Alla inlägg under maj 2009

Av Kisse - 15 maj 2009 21:53

Ja vad ska jag skriva.. ingen bättring för min del...sitter och väntar på att sonen ska somna. Törs inte lägga mig eftersom jag vet att jag somnar före honom då. Petter och Stefan åkte iväg en sväng så är dessutom själv hemma... lite gruvsam över hur morgon dagen ska bli, jag blir nämligen ensam med Filip imorgon då Petter ska iväg och träffa sitt nya jaktlag och blir borta hela dagen... i nuläget känner jag mig gråtfärdig över att bli själv med honom men jag kanske mår bättre imorgon annars blir det till att ringa in förstärkning.


Fattar inte hur man kan må så här dåligt, jag ringde t.om med jobbet innan dom stängde idag och bad dom ta in vikarie på måndag för i nuläget känns inte jobbet vidare lockande. *Usch* jag är sjuk *hemskt synd om mig*


Gnäll, gnäll och gnäll...

Av Kisse - 15 maj 2009 16:10

Just Nu längtar jag nått så otroligt tills bebisen är ute och vi är i bra form och får bada då ska vi nämligen hela familjen göra detta :



Har även en STOR önskan om att få en sån här så snart efter förlossningen det bara går att ordna!!!


Smörgås med gravad lax och grönsaker lite advokado kanske ..*mmm det vattnas i munnen*


Bilden lånad härifrån.



Av Kisse - 15 maj 2009 15:34

Jag och Filip fick tid på vårdcentralen, lyssnade på lungor, kollade halsen och öronen, Filip fick lämna halsprov eftersom han var irriterad i halsen men provet var neg. själv fick jag lämna snabbsänka som var på 10 (lite hög enligt sköterskan, normal enligt läkaren??) I alla fall fick jag med mig hostmedicin hem annars blev vi bara lite fattigare och inte ett dugg friskare...


Nu är det bara att vänta enligt sköterskan är jag på väg att bli bättre annars blir jag snabbt sämre... *spännande NOT* Hon kunde i alla fall konstatera feber bara genom att ta på mig, Oj vad varm du var att jag sedan blödde som en gris efter sticket i fingret fick henne att tappa fokus på vad hon höll på med ;)


Mycket trevlig kvinna som jobbar på lab. Filip fick välja ett klistermärke och blev jätte glad sen fanns det ju en massa tanter och farbröder i väntrummet att charma in sig med, visa alla sina klätterkonster och prata öronen av dom ;) Inte många där som trodde på att han var den som är riktigt dålig, när vi kom hem igen hade febern rusat upp till 40 grader.


Jag har legat och sovit middag blev helt kokko av medicinen som vanligt, reagerar ju alltid så starkt på medicin. Fick själv läsa att den INTE är farlig för barnet i magen så kan äta den med gott samvete.


JAG VILL BLI FRISK och ha EN FRISK UNGE!!!

Av Kisse - 15 maj 2009 08:21

Istället för att bli bättre blir jag bara sämre och sämre så nu sitter jag och väntar på att dom ska ringa från hälsocentralen. I min kommun har dom faktiskt ett smart system där man ringer och får knappa in sitt telefon nr så säger dom en tid då dom ringer upp, aldrig har jag fått vänta längre utan dom ringer oftast tidigare, kan vara allt från 5 minuter till 45 minuter.


Smidigt och enkelt att man slipper sitta i kö och vänta och vänta...


Efter en lång natt med hostande hostande och hostande bränner det hela vägen ner i lungorna, magen gör tok ont av allt hostande och jag kan knappt svälja, dessutom har jag nu fått feber, SNÄLLA låt det vara något jag kan få medicin mot orkar inte höra att det är virus och inget kommer att hjälpa. Huvudet håller på att gå i små små bitar och svetten bara rinner av mig, otroligt ansträngande att bara sitta här...


Blir sängen och vänta på samtal. Filip har fortfarande över 39 i feber så ska försöka få ta med honom så dom får kolla öronen på honom dessutom tror jag han har ont i halsen då vi inte får i honom något annat än isvatten och isbitar och non stop :) Är man sjuk så är man, lite socker behöver kroppen för att orka med, är ju inte så att han fått många under går dagen heller. Han sov middag två gånger under gårdagen och somnade ändå lätt på kvällen, både jag och Petter har varit upp till honom några gånger inatt men nu sover han faktiskt.

Av Kisse - 14 maj 2009 20:24

Mitt upp i all sjuka fick jag ett meddelande jag inte kunde motstå... kronan sulkyn hade kommit ;) Åkte och hämtade den nu på kvällningen och jag kan inte säga mer än att jag är TOK NÖJD! Vilken fin vagn och jag hade för mig att vagnen var rätt hög men det visade sig vara fel, jag tycker den är helt PERFEKT!!!!


Jag ÄLSKAR den redan men så är jag ju vagns tokig åxå...


Filip får demonstrera vagnen lite kort för er:

Perfekt höjd, lagomt stor, tanken är ju att han ska kunna använda vagnen tills den dag han inte längre vill åka vagn eller behöver den för att sova middag i. Rymlig och samtidigt lagomt ombonad.

Den extra sufletten man fäller ut vid behov är ju super bra, är verkligen guld värd när den behövs. Dessutom blir vagnen mer ombonad med den utfälld och det blir lite mörkare inne i vagnen. Uppe på sufletten sitter även ett inbyggt insektsnät, kraftig och riktigt rejält med bra fästen så det inte blir några glipor, KANON BRA!!!

Liten och kompakt när den är ihopfälld, lätt att fälla ihop och går även att "låsa" ihop med en rem.

Bara för att demonstrera lite bättre vad jag menar med liten och kompakt så ser ni här skillnaden mellan duovagnen och sulkyn ihopfällda. Sedan är det lätt att ta bort hjulen och båda vagnarna blir mindre men fördelen med sulkyn är då att det ingår en väska att stoppa ner vagnen i.


Om jag ska klanka ner på något så är det att det inte finns någon fotsack till sulkyn men vi har ju en kanon åkpåse (även den från kronan så klart) som räcker till ändå MEN det hade varit perfekt om fotsacken från duovagnen passat på sulkyn ;)


Men JAG ÄR SÅ NÖJD!!!! Känns nästan hemskt att den kommer stå mesta dels på förskolan och vi inte ser den så mycket hemma men vi tar ju hem den över semestern och och över lång lov etc. För ska vi iväg hela familjen kan det ju vara skönt med två vagnar istället för syskonvagnen nån gång.


Näpp dags att fortsätta vara sjuk, imorgon ska jag ringa hälsocentralen kan knappt svälja längre. Prata är inte att tänka på :(

Av Kisse - 14 maj 2009 10:26

Nu har vi trillat dit allihopa, jag är hemma och hostar, Petter snorar och hostar fortfarande sedan början av veckan och inatt kom febern på Filip åxå. Blev många vaken timmar inatt med andra ord då våran son vägrade sova.


Han total vägrar ju dessutom sova hos oss i sängen och ska bara ligga i sin säng men vill inte vara själv, förståligt eftersom han inte mår bra så jag har suttit i fotöljen i hans rum och halv slumrat. Fått ta igen lite timmar nu på morgonen istället.


Hoppas vi är bättre imorgon annars bir det till att ringa hälsocentralen, jag börjar verkligen få ont i lungorna och magen ska vi inte prata om. Filip är tok gnällig och över 39 i feber, livet känns inte direkt på topp :(

Av Kisse - 13 maj 2009 16:34

Hade ju tok ont i magen igår när jag gick och la mig, dels är jag inte längre lika smidig längre som jag inbillar mig och lyckades härom kvällen sträcka en muskel i magen... dels för att jag åt lite lösviktsgodis... dels för att jag fått en envis jobbig rethosta...


Redan på tisdagen ringde jag till min barnmorska för att höra hur mitt senaste urinodling sett ut då jag inte hört något, dom ringer inte om provet varit bra men det var så struligt när jag lämnade in det så då ringde jag för att slippa känna osäkerheten. Drog ju på mig en riktigt elak bakterie och kommer därför få lämna urinodling varje månad fram till förlossningen och få dropp med antibiotika under förlossningen för att inte bebisen ska bli dålig. Berätta då om min sträckning och hon hörde väll på mig att jag inte var tipp topp och vi bokade in ett besök redan dagen efter.


Idag har alltså jag och Petter varit till Huddik till barnmorskan, fick med mig ett gäng papper därifrån dels tre remisser så jag slipper strul med att lämna ursinprov på den närmaste hälsocentralen, moderskapsintyg och papper om blodgrupp som man själv måste ha med till förlossningen nu (sköttes genom data när jag väntade Filip) Vi fick lyssna på hjärtljuden åxå 146 slag /minut.. 148 enligt Petter *hmm* Ja det är ju jag som är förvirrad nu för tiden så Petter har säkert rätt. Han hade rätt om bf dagen som är den 3 oktober :)


Blodtrycket var bra och blodvärdet kollade vi inte då jag hade sånt super värde sist ;) Hade inget problem med det när jag väntade Filip heller mycket tack vare bra mat på jobbet. Har ju börjat gå upp i vikt men ligger fortfarande minus på vikten så det är ju bra.


Jobbade två timmar på förmiddagen men kände sedan att kroppen sa ifrån jag har hostat så magen gör ont och bestämde mig för att lyssna på kroppen och ta det lite lungt nu resten av veckan. Innebär ju en hel del lyft på mitt jobb med småbarn så jag är hemma och är sjuk för tillfället eller ja jätte sjuk är jag ju inte men jag behöver vila.


Känns skönt att fått höra bebisen även om jag hela tiden känt den röra sig i magen är nämligen inne i en väldigt bra period nu då det faktiskt inte känns så vidare jobbigt, fogarna håller *peppar, peppar* ihop rätt bra, visst jag har ont men inte så jag inte kan hantera smärtan och då kommer känslan av att vara icke gravid... nä lite middag i magen!



Av Kisse - 12 maj 2009 21:15

Hade tänkt berätta lite om dagen och eftermiddagens shopping (och icke shopping) men tyvärr har min mage bestämt sig för att krångla och göra riktigt riktigt ONT!


Blir sängen med vetekudde och hoppas smärtan ger med sig... avskyr verkligen min mage när den blir så här, bebisen lever rövare i magen så ingen anledning till oro för den :)


Imorgon har jag fått en tid hos barnmorskan men mer om det imorgon, finns ingen anledning att bli orolig, en liten extra koll bara!

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards