Alla inlägg under maj 2009

Av Kisse - 19 maj 2009 08:16

Då testar vi en ny dag då, kanske orkar jag hålla mig på benen idag då?! Hostan vägrar ge med sig och idag känner jag återigen av min hals :( Jag har redan nu bestämt mig för att skippa planeringen imorgon och istället ta det lugnt och satsa på att bli helt frisk! Jag ska ändå inte jobba till hösten utan vara hemma och ta hand om mina två små barn istället, tänk vilken super lyx ;)


Nä få på sig lite kläder och ner och göra lite frukost. Filip är och gör bus som vanligt...

Av Kisse - 18 maj 2009 20:55

Trodde att jag skulle klara av att hålla mig på benen idag men icke, först var jag upp en sväng med Filip men gick gå tillbaka till sängen och vila mig en stund till, somnade så klart. Klev upp och tvingade i mig lite frukost när Camilla och Moa kom förbi, fick lite energi och var faktiskt vaken i en så där 2-3 timmar sedan var det dags för Filip att sova middag och jag bestämde mig för att göra det samma.


Halv fyra klev jag upp... alltså har så gått som hela dagen sovits bort men jag har dammsugit nedervåningen idag vilket i dagsläget borde ses som en jätte bedrift :)


Blir inget jobb imorgon och troligen inte på onsdag heller. Jag har ingen ork i kroppen, inte ens för att sitta på en stol i 8 timmar sen vet jag inte om jag är till så mycket nytta, det sista jag vill är ju smitta ner mina arbetskamrater, de har nog med basilusker som rasar i huset.


Det blir nog till att vara hemma resten av veckan och bara försöka ta det så lugnt som möjligt och bli frisk!!!

Av Kisse - 18 maj 2009 09:01

Sakta men säkert så blir jag bättre, är fortfarande super hes men inte ont i halsen längre utan bara att rösten är helt trasig av allt hostande och hostar gör jag ännu.


Filip har sovit hela natten, otroligt skönt annars har det varit ett par oroliga nätter nu ett tag men imorse sov han till halv åtta sedan vaknade jag av att han stod brevid sängen och smekte mig på kinden och ville komma upp och mysa. Petter gick ner och gjorde välling och sedan har vi legat i sängen och tittat på Nasse filmen.


Blir en lugn dag idag, lite samtal att ringa men annars blir det annars att lata sig och försöka samla lite krafter.

Av Kisse - 17 maj 2009 22:30

Måste bara berätta vilket vilddjur som bor i min mage, senaste dagarna har det inte blivit så mycket mat, lätt tuggat och flytande har det mest varit men jag har inte varit vidare hungrig över huvudtaget utan stoppat i mig då bebis i magen gjort sig konstant påmind genom att försöka bryta sig ut genom magen ;)


Sparkar så pass hårt nu att Petter kunnat känna bebisen åxå :) Första gången var den 15 maj. Dessutom kan man ju verkligen känna bebisen nu vart den ligger i magen och hur den rör sig och har sig. Idag har den varit riktigt pigg och har jag kunnat ligga på rygg och se magen guppa när den sparkat loss där inne :)


Med andra ord har vi ett till vilddjur i magen :) Filip var ju verkligen vild när han låg i magen och än har han inte slagit av på den takten ;)


Min graviditet - BF Lör 3 okt 2009

Du är på dag 141 av 280. (50,4%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 3 okt 2009
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.
Av Kisse - 17 maj 2009 21:09

Lyckats hålla mig vaken och på benen så gott som hela dagen, lite små vilo pauser på sängen och golvet har det blivit när det snurrat på lite väl fort i mitt huvud men febern har gett med sig :)


Skippande hostmedicinen annars har jag ju sovit bort hela den här dagen åxå men börjar verkligen bli dags nu imorgon är jag ju redan sjukanmäld men måste ringa jobbet och meddela att jag även blir hemma tisdag... än så länge orkar jag ju inte stå och greja och innan jag går tillbaka till jobbet vill jag verkligen känna mig pigg och fräsch igen.


Hoppas på att ta mig iväg på onsdag då vi "bara" har planering, inga barn alltså så då blir det ju mest bara sitta och det borde jag nog orka med. Filip är frisk nu, fortfarande snorig men annars fit for fight igen han äter och är pigg men han blir hemma måndag och tisdag han åxå för att vila upp sig lite extra. Petter blir hemma ytterligare en vecka.


Händer ju inte så super mycket när det varit sjukstuga hela veckan men vi har fått hem ett stort lastbilsflak som Petter fyllt med järnskrot, väggarna i badrummet har reglats, fönstret i badrummet har sats på plats (eller var det förra veckan?) fronten till diskmaskinen har ÄNTLIGEN kommit på plats (igen) efter flera månader...spännannde att se om även denna flagnar... eftersom lådorna som är brevid diskmaskinen åxå har flagnat och ska reklameras.... *skit kök*...


Börjar snart bli dags att beställa badrumsmöblerna och då ska vi även beställa de sista sakerna som saknas till köket så det kan bli klart nån gång. Vi har tittat ut kakel till badrummet och skickat dit kacklaren för att titta på det och komma med förslag på hur vi ska kakla så konstigt nog händer det grejer även om det går lite långsamt just nu.

Av Kisse - 17 maj 2009 13:00

Jag tror gudarna har hört oss, Filip vaknade feber fri ;) Jag var rätt pigg när jag vaknade jag åxå men behövde en dos hostmedecin och somnade ju så klart om och har med andra ord sovit i 14-15 timmar utan att ens varit upp och kissat, behöver jag ens nämna HUR kissnödig jag var när jag vaknade????


Tänkte skippa hostmedicindosen nu på dan och se om jag klarar mig fram till kvällen eftersom jag annars bara sover, helt omöjligt för mig att hålla mig på benen.


Jag reagerar alltid likadant när jag får medicin så jag visste ju hur det skulle bli min man blir nog lika chockad varje gång för jag brukar verkligen inte kunna sova så här mycket. Petter däremot skulle kunna sova bort hela dagar jämt om han fick  även när han alltså inte är sjuk ;) Vilket är bland det värsta jag vet! Men är man sjuk så behöver kroppen sova så är det ju.


Tror jag ska försöka mig på att ta en dusch och klä på mig kläder idag och mat i magen vore ju inte helt fel även om matlusten inte alls visats sig.

Av Kisse - 16 maj 2009 21:34

Hade tänkt hålla mig vaken nu på kvällningen för att kunna sova inatt men tji fick jag och somnade efter lite varma koppen.. har nog varit vaken allt som allt en så där 2-3 timmar idag och uppe på benen handlar bara om minuter åt gången.


Dags för en till dos hostmedicin och sen sover jag nog som ett barn igen :)


Barnet sover faktiskt efter nästan en hel flaska välling, så skönt när våran lilla pojke äntligen börjar äta igen behövs verkligen inte många dagar med lite mat för att han ska magra ur.


Nä lite mer mat i min mage skulle inte heller skada, stackars lilla bebis blir "utan" mat och ruskas runt i magen som om den levde i en tvättmaskin... LÅT OSS BLI FRISKA NU!


Jag har inte ro i kroppen för att vara sjuk, jag vill städa ute på gården och klippa gräsmattorna, ställa ut utemöblerna och ordna på altanen... tvätten har hängt ute i tre dagar trots återupprepat tjat på min man... jag vill till Birsta och byta regnstället som vi köpte till Filip och hämta ut vagnen till jobbet, jag vill jobba på onsdag när vi har planering... Jag vill, jag vill, jag vill så mycket...

Av Kisse - 16 maj 2009 12:02

Petter blev hemma idag för att ta hand om Filip, finns inte en chans i världen jag skulle orka med det. Han kanske tar sig iväg till jaktlaget imorgon istället men imorse sa han själv att han stannar hemma.


Filip har fortfarande feber men är mycket piggare och äter lite smått igen. Nu har dom åkt till farmor en sväng, Filip har med vagnen för att sova middag där och Petter ska hjälpa dom kapa ner några stora träd.


Själv ska jag sätta mig i sängen med lite fotoalbum och plocka och dona perfekt göra när man är sjuk, bara att lägga sig ner och sova lite mellan varven. Medicinen har ju den inverkan på mig att jag mest bara sover.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards