 1 ½ eller 2 åring just nu... har mycket roligt för sig...bland annat är han själv helt säker på att han kan hoppa, han tar sats och "hoppar" men lämnar ju lixom aldrig golvet, roligt tycker han det är ändå.


Han är ju dessutom hemskt stadig på benen vilket gör att han sällan bara kan gå helt vanligt hela tiden måste nya saker provas... helst skulle han vilja springa men fötterna vill inte lika fort som benen, gå med händerna bakom ryggen, gå på tå, gå baklänges, gå sidledes... ja allt möjligt testar han.... han har även börjat luta sig mot saker, mot väggen, står och ser hemskt finurlig ut... precis som ett stort barn inte som en liten ett åring :)


Sedan klättras det ju på allt just nu, gungälgen är hemskt populär, helst ska man stå och gunga och efter många tillsägelser så går han med på att "bara" gunga utan att hålla i sig.


Ett nytt favvo ställe har han hittat i köket åxå, pappa skrek rakt ut när han hörde det... eftersom vi har stora lådor istället för skåp, så tömmer Filip lådorna och klättrar sedan i och sätter sig (Känner du igen det Nikita?), hoppas det vänder snart annars måste vi ta och fixa någon slags hake dit :( Tror inte lådorna är gjorda för små barn att sitta i... dessutom vill jag helst ha mina kökssaker i lådorna och ingen Filip.


Härlig ålder på honom nu i alla fall, mycket humör men helt underbart att få vara hemma och njuta av alla dessa framsteg han gör nu! Om han bara kunde sova lite bättre på nätterna skulle det inte finnas mycket i livet att klaga på nu :)


Gårdagens outfit på bilderna:

Body med rådjur från Lollopard

Byxa med gröna ansikten från Lollopard

Kofta från ellos


Älgen kommer från ikea, mycket älgar i detta hem :)

Av Kisse - 18 november 2008 22:44

Ni hade nästan hunnit glömma bort att jag hade hemlisar för mig idag va? Eller har ni tjuvläst på mammas blogg som avslöjade för några timmar sedan?

 

I alla fall har vi gjort julbockar idag. Pappade hade gjort stommarna, även en till mig så nu står den gamla naken på sidan om... kanske orkar jag klä den stackars halta gamla bocken. Mamma är i alla fall stolt (hoppas jag) ägare till en fin bock, den precis som min saknar endast de röda fina snörena!

 

Skämtade ett tag om att den var mer lik en ren men i slut ändan blev det en bock ändå :) 


 

Petter tycker min bock är sååå otroligt ful så tydligen ska han göra en egen i år... det vill jag se... här finns förra årets (den gjorde jag helt själv) och här finns året 2006s julbock  fick jag hjälp med av både Petter som Max.


Vad tycker ni då? Vilken är finast, ska ju snören på årets åxå men det blir någon annan dag. Imorgon ska vi på stan och Birsta med A-K.

Av Kisse - 18 november 2008 21:09

Ni som följt pris jakten på canvas tavlor kanske sett att jag hittat ett nytt ställe, genom Ulrikas blogg, med kanon bra pris, under fem hundringen med frakt :)


Det slog vi till på och hoppas nu det kommer hem en kanon fin tavla inom kort :)


Av Kisse - 18 november 2008 09:57

Natten har varit hyffsat bra, en gång vaknade Filip och jag la mig på madrassen, somnade och sov hårt halva natten där :( Hårt är bara förnamnet.... Filip vakande vid kvart över sju men då låtsade jag sova och då la han sig ner och somnade om till åtta och jag tassade till min säng och fick ligga i en mjuk säng en stund i alla fall :)



Nu kom mormor så nu har vi inte tid att sitta här längre.


Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards