Direktlänk till inlägg 29 augusti 2009

Kolikbebis?

Av Kisse - 29 augusti 2009 05:58

Så otroligt irriterande att jag inte kan sova, fyra-fem timmars sömn är på tok för lite men jag kan inte sova.. legat och stirrat i taket i över 1 ½ timme, stressar upp mig själv över att inte kunna somna om och det blir ännu värre... ska fika lite och hoppas på att hinna somna om och sova en stund till i alla fall innan Filip vaknar, vi ska ju nämligen på dop senare idag och det vore ju bra om inte hela familjen kommer trötta och sura. Petter klev nämligen upp kvart över fyra för att jaga en sväng nu på morgonen.


Dessutom är det lyskväll, ikväll och vi hade hoppats på att orka åka till havet ikväll men det får vi se hur det blir med den saken.


Petter tror mitt dåliga sovande beror på ännu en till kolik bebis... den skriker i magen, därför jag inte kan sova och därför den är hel vild om nätterna... han tycker sig kunna höra den till och med ;) Sa att jag tycker vi haft nog med kolikbarn och borde därför klara oss denna gång med se det trodde inte Petter han har en egen teori " Vi får en till kolik bebis eftersom vi klarar av det, dom som inte klarar av en kolik bebis får barn som sover hela nätterna".


Gullig sagt tycker jag då han menar orden som tröstande att hur jobbigt det än var med Filip så klarade vi av det och vårat förhållande blev bara starkare av den perioden i vårat liv och Petter och Filip fick verkligen chansen att komma varandra nära. Jag vet inte hur många nätter Petter stod och duschade med Filip till varmvattnet var slut eftersom det ofta var enda stället Filip blev tyst på... vankade av och an på övervåningen, vyssade vagnen miljoners miljonger gånger över en stor grov kabel som låg tvärsöver köksgolvet eftersom elen inte var färdigdragen i köket, ett tag t.om en planka  och i värsta fall stoppade honom i vagnen och gick ut, en gång bar Petter tom upp hela liggdelen från vagnen och stoppade den i spjälsängen eftersom han inte ville lämna Filip nere och inte ville väcka mig (många gånger bar vi upp hela vagnen) vi var ju verkligen tvungen att hjälpas åt för att orka igenom nätterna, tack och lov har jag världens bästa man!!!


Kommer ihåg första gången Filip sov ett par timmar i sträck på natten ( i den värsta kolikperioden) Petter vaknade med panik och slet upp Filip ur vagnen då han var helt säker på att han var död eftersom han var tyst... när Filip äntligen sov kunde vi inte sova i alla fall...


Några saker som räddade oss:

  • Allra viktigast att HJÄLPAS ÅT, (fast Petter jobbade var han upp på nätterna) även om jag kunde sova lite på dagarna så hade jag aldrig klarat hela nätterna själv.
  • VAGNEN
  • Bärselen (även en bebis blir tung efter ett par timmars vyssande och lullande)
  • Vyssanlull tassar på spjälsängen
  • Babymassage och duscha
  • Åka bil funkade ibland, bilen ljud och vibrationer var sövande för hela familjen dock vaknade typ alltid Filip samma sekund bilen stannade men vi fick vila öronen i alla fall, i rädsla för att den som körde kunde somna var man ju dessutom tvungen att hålla sig vaken båda två så vidare mycket sömn blev det ju inte av bilåkandet men som sagt vila öronen kan vara nödvändigt det åxå tar på psyket att höra sin bebis gråta otröstligt timme efter timme och många många gånger grinade jag minst lika mycket av hjälplöshet och trötthet...

Vi går inte under om vi får ett till kolik barn men jag hoppas verkligen att vi ska kunna njuta av denna bebis tid på ett annat sätt än med Filip (som förövrigt var en mycket glad och go bebis på dagarna) sen vore det ju underbart om Filip slipper bli störd i sin nattsömn av en skrikande bebis men som sagt vi går inte under, vi klarar det åxå MEN det vore ju trevligt med en sova hela natten bebis som bara vaknar och äter och somnar om ;)


 
 
Ankis

Ankis

29 augusti 2009 10:25

Jaaa ni har jävlar i mig gjort det bra!!! (oj, var tvungen att svära lite där också) Är ju säkert därför Filip har svårt att sova nu också, kolikbarn brukar ju vara överrepresenterade bland barn som har svårt att sova. Men den här gången får ni säkert en snällis, och blir det samma igen så är det ju som du säger, ni klarar av det!

http://viborpalandet.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kisse - 4 juni 2017 09:55

Swish och nu är sommaren här... eller sommarmånaderna har i alla fall börjat, sommarvärmen har inte direkt infunnit sig ännu. Förra helgen var vi på kosläpp, mysigt att se glada kor skutta ut mot sommarbete. Lekte lite i lekparken brevid bond...

Av Kisse - 7 februari 2017 15:39

Galet var tiden går snabbt! Nu har vi avverkat både jul och nytt år är påbörjat. Månaderna swishar förbi. Julafton firades här hemma tillsammans med min halva av familjen. Mamma, pappa, alla mina syskon med respektive och nästan alla barn (saknad...

Av Kisse - 4 december 2016 20:48

Barnen fick en tidig julklapp av gudfar Stefan och Rosanna (och lille Sylvester) nämligen att besöka trolska skogen. Så fint att ge barnen upplevelser i present/ julklapp då de redan har så mycket leksaker. Jag fick också följa med, vilket jag tycker...

Av Kisse - 1 oktober 2016 16:42

När barnen fyller år brukar vi slå ihop släktkalasett. Är ju bara 4 dagar mellan Filip och Lukas men ett par månader kvar tills Edwin fyller 4 år. Men vi brukar fira honom på samma gång. Bara långt att vänta gör honom och svårt att förstå varför kala...

Av Kisse - 1 oktober 2016 16:34


I torsdags fyllde Filip 9 år. Började dagen med kalas i sängen. Paketöppning och go fika. Barnen får alltid önska vad de vill ha. En bok om rymden, cykellampa och en låda lego fick Filip. ...

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KisseGirl  med Blogkeen
Följ KisseGirl  med Bloglovin'

Samarbetspartner

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se