Alla inlägg under april 2009

Av Kisse - 5 april 2009 20:54

Som vanligt är söndagarna helt uppbokade med miljoner sker som måste göras innan Petter åker bort och jobbar... tänker inte tråka ut er med våran flängade till höger och vänster den dagen.


Fick främmande på kvällningen av Carro, Erik, Irma och Maja. Busungarna var på dans humör och det dansades en massa :)


Av Kisse - 5 april 2009 10:20

Mitt eget komponerade recept, sen beror det lite på vad jag har hemma :)


Ibland kan auberginer vara lite beska, därför kan man salta dem (skär för upp den i skivor eller bitar) och låt dem ligga ca 15 minuter så dras bitterämnen ut.


Låt allt små puttra i en så där 30 minuter. Passar till det mesta, kött fisk, kyckling etc. Gott som attan :)

Av Kisse - 4 april 2009 09:09

Började dagen med att få lite sovmorgon innan vi slängde in oss hela familjen i bilen för att åka och låna en toalett :) Husvagnstoalett är ju inte alltid så super bra och vid vissa tillfällen mindre trevligt men det är ju tur att vi har en i alla fall.


Sedan åkte vi hem och väckte Niklas som är här och jobbar i helgen. Pannrummet och badrummet är nu paddat, alla rör är dragna och isolering och armeringnät ligger utlagt, bara värmeslängen som saknas nu sen är det gjutning som gäller.


Åkte sedan vidare till birsta, byggmax och handla mer byggmaterial och apoteket för att hämta ut min medicin, ica för att fylla på förråden och ladda inför kvällen grillning hos Camilla och Tyrone. Blev potatisgratäng, grillat kött, majskolvar och champinjoner, sallad, bröd och så hade jag med mig ratatouille som uppskattades både av Tyrone och Janne så receptet kommer här på bloggen. Mat för ett helt kompani och jag blev ju å klart mätt innan jag hade hittat ner till köttet. Konstaterat att jag har svårt för kött denna graviditet åxå, tar bort allt kött på hamburgare osv. Gillar mest sallad och kall mat.

Av Kisse - 3 april 2009 08:33

Började morgonen med att min barnmorska Runa ringde och berättade att jag HAR urinvägsinfektion *suck*  lämnade kissprov för ett tag sedan och har inte hört något från den odlignen så jag hade redan hunnit anta att jag INTE hade det.


Tydligen en elak bakterie åxå så det var hemskt viktigt att jag började med antibiotikan så fort som möjligt. Receptet antog hon att läkaren redan skickat in genom elektronisk recept MEN förvarnade mig om att det KAN bli strul eftersom hon själv inte trodde på deras system. Det finns nämligen inte längre någon läkare på mvc utan man måste vända sig till spec. mödra på sjukhuset eller vårdcentralen numera för att träffa en läkare. Så hon gav mig nr till spec. mödra och förlossningen om jag inte hade något recept på apoteket och självklart fann där inget recept, ringde spec. mödra och fick inget svar så ringde förlossningne och berättade vad det gällde och till slut efter mycket väntande med en busig Filip på apoteket ringer dom upp och berättar att läkaren var upptagen i 20 minuter till men sen skulle han sätta in receptet :(


Då ledsnade jag och åkte hem! Tydligen var bakterien så pass elak att jag kommer få dropp under förlossningen med antibiotika för att det inte ska finnas några rester kvar så att bebisen ska bli sjuk. Känns ju lagomt kul, varför måste jag få urinvägsinfektion när jag är gravid???  Jag hade det med Filip åxå därav den extra kollen med odlingen men annars har jag aldrig haft det.


Kan ju i alla fall förklara min trötthet, varför den aldrig verkar vilja ge med sig. När jag ändå hade barnmorkan på tråden ändrade vi lite på utraljudet och ska in den 4 maj istället. Känns fortfarande allt för långt bort :( Men rätt som det är har ju tiden gått fort... en fin kommantar på fredag kväll åxå "Helvete vad tjock du blivit!" *ååh tack och bock.... Petter som säger att jag numera bara har ben och mage... får hoppas hon bara menade magen... konstigt att jag fortsätter gå ner i vikt fast magen växer och växer men jag har fortfarande hemskt svårt att få i mig mat, bli så tok mätt på direkten.

Av Kisse - 3 april 2009 08:20

Blev barnvagmsmaffia på Birsta city, packa nämligen in oss i en och samma bil, jag och A-K när vi skulel på en liten shopping sväng...*hmm* kanske inte så smart, vidare mycket shopping blev det inte då två vagnar tar upp HELA skuffen (på deras bil) och sedan två bilbarnstolar i baksätet och en diskmaskinsfront gjorde att jag fick köra för att få plats med benen och den kortare A-K fick ta passagerarstolen :)


Lämnade tillbaka diskmaskinsfronten som flagnat, det gjorde den efter två månader...även en del sidor på lådorna (som sitter brevid diskmaskinen) har börjat släppa färg :(


Blev en del shopping ändå trots liten plats i bilen... överdrasbyxor till Filip från Exit eller heter det namne it (lär mig aldrig till vilket dom bytte) 320:- tyckte jag var kanon bra och vi har testat dom och dom håller verkligen måttet, kanon bra! Två pyjamaser eftersom jag blivit urusel på att tvätta och har den senaste tiden missfärgat en hel del kläder och då mest Filips pyjamaser ????


Var på polarn och pyret som hade extra fina priser slutade med två tröjor i stl 86 till Filip för 100.-/st Dom delae up ballonger till barnen och Filip blev super glad skrek rakt ut - "åh bolla, bolla, bolla" vilket personalen tog för att Filip verkligen ville ha en ballong, ack så dom bedrog sig, Filip är LIVRÄDD för två saker pruppkuddar (fråga inte varför) och ballonger men han är tokig i allt som ser ut som bollar och med ballonger blir det då tokigt.


Var även på barnens hus och köpte en skottkärra i plåt till Filip då någon (Läs: Petter) kört över Filips i plast... förtidigt påskpresent eller 1 ½ år present kanske i alla fall för stor för ägget så dit blev det två mindre saker.


Blev lite snooza bebis och vi hade det allmänt trevligt!


Kom hem trött och uppretad som attan men mer om det i ett eget inlägg.

Av Kisse - 2 april 2009 08:16

Jobbade sent eftersom det är min stängningsdag. Farmor och Ludde hämtade Filip och tog med honom hem, även Petter kom hem och anslöt med det sällskapet eftersom han inte hade någon nyckel hem (???)


Själv stannade jag kvar en stund extra på jobbet för att passa på att duscha, kändes lite lätt mysko att ränta omkring där i handduk :)


Fick middag hos svärmor *tack och bock* sedan skyndade vi hem och somnade väll en så där samtidigt som Filip :)

Av Kisse - 1 april 2009 22:21

Förstår inte vad jag gör uppe, vad har hänt jag har i månader gått och lagt mig super tidigt och nu smäller jag till med att vara uppe så här länge flera kvällar i rad, inte konstigt jag är helt död på morgonen. Eller ja mest hela dagarna för den delen.


Skärpning!

Av Kisse - 1 april 2009 20:06

Sitter och väntar på att sonen ska somna men han är lite exter ikväll åxå och vill inte riktigt komma till ro :( Över trött skulle jag tro, blir rätt långa dagar för honom på fsk. Men han trivs verkligen bra där, vilket är otroligt skönt. Han gråter lite varje morgon när jag lämnar honom men hör honom sluta redan så jag kommer ut i hallen. Självklart är det lite jobbigt men det är ju själva seperationen som är jobbig och sedan går ju allt jätte bra.


Så skönt att det är torsdag imorgon och sen fredag = ledig dag! Kan inte direkt gnälla över att det är jobbigt på jobbet idag hade vi fyra barn på förmiddagen och två på eftermiddagen :)


Ska faktiskt vara lite duktig och hänga lite tvätt och sedan fika lite och krypa i säng tidigt. Idag är jag nog mest trött över att ha varit nervös inför samtalet med chefen som självklart gick super bra, hon är bra min chef. Lite tråkigt var dock att någon på jobbet redan skvallrat om att jag var gravid men sånt är ju livet, de flesta på jobbet har ju vetat det ett tag nu.


Skönt i alla fall att min chef tar det bra och vi har lite lätt planerat min fortsatta tid på förskolan. Bara vi varit på ultraljud kommer jag ansöka om havandeskapspenning och sedan får vi utgå från vilket besked jag får där. Annars är ju planen att verkligen försöka jobba till 31 augusti.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards