Alla inlägg under augusti 2009

Av Kisse - 20 augusti 2009 22:29

Kollade in lite leksaker på ikea när vi var där och passar på att uppdatera Filips önskelista lite till :)

Av Kisse - 20 augusti 2009 22:17

Idag har vi spenderat större delen av dagen i den stora staden, Sundsvall alltså. Vi har varit på bauhouse, köpte spottar, fläkt, lysknappar m.m till badrummet. Ikea fick sig ett besök, kollade in möblerna till hallen (nu gäller det att få maken att hålla med helt och hållet, sen blir det köp ;)) Köpte de allra sista inför bebisankomsten på barnens hus nämligen en ny skötbädd :)


Imorgon hoppas jag maken jobbar på en massa med badrummet för nu finns det massvis att göra där inne ;) Tyvärr bara sånt han verkligen hatar att göra :(


Jag har två samtal jag MÅSTE ringa imorgon... två till jag borde.. men jag hatar att ringa och hyllar verkligen mail och sms då man kort och koncist kan meddela vad man vill :)


Nu: lite kvällsfika och sedan i säng!


Av Kisse - 20 augusti 2009 21:41

Filip är otroligt duktig på att gå på pottan och toaletten och kissa och bajsa och här hemma använder vi sällan blöja, Filip springer nakenfis eller i kalsonger, det händer olyckor men det hör ju lixom till. Vi har inte på något sätt skyndat på detta betende då vi tycker det är bekvämt om han har blöja denna vinter åxå men kan man minsta berget med sopor så är ju det kanon bra. Till våren, nästa sommar tänkte vi att Filip skulle vara blöjfri men det där styr han ju själv och vi tar det i hans takt.


I alla fall är Filip rätt äcklad av BAJS, när han själv råkat bajsa på golvet han har gråtit och tyckt det varit fruktansvärt äckligt, det börjar dock gå över då jag (vi) tycker inte det är på något sätt skamligt att det händer sånna olyckor och det är hemskt viktigt att Filip inte förknippar bajsa med skam!


Molly råkade bajsa på golvet här för ett tag sedan och då blev han åxå riktigt riktigt äcklad ;) Att bajsa ute på gräset/gruset har däremot inte alls varit några problem, inte heller i pottan eller i toaletten. Till det roliga...


Igår när Petter och Filip var till skogen för att kolla på älgar hittade dom en herrans massa älgbajs (dock inga älgar) och Filip blev riktigt äcklad över att älgarna bajsat på några kantarellerna dom hittade ;) "Usch äckligt älg" säger han nu om älgar ;)


Vi kan inte annat än skratta åt (med) honom och förklara att skogen är ju älgens toalett och dom bajsar vart dom vill men det vill han inte förstå och idag till middagen gjorde vi varma mackor med kantareller på (åt fisksoppa åxå) och Filip utbrast "Usch äcklig älg" och ville inte alls äta  (troligen för att han såg svamparna helt enkelt) men till slut gick de i ;)


Tre lagoma såspåsar med svamp blev det till frysen så dom hittade massor av kantareller och det gör ont i mig att höra att dom dessutom lämnat en hel del då Filip beklagat sig i ergon då Petter böjde sig ner, förståligt att dom lämnade dom men jag vill ha mer svamp i frysen så jag hoppas jag ska orka följa med ut en kortare sväng i skogen nån dag annars får jag skicka ut mannen själv för tre påsar räcker ju inte långt ;

Av Kisse - 19 augusti 2009 21:50

Får ta bajsinlägget imorgon, sonen är tjurig som vanligt när jag ska lägga honom och jag själv är dyng trött, nu blir det sängen för min del åxå och hoppas på att Filip somnar hos mig istället.

Av Kisse - 19 augusti 2009 20:25

Nu är det inte så där super lång tid kvar tills Filip fyller två år, *hua* min lilla pojke hållr på att bli stor. Drygt sex veckor och iår känns det ju liiite osäker hur det blir med födesedagskalas själv klart ska det bli kalas men risken finns ju att det kan ställas in med värdigt kort varsel om bebisen bestämmer sig för att komma ut mitt i kalasandet :)


Tiden går så ruskigt snabbt och jag tycker han nyss föddes. Tänkte här ge lite förslag på födelsedagspresenter till honom, listan hinner nog uppdateras innan hans födelsedag så den dyker nog upp fler gånger :)  • Bilar av alla slag är nu intressanta speciellt om du har släp, allt ska kopplas ihop. Sandelåde vänliga bilar har vi ont om och som de flesta vet så älskar Filip att vara ute och leka i sin sandlåda och lekstuga.

  • Filip har en stor traktor men den är rejält sliten och halv trasig en ny vore ju himla skoj OM den har släp... släp är som sagt viktigt nu, allt ska kopplas ihop eller släpas på ;) Eftersom modell större traktor kostar en hel del kan man ju gå ihop några stycken... släkten är ju stor ;)

  • Nasse, älskade Nasse... Filip sliter ut filmerna.. dom blir repiga och hackar.. en försvann spårlöst så Filip önksar sig nya Nasse filmer, det finns tre, "Nasse hittar en drake", "Nasse hittar en stol" och "Nasse hittar en kudde".

  • Böcker kan man inte få för många av, allt med fordon är av intresse men allra bäst gillar Filip "Bu och Bä" vi har redan "Bu och Bä får besök" och "Bu och Bä blir blöta" men det finns ju ett gäng till tex. Bu och Bä i skogen, på sjön etc.

  • Filip leker mycket med sin docka också som bara har en uppsättning kläder... hon badar ofta och kläderna blir blöta och smutsiga då hon följer med på mycket, ut i regnet, i skogen etc.


  • Ikea har fina låtsaslek saker, Filip har kastrullerna sedan tidigare men en kaffe/te servis och tallrikarna skulle nog verkligen uppskattas då han bara har några få tallrikar och koppar i plast. 

  • Docksäng tror jag åxå skulle upskattas eftersom han ofta leker med sin docka och säkert blir det mer sen när bebisen kommer.

Som sagt jag uppdaterar nog listan fler gånger innan det är dags för kalas ;)


Nu ska jag gå ner och lyssna på Filip som håller på att berätta vad äckliga älgar är som bajsar ute ;) Mer om det sen ;)

Av Kisse - 19 augusti 2009 19:33

Renoveringen går frammåt... Petter har satt dörrfoder i badrummet idag så det händer i alla fall lite men nu är det mest små fix kvar, lite silikon, lite fogar som ska läggas igen,lister, spottar i taket, en fläkt, hyllor som ska sättas upp, sånt som min man HATAR.


Sen är det rörmokarens jobb som är kvar och att ett badkar ska beställas, där har vi dock stött på ett litet problem som vi måste ta tag i. Vi trodde vi hittat rätt men nu är vi inte helt säker längre... SNART ska ni få se bilder men inte riktigt än... men det är nära... badkaret hinner nog inte komma innan 1 september men annars räknar vi med att resten ska vara klart då, det har min man LOVAT sin gravida fru.


Ute i gamla pannrummet det som nu blir en grovingång och korridor till badrummet och tvättstugan händer det inte så mycket... men där känner inte jag samma press heller att det ska vara klart innan bebisen kommer... vi har i alla fall bestämt oss för att ta garderoberna från hallen och ställa dom där ute och köpa nytt till hallen eftersom det känns roligare att ha nytt och fräscht i hallen som är det första gäster (och vi) ser när man kommer in genom dörren än att kosta på och köpa nytt till en korridor som gästerna (och vi) bara ser på väg till toaletten.


Troligen blir det dessa snyggingar som hamnar i hallen, ingen är gladare än jag :)

Av Kisse - 19 augusti 2009 19:27

Jag har EGEN TID, på riktigt mannen och sonen har lämnat gården. Petter till fots och sonen hängande i ergon på ryggen... den är ju verkligen kanon eftersom Filip fortfarande är för liten för att orka gå någon längre sträcka i skogen (på stigar går det ju men inte i kuperad terräng). Petter var lite tjurig och tänkte bära honom på axlarna för att han ska kunna gå lite själv men gav upp när han kommit ut till trädgårdsmöblerna ;)


Det blir för tungt och ostadigt att bära på axlarna, en av nackdelarna med ergon är just att det är lite små krångligt att få upp barnet på ryggen och få det bekvämt på egen hand, är man två går det ju super.


Själv sitter jag vid datorn (som vanligt) och har tok ont i ryggen, riktigt riktigt ont, så blir alvedon och sedan en varm dusch för min del, måste leta reda på en pall för jag orkar inte stå.

Av Kisse - 19 augusti 2009 09:37

Dagens planer är ännu inte helt hundra bestämda, finns två alternativ helt i motsats till varandra så vi får se hur dagen blir ;)


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering 16:43 


Vi blev hemma, städning och snickring och bakning är dagens sysslor, tråkigt men nödvändigt.


Filips faster Cajsa är här och håller oss sällskap i alla fall så helt tråkigt blev det ju inte :)


 

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KisseGirl  med Blogkeen
Följ KisseGirl  med Bloglovin'

Samarbetspartner

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se