Alla inlägg under juli 2009

Av Kisse - 9 juli 2009 15:38

Hipp hipp Hurra för bästaste vännen och gudmor Ankis som idag blir hela 27 år!

 

Filip och jag tog en sväng till hennes mamma på förmiddagen eftersom Ankis och Ossian så lägligt var där, blir ju lite närmare då ;) Kort besök eftersom dom skulle hemöver och vi tog en sväng till lekparken innan vi åkte hem till pappa som kommit hem från jobbet :) Men att träffas en liten stund är ju bättre än inget alls, nästa vecka funderar jag (och Filip) på att ta lång tur och hälsa på en hel dag ute på landet :)

Av Kisse - 9 juli 2009 15:12

Många spekulerar ju om magen ser likadan ut denna gång... att det på något sätt skulle avgöra könet på barnet (könet som förövrigt är så viktigt för många...)


Bjuder på en jämförelsebild på magarna övre raden är Filip i magen och nedre raden är bebisen som bor i magen nu, vet inte riktigt vad det är med denna vecka men jag tror min mage ser verkligen gigantiskt ut... har faktiskt en väldigt normal storlek på magen och inte alls vidare stor...


Är i v. 27 +0 med Filip och v.27+3 med nedre magen så magen är ju rätt lika ändå med tanke på att det är andra barnet och man oftast blir tjockare lite fortare då.


Vad det gäller könet, själv klart är ju även vi nyfiken men barnet kommer bli lika högt älskat oavsett vilket kön det har en tjej vore ju själv klart roligt, vem vill inte ha en av varje???

Av Kisse - 8 juli 2009 22:13

Kusinbus så gott som hela dagen, först träffade vi mormor med Freja, Hampus och Ronja, hoppade stutsmatta, lagade mat i lekstugan och åt lunch tillsammans.

Filip hoppitoss :)

 

Ronja och Hampus.

 

Ronja, Freja och Filip lagar mat i lekstugan.


Eftermiddagen har vi träffat kusiner på pappas sida då vi tog en sväng till Camilla och hälsade på. Stefan kom upp på kvällningen och passade gudsonen sin medans jag fixade lite i pannrummet då värmen inte vill infinna sig på golvet, betong golv blir rätt utkylda om man inte eldar lite då och då, fick inte till det så som tur är kommer Petter hem redan imorgon då det inte kommit några grejor till dom så dom har inget mer jobb just nu... (sa ju det, det hinner ändras miljoner gånger).


Åkte och handlade lite nachos grejer då jag äntligen fick tag i laktosfri ost (som jag inte får ont i magen av) och blev tok sugen, japp jag är gravid och måste ha det jag blir sugen på ;)


Stefan och Filip härjade gärnet under tiden ;) Fick dom till lite nedvarvning sedan i alla fall och dom satt på golvet och läste alla Max böcker vi har tror Stefan skrattade mest :)


Av Kisse - 8 juli 2009 09:44

Idag åker vi och busar med lite kusiner ;)

Av Kisse - 7 juli 2009 22:14

Oj oj oj vad ska min man nu skylla på, nämligen hittat att det snart kommer en fyrhjulig phil&Ted... må ju säga att jag gillar den trehjuliga bättre.. priset lär ju dessutom dra iväg på denna.

Här hittade jag denna!


Finns även på Phil&Teds hemsida

Av Kisse - 7 juli 2009 21:48

Idag har det varit en funderar dag, har nämligen fått erbjudande att köpa en syskonvagn där man har barnen vänd mot sig (vändbar åt båda håll) och jag fick beslutsångest. Syskonvagnen jag har köpt är bara vänd bort från mig och det stör mig lite då man gärna vill se vad barnen har för sig...


Åkte till Carro och tittade på vagnen, lånade dessutom hem den för att kunan jämföra båda vagnarna... barnen lekte en massa eller bråkade väll mest. Filip visade sina färdigheter att klättra på en stor sten *hua* både upp och ner utan problem, han börjar verkligen bli stor... går ju bra att se andras barn men när det är ens egna sitter hjärtat lite närmare halsgropen...


Blir i alla fall inget köp efter noga funderande, vagnen är fin men rätt använd, insliten kan man kalla den, risken är att jag efter ett tag kommer störa mig på vissa saker och därför hellre avstår, jag är ju i övrigt nöjd med den syskonvagnen jag redan köpt... i alla fall i väntan på den syskonvagnen jag vill ha... planen är nämligen att lyckas övertala min man att nästa sommar köpa en phil& ted, då är bebisen nästan ett år och Filip nästan tre, misstänker att han då inte kommer åka vagn vidare mycket och bara behöver vila benen imellan åt och då är ju phil& ted perfekt, lägger upp en bild så alla förstår vad jag pratar om för super fiffig vagn ;)

Jag är ju redan såld men min man har svårt för trehjul... hade den haft fyra har det redan varit klart. Men jag tror att min man kommer ge med sig, tycker nog han redan nu börjat mjukna... fast det är väll för att han just nu är borta och inte vill reta upp sin gravida fru ;)


På eftermiddagen kom Sussie och olliver och hälsade på, trevligt värre, måste verkligen se till att träffas oftare när vi bor så nära och har tråkigt båda två på varsitt håll.

Av Kisse - 7 juli 2009 09:39

Filip har varit en sömntuta och sovit till kvart över nio. Vi har bytt taktik med Filips sovning och helt enkelt slutat bråka med honom det funkar ändå inte, vi blir arga och ledsna både vi vuxna och Filip så istället låter vi det vara lite som det är, det är sommar och vi följer inte rutinerna till punkt och pricka (det gör vi inte annars heller) men jag orkar inte och det blir inte bättre av att vara ovänner om sovningen hela tiden. Rutiner får vi ta tag i igen till hösten när det blir förskola igen.


Filip somnade så klart sent men har sovit bra inne hos mig fram till fem då ville han ha välling och hade lite svårt att somna om men somnade och sov till kvart över nio ;) Själv har jag varit upp och kissat både vid tre och strax före nio så inte samma sovning för min del men det är ju lika bra att vänja sig ;)


Filip som verkligen har blivit fachinerad av bäcker sitter nu och läser en av sina favvo böcker BU och BÄ, låter ju gulligt när man hör honom "o bu o bä o katta..." En kväll när Petter läste nattsaga höre jag att Filip lät hela tiden, tänkte vad konstigt han är alltid knäpp tyst och lyssnar när jag läser fick sedan förklaringen att Petter läst just BU och BÄ för honom och Filip härmade honom hela tiden och pekade på  Bu och Bä. Nästa gång jag läste den för honom gjorde han precis likadant för mig :)


Näpp dags för frukost, mulet väder idag åxå tur att vi ska få främmmande idag så det händer nått skoj :)

Av Kisse - 6 juli 2009 20:52

Blev ju en tur till affären då eftersom kattmaten var slut, blåsigt, mulet och kallt hela dagen fram tills dess att vi satte oss i bilen då kom värmen, köpte glass och lite go fika och tog en tur till en lekpark och lekte bort en liten stund. Gick även och kollade på kossorna.

 

Mobilkameran därav den dåliga kvaliten. Jag måste bli bättre på att ta med den lilla digitalkameran för systemkameran orkar jag inte alltid släpa på.


 

Hämtade posten och där fanns försäkringsbeviset på gravidförsäkringen jag precis teckat, så nu är magen försäkrad som ni ser, man fick nämligen ett linne från länsförsäkringar, dom har smygit in loggan i en av blommorna :) En trevlig överaskning även om det var i minsta laget.


Magen har tok växt senaste veckan, det trycker och spänner verkligen överallt är i v. 28 nu och känner mig verkligen GRAVID, blir anfått för ingenting, kissnödig HELA tiden. Får rätt mycket sammandragningar om jag gör något för hastigt eller tar i för mycket. Bebisen boffar och lever runt, dock mycket lugnare bebis än Filip (än i alla fall) den här trycker och har sig mer, Filip var ju ett riktigt energiknippe och sparkade och gjorde volter så jag skrek av smärta.


Katterna blev glada när vi kom hem med kattmat och Filip roade sig med att mata dom under tiden jag gjorde middag.

 

Eftermiddagen/kvällen har vi spenderat på övervåningen, dammsugit, vikt tvätt, tittat lite på Nasse, läst böcker tills det var dags för kvällsfika.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards