Alla inlägg under december 2008

Av Kisse - 19 december 2008 21:24

Oj höll på att glömma, måste ju TACKA min underbara svåger, (systers man Per) som ställer upp för mig och min stackars bil... det händer ofta att han får rycka ut och rädda mig i nöd..starthjälp när jag hade dåligt batteri var det ju senast men idag blev jag stående efter E4... trodde jag bytt ut min bil mot ett godståg för precis så lät den, tänkte att det kan väll inte vara punka... borde väll känt något då innan fälgarna börjar tjuta på detta sätt... kliver ur och sparkar på alla fyra däcken... *hmm* sätter mig i bilen...samma ljud, ringer Per som precis passerat mig..fast då inte visste att det var jag... fast det förstod han rätt omgående.."Jaha var det DU" han vänder och jag försöker ta mig till första avfartsväg för att inte bli stående på stora vägen... kliver ur och sparkar lite till på bilen i ren frustration för nu är ljudet borta... men då kommer en kille som är ute med sin hund och skrattar åt mig, han hade hört min bil och omedlbart listat ut felet eftersom han jobbade med bilar och talade gladeligen om det för mig: En sten hade fastnat mellan fälgen och typ bromsok eller nått sånt...lossnade av sig själv så bara att köra vidare :) ringde Per och avböjde hjälpen stackarn som bara vill åka hem från sitt jobb... *haha*.. tur att man åtminstonde har hjälp att tillgå att dom kan bilar är ju dessutom super för Per hade listat ut vad felet var han åxå :) En erfarenhet rikare är jag alltså nu, stenar kan skapa otroliga missljud!!!

Av Kisse - 19 december 2008 21:03

Min bil klarade näsan besiktningen, två anmärkningar men jag behöver inte ombesikta den *jiippi* Vi måste byta lyktglasen fram (det viste vi redan men blir ju lixom inte av...) och sedan hade jag inget parkeringljus men det är ju två lampor att byta, det hade jag helt missat.


Gjorde klart några ärenden..bland annat var jag och bytte våran fotplatta till tripp trapp stolen eftersom den tappat färg och lacken spricker, men som tur är så har man 7 år garanti på STOKKEs möbler :) Det kallar jag garanti!!!


Köpte med pizza hem så Cajsa stannade och åt med oss och sedan kom svärmor och Ludde och drack kaffe med oss.


Ska krypa upp i soffan nu och tom glo lite på tv: n känner mig helt slut, borde lägga mig men som vanligt lockar inte sängen när den gapar tom....

Av Kisse - 19 december 2008 13:32

Tänkte tipsa om något min kusin Eva gjort (eller rättare sagt hennes svärmor) vi blev hemskt inspirerade och lekte en massa med kopiatorn på våran skrivare när vi kom hem :) Så personlig, gullig och roligt minne att spara resten av livet, tänk om vi fått tipset tidigare, var ju lite lättare än fotavtrycken jag försökte göra med fingerfärg på Filip när han var lill liten ;)


Nästa bebis ska läggas i kopiatorn direkt ;)


Ramen är från IKEA.

Av Kisse - 19 december 2008 09:08

*Gaah* Varför? Varför skrev jag så där...ni kan väll alla räkna ut hur natten varit? Jag somnade senare än sent och Filip vaknade vid halv två men somnade om efter lite vatten kvart över tre däremot vaknade han och ville inte somna om, inte ens i min säng, han har legat och snurrat och grejat på visserligen inte varit ledsen men jag kan ju ändå inte sova när han är vaken. Halv fem gick vi ner och gjorde välling och sedan somnade han om och har sovit hyffsat fram till för en stund sedan.... huvudet mitt känns som det håller på att gå i bitar... Kände att jag inte orkar släpa med mig sonen på stan för den allra sista julklappas handeln  så faster Cajsa ska komma och passa honom ett par immar på eftermiddagen *vad gjore vi utan dig?*


Svärmor jobbade annars hade han fått åka till farmor men blev tajt om tid. Mormor låter vi vila, hon lät ju fortfarande dunder förkyld igår, sen vore det ju dumt om Filips förkylning skulle ta om. Han är ju så när frisk som på lite rinnande snor (och lite rossel på kvällen när han ska läggas, därav nässprayen) och vi vill ta och hälsa på lite bebisar snart!!!


Näpp nu ska vi ta och starta upp dagen innan Filip har plockat bort alla barr på granen ;)

Av Kisse - 19 december 2008 00:05

Var in på Nikitas blogg och såg att hon betällt en SVEA tröja och kunde då inte låta bli att besöka MeLike jag heller...oj oj oj.. var dessutom 25% på valfri vara så då blev det en sådan i varukorgen... min man älskar mig tydligen ändå ;)


Ord. pris 698:- och jag betalade 335,50:- med frakt och allt, dessutom är jag lovad leverans före julafton :) Får nog helt enkelt se det som en julklapp till mig själv, från mig själv eller Filip kanske? Kommer passa super till mina baggy jeans i alla fall, älskar dom!!! Har blivit en del shopping till mig själv på senste tiden men jag har verkligen varit utan kläder eller jag har kläder men dom passar inte riktigt... känns inte riktgt bra.. kan inte säga att de är för små heller bara...tråkiga kanske.. Nu känns min garderob i alla fall mycket roligare!


Nä nu blir det sängen och hoppas på sömn, det blåser en massa och hunden min har ingen bra kväll, orolig som attan. Han gillar inte när det blåser, annars *peppar, peppar* har han faktiskt mått bra nu en längre tid. Har så svårt för att komma i säng när Petter är borta, somnar samma sekund jag lägger ner huvudet på kudden men problem är att krypa ner i sängen,den är så tom och så kall, saknar min man. Nästan så man längtar efter att sonen ska vakna och sova med mamma ;) Men filip har *peppar, peppar* sovit bra ett par nätter men bara därför kommer det väll vända nu, som vanligt när man "skryter" om honom....

Av Kisse - 18 december 2008 22:47

Idag har jag ägnat dagen åt att fixa bilen inför besiktning, har nämligen fått tid redan imorgon och tur var väll det, utan bil klarar vi oss inte många dagar. Stefan kom på fm. och skruvade lös de trasiga lamporna som behövde bytas, skyltbelysning och ett bromsljus, beställde nya med Patrik som kom hit ikväll och satte i de nya. Jag har flyttat om bilstolen och grejat och donat, nu kan man ana att det finns en spegel där bakom... men vidare sikt är det inte.


Cajsa kom på ett kort besök med en massa julklappar så har bestämt att ha en egen liten julafton med henne . Hade ju nämligen inte tänkt att släpa med oss alla julklappar dit vi ska i jul eftersom det inte ryms i bilen när packning, vagn, hund och allt som ska med. Även gudfar ska avverkas före... men gudmor har jag ingen anning om när vi ska fira med...


Filip och jag har myst på kvällningen, badat skumbad med tända ljus :) Filip fick börja bada medans jag tände ljusen och jag hann med att fota den underbara ungen som verkligen ÄLSKAR att bada, skrattade som en tok när jag blåste bubblor på honom :)


Avslutade med lite massage och sedan den obligatoriska nässprayen (koksaltlösning) vilket Filip nästan kan ta själv... verkligen på tiden att bli helt frisk nu!!!!

Av Kisse - 18 december 2008 09:11

Fick en otrevlig överaskning igår... Petter är ansvarig över våra bilar...mycket dumt ... har resulterat i att ALLA våra bilar nu är obesiktade .... vissa saker kan min man reta gallfber på mig... och BILARNA är en sådan sak...service... ha ha ha... ordning..hahaha...fast det är inte ett dugg kul!!! Jag blir argare än argast och har nu sagt upp min man får ansvar på MIN bil, hädan efter blir det att smöra för pappa eller ja vem som helst som har lust att hjälpa mig för sköta bilen för det kan då inte Petter.


Igår fick jag hem papper om att jag har körförbud på min bil, inte alls kul när man bor som jag mitt ute i ingenting, utan bil tar jag mig ingenstans alls! Senast förra veckan frågade jag Petter om det verkligen inte är dags att besikta min bil snart, tycker det var hemskt länge sedan men NEJ fick jag till svar..eller det tror jag inte rättade han sedan men kollade det inte vidare...


Vi satt nämligen och diskuterade mina extremt dumma sidospeglar... högersidas spegel är mindre än vänster vilket resulterar att jag inte ens kan se den bakom bilbarnstolen, våran lösning är husvagnsspegeln på hela tiden, säkert inte riktigt rätt men vad ska man göra??? Hur vida bilprovningen blir glad är ju en fråga men tar vi bort den ser man ju inte ens att det finns en spegel där, vilket dom säkert inte heller kommer gilla, hur ska vi göra på bilprovningen??? Ta bort extra spegeln eller ha den kvar?

Av Kisse - 17 december 2008 23:53

På eftermiddagen bjöd vi hit syster och pojkarna på middag och sedan pepparkaksbak.


Vi har inte bakat vidare många "traditionella" pepparkakor då jag gillar udda formar, så som rakter, bilar, tåg, fötter... (ja jag hade dom innan Filip ens blev till) årets nya blev en hund och en katt... sen så har jag ju fått hem Mamma Mu och Kråkan. Sen har vi så klart en ÄLG åxå ;) Sen har vi så klart några traditionella åxå jätte gubbar o gummor, bockar, änglar, stjärnor etc.


Filip valde att mumsa på en hund och sjävl tog jag så klart en Mamma Mu till fikat när vi var klar med baket, kan ju tillägga att Filip hade ro att göra en pepparkaka, en katt :) med hjälp av moster. Men kavla var han dukitg på, kavla allt sen, golvet, stolen etc.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards