Alla inlägg under maj 2009

Av Kisse - 12 maj 2009 16:11

Direkt efter jobbet hämtade jag upp Filip på fsk (ja han har varit fulla dagar på fsk eftersom Petter varit så dålig)och sedan hem och hämtade Petter så att jag inte skulel behöva ta med Filip in på barnens hus.


Var till barnens hus och skulle hämta ut jobb vagnen som jag ringde om på söndagen och fick svar att ja den finns här att hämta... komemr in och det visar sig att sufletten saknas *grr* trött och less blev jag iaf lovad kompensation för den extra resan så hoppas dom håller det ordet. Vi har ju en bit att åka så då bir man ju lite sur.


Åkte sedan på coop för att kolla stövlar till Filip, tycker det är hutlöst att ta närmare 200:- för ett par stövlar som dom kan ha i en säsong (denna sommar) men på coop fanns det för 99:- och det anser jag är precis lagomt.


Hamnade dock i en diskussion med min man då Filip hellre ville ha de rosa stävlarna med prinsessor (kostade visserligen 149:-) än de blå med drakar som pappa valde... där gick tydligen gränsen för flickor och pojkar... *hmm* Min genus prat funkar alltå INTE på min man, jag skulle inte ha något emot att köpa de rosa men de var ju dyrare och av den anledningen la jag ner diskussionen.


Hemma igen retade både jag och gudfar (som är av samma åsikt som jag) Petter över hans trångsynthet, klart grabben ville ha de ROSA fina stävlarna med fina flickor på ;)

Petter köpte ett gäng kläder till Filip, kan väll inte påstå att vi har samma klädsmak i vanliga fall men denna gång hittade han riktigt fina och Filip kommer nog kunna ha de till hösten. Men det var galva priset så vi passade på! Gillar verkligen lurv fleecen, må ju säga att den verkligen påminner om våran MOLO lurv flecce..priset var dock en enorm skillnad ;)

Var på ica maxi och köpte ett regnställ till Filip men när vi kom hem och testade det så viar det sig att dragkedjan kärvar så den ska bytas, annars var det ju super fint och priset helt okej 299:-


Familjen förkyld kom hem trötta och utmattade!

Av Kisse - 11 maj 2009 20:59

Började dagen med att konstatera att pappan i huset blir hemma denna vecka.. han är sjuk, förkyld och feber. Filip och jag gjorde oss klara för jobb och fsk eller ja är ju fsk för oss båda :)


Jobbar ju ganska kort dag på måndagar så har energi kvar när jag kommer hem vilket är super skönt så det blev först en sväng på affären och köpte nya blommor till köket och sedan hem och greja. Laga mat och allt vad eftermiddagar innebär. Petter har ju legat som en klubbad säl hela dagen så han har vi inte sett röken av förrän nu på kvällningen. Gjorde Filip fest fin i bröllops kläderna, kläder är till för att användas eller hur och när tillfälle ges ;)


Cajsa och Fredrik kom och vi samåkte för att åka på kalas, Kicki som fyller 20 år idag. Jag köpte ett spel, tre i rad på blomster affären åt henne, super tufft tycker jag som gillar strategispel ;) Köpte ett till mig själv och spöade Stefan lite som vanligt!!!



Har ägnat kvällningen till min favorit sysselsättning, KÖPA BARNVAGN ;) Kronan sulkyn är nämligen beställd nu :)


Av Kisse - 10 maj 2009 21:26

Idag har det städats, putsat fönser som jag hatar... strukit gardiner som jag hatar ännu mer... så då gäller det att belöna sig med något riktigt rolig!!


Och för oss är ROLIGT att sticka ut i skogen, blev lång promenad runt en vildstig som finns i närheten men som var flera år sedan vi gick. Tyvärr glömde vi (Petter) ERGO selen hemma och Petter tyckte inte den behövdes... *grr* säger jag bara, tur att v i har en otroligt duktig pojke som gärna vill gå själv!


Men ibland måste man vila benen och åka på mammas axlar. 

 

Över bron som rasat vågade jag INTE bära honom, var säkrare att låta honom gå själv och hålla i honom HÅRT i handen men den super duktiga pojken klarade ju dte galant! 

 

Han traskar på över stock och sten...

 

ONT!!! 

 

Ibland måste även mamma stanna och vila... 

 

Åka på pappas axlar 

Pappa hjälper Filip över bron

 

Filip har stannat och plockat upp typ varenda kotte i hela skogen... samma sak med ÄLGBAJSET!!! Jätte roligt att kasta älgbajs ;)


 

Det första Filip gjorde när vi kom till bilen var att ta av både stövlar och strumpor, stackarn får ju fotsvett i sina fodrade stövlar, verkligen dags att fixa ofodrade stövlar till stackaren *skäms mamma*


Själv har jag ont som en tok i mina fogarna, vet ju att jag INTE  (barnmorskans order) ska gå i skogen men jag kan inte sluta leva för att jag är gravid så är det bara, hade ju i alla fall bältet på mig och har försökt gå med pytte steg och inte bärt Filip mer än nödvändigt etc. Hoppas verkligen det känns bättre imorgon.. inte vidare smart att dra en stor städning och dra ut i skogen under en och samma helg men men jag tänker som sagt inte sluta leva för att jag är gravid!


Av Kisse - 10 maj 2009 07:59

Idag fortsätter städande och grejandet. Hann få riktigt mycke gjort igår då faster Cajsa kom och tog med sig Filip en stund ner på byn. Petter satte in fönster och regla väggar i badrummet och själv städade jag på övervåningen.


Men först blir det frukost tajt och ut en sväng, Filip vill leka ute och jag har tvätt att hänga gäller ju att passa på när solen är framme. Dessutom står det putsa fänster på min göra lista *blä* det är verkligen det värsta jag vet!!!


Av Kisse - 9 maj 2009 20:13

Här kommer bilden på de fina bokstäverna som Filip fick i namnsdags present av gudmor Ankis och Jim (och Ossian så klart), jätte fint blev det!


Jag är såå glad, jag har ju letat efter namnet Filip men inte tänkt på att lösa bokstäver funkade minst lika bra. Jätte stort TACK till er fina tanke!

Av Kisse - 9 maj 2009 12:31

Inte riktigt tid med bloggande just nu så tänkte bara meddela att den här dagen innebär städning för min del... sovrummet ser ut som ett bombnedslag, på riktigt!


Förra torsdagen vände jag nämligen ut och in på garderoben och skrubben, ut med alla kläder, alla lådor m.m i jakt på våran älskade ERGO sele. Men jag kunde inte hitta den, kände frustrationen... jag älskar verkligen den selen. Så otroligt användbar och under lång tid och nu när jag börjar känna av fogarna vill jag testa använda den lite mer och se om det underlättar.


Petter gillar den ju åxå och vi använder den ofta när vi ska ut i skogen men den senaste tiden har vi fått turas om att bära Filip eller helt enkelt låta honom gå själv men NU har den kommit till rätta, den låg nämligen i husvagnen!


Sovrummet har fått vara ett enda koas då jag prioriterat att hålla mig på benen och i någorlunda form under veckan, fogarna gör sig som sagt påmind och förkylningen gör mig matt i kroppen sen har ju tiden inte heller räckt till eftersom det allra viktigaste är att spendera all vaken tid tillsammans med Filip.

Av Kisse - 8 maj 2009 20:01

Filip vaknade grymt tidigt men jag bestämde mig för att kliva upp med honom och verkligen få en massa gjort så redan halv nio hade vi ätit frukost, dammsugit och torkat golven, kört igång en maskin tvätt, duschat, klätt på oss gått ut till sandlådan :)


klockan nio kom en STOR lastbil upp på gården med fönster till badrummet och tvätttugan. Jätte trevlig och rolig gubbe som körde lastbilen, Filip fick åka med upp i lastbilen och följa med in i lastbilen ;) Han var van att lasta på förskolor sa han :)


Packade oss sedan in i bilen och åkte till mormor då Filip skulle vara där under tiden jag klippte mig. var til tjejen som fixade mig till bröllopet och då blir jag ju rätt nöjd som annrs blir grymt besviken varje gång jag går till frisören. Nu är jag kort hårig igen!


Petter kom hem strax före mig och Filip och sedan packade vi in oss i bilen och åkte till svärmor och Ludde som var i stugan. Filip trivdes som fisken i vattnet, hade med sig dockvagnen och grejade på en massa i skogen. Fick farmor att tända på brasan ;) Åt grillat med dom och kom hem sent som attan, Filip somnade i bilen hem men det gick bra ändå.


Måste ta och laga dockvagnen som rammat... tror en tung Filip suttit i den...


Av Kisse - 7 maj 2009 20:21

Gjorde en beställning hos Halens för ett tag sedan och hämtade ut paketet idag efter jobbet, jeansklänningen är perfekt, perfekt till den växande magen, däremot var linne/klänningarna lite väl precis så dom åker tillbaka och förhoppningvis finns de i större stl.


Är mitt i mellan stl nu känns det som, alla min tröjor börjar sitta lite väl tajt över magen dessutom blir de ju korta... mamma tröjorna är fortfarande lite väl bylsiga. Gillar ju att visa magen åxå eftersom den börjar få fin form nu och det verkligen syns att det är en gravid mage. Nu frågor inte folk försynt om jag är gravid utan När kommer den bebisen då ;)


Ankis hade med sig lite mamma kläder till mig sist hon var hit ner åxå och då fanns där en jeanskjol med i påsen, gissa om jag blev glad. Precis vad jag ville ha!


Barnen på jobbet har det jobbigt nu... dom tycker att Filip är bebis (när jag hade med honom till jobbet) och har svårt att förstå varför jag har en till i magen... en pojke sa t.om under kvällen då vi hade öppet hus "men kristina har din bebis kommit ut nu?" Mycket prat vid bordet nu om bebisen i magen, barnen vill veta hur den har det i magen och gärna SE den... dom blir inte vidare nöjd över att bara se hud ;)


Kan i alla fall berätta att min vikt nu vänt (jag ligger fortfarande på minus) men jag känner mig lite piggare och får i mig lite mer mat dessutom har jag ett enormt godisbegär nu som jag gett efter mig lite med ;)


Tänker faktiskt gå ner och göra mig lite nachos nu... magen är hungrig trots att jag nyss (nästan) fick middag hos svärmor när jag hämtade Filip *tack för all hjälp och mat* men sen är jag såå sugen på vitlök och en envis förkylning har intagit min kropp så då är det ju bara bra att proppa lite vitlök :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards