Alla inlägg under augusti 2009

Av Kisse - 18 augusti 2009 16:43

Barnmorskebesöket gick bra som vanligt, bm blev liiite osäker över mina starka förvärkar men kunde konstatera att dom inte gjort någon nytta i alla fall bebisen ligger med huvudet neråt men inte så vidare långt ner och fortfarande rörligt så det var ingen fara MEN jag måste ringa om de tilltar så helt nöjd var hon inte.


Vikten var bättre än förra gången då jag bara gått upp 1 ½ kg denna gång ;) (4 kg förra gången)


Magmåttet 33 cm (+3 cm alltså) och nu planade kurvan ut en anning, förra gången gick den nästan rakt upp så även om jag blivit tjockare så är jag inte jätte tjock (som många säger)


Järnvärdet var som sist 118, bra att det inte sjunkit men borde ju ha höjts lite ändå eftersom jag nu äter järntabletterna (nästan varje dag) så får bli lite ändring på maten för mer järntabletter kan jag inte stoppa i mig.


Sockervärdet var 5,2 så det var bra och blodtrycet 130/74 så bra det åxå.


Hjärtljudet låg på 144 denna gång :)


Var in på jobbet och lämnade min nyckeln (ja inte själva jobbet då utan exp.) och mötte då min chef som tyckte jag verkligen var gravid... vilket även bm påpekade... "Nu är du verkligen höggravid!" Även en vaktmästare blev imponerad och kom fram och kände på magen... herre gud jag har ju flera flera veckor kvar och folk är som tokig och tror man ska föda vilken sekund som helst ;)


Visserligen känns det imellaåt som jag skulle kunna föda vilken sekund som helst men vi väntar i alla fall tre veckor till sedan "bestämde" vi med bm att det var okej för bebisen att titta ut :) Petter håller dock inte med då det skulle bli mitt i älgjakts veckan då ;)


Två veckor till nästa bm besök och då får jag min efterlängtade TENS apparat!!!


Hälsade på A-K när vi ändå var i huddik fick kaffe och lite bra ha saker inför kommande förlossning *tack och bock*


Av Kisse - 18 augusti 2009 08:30

Ny dag igen då...dagarna går så himla fort när Petter är hemma och vi hinner ju inte göra nånting... fortfarande inget staket i backen och inget badrum klart...*hmm*


Idag är det besök hos barnmorskan som gäller, en tur till byggmax för att inhandla dörrfoder till badrummet. Apoteket ska få sig ett besök det åxå eftersom det funkar bäst med flytande alvedon till sonen och nu är den slut, febern verkar vara borta för stunden, feberfri när han vaknade så vi får se hur dagen blir.Av Kisse - 17 augusti 2009 21:56

Mamma och Filip i likadana tröjor :)Av Kisse - 17 augusti 2009 21:47

Lite roligt det här med gravidmagar... jag får typ jämt höra "gud vad tjock du är" fast min mage inte är så där super super stor (visserligen större än med Filip men ändå rätt "normal" mage) Var samma visa med Filip då alla sa "herre gud vilken mage" och då låg jag på normalkurva...


Fast ännu värre är det att höra "men nu är det snart dags..."  (gärna med en klapp på magen åxå) och man själv tycker det känns som en evighet kvar...


I alla fall skrev jag här om att detta linne var i minsta laget... vid det laget tyckte jag magen var rätt stor.. men vad är den nu då?

 

Börjar känna mig lite tjock faktiskt... eller proppmätt som Petter döpt om mig till ;)


Magen i v. 34 (33+1) Nu fyller jag verkligen ut byxorna... 

Av Kisse - 17 augusti 2009 13:37

Filip sover middag efter mycket om och men mycket mycket övertrött vi fick nämligen främmande av Carro, Irma och Maja, försöka hålla en febrig unge lugn med två kusiner i farten gick ju så klart inte så dom lekte och busade, Filip är ju nästan lika pigg som vanligt och feber är inte vidare hög nu på dagen.


Nu är han däremot helt utslagen, själv har jag laddat tvättmaskinen med bebiskläder ;) och sitter nu och svettas, riktigt mycket... förstår inte, jag har inte tid att bli sjuk... svettas alltså sjukt mycket så borde hoppa in i duschen och kyla mig lite men det går ju inte... tvättmaskinen och duschen delar nämligen vatten nu när vi ännu har en provorisk dusch i tvättstugan... längtar ännu mer tills badrummet är klart.


Nä passa på att greja lite smått nu när ungen sover och sedan ta en liten vila på sängen jag åxå, när man är sjuk får man ju sova middag hur länge man vill (i alla fall i detta hus) så Filip lär sova ett par timmar.

Av Kisse - 17 augusti 2009 11:51

Natten blev som förväntat Filip har inte kunnat sova pga riktigt hög feber, 41 grader som högst, frammåt tre fyra tiden somnade han äntligen efter både alvedon och ipren.


Fortfarande feber men mycket lägre så han är pigg som vanligt och inga andra sjukdoms symtom heller.

Av Kisse - 16 augusti 2009 21:58

Tänkte visa vad jag drömmer om, utifall det skulle bli en flicka...

Så underbart fina kläder tycker jag, klänningen i precis min smak dock är den mycket finare irl. Haremsbyxorna tyckte jag i början var rätt fula men har ändrat uppfattning åxå finare irl, på en liten bebis blir dom nog bara underbart gulliga, mjuka och sköna.


Kläderna är från polarn o. pyret.

Står högt upp på önskelistan om det nu skulle bli en tjej... man vet ju aldrig. Precis som förra gången har jag inte ens en känsla vilket kön bebisen i magen har.

Av Kisse - 16 augusti 2009 21:10

Pappa/morfar har fixat hissgardinen till Filips rum, vi hade en vit där men eftersom det blev för ljust hade vi bestämt oss för att byta till en brun vi har liggande som var defekt nu har snälla pappa fixat den, pillergöra är inte Petters starka sida och eftersom pappa är nyopererad och inte får göra så mycket blev han göralös... som sagt nu är det fixat och klart och mamma, pappa och Niklas kom ner och åt middag med oss...


Mamma hade med sig maten och tillagade den åxå *tack snälla* behövdes verkligen idag då jag inte alls känner mig på topp idag troligen för att jag kom i säng galet sent inatt (och en ansträngade dag)... halv två gav jag upp och lämnade ett gäng karlar vid köksbordet och nyckeln till Stefan med orden "Lås när ni går", Petter gick i säng redan vid tolv tiden ;) Skrattade och hade gööra skoj i alla fall, kände mig inte ens riktigt nykter när jag gick i säng (fast det var jag så klart till 100%) men jag var ju galet trött vid det laget.


Filip fick feber på eftermiddagen och var nu strax innan läggning väldigt loj... gillar verkligen inte att se min son i det skicket, hoppas att alvedon och sömn gör honom frisk FORT! Kvällen har vi spenderat i bilen, "letat älg" såg tre stycken och Filip blev jätte glad :) *hehe, ungen är skadad*


Nu gäller det att passa på att sova... sover Filip dåligt i vanliga fall så är sömnen ännu sämre när han har feber :(

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KisseGirl  med Blogkeen
Följ KisseGirl  med Bloglovin'

Samarbetspartner

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se