Alla inlägg under maj 2009

Av Kisse - 25 maj 2009 12:35

Jag har fått en läkartid idag 13.15 så nu är det bara att vänta en stund till, vi har varit ute en stund på förmidagen eftersom Filip älskar att vara ute och leka jag har suttit på en stol och tittat på honom... gick in och gjorde lunch och åt tillsammans och redan kvart i tolv sov min kille gott ute i vagnen, skönt att vi lyckas vända tillbaka till rutinerna rätt fort.


Blir rätt kort sovning då jag måste väcka honom för han får följa med till läkaren, dels för att jag inte har någon barnvakt (inte försökt få tag i en heller) men allra helst för att Filip är så hes. Han var ju rätt ful i halsen  (men neg. halsprov) sist så jag tänkte det skadar inte att dom tittar ner i hans hals på en gång när vi ändå är där.

Av Kisse - 25 maj 2009 07:06

Jag hatar verkligen att ringa och sjukanmäla mig, bland det värsta som finns. Jag vill gå till mitt jobb, jobba mina timmar och sedan kunna åka hem och tänka gud vad skönt att ha jobbat! Klart det finns dagar när man åker hem och tänker fy fan vilken dag det varit men då finns det ändå alltid en tanke där bakom att imorgon när jag åker hem SKA det inte kännas så!


Jag tycker om att gå till jobbet och skulle fortsätta jobba även om jag blev miljonär dock skulle jag gå ner i arbetstid och kanske bara jobba 50-75 %... att bli miljonär känns så här strax före lön mycket lockande men eftersom vi aldrig spelar på annat än köper en triss då och då så känns chansen rätt liten att lyckas ;)


Funderar på att lägga mig i sängen och dega till sonen vaknar eller tills det är dags att väcka honom i dag tänkte jag nämligen vända tillbaka lite rutiner för senaste veckorna har det verkligen varit si och så med sovningen... idag blir han hemma med mig men imorgon tänkte jag att han skulle få gå på förskolan. Ska försöka få en läkartid till mig idag och så får vi se vad det blir av det.

Av Kisse - 24 maj 2009 21:27

Filip har blivit helt frälst i blommor och springer överallt och plockar, allra helst i blomrabatten eller maskroser ;)Av Kisse - 24 maj 2009 21:08

Filip inviger en av de nya t-shirtarna "Störst går först i skogen" står det på Filips mage :)

Filip var tjurigast än tjurigast när det var dags för sovning men somnade efter mycket bråk och grin, vaknade dock redan efter en timme och hade INTE sovit klart... somnade om i denna sköna ställning... kan ju berätta att sele är totalt överskattad då det gäller min son som är hal som en ål och bara kryper ur den... somnade i alla fall och jag kunde vända honom till rätta och sova lite bekvämare ytterligare en timme.

Under sovningen (Filips) hade vi främmande av A-K och Molly som trotsade bacillerna och kom ändå, dock inget bebis gos för min del mer än att jag fick Molly att börja gråta av den stora hemska kameran ;)

 Har inte gjort många knop idag kan jag säga.. tvättat några maskiner tvätt och hängt de annars har jag inte lyft på arslet mer än nödvändigt ;)Av Kisse - 24 maj 2009 18:52

Jag behöver lite hjälp, hur länge får man vara hemma och vara sjuk utan att man behöver sjukintyg?


Hört lite olika från olika håll...en flesta säger sju dagar... men vad menas då? sju arbetsdagar eller sju sjukdagar...får ju inte betalt för helgen menar jag...


Jag har varit hemma onsdag-torsdag (13-14/5) och sedan är jag ju ledig fredag, var sjuk lör-sön och hemma från jobbet mån- ons (18-20/5), torsdag var sedan röddag (alltså inte jobb) och fredagar är jag ledig... imorgon tänker jag vara hemma åxå eftersom jag fortfarande snorar grön snor och hostar och har noll till energi men frågan är behöver jag sjukintyg imorgon?????


Allt som allt har jag varit borta från jobbet och varit sjuk i 5 arbetsdagar men jag har varit sjuk i 12 dagar. Har aldrig varit sjuk så länge och är så otroligt less på detta men att gå tillbaka till jobbet känns faktiskt helt jävla sjukt... dels jobbar jag på en små barnavdelning med små barn där vi kräver av föräldrarna att barnen ska vara friska och krya när dom kommer tillbaka... Det minsta föräldrarna kan kräva tillbaka är friska pedagoger... sen känner jag mig helt slut bara av att vara hemma och hur ska jag då orka jobba???


Visst skulle jag kunna tvinga mig till jobbet och säkert kunna sköta jobbet men till vilket pris????

Av Kisse - 23 maj 2009 14:27

Varit tyst på bloggen så jag inte haft ork eller tid till att uppdatera och när man väl hakat efter en dag så känns lite svårt att få tid att komma ikapp... därav den "långa" tystnaden"


Vi har haft fullt upp med att vara till birsta för att hämta ut vagnen till jobbet, och lite små shoping tillsammans med Ankis, utan barn för min del då ungen är helt omöjlig nu för tiden och jag behövde andas ut lite så Filip fick följa med Petter till farmor istället :) Filips feber var borta på torsdags morgonen när han vaknade så jag vet inte vad han fick för bakslag på sin sjuka...


Fredagen var jag och Filip en sväng till jobbet för att visa att jag lever och lämna vagnen, Filip tycker det är super skoj att följa med till mammas jobb och leka med barnen :) Svängde in på klädbutiken i den lilla byn på vägen hem och hittade regnkläder till sonen för ynka 199:-, jätte fina så nu är jag nöjd, satt perfekt, precis lagomt att växa i men inte för stort. Även tre t-shirt som jag inte kunde motstå :)


Eftermiddagarna och kvällarna har spenderas hos svärmor (Filips farmor alltså) eftersom dom dom håller på att avverka och Petter hjälper till så vi ska få ved. Själv gör jag så lite som möjligt, drar nån pinne och försöker hålla koll på den omöjliga ungen som älskar att kasta kottar :)


Min förkylning ger inte med sig utan jag hostar fortfarande och snorar grönsnor, helt slut i kroppen efter minsta lilla ansträngning så får se hur jag mår på måndag om jag klarar av att jobba eller om det blir läkarbesök igen. Jag vill blir frisk! Jag vill jobba och få lön de sista stackars månaderna jag jobbar...


Nä det åskar så dags att stänga av datorn och stoppa i mig lite mat medans sonen sover snart dags att väcka honom och åka till Petter. Ikväll ska vi åka en sväng och hälsa på mormor och morfar som är och fiskar strömming, om inte regnet vräker ner då åker vi nog hem och bäddar ner oss med lite chips och sover tidigt!!!


Dagens kraftansträngning blev att klippa alla gräsmattorna innan det började regna, jag hann och gräsmattorna är fina men kropp känns däremot som den blivit överkört av en bulldozer eller nått... magen har ju dessutom rent ut sagt exploderat de sista dagarna och jag känner mig som en ballong... härligt och lite jobbigt. Fogarna gör ont och ja jag gnäller lite.... men det är lite synd om mig nu när jag fortfarande är föööörkyld....


Att jag dessutom HATAR min bil är väll ingen nyhet men åter igen har den börjat jävlas och på måndag ska den in på Berners igen, 1 ½ månad har den funkat sedan börjar de gamla felen dyka upp igen denna gång är det skuffen som för TREDJE gången då öppnar sig själv och jävlas.. Jag orkar inte ha det så här, BIL JÄVEL!


Kan bjuda på en bild från veckan då sonen leker i sin sandlåda, trotsar regnet :) De där långa gräsmattorna är nu ett minne blott :)

Av Kisse - 20 maj 2009 19:51

Ja vad ska man säga... vi ville bli friska, må säga att det är precis tvärtom det ser ut att bli. På eftermiddagen tog vi en sväng till närliggande by för handling och Petter ville på bolaget, svängde in till syster då vi tingat att köpa deras urväxta flytväst till Filip och hade sån tur att vi fick middag där så blev kvar både på mat och så klart lite fika.


På vägen hem somnade Filip i bilen, vilket inte hänt på evigheter... *hmm*  vadandetta???? Jo FEBER!!!!


Vaknade så klart när Petter bar in honom och nu är det stört omöjligt att få honom att somna om, matkassarna står kvar ute på bron och min vattenmelon jag sucktat efter hela veckan ligger där ute och sucktar ännu mer.... även jordgubbarna....  VARFÖR kan vi inte få bli friska???

Av Kisse - 19 maj 2009 21:07

Haft främmande på kvällssidan av mormor och morfar. Jag ringde nämligen och bad morfar fixa lite pallkragar igår och själv klart hade han fixat det till oss idag, här ska det göras jordgubbsland :) Nu behövs bara lite mer energi, lite mindre hosta och en del sand och jord och grejer :)Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KisseGirl  med Blogkeen
Följ KisseGirl  med Bloglovin'

Samarbetspartner

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se