Alla inlägg under mars 2009

Av Kisse - 28 mars 2009 20:08


Idag har det gosats bebis, massvis med gos. Tänkt vad otroligt små dom är, så fina så underbart perfekta, helt otroligt. Filip blev bebis frälst han åxå, sa "Heej" på det allra gulligaste sättet han bara kan till den lilla bebisen (som ännu inte har något namn)



Däremot blev han lite sotis när mamma gosade bebis, gick däremot bra när pappa gosade bebis, konstiga unge :) Passade på att duscha hela familjen när vi var på besök, *hehe* trevligt främmande som frächar till sig på plats ;) *tack och bock för duschning och badning och dessutom lunchen* blev ju så klart kvar mycket längre än planerat men massor att surra om och sedan är det ju svårt att skiljas från en sån liten parvel :)


Hem och packa Filips väska, han skulle nämligen till mormor och morfar så vi kan jobba undan lite och få lite sovmorgon. Jag behöver verkligen det om jag ska orka med kommande vecka då jag blir själv i detta hus utan toalett och dusch. Dessutom blir det troligen en sväng till Östersund imorgon med husvagnen och då vill vi inte ha Filip med, lång och jobbiga resa helt i onödan när han hellre kan leka med mormor och morfar.


Filip är ju för den delen helt frälst i morfar eller moFFan som han säger. Så fort vi svänger in på gården börjar han MoFFan, moFFan och sedan vägrade han följa med mig in utan stannade ute med Moffan ;) En kort vila på soffan och läste lite tidningar innan jag for hem och försökt göra ett städryck, dock känner jag ingen ork eller motivation till det just nu :(


Får se om jag blir chaffis inatt igen, igår skjussade jag hem Cajsa klockan tre på natten men eftersom det är enda sättet jag kan underlätta och hjälpa till i bygget så finner jag mig även i det :) Inatt är det syster som är och svänger sina lurviga. Hotade dock med att lösa in skjussningen mot en BB skjussning så vet inte om dom fixar skjuss hem på annat sätt ;)


Ska ta och lägga upp lite bilder från bygget åxå så ni får se vilket KAOS jag lever i om någon är avundsjuk???

Av Kisse - 27 mars 2009 22:31

Idag har det varit shopping på hög nivå :) Massvis med byggmaterial, stor handling av mat och dessutom så klart lite bebis presenter införskafftas, troligen kommer vi snoza bebis redan denna helg ;)


Jag är helt slut, totalt uttumpad, helt utan dusch och toalett :(


Just nu känns inte livet på topp så istället för att gråta ska jag gå och lägga mig och sova, har lovat vara lite chaffis inatt (kanske) och imorgon natt så då gäller det att passa på, fast ser ju på klockan att jag varit uppe tok länge :)


Aningen stressade denna helg då miljoner sker ska hinans med :( Först och främst få lite ordning i byggkaoset, snoza bebis, köra upp husvagnen till Östersund, kanske en tripp till gävle och köpa en duschkabin???? Mest av allt skulle jag bara vilja rymma, drömmer mig bort till spa och hotellfrukost...


Petter och jag har faktiskt bestämt oss för att åka bort här i vår, sova på hotell, äta lite gott, bara vara vi två, badkar är ett måste på rummet!!! Men vart resan ska bära har vi ännu inte bestämt men det blir inte båt denna gång i alla fall. Dels för att jag orkar inte tempot, gör mig ingenting att andra dricker bara jag får gå och lägga mig om dom blir jobbiga ;) Men mest för att jag skulle ju verkligen vilja bubbla, faktiskt en av de få saker jag bara längtar, längtar, längtar efter att få göra sen vill jag känna lugnet som SPA inger.


Undrar om denna längtan beror på att vi just inte har badrum och lugn här hemma????

Av Kisse - 27 mars 2009 22:17

Nu finns A-K och Peter ute på webbisar :)



Av Kisse - 26 mars 2009 21:43

Måste ju ta och berätta lite äckel fakta åxå ;)


Imorse kräktes jag för första gången (som gravid)... kände att jag tappade kontrollen över kväljningarna jag har varje morgon så hulkande mig över toaletten och det skulle jag inte ha gjort för då kände jag nämnligen lukten av TOALETT *bläää* tur att min man gjort ren toaletten bara dagen innan annars hade jag nog kräkts upp tarmarna.


Kändes inte allt för roligt att åka till jobbet efter det, tom i magen igen eftersom hela frukosten kom upp... har lite magsjuka i huset (på jobbet alltså) så var lite orolig ett tag men insg rätt snabbt att jag är ju faktiskt gravid :) Är verkligen glad över att jag inte är sån som kräks en massa som gravid fyvale, en gång räcker gott och väl.


Pratat med Ankis igen, tre gånger skulle dom väcka henne inatt för ta kolla blodtrycket osv. men hon var glad över att ligga i en säng där han kunde hissa upp sängen, äntligen skulle hon få ligga på rygg och sova :) Åh jag vill åxå bara ha några dagar/veckor på sin höjd kvar inte hela 6 månader... känns just nu som oändligt lång tid. men vi får nöja oss med att snozza på andras bebisar så länge :)


Sen har vi ju vilddjuret vårat som just nu otroligt nog sover i detta oväsen men som Ankis sa: han är väll inte van något annat? Eftersom vi renoverade hela tiden Filip låg i magen så blev han nog van dessa ljud och jag sov ju som stock då ;) Ger mig sjutton på att han vaknar när dom (Petter, Stefan och Pierre) packar ihop och ger sig på dagen (läs natten). Blir väll samma med den här beisen i magen, van oljud redan från början :)

Av Kisse - 26 mars 2009 20:53

Trött och seg idag eftersom jag jobbat stängning och inte var hemma förrän närmare halv sju. Plockade upp pizza på vägen hem så nu är inte magen vidare glad heller :(


Håller tidvis Ankis sällskap som ligger inlagd på BB för lite obervation dock ingen bebis på väg ut ännu bara mamman som mår lite dåligt. Lyssnar därimellan på oljudet från nedervåningen, nu river dom gamla pannrumetm och badrumemt. Skötbordet har fått en provisorisk plats i hallen så nu lever vi i KAOS igen :(  Hoppas på att kunna ordna lite dusch och grejer imorgon så vi inte blir helt utan. Någon som har en duschkabin med fyra väggar och golv????? En sån skulle ta bort vårat problem direkt och vi skulle kunna duscha i tvättstugan.


Jag fegade ur och berättade inte för chefen igår på våran planering om den väntande bebisen i magen men konstaterade idag att jag skulle ha gjort det...nu måste jag ringa och berätta det :( För nästa fredag ska hösten planeras för förskolan och min arbetskamrater tyckte då att det skulle bli jobbigt om inte chefen vet om att jag inte kommer tacka ja till fortsatt arbete (som jag troligen blir erbjuden) och jag förstår dom men jag hade helst velat vänta ett tag till innan chefen får veta men men så är livet, tror ju faktiskt min chef bara kommer bli glad för min skull men hon får ju mer att göra så klart.


Jag tycker verkligen inte om att behöva ringa om saker... tar det hellre öga mot öga. Kan ju hoppas hon kommer ner på förskolan före höstplaneringen men hon har rätt fullt schema så skulle inte tro att hon dyker upp som gubben i lådan direkt.


usch vad jag tycker synd om er stackare som faktiskt orkar läsa min långa inlägg... många tankar här nu som helt enkelt behöver få ta plats :)

Av Kisse - 26 mars 2009 17:40

Ett stort GRATTIS till A-K och Peter som nu fått sin lilla bebis och Tim har blivit store bror!


En tjej blev det på hela 3960 gram och ca: 52 cm. En stor tjej men dom är ju ändå så ytte pyttiga ;)

Nu längtar vi efter att få snozza bebis!!!

Av Kisse - 24 mars 2009 19:59

Filip var mycket piggare idag när jag kom hem, skönt att se. Febern har gått ner lite men har andas fortfarande tungt och rosslar.


Ingen vidare aktivitet här hemma nu för tiden men planerna på att påbörja badrumemt börjar i alla fall ta fart dock har jag fått min man att förstå att man måste städa undan först, tömma gamla pannrummet och barummet på saker INNAN man börjar :) Dessutom ska vi börja rivningen en helg då Filip kan sova bort så han sliperp vara upp i det värsta dammet och kommer bli då betonggolvet ska växk... här gör vi ju om allt från botten :( Själv klart för att det ska bli golvvärme på hela nedervåningen.


Ett till krav jag har är ju även att dte ska vara klart innan nästa bebis kommer så dags att komma igång eftersom vi sedan måste vänta två månader innan vi kan kakla. Men det ska bli underbart härligt med nytt badrum :) Sen måste ju Petter få fingrarna ur ***** och helt enkelt göra klart allt det andra åxå, köket, hallen, trappen, vardagsrummet etc. Har ju stått stilla ett tag men man kommer ju till en punkt då man faktiskt ledsnar och all ork tar slut då behövs en paus från byggandet sen handlar det ju om en hel del pengar åxå som inte bara trollas fram hur som helst heller.


Nu blir det kvällsfika... så olika dagar, en del dagar tycker jag inte jag gör annat än äter och vissa får jag inte i mig alls går i alla fall ännu ner i vikt trots att magen växer. Men det finns ju lite att ta av och jag gick ner rätt så bra i början med Filip åxå. Lite små roligt faktiskt att jag väger PRECIS lika mycket nu som jag gjorde den här tiden med Filip i magen.


Har lite ångest över att jag ALDRIG tränar nu men jag orkar inte och just nu känns det inte som orken kommer komma tillbaka, någonsin!


Ska plocka fram kläder inför morgondagen på mitt fd. tim.viks jobb (systers gamla jobb) har dom en bra tradition tycker jag, där klär dom sig lite finare (personalen alltså, inte alla men en del) varje fredag typ kjol etc. jag gillar den iden, man blir ju lite gladare, känner sig lite finare och en liten hyllning till att det snart är helg men eftersom jag inte jobbar fredagar är det inget jag introducerat på mitt jobb däremot klär jag mig lite finare (i smyg) på onsdagar för då har vi planering och missar ute stunden på fm. vilket gör att det passar sig ypperligt att ha kjol etc. på sig. går vi ut på em. tar jag bara på mig mina fleece byxor ( jag och barnen ;)) under täckbyxorna, jag vägrar nämligen frysa!

Av Kisse - 24 mars 2009 12:32

Blev inget bloggande igår då jag skyndade mig hem från jobbet till en sjuk son. När ja la honom på söndag kväll var det inget fel på honom alls men när Petter kom hem vid halv elva hade han börjat hosta och febern steg till skyarna på en gång.


Så igår hade han 40 gradera feber trots en massa alvedon hela långa dagen, har nog aldrig sett min son i så dåligt skick. Satt i famnen och sov kortare stunder och orkade ingenting alls. Vi låg i sängen mest hela eftermiddagen och såg på film det var vad vi orkade. Efter middagen la vi oss hela familjen och såg på mamma Mu och som vi skrattade, måste se den igen!!! Filip somnade efter halv ungefär och har peppar peppar sovit hyffsat inatt trots hög feber och massor av sömn under dagen.


Har börjat om på medicinerna han fick förra gången tavegyl och bricanyl då hostan låter lika hest och hemskt denna gång åxå :( Skulle verkligen vilja vara hemma och VABBA men Petter är ju hemma så jag får allt gå till jobbet och låta pappan ta den uppgiften. Hemskt att se sitt barn så dålig. Petter skulle ringa vårdcentralen om han inte blir bättre idag.


Näpp nu ska jag lägga mig och vila de minuter jag har kvar av rasten. Tisdag idag och jag längtar redan efter helg :( Känns som det blir en lång vecka...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards