Alla inlägg under augusti 2009

Av Kisse - 16 augusti 2009 16:02

Kolla in bloggen för ett år sedan..liten blir stor...*hua*

Av Kisse - 16 augusti 2009 15:54

Jag är på dag 232 av 280. (82,9%).
Jag är i vecka 34.
Jag har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Jag är i 8:e kalendermånaden.

Jag är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Jag  är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 3 okt 2009 
Jag har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.


Skulle förlossningen starta av någon anledning gör dom inget för att stoppa den, dock skulle vi ju få stanna ett tag på prematur så den får allt stanna kvar ett tag till i magen och växa på sig men nu börjar det faktiskt kännas nära... bebiskläderna ska tvättas och BB väskorna har lite smått börjat planeras (måste ju ha med mig lite utifall vi blir kvar) och det känns som tiden gått ruskigt fort och förhoppningsvis går resten av tiden fort just nu längtar jag efter TENS apparaten jag blivit lovad hos barnmorskan.


På tisdag är det barnmorskebesök och som vanligt längtar jag tok mycket att få höra bebisens hjärtljud, dessutom ska det bli spännande att se hur det står till med mitt järnvärde, mår lite si och så imellanåt.

Av Kisse - 16 augusti 2009 15:27

Vi kom iväg till slut, fick ändra våra lunchplaner och äta lunch hemma så vi kom till slut iväg utan att hela dagen gått... dock inte vidare glad på min man... i alla fall var planen att besöka selångersmarknad tillsammans med syster och hennes familj.


Vi kollade runt lite bland knallarna, köpte lite strumpor, korv, chockladtoppar och lite godis :) Sedan blev det tivoli besök och kusinerna åkte en hel del karuseller tillsammans, Gustav ställde som vanligt upp för "små bröderna" men även pappa Petter och pappa Per fick åka lite barnkaruseller ;)

Köra lastbil 

Ballongfärd 

Han ser så liten ut min plutt, ändå har han verkligen växt den här sommaren och dragit ur en hel klädstl. :) Känns lite skrämmande att han snart är storebror...

Filip var lite fundersam över karusellåkandet och jag misstänker att han har som sin far lätt att bli åksjuk...


Pappa och Filip åker båtar, Petter blev åksjuk ;) 

Per fick offra sig och åka med Filip och Axel han åxå :)

 

Mötte även lillebror Niklas där och tittade när dom åkte de stora karusellerna *avundsjuk* Måste dit nästa år men nån som vill åka karusell...


 

Niklas sitter i mitten.


Jag tycker faktiskt det är löjligt roligt även om jag är så rädd för att dö att jag får ont i kroppen...sen jag blev mamma har jag ju blivit ännu fegare... i år blev det så klart inget åka alls eftersom jag är rejält på tjocken och inte ens kommer ner i stolarna... i alla fall inte med några säkerhetsbyglar och sånt... har i alla fall bestämt att jag och syster ska utmana varandra i sumobrottning nästa år om dom har det då ;)


Blev ponnyridning i barnbyn och Filip ÄLSKADE det, grinade när han skulle kliva av :) 

 

Hästen heter lilla My och bor på Lindberga Gård.

Såå mysigt att rida tyckte Filip.

 


Avslutade med att köpa en stor ballong, Filips ballong rädsla är helt bort och han valde en Vovva som han säger, en stor vovva ;)

Träffade Linus den blonda långhåriga saken :) En kusin till Filip. 

Fruktansvärt ont i ryggen när vi begav oss hemmåt, jag har inte väntat mig annat heller så blev vila på sängen när jag kom hem och strax därefter kom Ankis och Ossian och gjorde mig sällskap i sängen *mys*. Ankis, Jim och Ossian kom nämligen ner på besök igår kväll och vi hade en urtrevlig kväll med massvis med mat, först grillat och sedan räklåda och kräftor på kvällen, riktig lyx!!! Förstår inte vad jag gör men inte ett endaste kort blev knäppt på ossian igår heller *skäms verkligen* visserligen var han vaken typ en timme och sov sedan fresten av kvällen :) Jag hann i alla fall mysa en massa med honom under den timmen!

ARG

Av Kisse - 15 augusti 2009 11:12

Idag är min man gratis.... helt försvunnen från jordens yta... och som vanligt mobilen liggande hemma.


Planen var att han skulle vara hemma för 70 minuter sedan...*grr MYCKET ARG GRAVID FRU... idag får han det inte lätt... om han törs komma hem nu...


HATAR verkligen när han sätter andra i skiten... nu sitter vi ett helt gäng och väntar på honom. Hade vi två bilar hade jag åkt vid det här laget och helt enkelt skitit i honom...*grr*

Av Kisse - 15 augusti 2009 09:11

Jag har en fråga till er mina kära läsare... sånna där fina väggord i självhäftande vinyl... det står att man inte ska sätta dom på papperstapet... varför inte, fäster de inte???


Funderar på ett sånt både till köket och Filips rum men vi har ju tapet i hela huset :(

Av Kisse - 14 augusti 2009 19:15

Idag har det varit en sån där "ingenting blir gjort idag" dag...


  • Tänkte tvätta bebiskläder...dom hamnade i en tvättpåse men kom inte längre...
  • Lämnade tillbaka bilen Petter lånade förra veckan, tvättade av den och faktiskt våran åxå :) Bra att en sak blev gjord idag... vi hjälptes åt hela familjen så jag tror vi var lika blöta alla tre innan det var färdigt eftersom Filip gick lös med vattensprutan rätt rejält på sin mor och far ;)
  • Fått en hel del främmande mormor & morfar, farfar, Pierre, Sussie & Olliver, Stefan...

Filip vägrade sova middag och somnade istället vid middagbordet och sover förhoppningsvis för natten... med risk för att han inte gör det så ska jag faktiskt gå och lägga mig, kvart över sju!!! Är sjukt trött så ska nog gå fint för att inte tala om hur ont jag har i ryggen... nä ska inte börja gnälla...


Längtar dessutom tills imorgon då vi har en hel del roligt inplanerat!

Min man kom dessutom med en STOR bukett blommor till sin fru eftersom vi "firar" 11 år idag, firandet har vi alltid varit dåliga på men blommorna var otroligt fina. Älskar dig Petter!


------------------------------------------------------------------------------------------------


Uppdatering...


Kunde inte somna... trots trötthet, eftersom hjärnan malde på alla de hundra saker jag "borde" ha gjort... nu är en hel del saker gjorda så lite fika och en duscch så borde jag som vanligt slockna strax efter huvudet landat på kudden. Filip har vaknat en gång... och säkert kommer det bli fler...

Av Kisse - 13 augusti 2009 16:16

Så trött idag... försökte sova middag en stund innan jag skulle hämta Filip men mobilen ringde tre gånger och sedan hemtelefonen en gång så jag gav upp, ännu tröttare än innan jag försökte somna eftersom jag lyckades somna mellan varje gång... ja ja förstår att folk inte är van att jag lägger mig för att sova mitt på dagen så... ville inte stänga av ljudet på mobilen heller.


Var ute och lekte en stund när vi kom hem, Filip lekte, jag satt i en trädgårdsstol och läste reklam. Nu sitter han och tittar på film Boog & Elliot (Böörn som Filip säger) medans jag slöar men snart är det dags att gå ner och göra middag.


Petter är på väg hem, LÄNGTAR!!!!

Av Kisse - 13 augusti 2009 10:24

Ska försöka mig på lite uppdatering, tisdag och onsdag (det ni) blev det shopping ;) Tisdag packa jag och A-K (och Molly) in oss i bilen och åkte till Birsta för lite shopping, blev 2 par jeans och kalsonger till Filip och ett super gulligt set till bebisen... Jag som inte skulle köpa mer bebiskläder nu ;) Men det var ju ÄLGAR på dom... lunchade tillsammans med Ankis och Poa (tyvärr alldeles för kort dejt men så blir det ibland) blev en stressig dag men slutade i alla fall med att jag handlade hem det sista (nästan allt i alla fall) till badrummet så när Petter kommer hem ska de sista sakerna på plats och badrummet ska bli klart, jag börjar känna en rejäl press på att det inte bli klart nån gång...

På kvällen ringde vi upp Stefan för lite sällskap och svärmor och Ludde kom på besök dom åxå.


Eftersom tisdagens shopping blev stressad så bestämde jag och A-K oss för en dag till (onsdag alltså) med shopping, jag bytte ett par av Filips jeans till en mindre stl och köpte matchande tröja till Filip, samma som bebissetet ;) Klart Filip åxå ska ha med älgarna på...fast han är mest inte på BÖRN = björnar, just nu.

Sedan hjälpte A-K mig med min storhandling, nu har jag handlat hem massvis med mat, hygienartiklar, kattmat, hundmat etc. så vi ska klara oss i dryga två månader skulle jag tro, sen blir det ju så klart små handlingar mjölk, smör  bröd och sånt men jag har fyllt förråden på basvaror i alla fall.


Jag boar med andra ord, förbereder allt jag kan inför bebisens ankomst eftersom jag känner mig konstant trött, orken räcker inte till allt jag vill.


Filip tjatade hela vägen hem från förskolan om att bada så fyllde poolen med vatten så han kunde bada där och Molly fick göra honom sällskap ;)

Mysigt att bada tillsammans.

Så här blöt blir man när man badar med Filip :)

Men roligt är det ju ;)


Efter middagen tog vi cykeln ner på byn, gick kaffe hos Stefan i väntan på glassbilen, som Filip blev väldigt imponerad av ;) Cyklade hem och åt glass på altanen *mmm* Kunde inte bestämma mig för vilken glass vi skulle köpa så blev både mormors godaste blåbär och sandwich, båda sorter är ju såå goda och laktosfria!Idag är det VILODAG, jag är helt färdig i kroppen, försökte borsta hunden men fick ge upp sammandragningarna kom tätt i tätt så jag gav upp, ska försöka mig på att sova lite middag innan jag hämtar Filip på förskolan i eftermiddag så nattsömnen är minimal, Filip sover oroligt igen och jag springer (läs: hasar mig ner) och kissar ett par gånger per natt.


Vill ha min man hemma nu, otroligt jobbigt när det bara är nån enstaka dag kvar nu... kan hända att han kommer ikväll annars imorgon nån gång... imorgon firar jag och min man 11 år tillsammans dessutom... helt otroligt... 11 år!!!


Tänkte bjuda på en magbild men tyvärr mina armar är för korta... det är dom för det mesta nu.. när skorna ska knytas räcker dom inte heller till... även konstaterat att nacken är för kort...därför all mat hamnar på magen istället för i magen.

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KisseGirl  med Blogkeen
Följ KisseGirl  med Bloglovin'

Samarbetspartner

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se