Alla inlägg under september 2009

Av Kisse - 20 september 2009 20:23

Känner mig tom, har inget att blogga om mer än att tjejträffen idag var välbehövlig, jag har underbara vänner, vi har pratat, skrattat och en hel del tårar för min del, jag är full i hormoner och reagerar med att gråta, gråta, gråta för minsta lilla vad det hela handlar om håller jag utanför bloggen då det är tillräckligt jobbigt för de inblandade ändå. Skulle kunna lämna hela grejen utanför bloggen men eftersom det påverkar hur jag mår har jag valt att skriva om tårarna, jag skriver bloggen allra mest för min egen skull och jag kommer veta om ett år, om tio år etc... vad detta handlar om även om jag inte skriver ut det på bloggen eftersom det är riktigt tunga grejer det handlar om.


Filip har haft en spännande dag med pappa, faster Carro, Erik, kusinerna och alpackor. Hämtade Petter och Filip på vägen hem och då skulle Carro åka på vattengympa och jag blev så avundsjuk, gud vad jag längtar efter vattengympa, att kunna rör på mig... kommer ju dröja ett tag innan jag kan åka på det  ändå pga förlossning, amning etc. men jag längtar sååå himla mycket nu, erbjöd mig att följa med som sällskap och sitta i bastun under tiden hon tränade men Carro upplyste mig om att bastun är ju brandskadad så den är avstängd. Har för mig att man inte ska bada på badhus så här på slutet annars har jag varit grymt sugen på att ta det vattengympa pass i den mån jag klarat av... typ flytit omkring som en kork ;)

Av Kisse - 19 september 2009 22:40

Man skulle nog kunna tro att jag gör vad som helst för att få igång förlossningen om någon såg mig nu men så är inte fallet, igentligen tvärtom. Imorgon har jag nämligen träff med mina kära tjejkompisar och vi har såå jobbiga saker att prata om, vi kommer gråta floder tillsammans men vi behöver det. Gamla tjejggänget, inte så ofta vi träffas men vi kommer alltid finnas där för den som behöver stöttning och tröst, imorgon är en sån dag och jag rensar tankarna, gråter, sliter ont med att försöka få ordning i koaset här hemma åxå, dammsugning och torka golvet nere sen ger jag mig, svetten lackar och tensen jobbar för fulla muggar... inget barnafödande inatt!


Petter är chaffis inatt så han kommer nog hem sent, sonen sover gott efter en intensiv dag först ut imorse åkte vi till gudfar som inte var hemma men vi fick kaffe av paret han hyr av och sedan träffa grisarna deras, Filip var mäkta imponerad och jag fick en gammal trälåda med mig hem ;)


Hem och gjorde lunch och sedan in i bilen igen, Filip somnade rätt omgående och fick sova en stund på soffan hos syster innan Axels 3 års kalas började.

Maria och Axel höll som bäst på att baka tårta när vi kom, godistårta efter 3 åringens önskemål :)

  

Paket öppning på 3 åringsvis... med SAX ;) Av oss fick han en bok "Axel kör fast" och fem små arbetsbilar.

Men bästa presenten kom nog farfar och Vivianne med, en balanscykel, super tuff!

Tjocka jag åt massvis med fika :) Syster som har fotat.


På vägen hem tog vi den guppigate vägen (Petter tror att han kan driva ut bebisen på det sättet), mötte mormor och morfar (min mamma och pappa alltså) som talade om att dom sett några kantareller efter vägen, dom stal vi ;) Hittade faktiskt en hel del på vägen hem, japp man kan plocka svamp från bilen ;) Så nu ligger det en massa svampar i kylen och vill bli rensade och förvällda men det får maken göra imorgon.


Av Kisse - 19 september 2009 12:20

Låg i sängen inatt och skrev inbjudan till Filips kalas och råckade skicka iväg det klockan tolv... *haha* många som vaknade och trodde det kommit bebis så sms:en duggade tätt ett tag med arga människor som "bara" fick en kalas inbjudan ;) Skulle ju faktiskt bara skriva det och skicka imorgon men tröck så klart på fel knappt och drog iväg till alla inblandade ;)


Tänkte lägga ut presentförslagen igen till de som vill ha tips på present men Filip är liten och uppskattar det mesta!!!


  önskleista filip 2 år    låtsaslek ikea      emil tröja lindex 129krmotorsågsset


Klicka för större bilder!

Här finns mer att läsa om önskelistan och låtsaslek från ikea!

Emil tröjan och motorsågsetet skrev jag om här.


Sen är ju presentkort  och pengar väldigt uppskattat av den shoppingglada mamman ;) H&M, lindex, kapp ahl, polarn o pyret, pirum parum etc. men även ikea och barnens hus har självfallet saker som skulle passa super :)

Av Kisse - 18 september 2009 20:46

Filip var mycket stolt igår kväll när han kom med med pappa från skogen, ingen älg hade dom sett, inte ens älgbajs men dom hade plockat svamp! Filip kom in med påsen ihögsta hugg och började sedan plocka ut dom på golvet för att visa vad många och vad stora och fina svamparna var :)


  


Imorse vid skötbordet fick jag höra att man måste vara "ssh" *hyschade med fingret för munnen och viskade* när man är i skogen om man vill se älgen ;)

Av Kisse - 18 september 2009 20:35

Började ta reda påköttet igår men orkade inte klart dessutom fick jag slut på plastpåsar, åkte till affären för att köpa nya idag och kom hem utan... Petter har varit och lånat hos svärmor så nu blir det paketera om kött, allt kött kommer numera från slakteri men eftersom köttet ska klara sig i frysen en längre tid paketerar vi om det på det sätt vi vill ha det, dessutom var en del bitar på tok för stora för våran lilla familj.


Väldigt praktiskt att få köttet märkt i alla fall och dessutom tips på tillagning, japp det är sant, kolla själv :)  


   


Dessutom är det ju lite roligt att allt kött är prismärkt med vad det skulle ha kostat i butik, älgjakt är ingen billig hobby ska ni veta och absolut inget kött vi får gratis.

Av Kisse - 18 september 2009 10:59

Mina planer gick åt skogen, tänkte nämligen ut på täckten och fota lite höstbilder på Filip men regnet har duggat tätt och nu är det ju blött överallt, känns inte lika roligt då :(


Sugen på att åka in och köpa skoförvaringen på ikea som var slut sist vi var där men vet inte om jag har tillräckligt med ork... försöker få min man att göra lite nytta... jag har nämligen inget att göra så länge Petter inte har gjort det han ska först :(


Av Kisse - 17 september 2009 20:14

Oj oj blev många tävlingar idag ;)


Men tävlar man inte kan man inte vinna ;) och vinna det gillar jag ju att göra!


Blev ingen skogssväng för min del, ställde mig och paketerade en massa älgkött istället, tills jag blev för trött och hamnade uppe och lagade datorn och hemtelefonen, nu funkar det igen, fråga mig inte hur jag gjorde men fixat är det *hmm* Nu blir det TENSen och lite kvällsfika, en varm dusch och sedan hoppas jag på mer sömn inatt jag måste verkligen bli frisk nu, jag tror ju nämligen inte förlossningen startar förrän jag är frisk och jag snorar fortfarande :(



Av Kisse - 17 september 2009 14:04

Filip sover middag idag *jippi* händer inte ofta nu för tiden att vi får honom att somna nackdelen är att han behöver sova middag bara att han själv inte förstår det, eftermiddagarna blir riktigt jobbiga även om det är skönt när han somnar kring sju så har jag hellre en utvilad son som somnar lite senare. Petter har hela veckan tänkt ta Filip i ergon och plocka lite svamp men att sätta en Filip i ergon som inte sovit middag slutar bara på ett sätt - SOVANDE! Men ikväll blir det nog svampplockning, måste luska lite med maken vart han ska ta vägen... får se om jag orkar följa med... ja jag vet, jag skulle inte ut i skogen något mer men det är ju så kul, inte så kul sen när jag får ont men snart är det här över och dte är ändå hösten jag längtar efter hela långa året så känns lite pissigt att sitta hemma när jag vill ut i skogen!


Som sagt får se hur det blir, beror på vart han ska gå och hur jag känner mig frammåt kvällningen. Petter har åkt och hämtat älgköttet från slakteriet nu så vi måste ta och rensa frysen sedan när han kommer hem, jag petar på lite här och var, Filip ska få sova en liten stund till.


Åh måste ju berätta vad gullig Filip är varje morgon han kommer in till vårat sovrum... det första han gör är att kolla att mamma ligger i sängen (riktigt mammig pojke nu) och sedan klättrar han upp på spjälsängen och tittar ner i den och utbrister "Näää ingen bebbä". Han längtar nog lika mycket som mig och Petter nu fast vilken chock han ska få... konkurrans... ett syskon, hur det än är blir han en liten storebror och det blir nog rätt tufft i början innan vi alla kommit in i att vi är fyra i familjen! Han gillar verkligen boken i alla fall "Lille storebror" och vill ofta att vi läser den och sedan klappar han magen :)

Presentation


Mamma, fru och förskollärare, bloggar om livet med glädje, sorg och förhoppningar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Samarbetspartner

Övrigt


Skapa flashcards