Alla inlägg under juni 2009

Av Kisse - 4 juni 2009 18:36

Sicken mega snabb leverans, kläderna kom redan idag och Nova star shorten är ännu snyggare i verkligenheten än på bild ;) Mer nöjd nu men fortfarande en viss bitterhet i att jeansen var slut...känns ju som han knappt kommer hinna använda shortsen innan det blir höst... shorts för 300:- tycker jag är lite väl när han inte kommer kunna ha dom nästa sommar men gratis är gott!


Grymt snygga är dom i alla fall, summersuiten var perfekt den åxå, jätte härliga färger, tufft tryck, blir bra i sommar både på dagen och på natten :)


Utvecklingssamtalet gick kanon bra idag, Filip är ju en go och självsäkerkille som är trygg på förskolan så vi har bara fått höra positiva saker idag om våran son. Passade på att berätta att han inte riktigt är lika go och snäll hemma nu för tiden utan trotsar riktigt rejält och har humör av desslike... hemma är han ju dessutom hopplös när det gäller klättrande åxå men de sidorna har de inte fått se av honom ännu men sedan starten i januari har Filip varit där i knappt en månad... Vi är ju kanon nöjda med förskolan så det blev en trevligt samtal! Filip var ute och lekte under tiden.


Släppte av Filip och Petter hos Erik och barnen och åkte vidare till jobbet för att lämna in sjukintyget och hämta hem mina saker, snacka om att jag hade flyttat in, tre hela kassar med saker och då har jag glömt sagodockorna kvar ;) Lovat att hälsa på dom fler gånger så tar dom då, kändes inge roligt alls att åka därifrån kommer verkligen sakna mina arbetskamrater och alla barnen.


Önskar verkligen jag hade haft en tjänst att komma tillbaka till efter föräldraledigheten men så är ju inte fallet denna gång heller då detta åxå bara var ett vik. Skojade lite med min chef om att hon troligen inte kommer våga anställa mig någon fler gång, båda gångerna hittils har jag blivit gravid och sjukskriven innan jag själv tänkt sluta jobba :( Men hon bara skrattade och sa att "Du är i barnafödandeålder det är sånt man får räkna med".

Av Kisse - 3 juni 2009 21:42

Igår kväll somnade Filip sent som vanligt nu för tiden, tio gav han äntligen upp och slöt sina blå, då hade Petter fått ta över läggningen. Vid två inatt var han uppe och lekte så Petter gjorde välling och stoppade honom i sängen... vid fyra var Filip vaken igen, fem ledsnade Petter och gick ner och gjorde välling igen men ungen vägrade somna om... han är tjurig, VI är TJURIGARE... vid åtta tog jag över så Petter fick sova lite, startade dagen lite smått men vid det här laget började så klart Filip bli trött, insåg att han inte skulle orka med förskolan så ringde och tog ledigt åt honom.


Haft ett trevligt samtal med min kusin Anna idag, beklagas oss över våra besvärliga graviditeter, skönt att prata med någon i "nästan" samma sits :)


Sen åt vi lunch med A-K och Molly och sen fick Filip sova i vagnen 1 ½ timme innan jag väckte en mycket trött Filip, men vi måste få ett slut på detta. Trött och grinig i en timme sen var han pigg och glad igen (tack vare att Stefan kom).


En snäll och go Filip ger Molly tutten :)


Fick honom att somna lite tidigare ikväll i alla fall, kvart i nio sov han gott så hoppas han sover inatt nu för imorgon ska vi iväg på förmiddagen till Filips fsk på utvecklingssamtal.

Av Kisse - 3 juni 2009 21:37

Måste tipsa alla småbarnföräldrar om denna gratis grej (efter tips från Bambi)


Prova Nestlés nyhet NaturNes gratis, skriv bara ut kupongen som finns HÄR!


Kupongen löser du sedan in i din butik mot en förpackning 2x200 gr. Nestlé NaturNes, välj mellan 11 smaker från 6-12 månader.

Av Kisse - 3 juni 2009 21:35

Denna leverans väntar vi med spänning på :) Har gjort beställningen på Boggiekidz och använt upp hela presentkortet vårat... så synd att jeansen och solhatten var slut... men detta blir nog kanon det åxå!

 

Gratis är gott! Och jag är så tacksam för vinsten!!!

Av Kisse - 2 juni 2009 22:01

Min svärfar var hit idag och visade mig något som gav mig kalla kårar och en smärta in till märgen... bakom våran lo, brevid hundgården finns det en brunn. En brunn utan lock endast en plåtbit låg ovanpå, och inte en tung sådan utan jag fick upp den utan problem (jag anser mig själv rätt svag) i den är det dessutom vatten *gaah* Jag blir tokig!


Svärfar trodde att han grävt igen den för många år sedan men det visade sig att så var inte fallet, eftersom det inte alls är länge sedan en 1 ½ åring drunknade i en brunn hemma på sin gård i Jättendal fick jag ångest. Usch och fy tänk att det fanns en sån brunn här hemma åxå som jag inte hade en anning om att den fanns där, Petter visste det men hade glömt bort den nu har han i alla fall fyllt igen den!!!


Är det något jag verkligen är rädd för så är det att drunkna, när vi åker skoter på vintern och åker över sjöar får jag ångest av högsta klass och många gånger har jag gråtit innan vi kommit upp på land igen. Sen har jag alltid haft ångest när jag simmar på djupt vatten i sjöar o dyl. att något/någon ska komma och dra ner mig och på så sätt drunkna men jag brukar säga till min syster när vi simmar över sjön hos dom att då tar den henne först, synd bara att jag vet att hon har samma tanke ;) Jädrans vad fort man simmar då!


Vad får ni ångest över?



ONT

Av Kisse - 2 juni 2009 12:37

Att gnälla och klaga är bland det värsta jag vet MEN ibland går det bara inte att låta bli...


Jag har ONT förbannat ONT i mina fogar och har ju känt av dom en längre tid, dock har det varit hanterbart, jag har hög smärttröskel och tiger länge innan jag klagar (även om vissa säkert tror tvärtom) jag använder foglossningbältet och låter helt enkelt bli att göra de saker jag får ont av tex. dammsuga och torka golven, bland de värsta rörelserna jag kan göra och Petter får ta den delen för det mesta nu för tiden fast han är helt värdelös på det ;) Ibland måste jag ju så helt och hållet låter jag inte bli, jag måste leva åxå.


Senaste veckan skulle man kunna säga har smärtan ändrat form och blivit mer intensiv, vänster höft låser sig och benet bär inte och smärtan är OUTHÄRDLIG, jag hulkar, kvider, gråter floder försöker MEN det går inte. Imorse försökte jag kliva u sängen i 20 minuter, tar mig upp, försöker ta fram trosor och strumpor ur lådan, gråter... når inte ens ner till mellersta lådan, hulkar.. Petter kliver upp och får hjälpa mig tillbaka till sängen och inser att det är kört, JAG KAN INTE JOBBA :(


Ringer till jobbet gråter berättar om min frustration, jag vill! Filip vaknar och tittar med stora ögon på sin mamma som numera gråter varje morgon... stackars barn, "Ont" säger han "ja mamma har ont"... känner mig liten och vill gråta mer men biter ihop.


Ringer vårdcentralen och får en tid direkt på morgonen, träffar en förstående trevlig läkare som sjukskriver mig till sista augusti med motiveringen "DU kommer inte kunna jobba, vill du gå ut och prova gör det om ett tag om det känns bättre". Får en remiss till sjukgymnastiken och ska kontakta barnmorskan för att se om jag kan få hjälp med smärtan på något sätt.


När jag väl kommit upp och "höften hamnat rätt" igen släpper den intensiva smärtan och kvar är den där molande foglosning smärtan som jag ändå finner rätt hanterbar men rätt som det är låser sig ju höften igen och jag är tillbaka på ruta ett.


Jag mår dåligt, gråtet bara av tanken att jag inte kan jobba när jag så gärna vill, tänker på ekonomin *usch* Vet ju dessutom hur jävliga försäkringskassan är med att godkänna sjukskrivningar så lär ju dröja innan det dyker upp några pengar :( Samtidigt är det skönt att inte behöva tvinga kroppen till mer än vad den förmår, jag måste ju så klart upp varje morgonen ändå, vi har ju Filip MEN jag slipper känna stressen och förhoppningsvis kan jag få lite hjälp med smärtan också, väntar på samtal från sjukgymnastiken och BM ska jag till på måndag men ska ringa och höra om en TENS apparat.


Men idag känner jag mig rätt liten och sliten, hatar mina höfter!

Av Kisse - 1 juni 2009 22:03

Jobbat idag och må säga att det gick över förväntan, trodde faktiskt det skulle kännas mega jobbigt men det var roligt att vara tillbaka, jag gillar ju att jobba, att åka hem sedan och känna mig duktig :) Måndag är ju dessutom en riktigt kort dag för mig så en mjuk start efter den långa sjukan.


Petter gjorde ordning en tidig middag och sedan stack vi iväg och fiskade lite.

 

Mumsade melon på bryggan

 

Filip undersökte maskarna grundligt :)

 

Genom att töja...

 

och dra... långa maskar blev det ;) Sitter en mygga på Filips vänstra hand :(

 

Mysigt att sitta i pappsen knä och njuta, ute på bryggan var det ju dessutom myggfritt 

 

Filip tyckte det var roligt att kolla efter "bollen", flötet alltså ute i vattnet :) 


Ny jobb dag imrogn så måste lägga mig, Filip var inte sugen på att sova och har nyss somnat, helt otroligt vad tjurig denna unge är, 2 timmars läggning är inte vad mitt tålamod räcker till, FRUSTERANDE!!!

Av Kisse - 1 juni 2009 21:26

Tänkt att våran tur inte har övergivit oss helt och håller ;)


Vi har nämligen vunnit en blogg tävling i samarbet med

En Mölnbobos liv blogg.


Däremot blev jag grymt besviken då det vi tänkt köpa för presentkortet på 500 spänn är slut i Filip stl, just nu lutar det åt ett par nova star shorts istället. Men jag hade verkligen velat ha solhatten och jeansen :(

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards