Alla inlägg under december 2008

Av Kisse - 17 december 2008 23:47

Känner mig så nöjd med dagens bestyr, har verkligen varit duktig och julstädat hela huset, tvättat, dammat och skurat så gott som överallt så nu är det rent så det räcker här hemma :)


Gjorde om lite på Filips rum då jag hittade väggdekaler på dollar sist jag var där, ynka 20:- men vilken förändring på rummet, blev en tuff liten hörna istället för skötbordet :) Filip tog sig en låång sovning ute i vagnen idag tror han saknat att sova ute, 2 timmar och 45 minuter sen väckte jag honom genom att dra in vagnen. Han har faktiskt sovit bra natten som var, jag sov däremot som en kratta.

Av Kisse - 16 december 2008 21:30

Idag har vi lämnat av pappa Petter i Huddik för vidare färd till Borgstena, själv åkte jag och Filip till A-K på frukost. Filip och mamma (jag alltså) blev jätte kära i Tims underbara fotälj, VILL HA!!! Synd att priset ligger rejält över min ekonomi men tycker ändå priset är okej 1000:- kostar den och den är ju lixom i skinn eller är den fejk...(?) I alla fall är den grymt snygg!



Kladdig frukost :) MEN Filip åt lite fil så sakta men säkert börjar han bli sitt vanliga jag..även om han mest varit sur hela dagen eftersom han vaknade av våran väckarklocka imorse och vägrade somna om utan mamma och pappa.


Promenad ner på stan sedan för att inhandla lite julklappar ;) Köpte med oss lunch på vägen tillbaka och åt hos A-K, kinamat *gott* jag tog grillad kycklingspett i jordnötssås, min favvo!


Sedan blev det ÖB och dollar innan vi slutligen åkte hemmåt, hämtade våran canvas tavla. UNDERBAR!!!!!


På kvällningen har jag varit super effektiv och röjt gärnet, tvättat, vikt tvätt och grejat med bröllopsfoton, köpte så fin ram på dollar, bild kommer när den kommit upp på väggen.


Sent som attan nu (som vanligt när jag är själv), Filips hosta börjar även den ge med sig men han sover orolig så blir nog att ta med honom till sängen snart. Men lyckades knäppa världens underbaraste bild på denna underbara unge!

Av Kisse - 15 december 2008 20:59

Då är shoppingsvängen avklarad, vårat mål var att bli klar med alla förberedelser inför julen men det gick i stöpet rätt fort, ja ja blir väll en tur till om jag inte löser et på annat sätt. Mitt nya körkort är i alla fall hämtat och paket på posten, de nya sängkläderna (ett av två i alla fall).


Hjälm har införskaffats till Filip eftersom det kommer bli massvis med pulka åkning i julhelgen för våran del, nu gäller det att hinna laga både mina och Petters täckbyxor åxå. Jag har det jag gör i veckan :) Tänkte även hinna med att baka lite... med betoning på lite. Petter åker ju och jobbar i morgon så jag och Filip får klara oss själva tills på söndag.


När vi kom hem tog vi in och klädde julgranen..liten och ful, som vanligt men det ska väll julgranar vara :) Vi har så lågt i tak uppe så det blev en liten.

 


Tycker nog att Filips lilla gran på hans rum är finare än den stora men då är ju det en plastis åxå :) Fick massvis med hjälp (eller inte) av Filip mest spännande var det att såga... han är ju helt otrolig denna unge han tittar på en gång sen gör han lika, vet precis hur det ska göras och ger sig inte heller :) Precis som sin far.... hittade udda julgrans "kulor" på Rusta, bestämde mig för att jag ska försöka göra det till en jultradition att varje år hitta en udda "kula" att hänga i granen, tänk vad rolig (ful) den kommer se ut om några år :)


I år blev det en kanin efter som jag förskte hålla det vita/silver temat på årets gran. Tidigare har mina granar gått i silver och lila. Även ett nalle puh ägg hänger i granen..var gosdis i det men då orkade inte grenen hålla den uppe så vi åt upp dom, jag och Filip :) GULA, äckliga nalle puh godisar.... åt upp alla ändå :(


Näpp sista kvällen med min man hemma, då ska jag inte spendera hela kvällen här vid datan!

Av Kisse - 15 december 2008 09:26

Igår var vi ju på kalas för tre busfrön, alla blev så glada för sina presenter, ja vi firande ju Jeanette lite åxå :) Är ju så roligt när vi är samlade allihopa så alal kusiner bus får busa gärnet, tyvärr var ju både Filip och Freja hängiga igår men så kan det ju vara ibland.

Barnen fick varsina presenter och sedan även ett gemensamt spel av mig och Maria med våra familjer. Tror jag och Maria tyckte det vara allra roligast :) Det var verkligen super kul. Man skulle skjuta upp grodor upp i ett träd som snurrade och när varningsklockan ringde var det bara några sekunder kvar tills trädet hoppade upp och spelet var slut. Den som hade flest grodor i trädet vann, jätte kul! 



 

Filip gillar ju allt som låter så han tyckte det var roligt att titta på han åxå :)


Idag är i alla fall Filip FEBERFRI, ännu i alla fall kanske man ska säga, han tar t.om ätit frukostvällingen!!!! Fast däremot har han hostat inatt så både jag och Petter for upp, lite rädd att det skulle bli sånt där krupp anfall han hostade och hostade var beredd på att springa ner till badrumemt och ånga upp det men lite hostmedicin och vatten sen gick det tack och lov över. Fick sova mellan mamma och pappa sedan är så otäckt att ha honom i hans rum när han låter så där.


Idag måste vi åka och fixa lite ärenden, Petter åker ju och jobbar imorgon och jag har fortfarande mitt gamla batterie som får för sig att inte starta när det är mer än -4. Dessutom måste vi ta en tur förbi postkontoret där mitt nya körkort ligger. Så här har vi inte tid att sitta!


Av Kisse - 14 december 2008 13:50

Snart är vi klara för att åka på kalas, trots lite feber och snoret rinnande :) Vet ju att det är sjukstuga där kalaset hålls så vi var helt överens om att även Filip skulle få följa med.  Blir bara jag och Filip som åker, pappa blir hemma och vilar.


Sov länge idag åxå, halv elva när vi klev upp. Försökte faktiskt få med familjen upp redan vid åtta men se det ville inte herrarna i huset. Men vi passar på att sova när vi får chansen!


Petter fick precis veta att det inte blir att åka på jobb förrän på tisdag, skönt då hinner han piggna på sig lite mer för magsjukan har gett med sig men han känner sig lite trött i kroppen.


Näpp göra sig kalas fin :)

Av Kisse - 13 december 2008 23:55

 


Blev lucia firande ändå, jag får krupp på att sitta hemma och inget göra... varken jag eller Filip har ju magsjuka så varför hålla oss hemma? Filip har ju fortfarande feber men han har ju lika mycket feber där som hemma så vi bestämde oss för att åka. Däremot skippade vi att Filip skulle vara med i lucia tåget, Max som åxå ligger i magsjuka ville annars ha Filip med och lovade att passa honom ;) *gullungar*


Istället satt Filip med faster Camilla och tittade på de större barnen och efter lite tomte gröt orkade han ner på golvet en stund eller rättare sagt då gick det inte längre att hålla honom lugn och stilla ;) 



Filip var mycket intresserad av Moas lucia krona, vred på lampa efter lampa. Kanske vill han vara lucia nästa år?!



Skjussade sedan hem Filip till Petter och åkte själv och handlade lite (glömde dock de två viktigaste sakerna som jag åkte för...) och köpte med pizza på vägen hem, Filip nobbade den åxå... han som älskar pizza... MEN sen när bäddat ut bäddsoffan och vi tog fram lite extra gott till filmen vi skulle se då blev det fart på honom, har mumsat ostkrokar i massor. Hela familjen har legat slöa i soffan loch glott på en värdelös film :(


 


Fick i Filip lite välling och sedan somnade han gott i sin säng. Blir till att jobba på lite rutiner till veckan... har blivit senare och senare för varje dag nu men vi har verkligen försökt sova när Filip sovit eftersom ingen i den här familjen varit riktigt pigg.

Av Kisse - 13 december 2008 13:20

Filip har fortfarande feber och Petter har fått en släng av magsjuka igen, var ju inte alls länge sedan han hade det tycker jag. Den gången klarade vi oss så vi hoppas på det den här gången åxå.


Fruktansvärt seg idag, tror klockan var halv elva innan vi klev ur sängen, Filip har sovit dålig hela natten, gnylat och gnällt, vridit och vänt sig miljoner gånger. Får fortfarande inte i honom någon mat... inte ens nyponsoppa ville han ha. Ska göra lite välling och stoppa ner honom i sängen snart.


Filip har tomte dräkten på sig idag fast det blir väll ingen lucia för våran del idag, synd då hela kusin gänget (nästan) ska gå med i tåget, men det är ju så när man är sjuk. Har det bara varit febern har vi åkt ner en sväng ändå men dra dit Petters magsjuka är väll ingen höjdare... tänk att både Petter och Filip alltid ska bli sjuk när vi planerat något roligt. Nä inte alltid men ofta, tur att jag är frisk i alla fall :)



Av Kisse - 12 december 2008 22:06

På jobbet idag hade vi lucia firande, mysigt när alla barn och föräldrar samlas men man blir väldigt trött efter för det blir ju mycket stimmigare än vanligt. Skönt att sluta tidigt, kändes som hela dagen var kvar :)


Filip har fortfarande feber, den vill inte ge sig. Han är pigg med alvedon i kroppen men så fort den går ur så stiger den i taket igen. Äter nästan ingenting och dålig på att dricka men festis går i så vad gör man inte?


Sov hela natten som var och idag på dagen har han sovit massor så han är verkligen inte pigg min lilla kille :(


Snart är det söndag och Petter åker troligen och jobbar igen :(

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards